ben açıköğretime 4 yıl önce kayıt olmuştum sanırım o zaman diplomamı oraya verdim herhalde o günden beri diplomam yok sadece fotokobisi var geçerli olurmu
Cevabın nedir?
Açık öğretim fakültesi diplomayı almaz, noter onaylı suretini alır.
İkincisi devlet kadrosuna atanmıyorsan, lise diplomasını pek isteyen olmaz; fotokopisi yeterlidir.
Üçüncüsü mezun olduğun liseden lise diplomasını tekrardan çıkartabilirsin.Ücret alıyorlar ama ne kadar bilmiyorum.02 Yorumla
Soran+1 yılben ortaokul diplomasını kaybettim lise okuyorum şuan açıktan. sanırım halkeğitimde kaybettim diplomasız kayıt olmadığına göre :(
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılGeçerli olmaz. Noter onaylı fotokopisi işe varar normal fotokopi bir işe yaramaz. Okuldan bitirme belgesi isteyeblirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Benim de diplomamın orijinali kayboldu!! Okula gittim bugün fotokopiyi de götürdüm!! Aslı gibidir onaylı olanını götürdüm müdür 4 tane daha fotokopi çektirip bir daha onayladı!! Müdür yardımcısına da kaybettiğini söyledim!! Bana geçici mezuniyet belgesinin geçici yazan kısmını silip mezuniyet belgesi olarak diploma numarası ve güvenlik numarası hariç diplomada bütün bilgiler yazıyor mezuniyet belgesini Noter'e de onaylatmayı düşünüyorum onaylar mı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılaöf diplomayı almıyor bende kayıtlıyım ama diplomam aöf de değil fotokobi hiçbii işe yaramaz onay lazım
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılAçık öğretim lisesinden yeni mezun olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim okula kayıtta diploma ilk alınandır. Bilgine... :D
02 Yorumla
Soran+1 yılbende halk eğitimde unuttuğumu düşünüyorum sonuçta diplomasız kayıt olmuyor açıköğretime. fotokobisinide çıkarttırmıştık halk eğitim için. 4 yıl önce kayıt oldum şimdi bulamamki ben onu halkeğitimde kız vardı şimdi başkaları var
- +1 yıl
Arkadaşım diplomanın aslı senden alınıp ankaraya gönderiliyor. Boşuna bekleme bir sonraki öğretim kurumunu bitirince o diplomayı baz alıyorlar.
+1 yılDiplomanın fotokopisi bazı yerlerde kabul görse de resmi dairelerde noterden "aslının aynısıdır" ibaresiyle tasdikli olması istenir. Ancak o şekilde geçerlidir.
Mezun olduğun okuldan, bitirme belgesi alabilirsin. O belge diploma yerine geçer.00 Yorumlabazı özel durumlarda çalıştığın şirket veya kuruluş orijinalini isteyebilir yada açıköğretimde varmı bilmiom ama mezuniyet belgesi alabilirsin. genede diplomanı yeniden bastırtma talebinde bulun. mezun olalı 6 yıl geçti daha diplomamı okuldan almadım :D
00 Yorumlabenimde kayboldu diplomam fotokopi maalesef olmuyor,açıköğretim bürosuna git durumu anlat sana diploma yerine evrak verecekler tasdikli şekilde o her yerde geçer rahat ol
00 Yorumla
+1 yılhayır sadece fotokopisi geçerli olmaz.noterden aslı gibidir imzası alınması gerekiyor ya da mezun olduğun liseye gidip diploma yerine geçen bir belge alman lazım.
00 Yorumla
+1 yılnotere tastik ettireceksin... eh birde resmi gazeteye ilan ver kaybettim diye sonra karakola git tutanak tuttur kaybettim ükümsüzdür ve sorumluluk bana ait değildir diye..
02 Yorumla
Soran+1 yılgazeteye ilan nasıl veriliyor beni aydınlatırmısın
- +1 yıl
googleden posta gazetesinin sayfasına gir ve oradan görüceksin site seni kendisi yönlendirecek , dahada olmazsa yarın gelin birlikte gazeteye gidelim ...
malesef gecerli olmaz ehliyet alirken basima gelmisti hic bir yer kabul etmedi mezun oldugum okuldan mezuniyet belgesi almak zorunda kalmistim
04 Yorumla
Soran+1 yılnasıl aldın peki
Soran+1 yılben okuldan mezun olalı 5 yıl oldu gitsem verirlermi ? gazeteye ilan verilmek zorundamı
Gecerli olmaz ama kayip ilani verip tekrar cikartilabiliniyor.tekrar diploma vermiyolar ama gecerli bir belge veriliyor. Olmadi uni den onayli belgesinide veriyolar dilekce yazarsan.
00 Yorumlaaslı gibidir diye bi ibare varsa kabul olur ama sıcak damgalı olmalı aksi halde yasal bir geçerliliği olmamakla birlikte diplomayı isteyen kurum-kuruluşun insiyatifine kalmış
00 Yorumlanoter onaylı olsa olabilir. ancak diplomanın orijinali gerekir o durumda
00 Yorumlaaslını gösterirsen fotokopisini kabul ederlerdi yani malesef gecerli olmaz..dusuncem bu
00 Yorumlafotokopinin hiçbi geçerliliği yok
01 Yorumla- +1 yıl
Okul onaylı olsa bile mi?
aslının aynısıdır kaşesini vurdur okuluna
00 Yorumlanoter onaylı değilse o fotokopi hiçbişeye yaramaz
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı. noter onaylıysa olur
00 Yorumlahayır malesef.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Diplomamı kaybettim sadece fotokobisi var geçerli olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat