şeriatı kabul etmeyenler kafir olur diyor bazıları bu gerçekmi yoksa yobazların hurafelerimi?
Cevabın nedir?
Kafan rahat olsun.
Seriat Allahin emridir, Seriat istemeyen kisiler kafirdir diyenlere hangi ülkede yasamak istersin diye sordugunda ilk Cevaplari
Avrupa ve Amerika ülkeleri olacak.
Seriat istiyorum diyenler bilem , Seriati kabul etmiyorlar, Dünyada hicbiryerde Seriat uygulanmiyor deyip, Islami anadili Arapca olan, Kurani gercek Dilinde okuyan Araplardan daha iyi bildiklerini idda ediyorlar.
Bunlar ile kafani yormana gerek yok, zavalli ve celiski dollu durumlari ortada.22 Yorumla
Soran+1 yılyok bro inançsız değiliz inanıyoruz ama böyle bazı kuralları nebileyim işte ayetler atıp al bak oku dinden çıkıyosun yoksa falan demeleride kfamı karıstırıyo ulan o kadar yararlı birşey olsa dünyada herkes yapmazmı mk şu an en geçerli ve düzenli sistem laikliktir avrupaya kuzey ülkelerine bak en düşük suc oranı en yüksek ekonomik gelir en mutlu yaşam onlarınki birde ortadoğuya bak kan ağlıyor irandan buraya gelenler isyan ediyor çok güzel ülkeniz var irana allah düşürmesin sizi diye. sen şimdi inanç meselesi olan dini yönetime sokarsan düşünsene nasıl bir sonuç çıkar ortaya bir kere alakasız konular din ile devlet yönetiminin ne alakası var din inanc meselesi değilmi 1500 yıl önce o dönemin şartlarına göre yapılmış şeyleri 1500 yıl sonrada yapmaya çalışıyolar bu tamamen aptallık kuranın aptallığı demiyorum o dönemki yaşamı bunların şimdiye uygulamak istemesi. Ya bunlar kuranı yanlış anlayıp gerikafalılık yapıyolar (1500 sene önceki şartları bugün yaşamak tamamen gerikafalılık çünkü )
Soran+1 yılya da biz yanlış anlıyoruz bilmiyom artık :D
En İyi Cevaplar
+1 yılSeriat Allah ın kurallaridir emirleridir olmasi gerekendir bu zamandaki sozde seriatcilarla karistirma şu an dunyada seriat ile ynetilen devlet yok ole sananlar var bu ayrimi iyi yap seriat esittir Allah in emirleridir karsi cikmak cikmamak iyi dusun.
32 Yorumla
Soran+1 yılkarşı çıkmak değil devlet yönetimini yapan yine insan olacak ee bu nasıl olacak allahın kuralını insan uygulayacak buna evet diyolar
- +1 yıl
Din her şekilde olabilir atıyorum ülke laik diye bireyler laik olmak zorunda değil gib vs..
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuranı Kerimde şeriatı kabul etmen gerektiği yazıyor. ne yobazı kardeşim durup dururken günaha girme... ! merak ettiğin her şeyi Kuranı okuyarak öğrenebilirsin. şeriat Allahın kuralları. ama bu devirde gelse devletin başındakiler kafalarına göre uygulayacakları için pek iyi olmaz şeriat ama asla ben şeriat istemiyorum deme. Kuran okuyun yaa buraya sormaktansa... burada zaten ateist olsun deist olsun bir sürü insan var.. bizim rehberimiz KURAN ! okuyun bilgilenin.
43 Yorumla
Soran+1 yılülkeyi tamtamına kuran'a göre dizayn edelim yönetelimde atom enerjileri kurumunu havayollarını maden işletmelerini sgk'yı neye göre yöneticez
Cevap sahibi+1 yılarkadaşım Allah'ın dediğine karşı mı geliyorsun ! ben seni uyardım karar senin. günah işlemek istiyorsan bu beni bağlamaz... bu soruları Kuran okuyarak cevaplandır.
Soran+1 yılhahha al bak işte daha nasıl yönetileceğini neyin yönetileceğini bilmiyorsun burada kendine göre kararlar veriyosun işine gelmeyincede sen allaha karşımı geliyosun kafirmisin diye yargılamaya başla komiksin. ben burada senin bahsettiğin sistemin nasıl olacağını soruyorum sana sen bir ayetten devleti yönetime baştan aşağıya kuranın gelmesini söylüyorsun ama cevabınıda veremiyorsun hadi bak işine :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılişine gelmeyen şeyler deyince üyeleri engellemekle cahilliğini kapatamazsın. :D yazık valla çok acıyorum sizin gibilere. sana oturup uzun uzun anlatsam da sen yine saçma sorular soracağından dolayı tek diyeceğim git Kuran oku. bunu kime desek zoruna gidiyor arkadaş ne üşengeç insanlarsınız siz yaa ! cahillik kötü değildir ama bunda ısrar etmek iğrençtir.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
11Cevap
+1 yılkardeşim normail kelime anlamı olarak şeriat din kuralı yani kuran-ı kerim emirleridir.. müslüman olan birinin de bundan dolayı şeriatı reddetme gibi bir lüksü yoktur oksa kendiyle çelişir... ancak günümüzde şeriat... islamı kendi çıkarları için kullan şerefzilerin (mollalar gibi) kendi koyduğu sosyal din kanunları olarak lase edilip uygulanıyor... insanlarda şeriatı gerçeten bu sanıyor.. günğmğzde uygulanna seriatla gerçek şeriat arsında galaksiler kadar fark var yanii
22 Yorumla
Soran+1 yıltamam senin dediğine göre devlet yönetim için birşey yok zaten kuranın emirleri birey için geçerlidir ama bazıları devlet yönetimide şeriatı getirmek istiyoalr bundan bahsediyorum ben
- +1 yıl
ona da cevabımız var islam dinin de zorlama yoktur.. devlet yöneitminde bunu 1 kişi bile istemzse halktan bu zorlamaya girer... halkta ateisti hirsityanı museisi de vsvs de vardır o insanlarda bu topraklarda yaşayan vatandaşlardır hakları yenemez zorla bir sey yaptırılamaz... ben şeriatın insanın kendi içinde yaşaması gerektiğini veya kabul edenler arasında yaşamasını düşünüyorum... devlet bazlı olsa benim için sorun yok isterim ama başkalarının da istemediklerini zorla yaptıramazsın... ona zülüm denir
Şeriat olarak ne kastediliyor İran mı? Osmanlı mı? insanların özgür olmaya hakkı var ve kelimeyi şehadet getiren herkes müslümandır kafir kavramının anlamı farklıdır
05 Yorumla
Soran+1 yıliranı bilmemde osmanlı anladığım kadarıyla. devleti şeriata göre yönetmek yani laikliği kaldırıp ve dinden çıkması kabul etmeyenin çok saçma geldi bana çünkü laiklik en güzel yönetim şekli şu an dünyayada baktığın zaman. ayrıca şeriattaki ülkelerin halide ortada güzel olsaydı demekki onlar bu halde olmazmış.. Ama burada bahsedilen şeriat bireye konulan kurallarmı yoksa bazıları bunu devlet yönetimi diyemi kullandırtmaya çalışıyor orası önemli tabi
Soran+1 yılyine yok zaten isteyen namaz kılıyo kurban kesiyo birisinden izin almasına gerek var mı yok ama buna rağmen hala şeriatla yönetilmek lazım yoksa kafirsiniz diyenler var mk ulan 1500 yıl önceki yaşam tarzını sen bugüne nasıl uyarlayabilirsin devir değişiyo çağ değişiyio sen oturduğun yerde sayarsan nasıl yaşayacaksın
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat Allahın koyduğu yasalar demektir kuran demektir. Yani inkar edersen kafir olursun evet.
Bu sözü söyleyenlerin bir kısmı var ki, ne dine inanır, ne Allah’a; ne Kur’an’a inanır, ne de Peygambere… İslam’a ve dine karşıdır, düşmandır. Böyle bir insan bu sözü inançsızlığından dolayı söyler. Zaten böyle birisinin yolu da, izi de bellidir. Hiçbir kutsalı yoktur, hiçbir manevî değer tanımaz. Onun gözünde, dini çağrıştıran her şey zararlıdır ve yanlıştır. Böyle düşünenleri kendi ideolojik yapısıyla baş başa bırakalım.
Oysa şeriatla din aynı anlama gelir, ikisi bir arada kullanılır. Din şeriattır, şeriat da dindir.
“Şeriat” kavramının içinde, imanla ilgili hükümler olduğu gibi, ahlakla, ibadetle ve günlük hayattaki işlerle alakalı hükümler de vardır.
Her şeyden önce şeriatı koyan Allah’tır. Bir diğer ifadeyle, dini gönderen ve dinin sahibi Allah’tır. Onun için Allah’a “Şârii Hakiki/gerçek şeriat koyucu” denir.25 Yorumla
Soran+1 yılDin inanç meselesi değilmi kardeşim devlet yönetimiyle ne alakası var? ki öyle olması içinde islam devleti olman lazım şu an bizim ülkede hristiyanıda var ateistide var ayrıca bugünki laiklikte islamın bahsettiği ahlak kuralları geçerli zaten ve şeriatın kullanıldığpı ülkelere bakarsan işe yarayıp yaramadığınıda görürsün.. Ayrıca sen Allahın kanunlarını kula uygulattırmak ne kadar doğru? o yüzden bu dedikleriniz tamamen imkansıza çıkıyo
Cevap sahibi+1 yılLaiklik, din ile devleti ayrı tutmanın adıdır. Dini, ibadethaneye ve eve hapsetmenin adı olarak da kaydedebiliriz laikliği. Bunun anlamı da şudur:
Din, insanların aralarındaki ilişkilere karışmasın, isteyen kalbiyle istediğine inansın ama dili ve organları ile bunu tatbik etmesin. Böyle bir şey İslam için mümkün değildir. Zira İslam, her şeyden önce bizim sokaklarımızı, iş yerlerimizi, evlerimizi Allah’ın rızasına göre tanzim etmek istemektedir. Bunun için laikliği İslam açısından tarif ederken şöyle diyebiliriz: Laiklik, İslam ile sokağı, evi, iş yerini, siyaseti ayrı tutmaktır. İslam ise evi, iş yerini, sokağı ve her yeri Allah’ın rızasına göre tanzim etmenin adıdır. Açıkça görülür ki laiklik ile İslam aynı yerde bulunamaz. Bir mü’min bilerek laikliği savunamaz; bilmemenin kurbanı olarak dilinden böyle sözler çıkabilir. Allah’a sığınmak ve ayak kaymasına karşı hassas olmak gerekmektedir. Bu tür tartışmalarla da insanların inatlaşmalarına sebep olma tehlikesini de göz ardı etmeyelim. Kaş yaparken göz çıkarma tehlikesine düşmeyelim.
Soran+1 yıllaikliği öyle kaydetmeyiz sen öyle kaydetersin anca. Sen şu an namaz kılıyorsun camiye gidiyorsun kurban kesiyorsun başını örtüyorsun.. kimse sana karısıyormu? hayır. Aynı şekilde sende başkasının içkisine kilisesine gezmesine vs karışamazsın çünkü bu toplumda sadece sen ve sadece müslüman olanlar yaşamıyor. Senin dediğin bir kere islamın hoşgörü anlayışına ters düşüyor. Hani islamda saygı vardı, zorlama yoktu? sen şu an rahatça ibadetini yapıyorsan bu senin özgürlüğündür ve sen kendi ibadetlerini başkalarının üzerinde tutarsan buda onlara dayatmak olur. Laiklik islamı evden siyasetten zarttan zurttan ayrı tutmak diyorsun hayır yanlış! o ev senin evin sen istediğin şekilde yaşarsın, iş yerinde istediğin şekilde yaşarsın sana karışan yok mescidler var ama siyasette var ve olmasaydı dini kullananlardan mollalardan geçilmezdi ortalık. Şuanda dini kullananlar mevcut ztn. Siyaset politikadır ve din ile tamamen farklı konulardır. Sen bu kadar rahat ibadet ederken daha ne istiyorsun acaba?
Cevap sahibi+1 yılTekrar oku üst yazıyı anlamamissin.
Soran+1 yılanlayan anladıda sen anlamak istediğin gibi anlıyosun neyse hadi iyi günlerrr..
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğrudur çünkü şeriat demek Allahın kuralları demek şeriat yobazlik değildir kulaktan duyduğun şeriat bilgileri ya da etrafta sözde şeriatı getirmek isteyenlerin seriatla yakından uzaktan alakası yoktur
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞunu düzeltmek istiyorum kafir olur demiyelimde Allaha şirk koşmus oluyorsun
Soran+1 yılülkeyi tamtamına kuran'a göre dizayn edelim yönetelimde atom enerjileri kurumunu havayollarını maden işletmelerini sgk'yı neye göre yöneticez
Cevap sahibi+1 yılŞeriat kuralları ticaret hayatını da düzenler şeriat var diye bunların hiçbiri olmayacağı olamayacağı anlamina gelmez
Cevap sahibi+1 yılKardes bazı yorumlarını okudum da haddime değil yanlış değil düşünüyorsun demek şu anda şeriat diye yönetilen ülkelerin hepsi yoldan çıkmis bir seriatla yönetiliyor öncelikle bunu bilmeni isterim dinde kadıninda çalısma hayatında yeri vardır şeriat herkesin hakkını herkese eşit dağıtır ama su anda şeriat getireceğiz şeriat olacak diye ortada gelenlerin amacı Allahın kurallarını getirmek isteyen kişiler değildir amaçları farklı onların zaten şu anda Türkiyeye şeriat kuralları gelmesi için yüzyıllar çabalamak gerekir gerçek manada ki şeriat gelmesi şu anki Türkiye durumunda zor belki de imkansız şeriat istemeyebilir insanlar islami yaşamak istemeyebilir bu dinin herkese saygısı var peygamber efendimiz ki kendi ashabini zamanında şeriat vardı Medine de Yahudilerle aynı ortamda bulunduğu zaman aralarında bir anlaşmazlik olmuştur işte o zaman yahudi kurallarına göre onların dinine göre onlara hüküm vermiştir şeriatı en güzel yaşatan Peygamberimizdir baksana nerde haksızlık nerde zorlama
Soran+1 yılsen şeriat yaşamk istemeyebilir herkes dinin saygısı var diyorsun ama bu ayette kafir olur diyor şeriatı istemeyen?
Cevap sahibi+1 yılIstemeyen mi kabul etmeyip yok sayan mi ikisi aynı şeyler değil din çok hassas bir konudur kabul etmeyebilirsin Allahın kurallarını o zaman ahirette hesap verirsin ha ama kalkıpta dersen evet ben Allaha inanıyorum Allahın kurallarını kabul ediyorum ama şu anki Türkiye şartlarında bence bu sistem iyidir diyorsan farklıdır işte ifade edebildimmi kendimi
Soran+1 yıleski zamanki şartlarla şimdiki şartlar birmi? biraz aklını kullan be kardeşim o dönemdeki yaşayış biçimini kuralları sen bugünemi ayarlamaya çalışıyosun mantık biraz.
Cevap sahibi+1 yılBen sana gel bugüne mi ayarla dedim ya kardeşim bak ben sna gayet saygılı konuştum sende öyle ol lütfen mantık kullan falan ben gel şeriatı uygulamı dedim hayret bir şey ya okuduklarima tekrar bak istersen
Geçen hafta apartmanın kapısına broşür bırakmışlar neymiş ya şeriat olucakmış yoksa başka partiye oy vermek allaha şirk koşmakmış güldüm geçtim ha bu kadar yobaz olunmaz diyecek bişe bulamıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılvar öyleleri değişik kafalar :D
+1 yılŞeriatın kendisi Zaten şu an ki haliyle yobazların hurafeleri...
04 Yorumla
Soran+1 yılbeğenmiyosan git kafir ol diyolar bak bak :D
- +1 yıl
Onu diyenler kafir zaten. Dinle alakaları yok...
- +1 yıl
İnsanlar kendi şeytanlıklarını Bu Allah'tandır deyip Kafalarına Göre Soktukça da Yobaz hurafesi Olarak kalacaktır...
Soran+1 yılbak bir tanesi daha atmış yukarda bir ayet; ''Tegaburun 10 ayetlerimizi inkar edenler cehhemde ebedi kalicak Nisa 116 Allah sirki affetmez zuhrif 44 kurandan sormlusunuz sirke düşüyorsun istemessen olursen affı yok bil'' biz şeriata karşı çıktım diye şimdi dindenmi çıktık mk 1000 yıl önceki yönetim şeklini şimdi yapmadık diye anlamadım bunlarmı trollüyo :D
+1 yılArkadaş şeriat demek Allahın kanunu yani kuranı kerim oluyor bunu kabul etmeyen kafirdir bu çok açık hiç bir tartışılacak noktadı yok kesin hükümdür
43 Yorumla
Soran+1 yılhayır kardeşim onu demiyorum devlet yönetimini diyorlar
- +1 yıl
O konuda öyledir maide 47. Ayete bakmanı tavsiye ederim
Soran+1 yılee sen kime yönettirecksin peki Allahın kanunu ama kul uygulayacak biöyle bir şey olabilirmi sence?
+1 yılSen burdaki ateistleri dinlememusluman degil seni celiyolar seriat Allahin kanunlaridir sen dusun artik inkar edilirse nolur bunu gununuzde yapamazlar fakiri ezerler yoksa
114 Yorumla- +1 yıl
Taşla öldürmek ne zaman Allah'ın kanunu oldu Zinanın kitaptaki hükmü 100 falakadır.
- +1 yıl
@bitatkisel ben recm dedimmi yazdiklarimi iyi oku bizi araplar degil kuranin gercek hukmu ilgilendirir
- +1 yıl
- +1 yıl
Bunu şeriat Adı Altında yaptıklarının bilincinde ol isterim.
- +1 yıl
Recm yok falaka var ve 4 kisi kesin ispat etmeli yanilmiyosam yanlis olmasin unuttum @Bitatlisel
- +1 yıl
saydıkların ne alaka şimdi yaaa onları da haksızca yönetmiceksin suc olursa cezasını verceksin buıkadar basit
Soran+1 yılneye göre belirliyeceksin suç olup olmadığını?
- +1 yıl
nasıl neye göre birilerine zarar veriyosa hırsızlık varsa elbette suc ne kdar tenkoloji olursa olsun insan canına malına ırzına olduktan sonra nerde olursa olsun suctur bu
Soran+1 yılee bak suç olanı olmayanı ayırt edebiliyorsun değilmi? bunları şeriat varkenmi yapıyorsun peki şuan? ama aklın çalışıyor insansın iraden var sonuçta toplum kurallarına göre yaşıyorsun sen şu an ve ülkeyi tamamen dine göre yönetilmesini istiyorsun ama yine onu beceremiyorsun çünkü toplum kurallarına ihtiyaç duyuyorsun yine.
- +1 yıl
Toplum kurallari adaletsiz zengin fakir ayrimi var
Soran+1 yılevet işte bu emperyalizmden dolayı senin sorununun kalkması için komünizm gelmesi lazım kardeşim sen komünizmi savunuyosun şu an bilerek veya bilmeyerek :D
- +1 yıl
Devlette ayni olcak
Soran+1 yılEvet öyle oluyo zaten.
+1 yılKuran'da da herkesin görüşüne saygı diyor. kısır döngü? error
02 Yorumla
Soran+1 yıl@Resülün_Yolundan bir soru sormuş keke :D
Soran+1 yıl@Resülün_Yolundan
Aile & Toplum konusunda 19,2b cevap paylaştı. şeriat haktır, hukuktur, adalettir. Genelde savunduğunu söyleyenler akapeli haksız hukuksuz, eli uzunlardır. Yani lafta şeriat
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılSeriat din demektir
Kuran demektir. Kabul etmessen kafir olursun. tabi diyanetteki satilmis imamlar bunu anlatmadigi icin kimse bilmyor01 Yorumla
Soran+1 yılevet kuranda insanlara indirilmiştir devletlere değil.
+1 yılŞeriatı kabul etmeyen kafirdir hem ayet hem de sahih hadisler var.
Şeriat Allahın kanunlarıdır tekrar ettirmeyin işte.113 Yorumla- +1 yıl
@Sımarık33 siteye girmemle ne alakası var bozmak için saçmalama lütfen.
- +1 yıl
Bozmakla ne alakası var senın şimdi ibadet etmen lazım gidiyorsun cinsellık sorularına cevap verıyorsun buraya gelmiş şeriatten laf açıyorsun senın bu gibi sitelerde internette olmaman lazım egerkı şeriati biliyorsan ve namaz kılıyorsan hadi tamam bu sıtedesın kotu birşey yapmıyorım diyeceksın peki neden cinsellik sorularına cevap verıyorsun
Soran+1 yılAllahın kanunlarını kulmu uygulayacak buradaki adaleti kim sağlayacak peki öyle birşey olablirmi mantıklı bak biraz?
- +1 yıl
@Sımarık33 Haklısın ama ne yapayım nefsimiz var sorular önüme geliyor ben de cevaplıyorum başka soru yok. Ben dört dörtlük sofu biri değilim ama olmak istiyorum inşallah
- +1 yıl
Allahın kanunlarını tabi ki kul uygulayacak Allahu Teala tövbe tövbe haşa insan mı sakın Allahı insani sıfatlara benzetme şirke düşersin o zaman.
- +1 yıl
@Sımarık33 hayır bana diyor.
- +1 yıl
@Sımarık33 ben zaten cinsellik konusu yüzünden evliliği kaçırdım yine de eyvallah uyardığın için.
Soran+1 yılbende onu diyorum işte kul diyosun bak kul? Allahın kuralı diyosun ama kul uygulayacak bu nasıl adalet? bu kulu kim denetleyecek sonucta kul böyle birşey olması imkansız kardeşim insan insandır kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur senin dediğine göre yeryüzünde bir kişiyi ilahlaştırıp onun bizi yönetmesini söylüyorsun bu nasıl iş şimdi söyle bakayım bana buradaki teraziye kim belirleyecek?
- +1 yıl
O zaman sen Allahı reddet ve kafana göre takıl. Sen Allahın insan gibi gelip insanları yönetmesini bekliyorsun bu işin eğrisi doğrusu yoktur mantığına yatmıyorsa reddet ve kafir ol anladın mı.
Soran+1 yılhahhaa Allahı redmi etmişim? bak hemen Allahın adına kararlar almaya başladın bile sen kimsinki bana kafir diye hüküm koyuyorsun :D ben burada sana adam gibi bir soru soruyorum Allah yönetemeyecek tabikide bunu sende biliyorsun bak ee işte o zaman bunu bir kulda yönetemez dediğim bu bir insandan bahsediyosıun bak bir insan diyorsunki Allahın kuralını insan yönetecek ilk önce burada kendi mantığını bir kontrol ette sonra işine göre insanları dinden çıkartmaya yönlendirme ve gidip eski zamandaki hikayeleri hadisleri oku molloları kuranı yanlış yorumlayanları kullananları kuranı kullanıpta başa geçenleri okuda islamı adam gibi ögren sonra gelip islam dersi ver insanları soğutma dinden 2 sakal uzatıpta hoca gibi gezmeyle önüne gelen bree kafir destur dmeekle hacı hoca olunmuyo kafayı yemişsin sen ve senin gibiler işidde Allah içni öldürüyor ztn ama onlara sorsan islamı gereğince yapıyolar belki sana görede öyledir neyse hadi kafanı biraz toparlada devreleri yakacan sonra :D
şeriat nedir bir bana açıklar mısın?
015 Yorumla- +1 yıl
kardeşim normail kelime anlamı olarak şeriat din kuralı yani kuran-ı kerim emirleridir.. müslüman olan birinin de bundan dolayı şeriatı reddetme gibi bir lüksü yoktur oksa kendiyle çelişir... ancak günümüzde şeriat... islamı kendi çıkarları için kullan şerefzilerin (mollalar gibi) kendi koyduğu sosyal din kanunları olarak lase edilip uygulanıyor... insanlarda şeriatı gerçeten bu sanıyor.. günğmğzde uygulanna seriatla gerçek şeriat arsında galaksiler kadar fark var yanii
Soran+1 yılDevlet yönetimini şeriata göre yönetmek işte laikliğin kalkması bilmiyomusn mk onuda benmi söyleyim :D
- +1 yıl
işte sen bilmediğin için sana sordum bu bir. Bir bayanla konuşurken küfür kullanacak kadar alçalma bu iki. @borcunuödemedin rumuzlu arkadaşım açıkladığın için teşekkür ederim aynen öyle çok doğru söylüyorsun. Soruyu soran kişi: saf şeriat Allah yoludur. Bu yoldan çıkarsan cümlesinin devamını tamamlayabilirsin diye düşünüyorum.
- +1 yıl
@madeline çok doğru konuştun arkadaşım
Soran+1 yılbenim bahsettiğim devlet işleri kardeşim din ile devlet işlerinin ne alakası var ondan bahsediyorum ben sana din inanç meselesidir devlet yönetimi ise politikaya girer sen futbolun içine dini sokabiliyormusun? ekonominin içine dini sokabiliyormusun? devlet yönetimine niye sokmak istiyorsun peki? bak adı üstünde devlet yönetimi devlet, islam ordusunun yönetimi değil
- +1 yıl
arkadaşım ilk bir sorduğun soruya ve detaya bak sen bunu mu sormuşsun. Ben sorduğun soruya cevap verdim. İkinci olarak futbol tarzı örnekleri devlet gibi bir kavramla kıyaslayamazsın koskoca bir toplumdan bahsediyoruz. Din işin içine girseydi bir yerde bu ülkede kadınlar sudan sebeplerden öldürülmezdi saygı olurdu kanun dedikleri şey belli değerlere bile sahip olamayan adamlar tarafından yazılıp çizilebilirken dinin devlet işlerine sokulmamasıdır tuhaf olan. Değerler. Bir toplum değerlerini kaybettiğinde yozlaşır yok olur. Çıkar kavgası için birbirlerine köpeklik yapanlar devlet başında olduğu için bugün bu halde Türkiye
Soran+1 yılnerden biliyorsun sudan sebepten öldürülmediğini? geçen afganistanda kapalı imamhatip mezunu bir kız mollayla tartıştı diye kadını linç edip üstüne bir güzel binadan atıp yaktılar bana onlarla gelme şeriata yakın ülkeklerin nasıl yönetildiğini çok iyi biliyoruz onlarla gelme bana kaybeden sen olursun ! ve bugün dini kurallar diyosun çok güzel söylüyosun ama onları insanların öğrenmesi lazım evde öğretmen lazım dışarıda herkes müslüman değil zaten. ve camilerin kuran kurslarıda var orayada gönderebiliyosun cocugunu sen kuranın ahlakını alırsan zaten ortada sorun kalmaz siyasetle ahlakın bir alakası yok yani. Ayrıca bugün yazılıp çizilen kurallar insanların akıl ve mantığına uygun şekilde çevre için en uygun toplumsal kurallardır. Çıkar kavgasının sebebleri insanların birbirisine saygısı olmaması ve müslüman olduğumuz halde.. Bugün ateist hristiyan ülkelere bak en temiz onlar yaşıyor ama müslüman bile değiller önemli olan insanın kendini yetiştirmesi yani bunları aşarsak bir sorn kalmaz
- +1 yıl
Sana saf şeriat dedim. Bir kere dikkatli oku ki ne dediğimi anlayasın. Olaya direkt karşıt bakışla bakma arkadaşım. Afganistan'mış Arabistan'mış sende bana bunlarla gelme. Peygamber Efendimiz (sav) de arap soyundan geliyor AMA araplar benden değildir diyor değil mi? Ama bugün kime sorsan Arabistan için şeriat yönetimi var der. Benim anlatmaya çalıştığım Peygamber Efendimizden Kur'andan bize aktarılan saf şeriat. Şeriatı kabul etmeyenler dini kabul etmemiş olur bu olay bu kadar net! Bizim dinimiz kadına en çook değer veren din. Bunu hiçbir şekilde kimse inkar edemez. Eski çağlardan beri Rusya, Çin, İngiltere, Amerika ve daha nice ülke kadında şeytan emareleri arar bulamayınca uydururken bizim dinimizde Peygamber Efendimizle Kur'anla birlikte bunlar son buldu. Yobazlığın alasını o örnek verdiğin ülkeler yaptı ve hala da yapıyor bana ışıltılı paketlerini anlatma onların." Çok iyi biliyoruz." demişsin.
- +1 yıl
Çok iyi bilseydin mollayla tartıştı diye öldürülen bir kadının bulunduğu ülkede şeriatın olmadığını, şeriat başlığı altında insanların kendi uydurma yasalarının olduğunu bilirdin. Bugün yazılan ve çizilen kurallar insanların akıl ve mantığına en uygun şekilde yapılmış kurallar öyle mi? şu an da bir adamın karısına tecavüz etmesinin yasal olduğunu biliyor muydun? Ya da zinanın? Tecavüz olaylarında kadınların suçlu bulunduğunun? Kaç kadının kocası tarafından ölümle tehdit edildiğini gerekli yerlere bildirdiği halde sırf sorumsuzluktan dolayı eşleri tarafından öldürüldüğünün? Bunlar akıl ve mantık çerçevesince çok uygun kurallar gerçekten. Sapkın bir şekilde yoldan çıkmış bir millet ve ona uygun toplumsal kurallar. Unutulan tek şey AHLAK VE GELENEKLER. Bir ülke ahlak ve geleneklerini kaybederse milli şuurunu kaybeder.
Soran+1 yılislamda kadınlar ön plandamı ? :D Nisa 34 ''yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. size itaat ediyorlarsa onların aleyhine yol aramayın. doğrusu allah yüce'dir, büyük'tür."
*kadın mirasta erkekle eşit paya sahip değildir (kadına 1 erkeğe 2 pay).
*şahitlikte ;2 kadının şahitliği bir erkeğin şahitliğiyle aynı sayılmaktadır..
*kadınlar sizin tarlanızdır , dilediğiniz gibi girebilirsiniz onlar size helal kılındı..
*islam dininde çok eşliliğin helal görülmesi
bumu verilen değer?
Soran+1 yılbak ayrıca unutulan tek şey ahlek ve gelenekler demişsin bununda şeriatla bir bağlantısı yok? türk milletinin ahlakı ve gelenekleri islam öncesinede dayanıyor zaten
- +1 yıl
Pardon da kırpmaca bölümlerle gelme bana arkadaşım ya adam gibi oku ya da okumuş gibi yapma. Hepsi birbirine halkaları birbirinden ayırırsan tabiiki anlamlı bir şey çıkmayacaktır ortaya.
1. Eşlerin birbiri üzerindeki hakkı ortadadır. Kadın erkeğe erkek de kadına karşı sorumludur. Eşinin sözünü dinlemeyen hanımlar için günah vardır ancak eşine sebepsiz yere eziyet eden erkek için azap vardır.
2. Eşini döven, aldatan, eziyet eden erkekler için Allah (c. c) kitabında "onların azabı bizzat bana aittir." demiştir.
3. Kadınlar sizin tarlanızdır ayetinden önceki kısmı okumanı tavsiye ederim. Erkeklere helal olan eşleridir ve eşlerinden tarla olarak bahsetmiştir. Ayrıca bu ayette sonra cinsi münasebette haram olan yol kast edilmiştir. Burada da kadının sağlığı düşünülmüştür erkeğin keyfi değil.
4. İslam dininde çok eşliliğin helal görülmesinin hassas noktaları var bilmiyorsun ki buraya örnek yazmışsın bunu. Bu zamanla o zamanı bir tutarak olaylara objektif yaklaşamazsın. - +1 yıl
O zamanda savaş yüzünden bir çok kadın ortalıkta ve sahipsiz kalmıştır. Bu sebeple Peygamber Efendimiz (s. a. v) de başta olmak üzere sahipsiz biçare kadınları koruması altına almak ve harama girmemek sebebiyle birden fazla kadınla nikah kıymıştır ve her birine ayrı ayrı hassasiyet göstermiştir. Olaylara kendi görmek istediği şekilde bakan insan, bu zamanda insanlar nefsiyle bu şekilde baş edemez. Birden fazla kadınla olma sebebi sadece beyinlerinin bacaklarının arasında bulunmasıdır. Bilmem yeterince açık olabildim mi? Örnek verdiğin ayetlerin hepsi birbirine zincirlerle bağlı ve öncekileri kırparak buraya bunları yazman sadece senin ne kadar bilinçsiz bir insan olduğunu olaylara ne kadar basit bir pencereden baktığını ve hatta hatta yorum yapma yetinin zayıflığını düşünürsek aktif bir okuyucu olmadığını gösterir.
+1 yılEeee? laftan başka icraatleri olmayan arkadaşım?
01 Yorumla
Soran+1 yılbanamıydı sözün?
+1 yılHurafe islamda cok hurafee var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılolur
15 Yorumla
Soran+1 yılo zaman dünyadaki müslümanların %80 kafir oluyor dediğine göre :D bu kadar kolaymı yani dinden çıkmak
- +1 yıl
kardeşim kuranı kerimi oku, çünkü tek bir ayeti reddetmek dinden çıkarır. Şeriat Kuran demek, din demek Allah kelamı, kuralları demek.. Bunları toptan reddetmek ne demek anlarsın.
Soran+1 yılşeriat kişi için şeriat değilmi devlet yönetimi ile ne alakası var? kaldıki sen Allahın kurallarını kul uygulasın istiyorsun ee bu nasıl iş o yüzden çıkmaza çıkıyor bu konu.
- +1 yıl
Yav kardeşim aç Kuranı kerimi oku. Peygamber efendimiz dönemini araştır. Her şey kesin, acik.
- +1 yıl
Tegaburun 10 ayetlerimizi inkar edenler ebedi cehennemde kalicak
Gizli Üye(30-35)+1 yılyobazlara ne inanıosn
05 Yorumla- +1 yıl
Kurana neden inaniyorsun şeriatı istemiyorsan?
- +1 yıl
Tegaburun 10 ayetlerimizi inkar edenler cehhemde ebedi kalicak Nisa 116 Allah sirki affetmez zuhrif 44 kurandan sormlusunuz sirke düşüyorsun istemessen olursen affı yok bil geriesistgerie
- +1 yıl
Allah (c. c) insana akıl vermiştir. Zaten vermeseydi ne bilim bu kadar ilerleyebilir, ne insanlar şuanda sahip olduğu aklı kullanabilirdi. Ülkeyi tamı tamına Kur'anla yönetemezsin. Ülkeyi Kur'anda yazılanların beraberinde onun desteğiyle oradaki kuralların, bilimin yardımıyla yönetirsin. Saçma sapan sorularla çürütme yapmaya çalışmak zeka belirtisi değildir. SGK' yı maden işletmelerini kul hakkını, insan sağlığını ve insanın doğasına ait ne varsa bunları göseterek Allah'ın sana verdiği AKIL ile yöneteceksin. Bu kadar basit
Soran+1 yılbende akıl yönünden yönetildiğini söylüyorum zaten ama bazıları şeriat yasası gelmeden batıdaki insan eliyle yazılmış kurallarla yaşamak kafirlik diyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe salak salak sorular soruyosun
01 Yorumla
Soran+1 yılneresi salakça söylesene bana bi?
İnkar etmek mi yani
02 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum şeriatla yönetilmeyenler kabul etmeyenler kafir olur diyo bazılarıda
+1 yılDinler yalan..
20 Yorumla
+1 yılEvett
01 Yorumla
Soran+1 yılhangisi evt?
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!