Ayete mi itaat getirelim bu durumda, hadise mi? Hadis ve kuran arasındaki bu büyük farklı görüşe rağmen nasıl oluyor da ikisi de aynı dini temsil ediyor?

Ayetler ve Hadis-i Şerifler ile ilgili tefsirlere bakmak gerekir. Mesela Ayeti Kerime de Hz İsa (as) dan bahsederek şöyle söylüyor ''ölüleri diriltirim, körü iyileştiririm...'' Şimdi bu ayete tefsirsiz bakarsak haşa küfre gireriz. Tefsirde Allahın izniyle bunları yaptığı manasına geldiği anlaşılır. Çünkü yaratıcı olan ve şifa veren ALLAH (CC)'tır. Zaten ayetleri önce sahabi efedilerimize tefsir eden Peygamber Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem Efendimiz'dir. Onlardan tabiinlere, tabiienlerden alimlere alimlerden de bize ulaşmıştır. Bunun içindir ki Medrese eğitimi yıllar sürmekte. Bu yüzden alimler başımızın tacıdır.
1-Sizin sorularınıza gelecek olursak evet dinde zorlama yoktur. Bundan kasıt müslüman olmayan birini zorla müslüman edemeyiz ki zaten olmaz. Çünkü İman etmek dil ile söylenip kalp ile tasdik etmek gerek. Dille söyler ise kalp tasdik etmezse u iki yüzlülük yani münafık olur. Cehennemin en alt katına münafıklar atılacak. Kafirden daha aşağıdır bunlar.
2-İrtidat dinden dönme demektir. Buna göre mürted ise, daha önce inandığı bütün mukaddesâtı inkâr eden insandır. Ve bu insan bir bakıma Müslümanlara ihanet etmiştir. Bir kere ihanet eden, her zaman ihanet edebilir. Onun için de bazılarına göre "mürtedin hayat hakkı yoktur." Ancak fıkıh âlimlerinin sistematize ettiği şekle göre, mürted hangi meseleden dolayı irtidat ettiyse, evvelâ ona o mesele en ince teferruatına kadar anlatılıp izah edilecektir. Belli bir süre takibe alınarak, takıldığı hususlarda iknaya çalışılacaktır. Bütün bunların fayda vermediği zaman da artık o insan İslâm bünyesinde bir ur ve çıban başı olduğu tebeyyün edince de ona göre muamele yapılacaktır. (Buhari, Diyat, 6; Müslim, Kasâme, 25; Serahsî, Mebsut, 10/98; Kâsânî, Bedaîü's-Sanaî, 7/134.)
Peygamberimiz ayetlerle benim hadislerimi karşılaştırın demiştir burada anlaşılıyor ki ters orantı var Ayrıca her hadis peygambere ait değildir hadis kaynagı her buhari olanda değildir bende sana bir hadis yazarım altına buhari yazarım olur biter dinde zorlama yoktur elbette ama bir müslümanında kafir gibi yaşamasına izin vermez islam
Ayet zorlama yoktur diyor fakat?
Zorlama yoktur zaten zorlayan kim? Ben orada ne dedim Dinde zorlama yoktur islam hoşgörü dinidir diye diye insanlar kafir gibi yaşamaya başladı bir müslümanda dinde zorlama yoktur hoşgörü dinidir diye diye kafir gibi yaşayamaz bunun cevabını burada bulamazsın mumsema gibi islami forum sitelerine sorabilirsin ya da nette araştırma yapabilirsin burada herkes müslüman değil olanların çogu saçmalar benim aşırı bilgim yok bu konuda bldiklerimide yazıp vebal altında kalmak istemem
Ayetin ve Hadisin anlamını bil sonra küçük aklınla Çelişki yarat hiç Müslüman olmamış birine dinde zorlama yoktur hadis tamamen Müslüman olup Müslümanlıktan dönene söylenmiş ikisi Arasında bir Bağlantı yok ki Çelişki olsun sen git senin bilim adamların gelsin 1400 Yıldır bulamadıkları çelişkiyi sen mi bulacaksın
tebrik ederim kardeşim yazacaklarımı sen yazmışsın
Dinde zorlama yoktur. kafiri zorla musluman yapamazsin. ama islam dinine giren , onun butun guzelliklerini icinde hisseden bir insanin dinden donmesi nin cezasi olumdur. omceki butun amelleri bosa gitmistr
Cevap
10Cevap
Dinde zorlama yoktur sözü, müslüman olmayanları müslüman olmaları için zorlamayın onlara baskı yapmayın anlamındadır.
Eğer müslüman olan kimse müslümanlıktan çıkarsa o zaman cezası ölümdür.
Lütfen şu sözleri düz mantık okuyup yorumlamayın. Lütfen geniş açıklamalarını okuyup öyle sorun sorularınızı. Milletin kafasını karıştırıyosunuz.
Boyleleri aklınca iste iki uç tane seçme ayeti insanların önüne ısıtıp ısıtıp koyarlar açıp bir tefsir okusalar o evrim kitabı okuyanlar öğrenecekler de yok iste
Kafa karışıklığı fotoğrafın ta kendisi değil mi zaten?
Ayetler Allahu tealla tarafindan bahsedilmis emirlerdir farZlardir.
Hadisler ise peygamber efendimiz s. a. v tarafindan kullanilmis belirtilmis sozlerdir.
Dinde zorlama yoktur derken dini secmek ya da secmemek hakkinda demiyor.
dikkatlicr oku derim.
ya çocuk önce dini Öğren sonra yorum yap.. hadis çöplüğünde olan bir İslam toplumunda yaşadığını önce bir araştır ve Öğren , daha sonra her Hadisin doğru olmadığını peygamber Tarafından Söylenen sahih ( kesin) hadis sayısı 17-20 arası der Ebû Hanife ama şuanda 1 milyon hadis var piyasada.. peygamberimiz ben konuşan kuranım kurana ters bir söz söylemem demiştir.. o Yüzden araştır kardeşim biraz ve Aklını kullan araştır
Sahih hadis olup veya olmadığını nerden bilinir peki?
kurana bakarak kurana ters düşmüyorsa sahih dir
Hadisler in doğruluk konusunda nasıl emin olabiliyorsunuz? Kuran da hadislerden bahsediliyor mu?
kuranda hadislerden bahsedilmez, kuranda insanın yaşam Tarzı , hayat, insanlık, vicdan, paylaşma , kadın erkek hakları, yalan iftira riya cennet cehennem, kenz, infak, bunlardan bahsedilir
Ozaman bir müslüman neden kuran da olmayan bir şeye itaat eder. Öyleyse din adına bir çok kitap çıkarılmalı ve İslam yeniden yazılmalıdır.
oh be hele şükür anlaştık, aynen öyle
Senin de pek bilgin yok ya neyse.
valla 7 Yıldır bunları araştırıyorum senin gibi araştırmadan düz mantıkla bakan kişilere birşeyler kazandırmaya Çalışıyorum.. bilgimiz olmasa bile iyi geceler
Araştırma süreci önemli değil de, mantık kazanma süreci daha önemlidir aklınızda bulunsun :) iyi geceler.
mantıklı olmayana mantık mantıksız gelir çünkü mantığını kullanamaz.. Görüşürüz çocuk
Aklı küçük büyük adam, görüşürüz :)
kimin Aklının küçük olduğu sorudan belli, yazık kafa çalışmıyor yazık küçük hanım.. öpüyorum seni iyi geceler
Büyük adam hoşçakal :D
ya sen delimisin , özelden yaz sana açıklama yapayım tam olarak , sende Kurtul bu dertten bende kurtuluyum, böylece kafandaki karışıklık gider, küçük hanın
Yoruma açık bir alan varken, neden bu konuyu burada yazmada yetersizsiniz de özel de daha mı ilham geliyor. Ne saçma. Mantık dediginiz bayım, her yerde kendini gösterir. burada bunca yanıt yazdınız, olmayan şeyi özelde de gorebilecegimi sanmıyorum. Artık bir zahmet hoşçakalin.
İslam genel olarak takipçileri için barışçıl bir dindir diyebiliriz ama kendisinden olmayanı dışlar. Kendisinden ayrılanı için de oldukça sert cezaları vardır. Çelişkiden ziyade tutum diyebiliriz.
Dinde zorlama yoktur. Hak ile batıl ayrılmıştır.
Ayetin devamına bakmak lazım. Hak dini İslam dır, batıl dini geri kalan dinlerdir.
Hadisle ayet arasında çelişki olmaz canım kardeşim senin yorumun ikisini çeliştirmistir
kardeşleri acıklama getireyim dinde zorlama yoktur değil dine zorlama yoktur yani birini zor kullanarak din değiştiremezsiniz. çelişki yok dini değiştirmenin Allahın ayetlerini değiştirmenin cezası şeriat kanununa göre cezası ölümdür.
Ikisi aynı şey değil
Dine girmesi için zorlama yok
Ama müslümanım diyip sonra dininden dönerse bu hadis geçerli
Öncelik ayettir. Her hadis diye okuduğumuz peygamberimizin sözleri değildir
Çok değişik cevapsız şeyler bunlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?