Uzun süreli meditasyonların yan etkileri olur mu?

Bir kaç gündür meditasyon yapıyorum. aslında 6 ay kadar bir zamandan beri araştırma yapıyorum geneli astralle ilgili. ama son birkaç gündür uzun süreli meditasyon yapıyorum. meditasyon sırasında bazen midem bulanıyo bazen titreme oluyo beynimde bazen gözümün ordaki karanlıga yaklaşıyorum titreme olduğunda bazen duruyo sonra yeniden oluyo. çok seçemediğim Işıklar var , etraf simsiyah değil . biraz ışık var onu bazen göze benzetiyorum. geçen gün yine meditasyon yapıyorum 15 dk falan geçti düşüncelere dalmışım baya gerçek gibi yaşıyorum sonra kontrol elimden gidiyo bilincim kapancak gibi olurken birden kendime geldim ve o sırada bir sıçradım. bazen düşüncelere dalmasamda bacağım istemsiz hareket ediyo. bazen su üstünde gibiyim. her neyse bir kaç gündür ruhen yorgun hissediyorum kendimi. ve karnım ağrıyo midem bulanıyor ve karnımda bir hafif şişlik var. mide bulantısı meditasyon yaptıktan sonra bile etkisi kalıyo. ve mesela etrafıma baktığımda masa diyelim bazen o masanın şeklinde Işıklar görüyorum. etrafta cisimlerde o şekilleri goruyorum. ve beynimde bazen sesler duyuorum. ben gelişmeye başladım mı yoksa bir yazida okumuştum cakra açmaya çalışırken hasta bile olabilirsiniz yazıyodu. bana ne oluyo? yardımcı olur musunuz?
Uzun süreli meditasyonların yan etkileri olur mu?