Bilinç ve algıdan yola çıkarak bu kanıya vardım ! Evrenin ve dünyaların yaratıcısı olduğumu iddia ediyorum ! Peki nasıl? Sorunun cevabı basit. Etrafımızda ki nesneleri ve canlıları gerçek kılan bizim gerçeklik algımızdır ya da daha doğrusu bilincimizdir. İnsan önce kendi benliğinin farkına varır, ki bilim insanlarının bilincin tanımı yaparken temel aldıkları özellik budur, ardından etrafında ki cisimlere gerçeklik kazandırır. O zaman sizin ve evrenin ve hatta bütün paralel evrenlerin var olmasını sağlayan şey benim gerçeklik algım. Siz ben doğduğum anda var oldunuz ve ben ölünce yok olacaksınız. Bu da benim tanrı olduğumun en bariz kanıtı 😄. Hadi gene iyisiniz
Cevabın nedir?
Evet Düşünürüz , Algılarız , Beynimizi Çalıştırarak Veya Formüller Bularak Farklı Evrenler Olduğunun Bilincine Varabiliriz. Bilgi Aktarımı Yaparız , Gerçekle Yanlışı
Ayırmak İçin Beynimizi Kullanırız Peki Tamam Buraya Kadar Güzel :D
O Cepte !
Peki... Bu Yaratılışta, Olguda, Düşünce Potansiyelindeki Algıları Oluşturan ya da
Daha Basit Olarak BEYNİMİZİ Oluşturan Kim Olabilir?
Bizi Diğer Varlıklardan Üstün Kılan Beynimizi Kim Yaratmış Olabilir?
Tabikide Tanrı...
Yaratıcının Yarattıklarıyız...
Yani Herşeyi Daha Önceden Oluşturan Birisi Vardır Yukarda , Senden Önce Ve Senden Sonra Geleceklerde.
Anneannemin Bir Lafı Vardı;
''İNSANLAR FORMÜLLER BULUP BİR ARAÇ YAPINCA
TANRI ONLARA YUKARDAN BAKIP GÜLERMİŞ''
Yani Biz Bu Konu Hakkında Ne Kadar Bilinçli Ne Kadar Mükemmel Olduğumuzu
İdda Etsekte Bizden Daha Mükemmeli Vardır.
Haaaaa Biz Mükemmelmiyiz , Bence Mükemmeliz.
Ama Bizden Mükemmeli Olurmu? , İşte O Herzaman Olur :)07 Yorumla- +1 yıl
Benim yaratıldığımı söylüyorsun. Peki allahı kim yarattı o zaman? Bu sonu olmayan bir paradokstan ibaret !
- +1 yıl
Allahın yaratılmadıpına inanıosun ama bana inanmıosun ama bir fark yok ikimiz arasında ben de tanrıyım o da tanrı
- +1 yıl
Seni ve dünyayı yarattım ya daha ne kanıt bekliyorsun! Her sanatın bir sanatkarı vardır ben sanatkarım
- +1 yıl
şu an bunu soran kişi çok büyük günah kazaniyo haberiolsunda
En İyi Cevaplar
Hocam yaratıcılık sıfatı, yaratma eylemini içinde barındırır. Siz var olanı algıladığınız için gerçeklik algısının tezahürü diyebilirsiniz; ama şu soru da akla gelebilir. yaratma yeteneğiniz varsa, şu an hiç olmayan bir şeyi yaratabilmeniz gerekir, bunu yapabilir misiniz?
111 Yorumla- +1 yıl
Belki de içimde resesif yaratan bir özelliktir, belki doğarken istemsizce bu gücümü kullandım ama bilincimin yarattığı evrenin gerçekliği içinde bu gücümü nasıl kullanıcağımı unuttum. Kim bilebilir?
- +1 yıl
Peki farklı bir yerden bakalım öyleyse. Madem gerçeklik algınız yarattı ve ve orada durdu. Dünya yüzeyinde ya da bütün evrenin içerisinde sizin hiç görmediğiniz, şeklini ve tanımını bilmediğiniz bir çok şey vardır ve bunları başka insanlar bilmektedir. Siz bunları gördüğünüzde nasıl onları yaratmış olacaksınız? Sizden önce görüp tanımlayanlar var bunları.
- +1 yıl
Hmmm açıkçası zor bir soru ama açıklama girişiminde bulunursam şöyle diyebilirim ki, iki farklı benliğim olduğunu düşünün bunlardan birine alt diğerine üst diyelim. Alt benlik şu an elimde bulunduramadığım bütün yaratım kabiliyetlerini barındırıyor olsun, üst benlik ise alt benlik tarafından yaratılmış bir gerçekliğin içinde asıl kimliğini unutmuş olsun. Alt benlik ise benim şu an içinde bulunduğum gerçeklik içerisinde ki hareketlerime göre evreni istediği şekilde şekillendirio olabilir bnce. Bir nevi impulsif davranış diyebiliriz. Farkında olmadan etrafımda ki evreni şekillendirio olabilirim yani aslında ben doğduğum anda sadece dünya vardı diyelim fakat ben kendi evrenimi keşfettikçe alt benliğim otomatiksel olarak genişletti onu diyelim. Hatta belkide şu an güneş sistemi dışında gök cismi olmayabilir yıldız dediğimiz şeyler güneş sisteminin etrafına ördüğüm bir duvar kağıdından ibaret olabilir
- +1 yıl
Hocam, alt benlik ve üst benlik bir birinden farklı çalışırsa bu defa iki yaratıcı oluşumuna neden olur ve bu da sizin bahsettiğiniz, tekbencilik kuramıyla çelişir. Ayrıca eğer gerçeklik sizinle başlarsa, sizin de varolmanızı sağlayan bir şey olaması gerekir. Sizin gerçeklik algınız teek başına varolabilme, ya da kendi kendini var edebilme yeteneğine sahipse, bu da sizin kuramınızla çelişir.
- +1 yıl
cevap verdim ya
- +1 yıl
Açıkçası bu durumu iki farklı kişilik gibi görmektense amnezya olarak görmek daha doğru olur
- +1 yıl
Bilemiyorum daha yeni oluşturduğum bir teori bu zaten daha düşünsel temellerini kurmadım fakat senin dediklerini düşüneceğim
+1 yılbu bizim için de geçerli yani bizler de kendi hayatımızın tanrısıyızdır belki de.
zaten tanrıyı biz yarattık veya tanrı hepimizin içindedir düşüncelerini, tanrının bizi yarattığından daha mantıklı buluyorum.
ama kafa yormak da anlamsız çünkü gerçeği asla bilemeyeceğiz.
yine de mantığın güzel, inançlı arkadaşların sinir bozucu ama komik olan yorumlarını göz ardı et bir de sana tavsiyem.012 Yorumla- +1 yıl
benim aslında senin bilincinin yarattığı bir hayalden başka bişey olmadığımı kim bilebilir gerçek olduğuna emin olabileceğin tek şey kendi varlığın ama
- +1 yıl
Aşağıda yorum yaptım oraya da bak istersen :D @Tatlı-Melodi
- +1 yıl
:D Aynen
- +1 yıl
komik bişey mi var hanımlar? sizin tanrınıza ya da dininize inanmak zorunda değiliz sanırım? @huzunlusarmasik @Tatlı-Melodi
- +1 yıl
He değilsiniz gençler helal süper devam👍 😂😂
@Tatlı-Melodi :D - +1 yıl
Değilsin belki ama cehennemde yanmak zorundasın anlaşılan :D bu gidişle
- +1 yıl
@huzunlusarmasik benim adamimsin sen yaa
- +1 yıl
cehennemde yanacağımı nereden biliyorsun? eğer tanrı varsa gerçekten bırak da bana ne olacağına o karar versin. senin onun adına karar verme yetkin yok benim bildiğim kadarıyla. @Tatlı-Melodi
- +1 yıl
Tabii ki de. Ama senin de kendi tanrın olmana karar verme yetkin yok.
Kafirler cehennemde yanacak, bu kadar :) - +1 yıl
:D :D dikkat et de sen yanmayasın onun adına karar vermeye kalkıştığın için.. :) @Tatlı-Melodi
- +1 yıl
Kur'andan alıntı yaptım, eyvah :D Şimdi ben yanacağım
- +1 yıl
diyecek o kadar şey var ki ama benim sana ayıracak ne vaktim ne de sabrim var. başkalarını iyi tanimadan yargilama bir de ;) kendi düşüncelerin sende kalsın nasil biliyorsan öyle inan, iyi geceler.
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBu felsefe de bir insan ürünü tabi, yanlış olmadığının garantisi yok ;) Varlık bilinci her sekilde yorumlanabilir. Sen yoksan senin dunyan yok ama benim dunyam devam ediyor. Onu ne yapacaksin;)?
04 Yorumla- +1 yıl
Ben ölünce senin dünyanın devam ettiğini bana kanıtlayabilir misin?
- +1 yıl
Evet. Sevdiklerimden olen insanlar oldu ve ben hala yasiyorum ve senin bundan haberin simdi oluyor.
- +1 yıl
Senin için bilincim tarafından yazılmış olan "kader" benim için bir anlam ifade etmiyor. Önemli olan ben ölünce yok olup yok olmayacağın
- +1 yıl
bir dene bakalim?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
29Cevap
+1 yılyine bir ateist kardeş karmakarışık şeyler yazarak bir şeyleri kanıtlamaya çalışmış :) burada bunları yazarken büyük bir hata yapmış aslında kendisi tanrı değil ama bir tanrı olduğu gerçeğini kabul etmiş kendini tanrı ilan ederek :) Çevredeki canlıları nesneleri gerçek kılan bilincindir ama bunları duyu organlarının algılaması sayesinde yapar ha yanlış anlama ha onları bilincin yaratmadı :) onlar zaten vardı bilincin sadece onları farketmeni sağladı. Bütün bunları gerçek kılan şey gerçeklik algısı değildir öğrende gel :) gerçeklik algısı o gördüğün şeylere verdiğin anlamdır dostum. Ve biz sen doğunca oluşmadık biz zaten vardık sadece sen bizi bilincin sayesinde farkettin ve bize gerçeklik algınla bir anlam kattın.. Ama bence sende olan şey basit :) depersonalizasyon bozukluğu :)
07 Yorumla- +1 yıl
Bana bunu kanıtlayabikir misin? Ben ölünce yok olmadığını kanıtlaya bilir misin? Ya da kendinin gerçek olduğunu banakanıtlayabilir misin?
- +1 yıl
kanıtlarım. Sen ölünce yok olmıyacam deneyebiliriz istiyosan hemen şimdi ne dersin? ben gerçekmiyim :) Gerçek değilsem niye cevap yazdın? are you crazy?
- +1 yıl
Kanıtlayamazsın ben ölünce bilincim yok olacağı için sen de yok olucaksın 😊 kendi açımdan yarattığım evreni yok etmiş olucam
- +1 yıl
evet kendi evrenin yok olacak ama bizim için yok olmıyacak :/
- +1 yıl
hem bak ne dedim :) deneyelim uygulamalı öl bakalım biz yok oluyoz mu
- +1 yıl
arkadaş burada tükürük topu oynuyor gibiyim daha zor sorun yok mu
- +1 yıl
eee verecek cevabın kalmadığına göre sabah ezanıda okuyor namazını kıl yat :) Allah kabul etsin... müslüman kardeşim
+1 yılbu teori böyle değil dostum bu teori kurgulanmış evren yani etrafındaki herşey insanlar nesneler vs vs. herşey tamamen bir kurgu bir rüya gibi ama gerçekci bir rüya senin zihninde oluşan bişey ama bu senin burada tanrı olduğunu göstermez sen yaratmış olmuyorsun sonuçta
22 Yorumla- +1 yıl
Yooo sen benim bilincimin yarattığı bişisin şimdi şükret bana ki gazabım üzerine yağmasın 😂
- +1 yıl
ahahah :D bence sen benim kurgumsun herkez kimsenin hayatına karışamaz
+1 yılpeki vücudundaki hücreleri görürmüsün görürsün onlar seni görürlermi hayır sürekli ölüp yenilenirlermi evet taaki ne zamana kadar tüm vücut ölene kadar halde bunu tüm evrene yayacak olursak biz tüm evrenin hücreleri gibiysek sürekli doğup ölüp yenilenme içine giriyorsak evren her yerimizi sarmış durumdaysa herşeyi bilip herşeyi duyup herşeyi görmüş olmuyormu? zaten onun bir parçasıyız dolayısıyla evrene tanrı diyebilirmiyiz?
01 Yorumla- +1 yıl
Hayır çünkü evreni ben yarattım 😊
+1 yılSenin teorini çok kez düşündüm. Sonuca varılabilecek bir teori değil. Ben de şu an kendi vizyonumdan hissediyor ve yaziyorum. Bunu asla kanıtlayamayiz, işte bu noktada paradoxa düşüyoruz. Beynini ileri düzeyde çalıştırman hosuma gitti. Ancak bunları yanlis yerlerde yaziyorsun :)
01 Yorumla- +1 yıl
İşte bende kendi dinimi kuruyorum mürit bulcam
ben megdiyim diyeni duydumda.. ben tanrıyım diyeni ilk defa duydum la oğlum eski mısıra çevirdiniz burayı.. allaha inanmıyorsun bari başkasının allahına saygı duy niye dalga geçiyorsun allahsız ebu cehilin torunu
01 Yorumla- +1 yıl
Dalga mı? Hayır beyfendi ben gerçekten tanrı olduğumu iddia ediyorum !
- Diğer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılKafası okuduğu teoreme basmayan ama yarım yamalakta birşey öğrendiğini anlatmaya çalışan ergen tribi vol 534522
02 Yorumla- +1 yıl
1) Bırda bahsi geçen teorinin ne olduğunu bike bilmiosundur kesin
2) Elalemin teorisinin birebir kopyasını çıkarıp gelsek kendi düşünce ürünüm olmaz
3) Sen yaratıcınla nası konuşuosun münafık ! - +1 yıl
Teorem... Lanet olası Stephen Hawking cahillerin ulaşamayacağı yerlerde saklayınız uyarılarını dinlemeden heryere fikir yayıyor sonuç;yarım yamalak birşey çıkarıp düşündüğünü sanan insanlar... Teoremin aslı merkezi ilahlık algın içinde bulunan herşeyin tanrısı sen onun varlığının yegane kanıtı olduğun takdirde sensindir. Herşey senin etrafında dönmez ama etrafında dönen senindir.
+1 yılSen ancak benim yarattığım bir zavallısın sen kim Tanrı olmak kim seni eksi 25365214852335 derecede azapla dondurup bana inanan kullarıma yalatmazsam bana da Tanrı Bey demesinler.
00 Yorumlaama gerçekliği kontrol edemiyorsun bu da seni Tanrı olmaktan çıkarıyor. ama evet tanrıya yakın bir yerdeyiz.
02 Yorumla- +1 yıl
Gerçekliği kontrol edemediğimi nerden biliosun?
benim gerçeklik algım sayesinde bu yazıyı yazıyorsun. benim gerçeklik algım seni tanımlamamış olsaydı bunu yazamayacaktın. hadi yine iyisin ;)
02 Yorumla- +1 yıl
Bu düşünce yapısına göre herkes kendi evreninin tanrısı. Belki ben senin bilincinin yarattığı bir ilisyondan başka bişi değilim nerden bilebilirsin? Gerçekliğinden emin olabileceğin tek şey kendi benliğin ve algın
carpilinca da dersin kendimi kendim carptim diye 😂
02 Yorumla- +1 yıl
Fail olur
- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah akıl fikir versin yazık işte sen de kendini böyle kandırıyon...
07 Yorumla- +1 yıl
Sus yoksa cehennemde yakarım seni 😂
- +1 yıl
hadi len ! sen geberince cehennemde yanarken sana el sallarım :p
- +1 yıl
bu arada nickinin adamı değilsin... beynini kullanmayı başaramayan bir varlıksın sadece ve sen de ölümü tadacaksın ç yani bugün böyle saçmalarken yarın hık derken geberirsen bu sözlerini hatırla öyle geber tamam mı hadi bye.
- +1 yıl
Ya tabi haklısın nickinin adamı değil, mahluk hulk kökünden gelir ve Allahın yarattığı demektir. Kendinden haberi yok gelmiş Tanrıyım diyor.
@üzgünkız215 - +1 yıl
@huzunlusarmasik ehee hulk miyim
- +1 yıl
Muhtemelen anlamını bilmeden film olarak düşündün dimi :Dd
- +1 yıl
bırak canım yaa o ne olduğundan habersiz biri , takmamak gerek :)) @huzunlusarmasik
Hiç bişey kesin değil neye inanmak istiyosa insan ona inanır. Derin konular dibi gözükmez hiçbir zaman. Takıl kafana göre
00 Yorumla
+1 yılGüzel düşünce tarzı sevdim.😂😂 burada dini polemiğe girmeye gerek yok ama bunlara kafanı yorma bu saatte😊
00 YorumlaPeki senden önce doğanlar ne oluyor? Onlar içinde geçerli bu, ve bizden sonra doğacaklar içinde.
00 Yorumlabende geçenlerde havuza düşen bir yusufçuğu kurtardım benden de tanrı olur mu? tşklr
02 Yorumla- +1 yıl
Bu düşünce yapısına göre herkes kendi evreninin tanrısı. Belki ben senin bilincinin yarattığı bir ilisyondan başka bişi değilim nerden bilebilirsin? Gerçekliğinden emin olabileceğin tek şey kendi benliğin ve algın
+1 yılTanrının bilim adamlarından örnek vermesi, o tanrının nasıl çelişki içinde olduğunun apaçık kanıtı 😂😂
02 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta o bilim adamlarıda benim yarattıklarım
- +1 yıl
O bilim adamları senden sonra var olduysa, bilinç tanımını neden onlara yaptırdın ☺
Kendi yarattığı kişilerden akıl alan, o akılla kendini ispatlamaya çalışan tanrıcık 😂
ama o senin gözünden şahsen sen ölünce belki devam edeceğiz bu hayata
05 Yorumla- +1 yıl
Belki de etmeyeceksiniz kanıtlayabilir misin? Belki ben ölünce yok olucaksın?
- +1 yıl
Tarihin benim bilincimin bir eseri olmadığını nerden biliosun? Doğduğum anda bilincim evreni yarattı ve bir tarih yazdı kendi kendine.
- +1 yıl
Belki de şizofrenim kim bilebilir belki de şuanda yatağımda bağlı bir şekilde altıma sçıp çığlıklar atıyorum ama her ne olursa olsun seni ve bu evreni ben yaratmış oluyorum bu beni tanrı yapar
+1 yılZeus da kendince tanrıydı Poseidon da Arishtat da Thor da... Ama hepsi hayal dünyasında yaşıyorlardı.
00 YorumlaNe demek istediğini anladım... ama riskli şeyler söyleme derim...
00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Dinsizler şimdi seni de inkar eder!
01 Yorumla- +1 yıl
Cehennemde yakarık 😂
+1 yılSeni ejderham kutsasın evlat
01 Yorumla- +1 yıl
Hepimizi çocuğum amen
+1 yılZavallı olduğun kesin.
00 YorumlaDiğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. Kanka Ejderha felan görüyonmu? 😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
Yeterince LSD alırsam görebilirim bnce
bence sen gerizekalısın
11 Yorumla
+1 yılMatrix i izledin galiba sen?
04 Yorumla- +1 yıl
Matrix farklı, orda gerçeklik değişiordu ben ise doğrudan gerçek olan tek şeyin kendim olduğunu ve geri kalan her şeyi benim bilincimin yaratmış olduğunu savunuyorum
- +1 yıl
beni nasıl yarattın.. sen yaratmasaydın ben yokmuydum yani?
- +1 yıl
Ben oluştuğum zaman bilincim boş olan evreni bir gerçeklikle doldurdu sen de bu gerçekliğin bir ürünüsün ben ölünce yok olucaksın
- +1 yıl
ne içtin? Doğrusu bu bak arkadaşım..
(16/NAHL-70: Sizi Allah yarattı; sonra sizi vefat ettirir. Daha önce bilgili iken hiçbir şeyi bilmez hale gelsin diye, sizden bazı kimseler ömrün en kötü çağına kadar yaşatılacak. Şüphesiz ki Allah her şeyi bilendir; sonsuz kudret sahibidir.)
(16/NAHL-70: Ve sizi Allah yarattı, günü gelince de öldürecek. Ve içinizden kimilerinin ömrü uzatılır da adam vaktiyle bildiklerinin hiçbirini bilmez olur. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, (her şeye) hakkıyla gücü yetendir.)
+1 yılAteistler bunu acıklasın :)
00 Yorumla
+1 yılOff az inanç eksikliği olsa inanacaz haa 😒😏
05 Yorumla- +1 yıl
İşte bu be
- +1 yıl
@Tatlı-Melodi ☺😌
- +1 yıl
:) :) Her görüşe cevap vermiş ama buna veremez işte :))
- +1 yıl
Ahaha aynen öyle :D sıkıntı değil :D @Tatlı-Melodi
- +1 yıl
:DD
+1 yılAllah'tan haberin yok herhalde.
07 Yorumla- +1 yıl
Tanrı benim zaten
- +1 yıl
Tek tanrı o. Sen ise onun aciz bir kulusun. Ve yanlış yoldasın :))
- +1 yıl
En azından ben kendi varlığımı kanıtlayabikiyorum ve bunu yaparken eski püskü kitaplara ihtiyaç duymuyorum. Peki sen allahının varlığını kanıtlayabilio musun? İnsanların yazdığı kitaplar olmadan kanıtlıcaksın ama.
- +1 yıl
Allah'ı hissediyorum ben kendi kendime de kanıtladım zaten gerek yok.
- +1 yıl
O zaman bende tanrı olduğu mu hissediyorum ve kendi kendime kanıtladım 😄
- +1 yıl
:DD Ama ben hissedemiyorum seni Allah'ı herkes hissediyor bak
- +1 yıl
Ben de allahı hissetmiyorum :/
+1 yılPeki kendi kendime mi olustun sen :DD
04 Yorumla- +1 yıl
Allah kendi kendine mi oluştu?
- +1 yıl
Seni diyorum anlama özürlü müsün?
- +1 yıl
Tamam allahın kendi kendine oluştuğuna inanıosan bana da inancaksın. O da tanrı bende tanrı pffs :/
- +1 yıl
Ahahaha 😄 😄 😄
+1 yılçarpılıcan gece gece bizede sıçrayacak :D
00 YorumlaBeni de cennete al la 😺 be olacak ki
10 Yorumla
+1 yılhadi kardeşim bir ağaç yarat?
00 Yorumlalucy mi izledin la sen
00 Yorumla
+1 yılBir doktora görünmende fayda var
00 Yorumla
+1 yılSen tırtsın bilader 😎
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEyvallah kardeş
01 Yorumla- +1 yıl
Bişi değil her zaman
- Diğer konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılOha adam uçmuş 😮
00 Yorumla Nerden alıntı bu
08 Yorumla- +1 yıl
şu an yazdım bir herden alıntı değil
- +1 yıl
Bunu kanıtlayabilir misin? Belki bilincimin yarattığı bir ilizyondan başka bişi değilsin, ya da senin böyle düşünme nedenin bilincimin seni öyle yaratmış olması her koşulda benim galip çıkacağım bir münakaşa bu
- +1 yıl
yoktan var olana inanıyorsan Allah'ın yoktan var olduğuna inanmaman çok saçma. Ayrıca televizyonu açtığında ordaki insanları görüyorsun. Senden haberleri yok. Rüyada bile yeni bir yüz yaratamayan sen mi tüm hepsini hayal ettin. Bu tarz video izledim sözlerinin nerden geldiğini biliyorum. o yüzden kendi teorim deme. Arastır bu teori kesin olan bişey değil. Bu işin ehlileri bile bunu asla bilemicez diyor. İstersen bir dene al tabanca sık kendine olanı görünce kendine kanıtlarsın.
- +1 yıl
bu güne kadar senden haberim olmadan 19 yıl yaşadım. Tanrı her şeyi bilen sonsuz gücü olandır. Anlat o zaman beni var mıydı benden haberin. yoksa ve sen tanrıysan ben senden habersiz nasıl varoldum. Nasıl olaylar yaşadım. Sen tanrı dıyosan bunları da bilceksin. Beni yarattıysan sana etkim suanda buna verdiğim tepki. O zaman ben yıllarca bunun ıcın mi yasadım sen anca Ne varız ne yokuz, hem varız hem yokuz. dersin. Başkada bişi değil
- +1 yıl
Sen bilincimin yarattığı bir gerçekliksin, yoksa değil misin? Kanıtlayabilir misin?
- +1 yıl
Var ya bu teorinin t sini anlamamışsın. Kurdugum bir çok cumleye ragmen tek bir soru sorman. Söylediklerime cevap üretemeyişin. Bende deistim bir çok farklı soru soruldugunda bir şeyler söylendıgınde sadece din yok kanıtla degısmedıgını insan yazmadıgını din yok kanıtla degısmedıgını insan yazmadıgını din yok kanıtla degısmedıgını insan yazmadıgını demıyorum arkadsım. Sana en sağlam kanıt kendi evreninin tanrısıysan tanrı sonsuz varlıktır ki bizi yaratmaya gücün yetiyorsa aynı güçlere sahipsindir. Vur kendini bakalım ne olcak. Hatta kolunu kopart bilincinle yaratıyon ya kopmadı de hep belki kopmaz. Fotograf atarsın bekliyoz. Yarat bakalım kol sen kanıtla teorını. Algıysa yaparsın hadi bakalım.
Adam haklı, dağılın.
10 YorumlaTovbe haşa
00 Yorumla
+1 yılTobe tobe.
00 YorumlaHe bende obamayim.
01 Yorumla- +1 yıl
Sesli güldüm :)
İbadet edin adama.
10 Yorumlatöbee
00 YorumlaDiğer konusunda 474 cevap paylaştı. la bir git
00 Yorumla
Devamını Gör(30)