Arkadaşlar Seyehat İşletmeciliği Ve Turizm Rehberliği istiyorum sizce tercih etmeli miyim ?Nasıl bir bölüm ? İş imkanları ve gerektirdiği nitelikler nelerdir?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Kendim o bölümü okuyorum ve gayet güzel bir meslek. İş imkanı deme :) Turizmci adama iş bol, aç kalmazsın. Hele ki kendini geliştirirsen çok güzel yerlere gelebilirsin.
Ben turizm meslek lisesi çıkışlıyım ve üniversitede de kendi bölümümüm yükseğini tercih ettim. Ama şu önemli ki 2 seneliğe gidersek bir şey olmaz . 4 senelik olacak ve yüksek lisansınıda yaptıktan sonra Otel müdürlüğünden, turizm bakanlığına kadar her yerde iş bulabilirsin. Eğer yabancı dilim iyi diyorsan turizm rehberi olur parayı kırarsın.
Konuşkan, insan ilişkilerinden anlayan ve hiperaktif biri olman gerek açıkcası. Girişken olacaksın, kendini insanlara sevdirmeyi bileceksin. Aslında bu işte yükselmenin yolu tamamen etrafta bıraktığın izlenimle alakalı. Bölüm zaten geleceğin mesleği. Türkiye turizm konusunda daha yeni yeni ilerliyor ama emin ol bi 10 sene sonra en tutulan mesleklerden biri olacak :)33 Yorumla- +1 yıl
Bu sene bu bölümü düşünüyorum ve sizin yazdıklarınız dikkatimi çekti. Bölüm için heyecanladım resmen. Hangi üniversite de okuyorsunuz veya okudunuz merak ediyorum. Ben meslek lisesi mezunuyum ve bu bölüm için Onsekiz Mart Üniversitesini düşünüyorum. Hala bu bölüm için aynı şeyleri mi düşünüyorsunuz merak ediyorum lütfen cevap verin :(
+1 yılturizmin her dalı gzüel ama yalan yok seyahatte güzeldir gayet ben bodrumluyum bak ve okullardan mezun olan seyahat mezunları hiç işsiz kalmıyo yeterki çalışmak istesin ve yabancı dilini geliştirsin
00 Yorumla
+1 yıleğer gerçekten turızmi seviyorsan çok güzel bir bölüm. çok fedakarlık isteyen bir bölüm bayağı alt kademelerde süründükten sonra güzel bir karıyere sahip oluyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
acentede fotokopıden baslamak gibi otelde ise resepsıyon.Ama turızm deneyım isteyen bır bölüm ve bu konuya lıselının yaptıgı iş diye bakmayın bence. Oralar işinizin mutfağı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
10Cevap
+1 yılİkiside çok güzel bölüm. Ama seyahat işletmeciliği okumana gerek yok. Ölü yatırım, Gelişen teknoloji yaygınlaşan internet kullanımı seyahat acentelerine olan ilgiyi azaltıyor. Turizm rehberliği daha iyi olur. Ama onun içinde hareketli girişken planlı ve hafıza gerektiren bir meslek. Ayrıca yabancı dil olmazsa olmazı turizmin. Adil Bey'in de dediği gibi sana çok şey kazandırır. İki senelik okursan boşa vakit harcama git bir acente ya da otelde çalış derim. lisans veya daha üstü düşünürsen tabi ki oku.
10 Yorumlaİlk başlarda çok sürünürsün ama yabancı dil konusunda kendini geliştirirsen çok başarılı olursun
00 Yorumla
+1 yılsüper bölüm hiç canın sıkılmadan iş yaparsın. hem çalışmak hem gezmek yani.
00 Yorumla
+1 yılGüzel bir bölüm ama sevmediğin bir mesleği okuyup kendini yorma herşeyden önce o işi sev
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 526 cevap paylaştı. Güzel bir bölüm . Şimdi baktım Nefess yazılması gereken her şeyi çok açık ve düzgün yazmış...
00 Yorumlabu meslekte tesettürlü olmak dezavantaj mıdır? iş bulma imkanım azalır mı? Ankara hacı bayram veli üniversitesinde okumak istiyorum bu bölümü. yarın tercih yapıcam ama içimde ya işsiz kalırsam korkusu var. sizce bu bölümü seçmelimiyim?
11 Yorumla- +1 yıl
Seçtiniz mi acaba?
+1 yılseni nefesss adlı kullanıcıya havale ediyorum ara bul sor :D
01 Yorumla
+1 yılgüzel eğlenceli ing şart işte bulursun..
00 Yorumla
+1 yıl😀 harikanın da ötesi
00 Yorumlagüzel.Cevabın çok uzun ya da çok kısa!
00 YorumlaTavsiye etmem
00 Yorumla
+1 yılcok guzel.---
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği nasıl bir bölüm?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba Arkadaşlar,
Soru için teşekkürler.
Buna, hayatının 40 yılını turizm sektöründe geçirmiş bir profesyonel olarak cevap vereyim.
Turizmci olmak hayatımda aldığım en doğru kararlardan birisi idi. Geriye dönsek ve bana meslek seçimi aşamasında turizm dışında başka bir seçenek dayatsalar; ayrıca da önüme bir çok fırsatlar koysalar ben yine de bu mesleği seçerim.
Otel, acente, uçak, yiyecek içecek işletmesi. Her ne olursa olsun. Bence turizmciliği seç.
İşin başında zorlanacaksın. Çok sabırlı olman gerekecek. Gayret etmelisin. Hemen tepelerde bir konuma gelmeyeceğini bilmelisin. Kader gayrete aşıktır.
Sana neler kazandırır?
Kolay gelsin.