Polis nasil olunuyo? Anadolu lisesi mezunu birisi polis olabilir mi?
Cevabın nedir?
Lise mezunları Polis olmak için öncelikle adayların YGS sınavına girmeleri ve Polis Akademisi tarafından belirlenecek olan baraj puanını almaları gerekmektedir. Bu puanın 270-300 aralığında olacağını tahmin etmekteyiz.
-YGS sınavından yeterli puanı alan adaylar sınav başvuru tarihleri başladığında (Mayıs-Haziran aylarında) www.pmyo.pa.edu.tr adresinden ön -başvuru yaparak kendine en yakın olan Polis Meslek Yüksek Okuluna şahsen başvuru yapmak için gideceklerdir. Başvuru sırasında adaylara Mülakat Giriş Belgesi verilecek ve aday mülakat tarihinde başvuru yaptığı okulda mülakat sınavına girecektir. Mülakat sınavını geçen Polis Memuru adayı Temmuz ayında yapılacak olan Polis Meslek Yüksek Okullarına Giriş sınavına girecektir.
Üniversite mezunlarının ise PMYO sınavlarına yaşları tutuyor ise girebilirler fakat 4 Yıllık Üniversite mezunlarının POMEM okuyarak kısa süre içerisinde polis olmaları da mümkün olabilmektedir. Bunun için Üniversite mezunları için olan KPSS’ye girerek yeterli puanı almaları ve POMEM başvurusu yaparak mülakatı başarıyla geçmeleri yeterli olacaktır. 2015 yılında POMEM sınavlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili net bir bilgi yoktur.
Polis Olmak için Başvuru Şartları Lütfen Tıklayıp Okuyunuz.
2015 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI GİRİŞ SINAVLARI
Polis Meslek Yüksekokulları; Emniyet Teşkilatının “Polis Memuru” ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapan, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.
2015 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
a) C. vatandaşı olmak,
b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4. sınıfta okuyor olmak,
c) Herhangi bir eğitim-öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak,
ç) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2014 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az puan almış olmak,20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 949 cevap paylaştı. ygs sınavından 250 alman yeterli
00 YorumlaPolis okulları ya da kpss
00 Yorumla
+1 yılolabilirsin ama zor olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
zaten pmyolar pomeme dönüştürüldü artık üniversite mehzunları polis olucak torpilin olması lazım ve mülakatı iyi yapman lazım
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. olursunda bence polıslık dusunme
00 YorumlaOlabilir ygs den alıyor
00 YorumlaOlursun:)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Polis nasil olunuyo? Anadolu lisesi mezunu birisi polis olabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat