Allahü teâlâ, Kur'an-ı kerimde mealen, (Kur'an-ı kerimde bildirilen misaller, çoklarını küfre sürükler, çoklarını da hidayete, doğru yola ulaştırır) buyurdu. (Bekara 26)
Ben bu ayet meallerinde bir yanlış göremiyorum. Kaldı ki din, mealden öğrenilmez. Hele meal adı altındaki tercümelerden hiç öğrenilemez. Çünkü ayetler kısa ve tam tercüme edilemez. O nedenle İslam alimleri geçmişten bu yana ayetleri tercüme etmemiş, uzun tefsir ve tevillerini bildirmişlerdir. Hadis-i şerifler, ayetlerin açıklamasıdır. İslam alimlerinin sözleri, yazıları da hadis-i şeriflerin açıklamasıdır. İslamı doğru şekilde öğrenmek isteyen meale değil, İslam alimlerinin kitaplarına, açıklamalarına bakmalıdır.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tüm anlamlara baktım hepsi bu şekilde yani yanlışlık Yok peygamber kendine göre ayet yazmış bana göre
Kur'an-ı Kerim'in muhatabı Peygamber Efendimizdir. Onunla ilgili ayet olması kadar doğal bir şey olamaz. Bu bildirilen hükümlerin kimisi müslümanlara da şamildir. Kimisi peygamber efendimize hastır. Bunlar İslam alimlerinin açıklamalarından öğrenilir. Sen kendine göre ayet yazmış dersin, iman eden kişi ise Allah, Resulüne ve diğer kullarına bazı haklar vermiş der. Hiç yalan söylememiş, doğruluğu ile şöhret bulmuş, mucizelerle peygamberliğini ispatlamış, yüce bir ahlak emretmiş ve emrettiği üzere bir yaşam sürmüş birine Rabbinin bazı haklar vermesine ve bunu tüm kullarına bildirmesine neden kötü gözle bakılsın?
O bir devlet başkanıydı. Buna rağmen ashabı şunu haber veriyor:
"Biz bu kadar nimetler içerisindeyiz. O ve ehli arpa ekmeğinden bir defa olsun doyasıya yemedi."
eger kafayı karıstıracak ayetler olmasa idi herkes iman ederdi. bu ayetlerin kafası karısanlar icin acıklamaları zaten mevcut yeteri kadar arastırıldıgında dileyen inkar eder dileyen iman eder herkesin iman etmesi veya inkar etmesi anlamsız olurdu yanı bu ayetlerin varlıgı cok normal
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bana sanki peygamberin ihtiyaçları karşılansın diye yazılmış gibi geldi
ihtiyaclarını karsılayacak olsaydi once musrikler ona dünyaları verince dininden donerdi boyle olmadıgına daha bircok ornek verilebilir kendi dunyada eşi benzeri olmayan bir sevgi seline sahip. bu ayetler daha cok kafir avcısıdır. Enbiya 30 Fusilet 11 Lukmân 29 Nûh 16 Mulk 5 Yâsîn 39 Yâsîn 36 Hicr 22 Mu’minûn 14 Âli imran59 Hicr26 nahl 4 vb ayetlerden bahsedemeyenlerin sıgınagı ahzabdır Allah tek ayetle bile kafirlerin cogunu ayırt edebiliyor Hamd olsun !
herhangi bir iddia yoktur Kur'an Allah'ın sözüdür. Ayetler iman edeni ve iman etmeyen kafiri apacık ortaya çıkarır niteliktedir. Enbiya 30 Fusilet 11 Lukmân 29 Nûh 16 Mulk 5 Yâsîn 39 Yâsîn 36 Hicr 22 Mu’minûn 14 Âli imran59 Hicr26 nahl 4 ne daha nice ayetleri bırak peygamberi tüm dünya toplansa o vakıtte yazamazdı. Kur'an Allah'ın kitabıdır peygamber ise uyarıcıdır. İhtiyac konusu gercekten komik oluyor artık anlatıyoruz anlamada da kıtlık var sanırım dinini bırak dünyaları verelim dediler o dinnden donmedi 15 yas buyuk hz hatice ile 25 YIL evli kaldı yazık iftiralarınıza ki işte bunlardan dolayı Allah böylelerine İslamı nasip etmezde cehennem odunu olmayı nasip eder anladın
Bunda kafa karıştırcak bişi yok, Sizi işinize geldiği gibi yorumladığınız için. Daha doğrusu aklınız belden aşağı çalıştığı için kendi kendinize tiyatro oynuyorsunuz... Burada Akrabalık derecesinde kimlerle evlenilebilir Kısmında net açıklama var. Yani teyze kızınla evlenebilirken, teyzen sana haramdır evlenemzsin. Burada fitne çıkaracınya kadar ayetlerin nüzül zmanları ve yerlerini inceleyseydin zaten aydınlanırdın.
Peygamber zevkine göre yazsaydı.. son döneminde zırhını yahudiye veripte borç para almazdı.. peygamber zevkine göre yazsaydı o kadar savaşa katılıp kendini heber etmezdi.. taif yolunda dikenler üzerinde yürümez taşlanmazdı şayet zevkin düşünseydi evinde bir hasır yatak bir tek cübbesi olmazdı.. zevkini düşünseydi dünyanın en güzel yiyecekleri içecekleri onu beklerken o gündüleri oruçlu.. gecelerini ibadetle geçirmezdi.. SİZ İSTEDİĞİNİZE İNANIN... NASIL OLSA AHİRET HAYATI HERKESİ BEKLEYECEK... Belkide bu bir vesiledir... bu günden itibaren islamiyeti araştırıp imana gelirsiniz de kurtuluşa eresiniz.. Zaten İnanmayanlar için duamız o "Allah hidayet nasip Etsin.." Belki hayra vesile oluruz diye birşeyler karalıyoruz “Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır.” (Bakara, 2/7) Ayetini de araştırıp inşallah hidayet bulursunuz...
1500 Yıl Sonra daha yenice şimdikinin teknolojisyle anca çözülebilmiş Kur-an Mucizlerini araştırabilirsin. Eğer kur-an İnsan yazıtı olsaydı bu olabilirmiydi ? Bir insanın 1500 yıl sonra anca teknolojiyle açıklaması olan şeyleri bilebilir miydi?
Endülüs kütüphanesinden kalan bilgilerle (Yani islam bilginlerinin yazdığı ) kitaplardan edindikleri bilgilerle bu günkü teknolojiye ulaştıkları kesin. İslam Alimlerini kaynağıda Kur-an dır...
Fizikçi pierre curue nin dediği gibi 30 kitapla uzaya çıktılar. Eğer 1 milyon kitabı yakmamış olsalardı bu gün insanlık galaksiler arası seyahat ediyor du
Azıcık İslam Alimlerini araştır bakalım karşına ne çıkacak. bu günkü gelinen teknolojinin temellerini kimler atmış... Astronomiden matematiğe kadar Tıp dan Fiziğe kadar. Simyadan, Metafiziğe kadar.. ve Bunlarının tamamın bilgi kaynağı Kur-andı. ve Sen diyorsun ki bu kitap insan uydurması... Çok Komiksin arkadaşım :) Marksiz ve darvinci kitaplar kadar islamı araştırsaydın bu gün bu soruyu burada yazmazdın.. Ama her kula bu din nasip olmuyor malesef ?
Vay beee günümüz dincileri yıldızlar arası yolculuk yapıyorda habermiz olmuyor vaybeeee şimdi o elindeki gavur icadı telefonu bırak da git namazını kıl hadi bakem
Arkadaşım icat yapmak serbesti de Türkiye de biz mi yapmadık ? Malesef Aynı senin gibi düşünen kendini aydın zannedenler tarafından Şu anda yaptığım icatları bile gün yüzüne çıkaramıyoruz.. Size de modern bilim diye çakıyorlar safsataları. Zannediyorsunuz ki dine inanlar hiç bir bilimden haberdar değil. kendinizi sorgulayın önce. bu arada iki tane icadım var dünyayı değiştirecek.. ama Türkiye değişmeden bunları gün yüzüne çıkarmaya niyetim yok. Yobazlıktan ancak 2 tane yapabildim :)
Zaten onları Allah yazmadı dostum. İktidarı ele geçirmek isteyen bir inanç tarikatının lideri ve çekirdek kadronun çıkarı için uydurdukları şeyler detaylı bilgi tartışma vs için ekleyebilirsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kur'an "Furkan"dir. İnanan ile inanmayani ayırır. İnandığıni zanneden münafigi da...
Senin açıklamaya ihtiyacın yok İnanmak gibi bir derdin yok her şeyden önce. Nikin kadar yerlisin bu topraklarin değerine. O yüzden kasma kendini. Git birani iç sen
S*ktir git o*ospu çocuğu Xesulen adındaki adam yukarıda sana açıklamaya çalışıyor adamla dalga geçiyorsun sonra da burada niye açıklamıyorsun diyorsun senin gibi yobazlara açıklama mi yapılır alay etmekten başka ne bilirsiniz ki Şeref Yoksunları
En İyi Cevaplar