meslek lisesinde okuyorum anestezi reanimasyon bölümünde okuyorum... üniversite okuyup doktor olabilirmiyim lütfen yardımcı olun?
Cevabın nedir?
+1 yılfen lisesinden anadolu lisesinden çalışkan bir sürü rakibi egale etmen lazım. Meslek lisesinin öğrenci kalitesi ve öğretmen kalitesi yerlerde sürünüyor. Lise 1 den itibaren her yıl kaliteli dershanelere gitmen gerekirse özel ders alman lazım. Bunu karşılayacak maddi durumunuz var mı?
31 Yorumla
Soran+1 yılvaar zaten 2 sene gitmeyi düşünüyorum
olabilirsin ama şöyle birşey var fen lisesi ve anadolu lisesi mezunları daha önde onları geçmen lazım bunu içinde çok çalışman
10 Yorumla
Şu meslek Lisesinden mezun olup hemşire olanlara flan sinir oluyorum sanki dünyayı kurtariyolar uni bile okumadan olanlar daha havalı sanırsın 6 yıl tip okumuş çok calisirsan fen veya anadolu ya geçersen ve cok calisirsan olursun
12 Yorumla
Soran+1 yılhemşirelik tercih edicektim aslında ama anestezı daha ıyı dıye dusundum birazda pişmanım sağlık meslek tercih ettiğim için
Çalışırsan olursun neden olamayasın.
31 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
19Cevap
+1 yılDoktor olmak istiyorsan doktora yapman lazım bizim ülkemizde ki bir sorun bu yani sen 6 yıl tıp okuduktan sonra doktor olmuyorsun hekim oluyorsun sonra eğer bir dalda uzmanlığını yaparsan uzman doktor olursun. Senin duruma gelirsek yani hekim olmak istiyorsan tıp kazanman lazım lise önemli değil. Yani en son öyleydi
20 Yorumla
+1 yılçok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok
ZOR
imkansız değil tabi.10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 438 cevap paylaştı. çalıştığım iş yerinde bir dotor vardı kendisi ile sohbet ederken "ben Türkiye'de meslek lisesi mezunu olupta doktor olan tek insanım demişti" demek ki olunuyor en azından o adam başarmıştı bunu
30 Yorumlattabiki tıp kazanmak için paun yapıp tıp kazanabilirsin ama sayısal derslere hakım değilsen tıp okurken zorlanırsın
10 YorumlaOlur amcam meslek lisesi çıkışlı tıp fakültesini kazandı
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılTabi olursun ama bunun icin coooook calisman lazim. Bizim eski ogretmenin bir ogrencisi doktor olmus.
20 Yorumla
+1 yılSistemsel bir engel yok ama o puani cikarman imkansiza beş kala
10 YorumlaYeterli puanı yaparsan, üniversiteden de mezun olursan, elbette.
00 Yorumla
+1 yılNiye olmasın ki? Üniversite de istediğin bölüme girebilirsin puanın yettiği sürece, ben öyle biliyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNah olursun biraz onu geçtim o doktorlara asla ameliyat olmak istemem muayene de dahil uzak olsun benden öyle lüzumsuz doktor
01 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka doktorluğu lise de değil üniversitede kavrıyorsun lisenin bir önemi yok beynini calistirip tip fakultesine girer iyi bir doktor olur luzumsuz değil.
+1 yılolur bence hata meslek lisesi daha iyi hemen atanıyorsun
00 Yorumla
+1 yılulan bende sandım bu lisedne menzun olup doktor olmayı planlıyor :))
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle olamaz bir meslek lisesi çıkışlı olarak söylüyorum... Hele maddi durumu yoksa asla ve kata olamaz...
01 Yorumla
Soran+1 yılmaddı durumumuz var dikey geçiş sınavı dıye bısey var :D herhalde 4 yıllık ordan tercıh yapıcam
+1 yılOkulunu birinci bitirirsen, okul birinciliginin verdigi kontejyanla girersin ancak
00 Yorumla
+1 yılTabi ki olabilirsin☺ Ama çok çalışman gerekecek☺
10 Yorumla
+1 yılTıp kazanabilirsen neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılHiç dersten kafanı kaldırma olursun
20 YorumlaOlur olur astronot bile olur
10 Yorumla
+1 yılOlur tabi herkes hersey olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMf3ten 450 üstü alırsan okursun
10 YorumlaZor ama imkansız değil :)
00 Yorumlaçokk çok çalışman lazım ki aly yapın olmadığı için
10 YorumlaBen pilot olanını gordum
20 Yorumlakesinlikle
20 Yorumla
+1 yılCok zor
20 YorumlaSağlık meslekler önceliklidir
10 Yorumla
+1 yılTabi
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılçok zor olur
10 Yorumla Yok daha neler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlursun okursan
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır
20 YorumlaOlur
10 Yorumla
+1 yılolabilir
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz