Beyyine 6, Nisa 168-169
Uyarayım dedim. Yukardakiler gibi daha bir sürü ayet var ebedi cehennem ile ilgili.. Ebedi ;)
Uyarayım dedim. Yukardakiler gibi daha bir sürü ayet var ebedi cehennem ile ilgili.. Ebedi ;)
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ateizm mi siz ne olarak algılıyorsunuz bir söylesenize arkadaş sizler bir ödül ceza sistemi içersinde birbirinizi yiye durun ateistler insan olma derdinde olsunlar bugüne kadar ne yaptınız boşboş tapınmaktan başka herkes cennete gidecek diye birşey yok birilerininde cehenneeme gitmesi lazım neyin derdindesin sen şimdi kalkıp şataştın ne oldu bak güzel arkadaşım öncelikle okudun kitabı dogru oku sen şuanda aklın sıra hem uyardın hemde dalga geçtin ama senin inandıgın yaradan aynı zamanda herşeyi herkesi afeden değilmiydi dinde amaç inanç değil insanları iyiye ve bazı ahlak kuarlaları çerçevesinde tutmak için ödül ceza korku sistemi ile belirli kalıpta tutmak için var ateizm biraz daha algılarsan aslında neyi savundugunu felsefesini görürsen net anlarsın ama sana şuanda ateizm ne oldugunu soruyorum bende sana
5. Satırından sonrasını düzelterek gideyim dedim yaratanın herşeyi herkesi affedeceği ile ilgili Kuran'da bir ayet yok aksine insanları affetme lüksünün kendisinde olduğunu belirten ayetler var dinde amaç ilk önce inançtır sonra inançla birlikte iyiye yönelmektir sen cennete cehenneme inanmıyorsun da ondan bahsedildiği zaman niye savunmaya geçiyorsun bu çelişkiyi zaten anlayabilmiş değilim
1. KAT CEHENNEM
Cehennem derler ve azabı, ötekilerinden hafif, daha zariftir. Bu, Muhammed Ümmetinin âsileri için yapılmıştır.(cezalarını çekip çıkacaklar)
7. KAT Haviye
O, mülhitleri, zındıkları, yalancıları ve münafıkları kucaklayıcıdır. onun ateşi, harareti, azap ve şiddeti hepsinden üstündür. Cehennemin tabakalarının tümü, yedibin tabakadan ziyadedir
(inançsız olanlar, dinini değiştirenler içinde burası vardır)
cehennem için ateşten bahsedilirken diğer kalan 6 kat azabın nasıl olduğundan bahsedilmez ama cehennem bile o azap katlarının şerrinden Allaha sığınırmış
Evet. Ama şimdi bu ayeti ateist biri umursar mı sence adam zaten dine kitaba cehenneme Allaha innamıyor ayrıca onların kulakları ve kalpleri mühürlenmiştir.
Cevap
18Cevap
Bak içime bir şüphe düştü şimdi biz burada tartışıyoruz tamam
Ama ateist insan cennete cehenneme inanmıyor ki 😇
Anlatsan ne olacak 😊
Allaha şirk koşanların hricindeki herkes direk cennete ya da cehennemde günahlarının bedelini ödeyip cennete gidecektir. ama Allaha iman etmeyenonu kabul etmeyen herşey cehenneme...
onlar halaluya ya varacak :D boşver ne desen inanmazlar :D
Gel ne olursan ol yine gel.
İster kafir, ister mecusi,
İster puta tapan ol yine gel.
Bir seye inanmamak cok cok doğal bir haktır :) inanmadım diye yakacak bir tanrıya inanmam varsa egoisttir :)
İyi de adam ateist. Kurandan delil getirmek kadar aptalca ve ahmakça bir davranış olabilir mi? Ateiste göre cehennem de yok;) siz neyle besleniyorsunuz? Oksijen dalan yok mu sizin oralarda?
ateistin derdi çakma dindarı gerdi... :D
Onlar icin üzülmüyorum bile😄
yok öyle bir şey bir duş alıp çıkıcaklar.
Simdi cehennemde tam olarak ne vardi
Eyvah, yandım ki ne yandım!
Yazık acıyorum valla.
Belki ben sıcagı seviom
Sorup cevabını vermek de iyiymiş
Cehennem zaten ateist gibi küçük insanların yeri
Hayırlısı
son tövbe hakki var
orada kalacam evet
Evet öyle.
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?