SADECE NEFES, KİŞİSEL GELİŞİM, SPİRİTÜEL, YOGA ile ilgilenenler cevap versin lütfen.
Şimdi dün bize Yaşam Ve Nefes Koçu geldi. Derdimi filan anlattım yaşam tekerleği çizdi ve her birine isimler koydu sağlık, aile, iş, yaşam vs puanlar filan verdirdi. Ondan sonra beni yatağa 45 derecelik bir açıyla yatırdı. Ağzımı şişeden kesit alınmış pipet koydu (ağızlık yani) nefesi ağzımdan daha kolay alıp vermek içinmiş.50 dakika boyunca gözlerim kapalı olcakmış gözlerimi kapattırdı nefes alıp verdirdi ilk başta sonra nereme yani hangi organıma nefes gidip gitmediğini bulacağını söyledi (gözlerim hala kapalı ve telefondan ritimli müzik çalmaya devam ediyor) sonra aniden böyle midemdeki blokaj yerlerini bastırdı ve nefes al ver dedi sürekli. Bu hissettiğin acılar benden kaynaklanmıyor dedi şuana kadar o bölgende birikmiş blokajın acılarını hissediyosun dedi.40 Dakika böyle nefes alıp verdirdi boyun bölgemdeki blokaj yerlerini bastırdı vs sonra seansın sonuna doğru örtü örttü ve terletti. Güya toksinler vücuttan atılıyormuş. Sonra seans bitti bende ne bileyim böyle midem acıdı, dokununca filan acıyor şu an . Yemek yedikten sonra şişkinlik filan yaşamaya başladım dünden beri. SONRA ONA TELEFON ETTİM BANA GAYET BU SÜRECİN NORMAL OLDUĞUNU, NEFESTEN SONRA BANA TATMİNLİK GELEBİLECEĞİNİ, UZUN VADEDE SAĞLIK SORUNLARI YAŞAYABİLECEĞİMİ SÖYLEDİ SİZCE BU NORMAL Mİ? METİN HARANIN KİTAPLARINI OKUYNAN VARSADA SORUMA CEVAP VEREBİLİR.. ?
Şimdi dün bize Yaşam Ve Nefes Koçu geldi. Derdimi filan anlattım yaşam tekerleği çizdi ve her birine isimler koydu sağlık, aile, iş, yaşam vs puanlar filan verdirdi. Ondan sonra beni yatağa 45 derecelik bir açıyla yatırdı. Ağzımı şişeden kesit alınmış pipet koydu (ağızlık yani) nefesi ağzımdan daha kolay alıp vermek içinmiş.50 dakika boyunca gözlerim kapalı olcakmış gözlerimi kapattırdı nefes alıp verdirdi ilk başta sonra nereme yani hangi organıma nefes gidip gitmediğini bulacağını söyledi (gözlerim hala kapalı ve telefondan ritimli müzik çalmaya devam ediyor) sonra aniden böyle midemdeki blokaj yerlerini bastırdı ve nefes al ver dedi sürekli. Bu hissettiğin acılar benden kaynaklanmıyor dedi şuana kadar o bölgende birikmiş blokajın acılarını hissediyosun dedi.40 Dakika böyle nefes alıp verdirdi boyun bölgemdeki blokaj yerlerini bastırdı vs sonra seansın sonuna doğru örtü örttü ve terletti. Güya toksinler vücuttan atılıyormuş. Sonra seans bitti bende ne bileyim böyle midem acıdı, dokununca filan acıyor şu an . Yemek yedikten sonra şişkinlik filan yaşamaya başladım dünden beri. SONRA ONA TELEFON ETTİM BANA GAYET BU SÜRECİN NORMAL OLDUĞUNU, NEFESTEN SONRA BANA TATMİNLİK GELEBİLECEĞİNİ, UZUN VADEDE SAĞLIK SORUNLARI YAŞAYABİLECEĞİMİ SÖYLEDİ SİZCE BU NORMAL Mİ? METİN HARANIN KİTAPLARINI OKUYNAN VARSADA SORUMA CEVAP VEREBİLİR.. ?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar,
Öncelikle yapılan egzersize tanıklık etmediğim için doğruluğunu yanlışlığını yazmak sağlıklı olmaz. Fakat size iyi gelecek egzersizi ve neden iyi geleceğini anlatarak yardımcı olmaya çalışayım.
Nefes egzersizleri sırasında rahat ve sakin olmamız gerekiyor. Kendimizi zorlayarak yaptığımız uygulamalar hem bizi sıkıntıya sokar hem de yaptığımız çalışmalar bedenen ve ruhen bizi zorladığı için yorgun ve isteksiz oluruz.
Yetersiz ve normalden daha hızlı aldığımız nefesler vagus sinirinin uyarılmasına engel olur. Peki vagus siniri nedir?
Vagus siniri, beynimizden çıkan 12 sinir çiftinden en önemlisidir ve parasempatik sinir sistemine aittir. Parasempatik sinir sistemi ise bize sakinlik ve huzur sağlayan hormonları salgılayan sinir sistemimizdir.
Vagus siniri; kafatasımızdan çıkarak mide, bağırsak, kalp ve akciğere kadar uzanır. Bu organların görevlerini yerine getirmesinde önemli rol oynar. Vagus, uyarısını taşıdığı her iç organın çalışmasını yavaşlatır, sakinleştirir. Bu sakinleşme ruhsal ve fiziksel olarak sakinleşmemizi sağladığı gibi bedenimizin her noktasının sağlıkla çalışmasını sağlar.
Stresi en aza indirgeyerek, dengelenmemizi sağlar. Meditasyon, yoga gibi çalışmalar yapan insanlarda kendiliğinden gerçekleşebildiği gibi, nefes tekniği ile vagus sinirini uyarabiliriz.
Farkına vararak vagal sinirin uyarılması için yaptığımız egzersizler canlandırıcı etkiler sağlar. Peki nasıl yapacağız egzersizi?
Öncelikle rahat ve sakin bir ortamda üzerimize rahat kıyafetler giyeceğiz(belimizi sıkan kıyafetleri tercih etmemeliyiz). Lotus duruşu ile yapabileceğimiz gibi çok rahat ya da çok sert olmayan bir yere uzanarak da yapabiliriz.
Burundan derin aldığımız nefesi, yavaşça burundan aldığımız sürenin iki katı sürede hafif sert bir şekilde vereceğiz. Nefesi alırken tüm ciğerlerin dolduğunu ilk egzersizlerde zihninizde hayal edin. Sonraki egzersizlerde elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.
Tam kapasite ile doldurduğunuz ciğerler ve diyaframdan sonra uzun sürede hafif sertlikte nefesinizi verin. Günde 10 dakika kendinizi yormadan yapmaya çalışın. Şikayetlerinizin sakinleşerek yavaş yavaş azaldığını göreceksiniz.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın.