Hukuk okuyan veya yakından bu bölümle ilgilenen, az çok bilen arkadaşlardan bilgilerini istiyorum.Şuan ortalamanın biraz üzerinde bi anadolu lisesindeyim, hukuk okumak istiyorum.Ama hiç sıkıya gelebilen bi insan değilim ve böyle biraz hayatı dolu dolu yaşamak isteyenlerdenim.Üniversite hayatımın da az da olsa zevkini çıkarmak istiyorum.Hukuk çok ilgi alanıma giriyor ama dedikleri kadar sabah akşam köpek gibi çalışmayı, üniversiteyi çalışmakla geçirmeyi gerektiren bir bölüm mü merak ediyorum..Okunabilecek düzeyde mi sizce, yoksa efsane mi çoğu bilgi? Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. Ve hukuğa benzer biraz böyle havası, parası olan meslekler için başka hangi fakülteleri tercih edebiliriz? Siyasal bilimler vb. bölümlerde iş varmıdır? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum,teşekkürler.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılben hukuk mezunuyum , 4 yılda bitirdim marmarayı en iyiüniversitelerden biridir tr de hukuk alanında kaliteli hocaları vardır ama inan ki çok zor anlatıldıgından daha fazla geceli gündüzlü ders çalışmayı göze alıyorsan git derim çünkü her ay sınav maratonu tam sınavlar bitti derken tekrar başlar her gün düzenli çalışırsın bayramı yılbaşısı bahar şenlikleri diye bir şey olamaz varsa yoksa hukuk ders ders ders
ama iş imkanı inanılmaz iyi şimdilik , iş var hatta özel olarak aranıyoruz marmara mezunlarına iş aramya kalksa hemen iş bulunur hakimlik savcılık da müsait dış işlerinde bile çalışablıyoruz hayatın her alanında çalışabliriz
siyaset biliminin uluslararsı ilşkilern falan girdiği her alana girersin
çok çalışmayı göze alıyorsan gerçekten hukuk okumak istiyorsan tercih et derim03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltavan 400 dü 330 la girmiştim
- +1 yıl
Merhaba sizinle bölüm hakkında konuşabilir miyim
+1 yılvize final zamanı köpek gibi çalışırsın geri kalan zamanda da sonra vakit bulamam diye deliler gibi eğlenirsin.unutmadan bi kaç tane sıkı çalışan hukukçu arkadaş da edin o zaman hayat sana güzel olur:)) benim tanıdığım tüm hukukçular böyla maşallah
00 Yorumla
+1 yılHukuk eskısı gıbı degıl dahada zorlasıyor ösym hukuk mezunlarına el attı ayrı bir sınava daha tutukacaksanız iş için mezun olunca
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet hukuk okumak için çok çalışmak ve ezber yapmak gerekiyor.Kuzenim 3.sınıfta depresyonda resmen.3.sınıf zor. Derslerde ezber çok var.
13 Yorumla
Soran+1 yılDaha kazanabilecek miyim onu bile bilmiyorum ama dediğim gibi ben çok sıkıya gelemiyorum sanırım çok çabuk sıkılıyorum yani..Dediğin kadar ağırsa dayanabileceğimi pek sanmıyorum :)
- +1 yıl
Yaparsın ya dert etme :)
Son gün çalışıyorum hep. Alttan derslerimi var evet ama öyle çok çalışmadan da geçiliyor yani.
12 Yorumla- +1 yıl
Tembel teneke
- +1 yıl
Bi elimde kolonya bi elimde kitap ders çalışıyorum kusura bakma görmedim :(
valla benim kankamın bu sene ilk senesi çılgınlar gbi eğlenio gezio tozuo gir sen gir.
00 Yorumla
+1 yılİş bulma konusunda zorlanılmıycak tek bölümdür
15 Yorumla
Soran+1 yılBazıları da tam tersini söylüyor..Çok avukat var piyasada eğer arkanız yoksa,mezun olduktan sonra büro açamayacaksanız hiç girmeyin,zaten ilk birkaç sene çok düşük maaşla çalışılıyor falan deniyor..Hangisi doğru bilemedim
+1 yılhukuk zoerdur ya ama içinden gelen neyse onu oku
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıliş alanı çok geniş bu bölümün
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem