- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılİşletme mezunları işsiz genelde, özel sektörde de asgari ücretle sekreterlik vs yaptırıyorlar, ingilizce işletmemezunu bir arkadaşım neredeyse 2-3 yıldır işsiz, çok vasıflıda değil. Çok fazla mezun veren ve göreceli olarak boş bir bölüm olduğundan mezunlar ancak ve ancak devlette iş bulabiliyor özel sektörde çok iyi bir üniversite bitirmedikten ve kendisini çok iyi geliştirmedikten sonra çok mümkün değil iş bulmak. Son zamanlarda fast food zincirleri management trainee diye programlar başlattılar alıyorlar işletme mezunuda restoran yönetiyor olabilirsin mesela.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben işletme mezunuyum diğer yorumlarda olduğu gibi orada burada çalışltım.
MUHASEBE VE BANKA İŞLERİNDEN NEFRET EDERİM. YANİ PARA İLE UĞRAŞMAK HOŞUMA GİTMİYOR
gazedete temsilci yardımcı,
gözlükçüde şube yetkilisi
bilgisayarcıda teknik servis şefi
tabi askere gidene kadar bu işlerde adam gibi maaşda verilmiyordu
askerden sonra 2 yıl işssiz kaldım 3 yıldır güvenlik şirketinde yöneticilik yapıyordum. 4 ay önce istifa ettim12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılişletme mezunuyum. bir çok iş yaptım.
en son bir güvenlik şirketinde 3 yıl yöneticilik yaptım kendi alanım olarak.
oradan istifa ettim güvenlik görevlisiyim şuan- +1 yıl
Sonuna kadar her şey güzeldi yaaa özel güvenlik oldum diyene kadar suratimda belli belirsiz bi sıritma oluştu
Bunu üniversite tercihinde öğrenmedin bari okurken öğrencilik yıllarında öğrenseydin.Senin kafada birine kim iş verirki ?
70 Yorumla
muhasebeci olabilirsin fabrikalarda insan kaynakları bölümüne alıyorlar işletme mezunlarını bölüm banko aslında
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
+1 yılAçıköğretimden sonra artık işletme mezunlarının pek bir karizması kalmadı. Eğer örgün öğretimden mezun olupta yabancı dil'in yoksa hatta mümkünse iki tane yada yurtdışında MBA yapmadıysan ve bunların üstüne birde iyi bir üniden ki bu enfazla iki veya üçtür mezun değilsen ancak seni muhasebe elemanı gibi işe alırlar yok ben onları istemiyorum dersen mutlaka yukardakileri yapman gerekiyor eğer yukardakilerden birini veya birkaçını yapabilirsen özel sektörde güzel bir işle başlayabilir kısa sürede ki bu en az 2-3 sene sonra basamakları tırmanmaya başlarsın... Güzel bir iş derken muhasebe, halkla ilişkiler, finans , kurumsal iletişim, insan kaynakları bile yapabilirsin seçim senin..
Moralin bozulmamıştır inşallah ama gerçekler maalesef :) yada direk bi tanıdık buılur işe girersin o zaman yukardakilerin bir önemi kalmaz ;)10 YorumlaBen şu an işletme 3. Sınıfım gerçekten şu işletme mezunu ne iş yapar lafına cevab veremeyenlere şaşıyorum hata sizde gerçekten bir işletmeci öğrencisi eyer bir alan seçmediyse hala okurken o konu onun ayıbıdır ben mesela bana ne okuyosun diyene ünüversite 3 sınıfım ve finansal yönetici olucam allah izin verirse uzmanlığa kadar gider derim yani bukadar basit cevabın seni tatmin edmiyorsa karşındakini zaten tatmin etmez yarın bir gün işini eline alınca lüks aracla işe gidip gelirken eve sana ne meslek yapıcaksın diye soran komşular seni öyle görünce artık ne iş yaptığını gayet iyi idrak ediceklerdir önce sabır sonra iyi bir meslek daha sonra bu bence okurke n fikrim bu mezun olup iş bulamayanlara hala inanamıyorum bence onlar işletme bölümüne hala alışamamış ve asla işletmeyi tanıyamıcak kişilerdir..
92 Yorumla- +1 yıl
Kral yorumlara bakılırsa lüx araç alacak kadar maaş alamayacaksın gibi ben de işletme düşünüyordum şu an vazgeçmek üzereyim
+1 yılİş alanı geniş, satış, pazarlama, muhasebe, finans gibi bir çok alanda çalışabilir. Ben olsam bir yerlere iş başvurusu yapıp hayata atılırdım. Devlette çalışmak kolay değil, KPSS v.s. 1-2 yıl bekleyerek zaman geçmez. Mali müşavir olmak gibi bir hedef koy kendine sınav, staj vs. başla. Hangi şehirdesin ?
00 YorumlaAc telefonu habire yok u ara islet. Belki birileri senin farkina varir. En fazla kamu hattini mesgul etmekden para cezasina carptirilirsin. Ama basina yansirsin, bu sorunu dile getirirsin :)
**Not: Gercek kisi ve kurumlarla alakasi yoktur. Bunu bir eylem olarak gerceklestiren kendi hur iradesiyle bunu yapmis sayilir. Beni azmettirici olarak gosteremez. Ismimi ve kullanici adimi hicbir sekilde one suremez.
Kendimi garantiye alayimda ne olur ne olmaz :D10 Yorumlaİşletme mezunu olup şu işleri rahatlıkla yapabilirsin: ineternet cafe işletmecisi, turizm işletmecisi, TV'de teknik personel, müfettiş, genel müdür, memur, veznedar, şoför, uzman, uzman yardımcısı, oyuncu, tabiki bankacı, bankamatik satıcısı, krediler uzmanı, istihbarat şefi, çaycı, bilgi işlem uzmanı, yeminsiz mali müşavir:), kooperatif kurucusu, imam, ilim adamı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, müzisyen, bürokrat, teknokrat, bakan, müsteşer, il başkanı, muhtar olabilirsin...
20 YorumlaJoker bir bölümdür. Aslında hiç bir şey değildir ama aslında herşeydir. Devlette bütün sınavlara girer. Özel de ise her yerde çalışır. Yani nereye taksan oraya giden, bir bölüm. Ama aslına bakarsan koca bir balon. İçi boş fos bişi ama sonuçra müfettiş olabiliyorlar, genel müdür olabiliyorlar, aklına gelen gelmeyen idari görevlerin hepsinde görev alabilir. Bürokrside her bişi olurlar.
30 Yorumla
+1 yılbizim donemimizde yuksek puanli mesleklerden birisiydi.su andada boyle olsa gerek.lakin univ.bittikten sonra sunu anladim ki is hayatinin bolumle meslekle pek alakasi yok.hemen hemen kendi meslegini icra eden insan sayisi pekaz .bence isletme mezunu ne is yapar sorusuna takilmaktansa aklina uyan her ise basvurabilirsin.zaten senin gibi hepimiz univ den sonra bu durumla karsi karsiya geldik.merak etme zaman icinde sende hangi sektorde basarili olacagini bulacaksin.
10 Yorumlainsan 4 sene okuduğu şeyin hala ne yapabileceğini bilmiyorsa
takdir etmek lazım40 Yorumla
+1 yılİşletme mezunlarına işsiz diyenlere bakma kulaktan doğmamsöylentıler. Guzel bır bolum bitirmişsin özel sektorde şuan işverenlerın cogu işletme mezunu arıyor . İnsan kaynakları müdürü bile olursun yeterkı kendını göster CV olustur kendını
10 YorumlaKendi alanı harici , işletmecilik tanımına pek de uymayan
herhangi bir sökterde iş bulur genelde bunlar ..00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılişletme mezunuyum işletmecilik yapıyorum :))) fasion istanbul mağazaları.
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 805 cevap paylaştı. Hem muhasebeye başvur hem de KPSS'ye Çalış olmaz mı?
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 805 cevap paylaştı. altü orta ve üst kademelerde yöneticilik genellikle
00 Yorumlamuhasebe-finans-İ.K. filan gibi ofis işleri yaparız fazla bi ekşın arama yani CEO filan olamıyon :D
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. benim ev arkadaşım var işletme okuyor diyor i sadece bana yararı askerliği kısa dönem yapıccam :D ama bana göre işletmeciler telefonla onu bunu arayıp işleten kişilerdir :DD
00 Yorumlagenelde er iş yapar pazarlama satış muhasebe işletmecilik planlama çooookkkkkk genışş :)9
00 Yorumlamuhasebe+alım satım+ cost kontrol bölümlerinde iş bulabilirsin.
00 Yorumlaserbest muhasebeci mali müşavir,bağımsız denetçi,muhasebe-finans uzman/yardımcılığı veya devlette gelir uzmanı,vergi denetmeni vs.
10 Yorumlabisey yaptıgı yok boş boş gezer turkıyede 4 yıllık bıle ınsaatte calısıyorsa dusun o ne ıs yapar
00 Yorumlasana cevap verip seni işletenlerin hepsi işletme mezunu
00 Yorumla
+1 yıltürkiyenin yarısı işletme mezunu . ha boğaziçi işletme ise farklı tabi :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılişletme mezunu olarak açıktayız ne yazık ki.
boşuna okuduk resmen.00 Yorumlaben iktisat okuyorum.işletmeyi genelde özel sektör arıyor.şirketlere basvur hiç degilse pazarlama departmanında calısırsın :)
00 Yorumla
+1 yılMuhasebeci olabilir.Yönetici olabilir yada pazarlamacı tercih senin
00 Yorumla
+1 yılikisinide yap. sonra kim milyoner olmak ister yarışmasına katıl
00 Yorumla
+1 yıltürkiyedeki hr 4 üniversite mezunundan 2si işletme mezunu olduğuna göre ne iş bulursa yapar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılancak telefon ile birilerini işletirler başka da bir işe yaramazlar
00 Yorumlakabin memurlugu yapabilirsin..
30 Yorumla
+1 yılyeter artık muhasebeci yetişmesin yahuu..
00 Yorumlaev isleri iste yemek felan
10 Yorumlaişletmeyi öğrendiysen okulda sorun yok.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 19,2b cevap paylaştı. telefonla rastgele numara çevirir,işletir.
10 Yorumlabence muhasebecilik güzel
00 Yorumlabankacılıkla ugraşabilir...yada muhasebe
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzengin koca bul evlen en iyisi hiç uğraşma
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılözel bir kriter aramana gerek yok.
10 Yorumlaİşletme zor bir bölüm allah yardımcımız olsun
00 Yorumla
+1 yılmeslek öğren o arada kpssye çalış
00 Yorumla
+1 yılkim milyoner ister yarışmasına katılmak ister.
00 Yorumla
+1 yılNe iş olursa onu:/
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgenelde iş bulamaz ve işsiz kalır
00 Yorumlasadece işletir..
00 Yorumla
+1 yılcafe işlet en iyi iş
00 Yorumlamekan işletirr..
00 YorumlaBakkal işletir.
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri