Tanrı'nın varlığını çok sorguluyorum?

İslam bilgeleri Yaratıcı'nın varlığının bir çok ispatı olduğunu beyan etmesine rağmen verdikleri örnekler tamamen soyut ve duygu odaklı argümanlardan oluşuyor. "Bir sanat varsa, onun sanatçısıda olmalı" gibi. Ancak bu mantık kavramına giriyor, bu mantık kavramları beni tatmin etmiyor. Ayrıca mantığıda Tanrı yaratmış olmalı. Yarattığı bir şeyden münezzeh olması gerekir, zaman kavramından münezzeh olduğu gibi. Ama neden mantık kavramında kendi varlığı bunun içinde olmuş oluyor? Bazı islam bilgeleri Tanrı'nın varlığının kalpten hissederek ona yönelmek gerektiğinden bahsediyor, bunlar tamamen duygu araçları. Verilen örnek ve cevaplar benim için yeterli gelmiyor açıkçası. İman etmeye çalıştım, namaz kıldım, gönülden inanmaya çalıştım. Ama olmadı, ne kadar denesemde bunlar bana eksik ve yanlış kaynaklı geldi. İnkar etme peşinde koşmuyorum sadece aklımda soru işaretlerini gidermeye çalışıyorum. Eğer bir Tanrı varsa, onu gerçekten tanımak istiyorum. Bazı insanlar ölümün Tanrı'nın varlığını ispatladığını söylüyor, çünkü Kuran'da da ölümden bahsediliyor. Ama bunlar durmadan oyunmuş gibi geliyor yani ölüm sandığımız gibi bir şey değilmiş gibi, neden bilmiyorum gerçekten.. Beni aydınlatabilecek biri varsa lütfen aydınlatsın.
Tanrı'nın varlığını çok sorguluyorum?