- +1 yıl
Selamlar.
Artık hayalimiz olan mesleği seçmeden önce bile ne kadar maaş alacağımızı öğrenmek istiyoruz. Çünkü birçok meslek düşünüldüğü kadar kazandırmıyor. Hayatımızı idame ettirmek için ise iyi maaş almamız gerekiyor. Bir meslek seçmeden önce öncelikle ne kadar maaş kazanacağımızı öğrenmek istiyoruz. Bu sebeple senin bu sorun bana çok makul geldi. Moleküler biyoloji ve genetik maaş bilgileri hakkında ufak bir araştırma yaptım.Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği Maaşı Ne Kadar?
genetik mühendisi maaşları Moleküler Biyoloji ve Genetik mühendisliği pek bilinmese de çok önemli bir meslek. Genetik mühendisliği maaş hakkında bilgi vermeden önce mesleğe değinmek istiyorum. Bu mesleği yapan kişilerin amacı canlılarda hücreleri oluşturan moleküllerin canlıların davranışları üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğunu, davranışları nasıl değiştirdiğini araştırmak. Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisleri üniversitelerde akademik kariyer yapabilirler, hastane ve sağlık kurumalarda, biyoteknoloji şirketlerinde, ilaç firmalarında çalışabilirler. Gelelim genetik ve biyomühendislik maaş konusuna.
Genetik mühendisliği maaşı meslek hayatınızda geçireceğiniz süreyle alakalıdır. Maaşlar 3.500 TL ve 10.000 TL arası değişmektedir. Eğer mesleğe yeni başlayan biriyseniz büyük ihtimalle alacağınız maaş 3.500 TL ile 4.500 TL arasında olacaktır. Tecrübe kazandıkça maaşınızda artar. Bu meslekte kariyer yapıp yıllarınızı geçirdiğinizde maaşınız 10.000 TL'ye kadar çıkacaktır.
Şöyle bir örnek vermek istiyorum. 1-3 yıl arası deneyime sahipseniz alacağınız maaş 3.000 TL ile 5.000 TL arasında olur. 3-5 yıl arasında deneyime sahipseniz maaşınız 5.000 TL ile 7.000 TL arası maaş alır. 5. yıldan sonra kazandığınız deneyime göre maaşınız 10.000 TL'ye kadar çıkar. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Benim çok beğendiğim bir meslek. Eğer aklınızda moleküler biyoloji ve genetik mühendisi olmak varsa sakın vazgeçmeyin. Başarılar dilerim.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Genetik mühendisleri başlangıç olarak 2100 tl olarak başlarlar. Fakat bilgi vb. Arttıkça 8000 tl ye çıkar. (En fazla ) .. ama yurt dışında başlangıç olarak 7000 dolar veriyorlar. (Yaklaşık olarak 17500 tl yapar). ama geliştikçe en fazla 14000 dolara cikar. ( yaklaşık olarak 35000 tl yapar. .)
11 Yorumla- +1 yıl
O yıllarda 14000 dolar 35000 tl şimdi 14000 dolar 84000 tl :o
- +1 yıl
Türkiye'de asgari ücret verseler şaşırmam fakat yurt dışında en az 10.000 tl alırsın.
22 Yorumla- +1 yıl
65.000-98.000 tl arası oha
akrabam genetik mühendisi. Bir vakıf üniversitesinde çalışıyor maaşı 3.000 tl.4 yıldır çalışıyor. Bu yazdığınız 7.000-10.000 li rakamlar Türkiye için çok astronomik. Çünkü Türkiyede çalışma alanları yok.
10 Yorumla
- +1 yıl
Sen o bölümde mi okuyorsun,yoksa okuyacak mısın? Yurt dışında daha çok iş bulurusn gibime geliyor:)
113 Yorumla- +1 yıl
Hımm her ne kadar orada çok verseler de beyin göçü olmasın,sen ülkene faydada bulun.:)
- +1 yıl
az veriyorlarsa bence de heç kusura bakmasınlar,o kadar oku et,bbu kadar geçerlilği olan meslek sen tut o kadarcık maaş al olmaz:d neyse hadi bakalım hayırlısı:)
- +1 yıl
Evet öyledir,doktorlukla kıyaslamamak lazım zaten.Doktorluk en zor meslek ve en yüksek puanla alan bölüm olarak düşünmemek lazım.
- +1 yıl
Doğrudur.Genetikle ilgili çok bilgim olduğundan söylemiyorum ama doktorlar tedavi etme yollarıyla ilgilenirlerken genetikler bahsi geçen hastalığın kökünü kurutmanın yollarıyla,dna şifreleriyle falan ilgileniyorlar.Onlarınki daha çetrefilli gibi :D
- +1 yıl
Genetik Mühendisliği diye bir bölüm yoktur. MBG okuyan Genetik Mühendisi olmaz.
- +1 yıl
Yurtdışında 65-98 bin arası değişiyor kardeşim inşallah yurtdışında iş bulursun
- +1 yıl
İngilteredeysen 76-114 bin tl :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
yakında molla olacak herkes sen neyin genetiğini diyorsun hemşerim
42 Yorumla- +1 yıl
adamımsın. Çak bir +1
7bin tl alıyorlar bunu biliyorum eminim ama kimden öğrendiğimi hatırlamıyorum adamlar herşeyin tedavisini araştıran bir bölümde çalışıyorlar
12 Yorumla- +1 yıl
Kuzenim o meslegi icra ediyor.
hicbi fikrim yok ama.111 Yorumla- +1 yıl
oki doki, haber veririm. sen bu bolumu mu yazicaksin
- +1 yıl
benimki odtu genetik bitirdi
- +1 yıl
bogazici oyle daha iyi olduundan degil, baska faktorlerle daha yuksek genelde ebet.
- +1 yıl
pardon karisti. genelde bogazici puanlari daha yuksektir. in general.
- +1 yıl
evet ilginc.
Artı bir verince ne oluyor ? Asgari ücret alıyorlar.
113 Yorumla- +1 yıl
Level'im en üst seviye'de. Daha üstü yok. İkinci olarak +1 vermen kimseye puan kazandırmıyor. Bunu da öğrenmiş ol. Son olarak da Matematik Öğretmenliği'nin puanı da bir o kadar ama bir öğretmenin aldığı maaş çok düşük ki dershanede çalışırlarsa yeni başlayan öğretmenler asgari ücretin altında çalışıyor. Yani bunun puanla alakası yok.
- +1 yıl
doktorlukla aynı puan değil hatta çok daha düşük 361 puanla haliç üniversitesi tam burslu alıyor özel üniversite okumak istiyorsan yurtdışı imkanların çok daha açık oluyor 4 yıllık +1 yıl hazırlık sonunda diploma notun yüksek olursa amerikanın sunduğu şartlar içinde kendi labaratuvarında 3 yıllık eğitim veriyorlar hem eğitim alıyorsun hemde aylık kendi ihtyaçların ev araba ve maaş veriyorlar oda 3-5 bin dolar arasında değişiyor böyke fırsat kaçınılmaz 3 yıl sonra doktara yapmış oluyorsun ve sana verilen belgeyle kendi araştırma labaratuvarını açabiliyorsun istediğin her ülkede ama sorduğun soruya gelirsek bu mesleğin maaşı sana bakıyor bulduğun araştırmalar ve de yararlı şeyler yaparsan türkiyede bile çok iyi bir maaş alabilirsin
- +1 yıl
@diyorumya koç 466 ne diyon sen
- +1 yıl
@diyorumya hazirlikla zor hazirlik okuyanlara bile en basitten Erasmus yok
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
bizim dershanedeki fen bilimlerinden işte hoca genetik mühendisiydi 7 000 alıyorum demişti.
31 Yorumla- +1 yıl
Yurtdışında 10-15 bin dolar yani 65-98 bin tl :(
ilk başta özelde asgariden biraz daha fazla alırsın gerisi sana kalmış işi iyice öğrenip daha iyi yerlere maaşlara sahip olabilirsin
00 Yorumla- +1 yıl
Ben Başkent molekuler biyoloji ve genetik kazanip 3. sinifta sinava girip hemsirelik icin okulu birakan canım
00 Yorumla - +1 yıl
1.524,25 TL brüt.
14 Yorumla- +1 yıl
haaa pardon birader. O zaman 8.954,25 TL + 2 maaş ikramiye + yıl sonu performans pirimi.
- +1 yıl
eyvallah.
Detaylı bilgi