Yarın sevgilimle son kez buluşacağım :( Tavsiye verebilir misiniz?

3,5 yıllık bir ilişkim var. Geçen hafta tartıştık, iki taraf da hatalıydı kavgada. Tartışma sonrasında da hep ben adım attım, her gün aradım hatırını sordum ama o çok soğuk konuştu ve hiç aramadı beni. Ben telefonda bir şey olmamış gibi konuşmaya çalıştım hep çünkü sorunları konuşmayı sevmez ama işe yaramadı. Dün akşam aradım ve bu sefer doğrudan konuya girip niyetinin ne olduğunu sordum. Beni sevdiğini ama çok yıprandığını, artık ilişkiye dair içinde bir istek, heves kalmadığını söyledi. "Taktik uyguladığımı düşünebilirsin ama gerçekten taktik değil içim öldü sanki hevesim kalmadı" dedi. Sözlerinin sonuna da "Benim artık inancım kalmadı ama eğer sen çok inanıyorsan düzeleceğine bilmiyorum" lafını ekledi. Onu yarın son kez buluşmaya ikna ettim, "En azından yüzyüze dostça bitiririz, en azından el sıkışıp ayrılmış oluruz" dedim. "Ben el sıkışıp ayrılacağımızı düşünüyorum ama bakalım" dedi. Sizce gerçekten ilişkiye inancı kalmamış mı sadece naz mı yapıyor, yalvartmak mı istiyor? Kafasında ne var? Yarın düzeltmek için ne yapabilirim, ne söylemeliyim, nasıl ikna edebilirim onu? Elini tutup gözlerinin içine bakarak konuşsam işe yarar mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Buluşmaya giderken kek yapsam nasıl olur mesela? Gerçi pek güzel de yapamam ama... Saçma mı olur sizce, ne dersiniz? Ya da daha farklı ne yapabilirim?
Yarın sevgilimle son kez buluşacağım :( Tavsiye verebilir misiniz?