uçak, uzay ya da havacılık ve uzay mühendisliği bölümlerini düşünüyorum ama uçak ağırlıklı tabii ki. bu bölümlerde okuyan, okumuş olan ya da bu işi yapanlar bilgilendirirse sevinirim :)
Cevabın nedir?
off ne bu cehalet arkadaşlar. biri demiş taide bile uçak mühendisinin 3 katı makina mühendisi var diye. şakam mısın arkadaşım? türkiyede uçak mühendisi sayısı ne kadar makine mühendisi saysısı ne kadar? makine mühendisi aerodinamik eğitimi almaz.
uçak mühendisliği ile uzay mühendisliği 5-6 ders dışında tamamen aynı mühendisliklerdir. uzay mühendisliği mezunları da uçak mühendisliği mezunlarıyla aynı yerde çalışmaktadırlar. thyde çalışan itü uzay mühendisleri sayısı odtü havacılık ve uzay mühendisleri sayısından fazladır. çünkü thy İTÜ ile içli dışlıdır. bilip bilmeden konuşuyorsunuz, birinin kuzeni de uzay mühendisliği mezunuymuş polismiş, astronomi mezunu olmasın? uzay mühendisliğinin astronomi ile tamamen ilgisiz bir bölüm olduğunu şimdi öğreniyorsun bak.
Türkiye uçak ve uzayla ilgili iş yokmuş zart zurtmuş, hadi ordan, onca uzay mühendisi var bizzat kendi alanında uydular konusunda çalışan, şuan türksat3usat uydusunu İTÜlü uzay mühendisleri yapıyor. TAİde ASELSANda ROKETSANda THYde, diğer özel hava yollarındai otokarda renodai beyaz eşya sektöründe çalışan uzay mühendisleri napıyor arkadaşlar? çölde su ürünleri mühendisliği mi yapıyor? uçak ve uzay mühendisliği makine mühendisliğinin özelleşmiş halidiri makine mühendislerinin çalıştığı çoğu yerde çalışırlar. bunu da bilmiyorsunuz dimi? siz ne bilirsiniz ki zaten.54 Yorumla- +1 yıl
tamam sakin olun:) aradığım cevap geldi sonundaaa. nefret ettim artık uçak-uzay müh. istiyorum dedikçe çevredekilrin ay o da ne iş bulamaz o bilmem ne demesinden.yahu çok biliyorsunuz snki diyorum.ben bu bölümü istiyorum size ne ya? dimi. neyse teşekkür ederim dediklerinizde haklısınız baya da kızmışsınız sağolun varolun :))
- +1 yıl
Hocam mezun oldunuz mu ve ortalama maaş ne kadar?
itüdeki fakülte gercekten güzeldir.i 1997 dikey geçiş için basvuru yapmıstım... o zamna göre oldukça gelişti. uzay olarak geciyor ama asıl alanalrı robotık uygulamalar.. gönül isterki bu ve benzeri alanlarda daha cok gelişme olsun.. ama durust olmalıyım. eger oarayı bıtırırsen ve cıft anadal yada baska bır bölümde yuksek lısan yapmassan buyuk ıhtımalle işsiz kalırısn.. herseyden once onunde senden once mezun bırcok ınsan var. para problemın yoksa oku .. yada dedegım gıbı cıft anadal yap. yoksa kazansan bıle işin zor..
00 Yorumla
Yapımı düşünülen hava taşıtının taslağını, ön projelerini hazırlar, - Gerekli modelleri hazırlayarak deneyler yapar, - Üretim planlaması yapar, - Hatalı veya yanlış yapılmış parçanın düzeltilmesi ve gerekiyorsa yeniden yapılması için çalışır, - Yapım sonrası uçuş denemeleri planlar, bunlara katılarak hava taşıtının işleyişini gözler, - Araç kullanan kuruluşlarda işletme ve bakım mühendisliği görevlerini yürütür. Ayrıca neü , itü , odtü alıyor
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıluçak mühendisliği okursan hayatını kurtarmış olursun bir nevi.
geleceği olan bir meslek şansın varsa kaçırma.13 Yorumla- +1 yıl
havacılık ve uçak muhendisliği iyi getirisi olan bır meslektır tabı kı ıyı bır şirkete gırersen ama genelde erkek meslegı olarak bılınır. Thy gırersen ıyı para alırsın. uçak ve uzay muhndislipi birlikte olan bır bölum yok bıldıgım kadarı ıle.
Uzay muhendıslıgını kesınlıkle okuma. - +1 yıl
- +1 yıl
Neden okuma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
+1 yılya ne kadar boş yapmışlar adamlara sorsan harran üniversitesinde bilgisayar okuyorlar forumda mühendisim diye geziyorlar sizin hiç aklınız mantığınız alabiliyormu bir itü uzay mühendisinin daha okul yıllarında havada kapılıyor eğer öğrenci de istiyorsa... Kızım uzaya merakın var ise roket sanayide çalışmak bilimsel araştırmalar yapmak yurtdışına çıkmak aynı anda da para basmak istiyorsan ben bilim insanıyım diyorsan durma gir bu bölüme mezun olunca makina, bilgisayar, uçak, uzay mühendisliği aranan yerlerde çalışabilirsin yurtdışı konusunda ise kendini geliştiriyor isen yabancı ülkeler deli gibi sağlam mühendis arıyorlar
10 Yorumla
+1 yılaslında iyi ama sektor de yerı dar ne yazıkkı dersaneler bıle sadece ısıme bakarak tercıh yaptırıyo koyana sormak gerek mesela ben makıne muh okuyorum onradan ımza yetkım karıyer yapma ımkanım kat kat fazla ornek verecek olur ısem mesela gemı ınsaatı muhendıslerı makıne muhendıslıgınden fazla puan ama su an ıssız tanıdık bıle var cunku ımza yetkısı yok eger ucak ıle ılgılı calısmak ıstıyorsan once makıne muhendıslıgı oku yuksek lısans da o konu uzerınde calısma yaparak sektor e gır burası turkıye bır bolum acılırken istihdama bakmıyo dersaneler de ısıme bakıyo sonra o tıp muh. de okuyan arkadaslar bıze dert yanıp neden sızın ımza yetkılerı bıze verılmıyo dıyo temel muhendıslıkler her zaman daha genıse hıtap ettıgınden daha avantaslıdır mesela taı de bıle ( ucak montajının yapılacagı , helıkopterın yapıldıgı yer) makıne muhendısı sayısı ucakın 3 katı dır.
00 YorumlaTavsiye etmem Türkiyede öyle aman aman çalışma ortamı yok. Yani geleceğin pek parlak diyemem. Ha illa ilginç bir bölüm olsun istiyorsan Onun yerine Nükleer Enerji Mühendisliğini yazmanı öneririm hem puanları yüksek değil hem de geleceği var. Yeni açılacak santralde çok fazla ihtiyaç hasıl olacakmış; hatta devlet bir kısmını Rusyaya gönderdi eğitim için.
05 Yorumla- +1 yıl
Sen bilirsin. Ama macera arayan arkadaşlarımın geneli sonradan çok pişman olmuşlardır bilgine. Yani bu tip bölümlerde okuyan arkadaşlar ya bırakmıştır ya da çok farklı alanlarda çalışıyorlar şu anda. Ayrıca yurtdışına gitmek diyorsun ama yurtdışında da çok parlak olmadıkça yer edinemezsin. Çünki çalışabileceğin birkaç ülke var ve çok sağlam ünilerden mezun mühendisleri var bunlarında. MIT gibi YALE gibi Sorbonne gibi. Yani uzay olarak bakarsan zaten sadece ABD var uçak da birkaç ülke. Karar seni
- +1 yıl
en çok para ve gelecek yazılımda .. gerisi yalan.. nukleer santral acılacakta zaten 2023 kadar 3 tane yapılacak onun ıcınde toplamda en fazla 500 kısı alırlar.. zaten bınlerce mezun var . sana sıra gelene kadar zor... endustrıde yada makınede ıyı tercıh yalnız makınenın kotu ratafı cok mezun var para ve maas dusuk ...iş garntısı var o baska tabıı
- +1 yıl
Endüstri ve makine mi? Garip. Bütün ekonometriciler zaten endüstri mühendisi:) Makinacı desen gırla:) Ayrıca 500kişi mi? Ve birsürü mezun mu? Benim bildiğim birkaç sene öncesine kadar sadece Hacettepede vardı Nükleer Enerji Mühendisliği ve onun da kontenjanı çok azdı. Zaten akademisyen çok az olduğu için bu alanda hepsi de hemen akademisyen oluyordu. Kafadan sallama istersen dostum.
uçak mühendisliği daha kabul edilebilir geliyor...çünkü ortam müsait...uzay deyince aklıma ;
'''çölde su ürünleri mühendisliği yapma ''' fikri geldi...
hatırlarsan '''ay lav yu ''' adlı filimde adam kırsaldaki köyüne su ürünleri mühendisi olarak dönüyordu...o kalmış aklımda sanırım...00 Yorumlavalla, sağlam sinirlerin varsa gel kardeşim. bizim millet hiçbirşey bilmediği konuda bile bilmiş bilmiş konuşmaya bayılır. erdem sıfır bizim insanlarımızda. bu tepkilerle hep karşılaşıcaksın, Allahtan benim babam benden daha çok istiyor bu bölümü bitirmemi. puanı da yükseliyo hersene ilk 20bine girmen lazım, iyi çalış.
04 Yorumla- +1 yıl
evet puanlarının yüksek olduğunu biliyorumdaha çalışma temposuna ayak uydurabilmiş değilim fakat durumum gayet iyi. sen tam olarak hangi bölümdesin? benim ailem her şekilde destekliyor beni gerisi önemli değil zaten senin adına da sevindim:) bir de üye olup benim sorumu hemen nasıl gördün şaşırdım ama sevindim valla buldum cevabımı diye:)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 710 cevap paylaştı. tavsiye etmem. iş alanı olmadığı kesin. bir cevabında yurtdışı düşünüyorum demişsin ama bu güzel hayale rağmen alman gereken bir risk varsa oda şudur; yurtdışı seni düşünecek mi?
02 YorumlaTürkiye'de uçak ve uzay faaliyetleri maalesef yoktur. İlgin varsa Yazılım Mühendisliği düşünebilirsin.
01 Yorumla
+1 yılTürkiyede uzay üssü var mı ki mühendisliği olsun iş olanakları çok kısıtlı
01 YorumlaKuzenim uzay mühendisliği mezunu şu an polis.
01 YorumlaTemel KOTİL bile İTÜ Uçak mezunu..
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,9b cevap paylaştı. Ne kazandın :)
20 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Uçak ve uzay mühendisliği hakkında bilgililendirir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat