Şeriat gelmemeli diye düşünmek günah mı, yanlış mı düşünüyorum sizce?

Arkadaşlar 5 gündür kafayı yiyecek düzeyde düşünüyorum. Ben bu zamana kadar şeriat gelmemeli diyordum gerçi hala öyle diyorum ama sebebi daha müslümana yaraşır oldu sadece. Arkadaşlar Şeriat Allah’ın kanunudur hafife alınacak bir mevzu değildir. Adalet sağlamak adına bir hukuktur. Ve Allah’ın dünyasında iğne ipliğin bile terazisi kurulduğuna göre bunun yükümlülüğü çok ağırdır. Hem hükmedene hem de halkına. Çünkü istismar edilmeye çok fazla açıktır. Osmanlı Monarşi uyguladı arkadaşlar Şeriat değildi tarihi iyi biliyorum sasece dine hizmet etmek için savaştı ve bazı kuralları dine göre aldı çoğu karar padişaha aitti. O sebeple hakkıyla uygulayamaz kimse. Çünkü Peygamber adaleti güveni yok kimseye bu devirde. Ve zulmeder dinden soğutur baskı isyan çıkar günümüz buna müsait değil. Şeriat bireysel uygulamaya kaldı artık. Her insan kendine hükmedecek kendi adaletine kendi vicdanına. Cumhuriyet en iyisidir çünkü her insana imtihan fırsatını veriyor. Evet kanunlar düzeltilse çok güzel olur ceza tam alınsa adalet tecelli etse mesela. Ama ne dini istismar etmek bize yakışır ne de bir beşerin dini kullanarak insanları kullanmasına göz yummak. Yanlış mı düşünüyorum? Bana kafir kimse diyemez ben inkarcı değilim yalnızca kullanılırsa zulüm olur diyerek istemiyorum arkadaşlar.

Şeriat gelmemeli diye düşünmek günah mı, yanlış mı düşünüyorum sizce?