20 senedir sıkıntı çekiyorum, doğdum doğalı. Yalvara yalvara tanrıya bitap düştüm, o zamanlar müslümandım gözyaşlarım seccadeyi sırılsıklam yapıyordu, hıçkıra hıçkıra namaz kılıyordum ve söylüyorum hiçbir faydası OLMADI. Sorgulamaya başladım, mühendislik okumamında katkısı oldu, evren, bilim vs düşündüm düşündüm, o saçma salak kitaplar hepsi insan elinden çıkma. Din diye bir şey yok. İyi ki sorgulamışım! Şimdi daha mutluyum çünkü daha güçlüyüm. Aciz değilim, günde beş vakit kimseye yalvarmıyorum. Umudumu varlığından emin bile olmadığım bir şeye bağlamıyorum. Ohh be diyorum iyi ki böyleyim. Doğru buymuş! Kendimi bu hale ben getirmişim meğer... O kadar kitap okudum, araştırdım ve gerçeklere doğru yol alıyorum:) siz ne düşünüyorsunuz? Şu an ateist değilim henüz okumaya ve düşünmeye devam ediyorum. Belki biraz deist belki biraz agnostik. Bir anda olamayacağım için iyice düşünüp, araştırıp karar vermem gerek:)
Cevabın nedir?
+1 yıl:) Canımsın ya üzüldüm senin adına. Üstelik mühendislik okumuşsun. Peki bana kendi kendine tesadüfen var olmuş bir makine söyleyebilirmisin? ya da kendi kendini tesadüfen var olmuş bir bina gösterebilirmisin? İnsanların yaptıkları kıytırık makinalara ve binalara karşı sen bu kadar düzenli bir şekilde dönen dünyanın, ağaçların, Oksijenin ( ki insanların tamda nefes alabileceği şekilde ayarlanmış) Dağların hayvanların hepsinin tesadüfen var olmuş olmasına nasıl inanabiliyorsun. 610 Yılında indirilmeye başlanan Kuranı Kerim de sadece Anne rahminde bebek ile ilgili kısmı okusan bile insan tarafından yazılmasının imkansız olduğunu görürsün. Şöyle anlatır.
‘Ey insanlar, Eğer yeniden dirilmekten şüphe içinde iseniz, şunu bilin ki, Biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan, sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra) belirlenmiş canlı et parçasından yarattık ki, böylece size (kudretimizi) gösterelim. Biz dilediğimizi belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz, sonra da sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız’ (Hacc suresi, 5)
Oysa ki Anne rahminde olup biteni insan oğlu 1950 li yıllarda bulunan ultrason ile öğrenmeye başladı. Mühendis hanım Ders çalışmaktan aklını kaybetmek üzeresin kendine dikkat et.05 Yorumla- +1 yıl
Ateistlik böyle bişey :))
www.ohadiyorumm.com/.../...n-beyin-yakan-tweet.jpg
Soran+1 yılAklını kaybeden sensin yazıklarımı iyi okumamışsın ya da anlama kapasiten bu kadar olabilir saygı duyarım
- +1 yıl
Allah seni bildiği gibi yapsın inşallah
Soran+1 yılHahah aciz insan
- +1 yıl
O zaman Allah sana tez zamanda öteki taraf var mı yok mu bir şekilde gösterir inşallah
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılkulübe hoşgeldin. ben bir simülasyonun içinde olduğumuzu ve lanet bir programcı tarafından keyifle izlendiğimizi düşünüyorum. matrix, sims gibi felan.
baştan sona incele iyi kafa yormuşlar.
eksisozluk.com/evrenin-simulasyon-oldugunun-kaniti--441425211 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbunu gelipte hayatta en iyi bildiği şey dedikodu, pahalı yerlerde yediğin yemeği paylaşıp doyumsuz ruhunu tatmin etmeye çalışmak ve k*nı açarak düşük iqlu erkekleri etkileyip kendini tanrı sanan biri söylemesin. şimdi git ve başka birilerini trolle 2 haftaya silinir gidersin zaten.
Asıl sorgulamamaya yeni başlamışsın. Mühendislik diyorsun ama insanın bir mühendisi olmadığına inanabiliyorsun. Sorgulamıyorsun. DNA'yı sadece tek başına araştırsan bir kütüpaheneye sığacak kadar içinde bilgi barıındırdığını ve bizim projemize ait tüm verilerin gözle bile görülmeyecek kadar küçücük bir molekülün içine sığdırılmasını tesadüflere bağlayamazdın. gerçekten düşünseydin. ama hiç düşünmemişsin. Allah'a nankörlük ederek kimse ona zarar veremez ki. Anca kendine zarar verirsin. Allah rahmetlidir ama aynı zamanda gazap verendir. Rahmet tarafını değilde gazap tarafını görmek istiyorsan ve yolunu oraya doğru çevirmişsen tek göreceğin tarafı o olur. Hayatta başarılar dilerim
22 Yorumla
Soran+1 yılKızım ne yazıyon boş boş, son paragrafımı okudun mu sen?
+1 yılSanırım bu düşüncelerin Allah'ın istediği şeyi vermemesinden ya da sürekli sıkıntılar çektiğinden dolayı oluşuyor. Eee şeytanın işi ne? Seni ne güzel yakalamış bırakır mı hiç
Sana tavsiyem hatta sen uyma o şeytana:) Hepimiz sorgulamışızdır belki de zaman zaman ama hamd olsun şu an doğru yoldayım:)
Senin yaşadıklarının hepsi birer imtihan... Geçebilirsen ne ala... Ama şeytana uyarsan işte o zaman sıkıntı çekersin!
Neyse Rabbim İnşallah doğru yola getirir seni:)
Selametle...00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
47Cevap
Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. Yani diyorsun ki allah yok.
peki sana sorum:
ilk maddeyi kim yarattı?
Eğer ''allah'' dersen sıkıntı yok,
fakat şu an için, maddeci baktığını düşündüğümden''kendi kendine var oldu yaratıcısı yok'' demeni beklerim.
peki madde kendi kendine var olabiliyorda , allah niye kendi kendine var olamasın
ya da bunları filan herşeyi geçtim, ben müslüman olarak ancak dünyayı kaybederim. zina zevki, alkol zevki sigara zevkini kaybederim. önüme gelenle yatıp kalkamam. kaybetmekten kastım bu yani.
ama ahireti kazanırım.
sen ise dünyada kafan rahat takılırsın. peki öbür tarafta gerçekten allah varsa ne olacak? Ebedi cehennem.. bu riski göze alabilir misin?410 Yorumla- +1 yıl
Ve sana birşey daha söyleyim.
asla istek belirtme. hergün bulduklarına şükret ve dua ederken rabbim benim için en hayırlı olanını en iyi sen bilirsin. hakkımda hayırlısını eyle diye dua et.
yoksa çok şüpheye düşersin böyle.
hatta bir söz var
''Olmadı diye sızlandığın duaya,
gün gelir olmadı diye şükredersin'' - +1 yıl
@maredie kardeşim,
şimdi kafanda oluşan müslüman profili yanlış.
onu. bir söyleyim. çünkü müslüman dediğin adam bırak faşna fişneyi,
helali olmayan kıza bakmaz bile. bakarsa o da beğendiği için, evlenmek istediği için. niyeti ciddidir yani. senin dediğin müslümanlar hakkında konuşacak olsak ohoooho..
muziplikleri, yedikleri b0kları anlatmaya cümleler yetmez. her neyse, ikinci konu ise demek istediğimi yanlış anlamışsın. ben kendi açımdan konuştum. eğer allah olmasaydı ben kötü birisi olurdum mesela. öyle olsa karşılığını almayacağım parayı niye fakire fukaraya vereyim? Veya sevgili olmak isteyenler oldu. niye zevkime bakmayım ki? öpüp koklamayı sarılmayı etmeyi bende çok isterdim tabii ki ama allah korkum vardı. zina yasak dedi bana rabbim. zina dediğinse sadece o işle olmuyor. helalin olmayanla el ele tutuşmayı geçtim bakmak bile zina. rabbim bu yolun çirkin ve hayasız olduğunu söylüyor. bunu bize yasakladığı gibi zinaya gidebilecek yolları bile tıkıyor. alkol gibi mesela. - +1 yıl
Benim etrafimdaki muslumanlarin sadece 20sinden 1i senin dedigin gibi, onlara da her konuda saygi duyuyorum.
Sadece allah oldugu icin iyilik yapman seni iyi biri yapmaz bence. Senin iyi ya da kotu biri oldugunu tartismak bana dusmez seni bic tanimazken ama okuduklarimdan cok yanlis dusundugunu soyliycem. Sen fakire para veriyosan ona yardim olsun diyedir, belki icin ciz etmistir; bir sevap daha kazanicam diye iyilik yapmanin islama da ters dustugunu dusunuyorum. Ben de sokaktaki dilenciye cebimden para artarsa biraz veriyorum ya da kor insanlara gidecekleri yere yolumun ustundeyse eslik ediyorum cunku ben boylece insanliga bir katkim oldugunu dusunuyorum.
(Herkes konusmaktan zevk almiyor bu konulari istemezsen soyle) - +1 yıl
Güvenme insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaat etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde
m. akif..
evet bahsettiğin şeyle sıkça karşılaşıyorum. ve iyi şeyler yapmak içimden gelmiyor olabilir. buda benim sınavım.
aynı şuanki kız bedenindeki erkek ruhlu lezbiyenler gibi. bu tür insanları burada da duymuşsundur illa ki, hatta sana burdan òrnek bile gösterebilirim. ama bu demek değildir ki içindeki kötülükleri amellerine dökesin.
senin bana yaklaştığın konudan bakalım. atıyorum bir muhtaç benden ekmek parası istedi mesela. seytanda diyor ki ona vereceğin parayla git dondurma ye. şu yaz sıcağında iyi gider. sonra diyorum ki ona verdiğim parayla cennette çok daha güzellerini yiyebilirsin. hemde sınırsız öyle bir tane filanda değil.
he senin islam düşüncen de yanlış söyleyim.
bildiğin üzere her insan aynı değil. dediğin gibi olsa sadece yaratılıştan iyi ve temiz kalpli olanlar cennete girebilirdi.
allah bize diyor ki. kurallarıma göre yaşa bende seni cennetime koyayım - +1 yıl
Iyi olani eyleme döküyosan bu seni kotu yapmaz. Benim belirtmek istedigim, bir isi istemedigin halde, sirf ama sirf cennete gitme hayalleriyle yaparsan yapicagin iyiligin bir anlaminin kaldigini dusunmuyorum. Ha ama bu sevap-gunah meselesi yuzunden (en basitinden) yere cop atmayan insan gorunce sevinmiyo degilim.
- +1 yıl
Oda senin düşüncen @maredie.
sen biraz işin detayındasın. ben ise sonuç odaklı düşünüyorum. gemi limana vardı mı? Vardı.
ne tür zorluklarla yapıldığını ancak allah bilir, aynı şekilde içindeki niyetide.. ve
sen onun için bir iş yaparken ne kadar zorluk çektiysende, ona göre bir mükafat alırsın. burada isyan etmemek önemli.
o iyiliğin anlamı kalmayabilir belki. senin açından söylüyorum bak bunu.
belki biri senden bunu görüp örnek alacak?
sen bir örnek olmuş olmuyor musun öyle olunca. veya ilerde bir çocuğun olucak. sen ona istediğin kadar hedef göster. işaret ettiğin yere gitmeden seni takip edicek. seni örnek alıcak. bende baba olacağım mesela. sigara içiyor olsamda, çocuğuma amam içme oğlum dersem olur mu? Çocuk beni örnek alacak çünkü. söylediklerimden ziyade.
bunlarında ayrı ayrı sevabı var yani.
bide bu açıdan düşün
+1 yılşöyle düşün;
bir tanrı, neden bir çok büyük bir evren yaratıp, katrilyonlarca küçük bir dünya yaratıp, bunun da milyarlarca küçüğü insanı yaratsın ve
sonra o insanlara kendisine ttapmalarını - ibadet etmelerini emretsin ve
ne kadar iyi - yardımsever bir insan olursa olsun, sırf tanrıya inanmadı diye neden o insana sonsuza kadar işkence yapsın
bütün dinlerin insan uydurması olduğunu, kutsal kitaplarını okuyup rahatlıkla anlayabilirsin.
Kuranda muhammedin cinsel hayatına bile yorumlar var yahu...20 Yorumla
+1 yılateist olmana neyse ama ateistim diye sağda solda İSLAM a ve İSLAMİ değerlere hakaret etmeye kalkarsan benim gibi yiğitler senin gibilerinin ağzına itina ile sıçacaktır haberin olsun. Çünkü senin gibiler kendini beğenmiş ego patlaması yaşayan tipler oluyor sakın ama ateistliğine güvenip İSLAM a sövmeye kalkma senin atalarının söndüremediği bu nuru senin gibi Allahsızlar hiç söndüremez. Bu bir uyarıdır tehdit olarak algılama !
30 Yorumla
+1 yılBende böyle düşünüyordum. Yani ateisttim. Bana göre birşeyi başarmak ya da elde etmek için yalvarmam gerekmiyor. Ama sen heralde hayat anlamında zorlandığın için böyle düşünmek istiyorsun. Bende çok şey yaşadım. Hakaret bile ettim. Ama bilmiyorum sanki bu kadar şeyi yapan birisi olmalı diye düşünüyorum ve ona inanıyorum diye de ona yalvarmak zorunda değilim. Benim düşüncem de bu.
10 YorumlaBildigim kadariyla Kardes duaninda kabul şartlari vardir ilk önce dua edip sonra sebebine yapişmalisin.
Esas olan farzlardan sonra gücünü aşmadan ibadet veya iyilik yapmaktir. Bence 20 yildan sonra çabuk karar verme Dinimizi sağlam Ehli Sünnet kaynaklardan hikmetleriyle beraber öğrenmeni vede 23. Söz var Risalelerde onu anlayarak okumani tavsiye ederim01 Yorumlasen namazını kılmışsın ama neden kıldın ki? sen buı dünyada fayda bekliyorsun? biz imtihandayız bacım sen hala kıldıgın namazdan bu dünyada menfaat bekliyosun.. ahirette alıcaksın onun mükafatını... şimdi şöyle düşünelim o zaman diyelim ki Allah var nolcak? o zaman cehenneme gidicen.. Diyelim ki Allah yok nolcak? ne kazancaksın? yani Bediüzzamanın bir sözü var.. Allahı bulan neyi kaybeder, Allahı kaybeden neyi bulur?
40 YorumlaKIZZZ ateist seni... sana bir soru soracam ama delikanlı gibi bir kerede zart diye cevap verecen söz mü? Biz müslümanlar olarak ahirete ve hesap gününe inanıyoruz.. biz eger ölürsek müslüman olduğumuz için cennete gidicez inşallah.. eger dediğin gibi ahiret ve Allah yoksa yınede bir zarar görmuycez yok olup hiç olup gıdecez sadece.. pekı eger ahıret ve Allah varsa sen ne yapacaksın soyle bakım? :))
00 Yorumla
+1 yılBilim ile herşeye cevap buldun öyle mi?
Sen artık ateist olduğun için mi mutlusun? Bak sana bişi söyleyim dürüstçe asıl rahat olan müslümanlardır. çünkü inanır Allah yaptı deyip geçer Ateist öyle mi? Sürekli sorgular. Sen umursamadığın için. Çok sahiplenmezsen çok da üzülmezsin hem olmuşun sen :)20 YorumlaSirf soru sormak icin fake hesap acilip tasak gecilmelik insanimsi kisilik srn ne buyuk issizmissin be kocum
bende muhendisim ama senin le ayni kafayi yasacak vaktim dahi olmuyor git sutunu ic de disarda yasitlarinla oyun oyna bu konulara o beynini yorma hadi bakimm...20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de cok araştırdım ve cok düşündüm bende aslında iyiki araştırmışım diyorum.
Dinlerin saçma olduguna bende inanıyorum.
Ama bir yaratıcınında var olduğunu düşünüyorum çünkü bizler ağaçlar doğa insan elinin değmediği herşey çok güzel ve özenli yaratılmış veya oluşturulmuş şeyler.
Bende senın gibi şu anda düşünme aşamasındayım.
insanlar birşeylere inanmak zorundadır bir şeylerden umut beklemektedir.
ve şu zamandaki din hocalarından nefret ediyorum beni soğutan 1. sebep din hocalarıdır.00 Yorumla
+1 yılGeçenlerde gine takılıyorum bir baktım bir ateist üzerime geliyor aman tanrım dedim :D
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D hahahh
Diğer konusunda 892 cevap paylaştı. Günde beş vakit yalvarmadığın kişiye cehennemde yüzyıllar ve belki binyıllar boyunca yalvaracaksın. İşin kötü tarafı şu ki ne kadar yalvarırsan yalvar müslüman değilsen cennete giremeyeceksin.
20 Yorumlaateistlik bu dünyanın mantığında doğrusu gibi gözüküyor olabilir ama bu doğrusu değil bugün çalışmadan pat diye para alaiblir musun alamıyorsun imanda böyle birşey belli bir süre yalvarıcan yakarıcan ağlican belki 1 günde belki 1000 günde belkide 100 yılda cevap alıcan ama sabır
00 Yorumla
+1 yılHer şey karşılıklı değil sen ibadetini karşılık verilsin diye değil Rabbini sevdiğin için yapsaydın emin ol karşılık alırsın
31 Yorumla
Soran+1 yılBoş konuşma onun için de kıldığım oldu, bir boka yaramıyo öyle bir şey yok, uydurmuşlar
Tatlım bir de şöyle düşün o kadar dua edip namaz kılmışsın bu da müslümanlığının kuvvetli olduğunu gösterir şu an müslümanım diyenlerin %50si rahat namaz kılmıyor ibadetlerini yerine getirmiyor bu dünyaya gelmemizin bir sebebi var başımıza gelen her olay bizim için bir imtihan bir sınav sen dua edip yalvarmışsın bişey olmamış tabiki olmıycak eğer olacak olsaydı o olayı yaşatmazdı sana allah seni onlarla sınamazdı ettiğin duaların mükafatını öteki dünyada göreceksin
00 YorumlaDiğer konusunda 791 cevap paylaştı. Bakıyorum da herkese alaycı alaycı cevaplar vermişsin.. Biraz bir şey bikdiniz mi kendinizi bir şey zannediyorsunuz.."Gizli Sırlar Öğretisi " diye kitap var onu oku bari deist olarak kalırsın. ayrıca abiyogenezi de incele ve evrim çıkmazını gör.
11 Yorumla- +1 yıl
Kiz gercek degil yahu bosver
Sadece saygisiz ergen salla
Sana islamın getirilerini, dinin güzelliklerini bir düşün bakim. İslamdan önce neydi şimdi ne oldu? En basit bir örnek veriyim kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu biricik babalarının elleriyle! Güzel dinimiz bunu kaldırdı yasakladı. Sen burdan pay biç
00 Yorumla
+1 yıldört rekat namazda bile seni iki kez dinlendiren ALLAH... DÜŞÜNKÜ SENİN DEDİĞİN DOĞRU BİZ NE KAYBEDERİZ AMA BİZİM DEDİĞİMİZ DOĞRUYSA SEN AYVAYİ YEDİN... Kİ GÖZYAŞLARİNİN SECCADEYİ İSLATMASİDA KÜLLÜM YALAN SENDE O KAPASİTE YOK
10 YorumlaDiğer konusunda 794 cevap paylaştı. Yazının başında Ateist gibi konuştun sonlara doğru Agnostik ya da Deist de olabilirim dedin. Biraz daha yazsan birkaç düşünceye daha inanıyorum da diyebilirsin. Bu mu umudunu kimseye bağlamamak? Bu mu aciz olmamak?
01 Yorumla
Soran+1 yılBir anda ateist olmak imkansız, o özentilik, ben ateistim demekle ateidt olunmuyor. İyi araştırmam gerek dedim bunda yanlış bir şey yok. Eleştirmek için eleştiriyorsunuz hepsi bu:) sizi kaale almıyorum
düzenin bir sebebi olmamı o evrim teorilerinded bilim adamları şunu söylüyor evet diyor canlılar büyük cogunlugu bir birinden türemişdir fakat bir noktada gözlenen şudur ki bazı canlı gurupları gökten zembille inmiş gibi bir anda ortaya çıkmıştır
010 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi diyormuş ilk defa duydum doğrusu
- +1 yıl
hangi bilim adamı gökten zembille inmiş demiş ya :D bulun onu bana
Soran+1 yılKızım dalga geçiyorum ilk defa duydum derken. Ben o evrimin sülalesini okudum, boş konuşma. Heterotrof görüşünü oku ondan sonra gel karşıma konuş hadi
- +1 yıl
ozaman neden soruyorsun? sen tercihimi yapmıssın? neden tereddütdesin? o heterotrof görüşü buda benim görüşüm burada daha uzun uzun tartışırım senle neyi nekadar bildiğini nerden biliyim? bence sen bırak bu boş kuruntularıda adam akıllı araştır her okuduguna atlama ozaman dünyada kaç milyon ateist var? dünya nufusunun kaçda kaçı? kalanı geri zekalımı yani? biraz daha araştır hayattan soğu ve sonucu söylüyüm intihar edersin sen
Soran+1 yılMüslüman olduğum zamanlar düşünüyodum o salak intiharları, adaletsizliği, şimdi güçlüyüm diyorum kızım nerenden anlıyorsun
- +1 yıl
asıl sen nerenle yorumluyorsun? islammı senın teroilerini çürütmekle uğrassın sen mı islamı çürütmekle uğrasasın bana kalmıs heterotrof görüşünden bahsediyorsun mademki bilim adammlarını nçoğunun evrim teorisinde bu görüşde birleştiğini biliyorsun onu atlayıp neden islamı yıpratmak için başka bahanelere sıgınıyorsun? bir yerle çıkmaza gelip tıkanıcaksın diyorum çünkü Allah hiç zaman kendini apacık göstermez diyorum sen nerenle yorumluyorsun? müslüman oldukdan sonra huzuru buldugunu söylen kaç bin kişi var sen bana kalkmış şimdi güçlüyüm diyorsun bence hala zayıfsın olmasaydın burada bunu sormazdın
Keşke Hz. Ali gibi düşünsen. Sen inanmıyorsun ama ya gerçekten ahiret varsa? o zaman kaybedeceksin işte.
10 Yorumla
+1 yılÖlünce cennete gidersin bide sen şimdi hahahahah ahh sizin şu kolaya kacmalariniz :D şeytan kadın
13 Yorumla
Soran+1 yılHe öyle ilk tercihime cenneti yazıcam gelirse artık orada görüşürüz, kocan hurilerle fingirder sen onları izlersin bunu görmeyi çok isterim heheh
- +1 yıl
A aa kocama Göz dikti hem cahil hem kudurgan hahdjahdjshs
Soran+1 yılAy göz diksem ne olur hurilerden vakit bulamam ki konuşmaya gerçi sende bulamazsın heheh
+1 yılGerceklere doğru yol alıyorsun öyle mi
Bisey sorcam bu düşüncelerini ailenlede paylaşıyor musun?12 Yorumla
Soran+1 yılSiz busunuz işte ya saçma sapan toplum tabuları, aile ne? Bu bnim hayatım, ben özgürüm, kimseye ait değilim, direkt sizde şu imaj oluşuyor, ailesi müslüman birilerine özenmiş ateist olmuş deist olmuş ya da agnostik her neyse, kimi ilgilendirir ki bendn başkaa?
- +1 yıl
Hayir bebeğim ailen senin o sonuçta paylaski ne nal olduğunu bilsinler :@
+1 yılMilletin derdi bitmis seni kaileye alip dinleyip birde bunalmislar
Birde gizlenmis kimin aciz oldugu asikar
korkak
He soru icin sormussun ondan da onemsemiyorum seni00 YorumlaDiğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. sen yine iyi müslümanlığı yaşamışsın ama direk bir cevap alamayacağınıda bilmen lazım. türkiye'de beleş müslüman çok zaten ya herkes sordunmu müslümanda kim şartlarını yerine getiriyor ki
00 Yorumla- Diğer konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılmimarlık okuduysan daha çok baglanman gerektii... o basit hayranlıkla izledigin yapılar insanlardan cıkıyor. bir aracı 300 km hız ile götürmek için 1 motor lazım peki insanı kim yarattı? bir parmagını oynatcak 100 motor haraket edıyor. testlerinden kalmıssın sen. 70 80 yıllık bir ömüre sonsuzlugu takaslamıssın :) bari iyice kullan ötek i tarafta çok hesap verırsın
38 Yorumla
Soran+1 yılÖteki taraf snin için var, benim için Yok:) anlama kapasiten sanırım yeterli değil ee yeterli olsaydı son paragrafımı anlayabilirdin:) neyse tartışmayacağım
- +1 yıl
tamam kafana göre.
- +1 yıl
@Dayyu kim açıkladı? bilimsel? maymundan geldıgıne inanıyorsan zaten maymun gibi yorum yaptıgını belirtmek isterim. o bilim adamı denen şahısların sınırsız para ve zamanı var sıfırdan insan üretsinler? asıl cahil bunu düşünemeyenlerde.
Soran+1 yılCahilliğini kanıtladın evrim maymundan gelmek demek değil, ortak atadan gelmek demek, tartışmaya bile değmezsin, bilmiyorsun ki boş bıdı bıdı seninkisi
- +1 yıl
sizin gibi 100 lerce ateist bana cevap veremez :D her başınız sıkıştıgında yok tartışamam edemem :D senın ınandıgın ne onu anlat ordan yola çıkalım çok cesursan gizlide kalmassın zaten kendın kendınde korkuyorsn zaten :D
Soran+1 yılNe diyorsun sen ya harbi tartışamaz falan ne? Cahille münakaşa etme der büyüklerimiz, bu böbürlenmek niye? Bilmiyorsun, evrimi bilmediğini yüzüne vurdum ama sen tartışma konusuna cevap verdin, bunun sebebini söylesene, fena yerden girdim değilmi:)?
- +1 yıl
tamam sen kral
- Diğer konusunda 909 cevap paylaştı.
+1 yılseni yaratan kim bir düşün evreni düşün bitkileri ve güneşi çok iyi düşünmen lazım iyi düşünmemişsin
04 Yorumla
Soran+1 yıl:D hahah
- +1 yıl
gülünecek bir konu değil senin araştırman bu kadar işte
- +1 yıl
şimdi SENİ yaratan diyorsun ya o konu biraz karışık anne var şimdi bitane kadın oluyor bu bide baba var oda erkek oluyor :D gerisini anladın zaten
- +1 yıl
seni yaratandan ötürü severim diyor arkadaşlar bir ilim okuyun biraz lütfen
bizene bundan mk mutluysan sorun yok da gelip burada kitaba aptal diyemezsin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne kötü ne iyi yorum yapıcam yolun açık olsun herkesin kendi tercihi madem inanmiyorsun seni Allah yoluna donduremem isterdim ama sen kendini öyle daha mutlu hissediyors an burada biter" Her koyun kendi bacağından asılır.."
00 Yorumla
+1 yılSen bir mürted sin. yani dinden dönen. ddinden dönenlerin cezası da ancak cehennem ateşidir. allah seni ıslah etsin. gerçekten cehennem ateşine katlanabilecek kadar güçlümüsün.
10 Yorumla
+1 yılherkes kendi yolunu bulmakta özgür olmalı
sende kendi yolunu kendin bulacaksın elbette00 Yorumlabir s*ktir git ne b*k yaparsan yap benim yerimemi yanıcan mk agsfdhg
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılSusuyorum ve seni Rabbime havale ediyorum Allah seni bildiği gibi yapsın
06 Yorumla
Soran+1 yılSanki annene küfür ettim, sanane hayatımdan beddua ediyor aciz insann
- +1 yıl
Allaha inanmıyorsan bedduyada alınmayacaksın arkadaşım. Eğer bedduadan korkuyorsan bişey sölimmi sen atesit olamazsın. Çünkü şu an sende bir kıvılcımda olsa Allah sevgisi var
Soran+1 yılAlınmıyorum oğlum herkese yazdım onu sıkışınca beddua ediyorsunuz komiğime gidiyor, acizsiniz diyorum, dine inanmıyorum ben
- +1 yıl
Ben beddua etmiyorum farkındaysan sadece havale ediyorum. Ne malum belkide seni daha iyi bişey yapack
- +1 yıl
neden öyle söylüyorsunuz? hidayete ersin diyeceğiniz yere lütfen...
- +1 yıl
@mutsuzummmmm Allah seni bildiği gibi yapsın demek kötü değilki bizim burada hakkında hayırlısını versin demek
kitap okudum diyorsun hangi kitapları okudun? din ile bilim ile ilgili yanlış kitapları okumak okumak değildir.
00 Yorumla
+1 yılTam şeytanın arayıp da bulamadığı birisin. Seni avcunda oynatiyor. Akıllı ol. Tevbe et. Allahü teâlânın emirlerini yap. Yoksa öldükten sonra sonsuz yanacaksin.
00 Yorumla
+1 yılBen de islamla mutluyum
Mutlu olacağın şeyin peşinden gitmek güzel00 YorumlaDiğer konusunda 967 cevap paylaştı. Saçma salak kitaplar? İnsanların inancı ile dalga geçmeyide öğrenmişsin, önce insan olma üzerinde düşün sonra bunlara karar verirsin.
00 Yorumla
+1 yılSadece evrenin ilk baslangic noktasini arastir. Herhangi birsey yoktan nasil varolmus o zaman gercegi bulacaksin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendince dogru yolu bulmuşsun, kendini güçlü ve daha iyi hissediyorsan gerisini salla. Bende sorguluyorum..
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen kesinlikle daha güçlüyüm!
+1 yılya si. kme ya dikme derler ya. seninkisi de o hesap. :)
00 YorumlaDiğer konusunda 24,1b cevap paylaştı. yaşanılan herşeyın sebebının ne olduğunu düşünüyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk basta yaDigin sey hakkinda bir sey demek istiyorum Allah dualarin hicbirini geri cebirmez
00 Yorumla
+1 yılBu Konular Derin 30 Senedir Mücadele Veriyorum Ve Sanada Aramıza Hoşgeldin Diyelim :D
02 Yorumla
Soran+1 yılHoşbuldum:) evet kafam çok karışık şu an ama kendimi daha güçlü hissediyorum
- +1 yıl
Sadece İçin Rahat Etsin Kesinlikle Herşeyi Oku Öyle Karar ver
Gizli Üye(36-45)+1 yılMantıklı düşününce ve sorgulayınca bilim ile dinin çelişmediğini görüyor insan.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇeliştiği konusunda haklısın ancak bunu bizim düşünce kapasitemizin tam anlamıyla yetmediğinden ileri geldiğini düşünüyorum. Benim hipotezime göre ki kanıtlanabilirliği şu an için mümkün değil büyük bir enerji var bu enerjiye farklı milletler farklı isimler takmış. Ve enerjinin dengelenmesi amacıyla farklı uzayzaman dilimlerinde enerjinin dengelenmesi için bu enerjinin oluşturduğu farklı enerjiler olmuş biz bu enerjilere peygamber demişiz. Enerjinin düzeninin korunması için oluşturulan kurallara'da kutsal kitap. Tabi bu hipotezler çoğaltılabilir hepsinde de dini destekleyici şeyler bulabilirim ancak belli bir noktadan sonra dediğin gibi çelişiyor bununda sebebinin kitaplarda herşeyi söylememesinden ileri geldiğini düşünüyorum. Ancak dediğim gibi bakış açısına göre değişiyor yani ben Kuran evrimi destekliyor derken sen bunun aksini iddia edebilirsin.
- +1 yıl
@KızlarSoruyor Hz Muhammet hakkında askerlik arkadaşı gibi konuşan birine bu şekilde izin veremezsiniz.
Daha ne olduğunu bile bilmiyorsun ki sen. Neden gizlendin? Ayrica saygılı ol
10 Yorumla
+1 yılAllah seni ıslah etsin. Sen kendi kendini bu hale getirdin öylemi
00 Yorumlaben insanım bu yeterli :)
10 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kuranı kerimi okudum mu hiç
03 Yorumla
Soran+1 yılYok ya o kadar araştırma yaptım onu okumamışım tühh
- +1 yıl
hahahahaha :D
+1 yılTemizliği sever misin?
13 Yorumla
Soran+1 yılTemizlik imandan gelir bıdı bıdısı püf ne alaka l*n
- +1 yıl
Onu demicektim lafı bir taraflarından anlama madem seviyorsun temiz bir dini neden seçmiyorsun
- +1 yıl
evet :)
+1 yılNe b*k yersen ye ya
20 Yorumlabu yatay geciş bile degil iney gecis :D
20 Yorumla
+1 yılİyide bizene bundan soru ne?
10 Yorumla
+1 yılÇok basitsin biliyorsun dimi
10 YorumlaHic durma devam ed sonra anlarsin ne yapmisim diye
00 Yorumla
+1 yılBize ne soruyorsun :D keşke bence olsaymış
00 YorumlaHoşgeldin.
03 Yorumla
Soran+1 yılNereye:)
Soran+1 yılHoşbulduum:) acizler beddua ediyor yine heheh:)
- Diğer konusunda 8,2b cevap paylaştı.
+1 yılYalnis yoldasin, seytana uyuyodun.
00 Yorumla
+1 yılKarikateist sayfasına gir tam senlik olur.
10 YorumlaDiğer konusunda 9b cevap paylaştı. Ne olduğun belli değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDiğer tarafta kazığı sokacaklar haberin yok 😂😂
10 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?