arkadaşlar sınava hazırlanıyorum da sözelden gireceğim sınava. radyo sinema televizyon da okuyan var mı aranız da? radyo sinema televizyon mezun olduktan sonra iş bulma olanağım nedir?
Cevabın nedir?
+1 yılBen sinema-televizyon bitirdim. Öncelikle şunu söyliyeyim, eğer istemiyorsan sadece bir yeri kazanayım yada sadece 4 yıllık bir bölüm okuyayım diye yazacaksan kesinlikle yazma! Hiç bir meslek sevmeden yapılamaz ama bu iş gerçekten ama gerçekten sevilmeden yapılamaz asla asla asla! Eğer seviyorsa, hayalin buysa yaz. Sırf kazanmış olmak için değil. Sırf okumak için değil. Yoksa inanılmaz pişman olursun. Bu bölümü bitirdiğin taktirde, ki önce okuldayken aktifliğin ve staj dönemi de çok önemlidir. Sinemaya ilgin varsa bol bol film izlemeli, kitap okumalı, kısa film çekmelisin. Yazmalısın, çizmelisin, üretken olmalısın. Hayal gücün çok çok geniş olmalı ve her olaya objektif bakabilmelisin. Dünya'da ki olayları ve medyayı takip etmelisin. Çok aktif olmalısın ve kendini iyi anlatabilmelisin. İletişim çok kuvvetli olmalı ve girişimci olmalısın. Utangaç, çekingen olmamalısın. Çünkü bu sektörde böyle insanlara yer yok malesef. Ben 9 yıldır yönetmen yardımcılığı ve yardımcı yönetmenlik yapıyorum. Sinemaya karşı ilgim var. Televizyon, radyo yada gazete falan bu tür alanlara ilgim 0. Hiç yok. Ama medyanın her biriminde bir iş bulabilmek için sadece ve sadece "tanıdık" olması lazım. Başka hiç ama hiç bir şey önemli değil :) Okul bitirmen tabii iyi bir şey. Kendini geliştirmen, okullu olman, teorik bilginin güçlü olması. Ama sektörde bu bilgilerin, diplomanın hiç ama hiç bir avantajı yok :) en azından sinema, dizi, reklam yada klip vs... bu sektörde hiç bir önemi yok. Sadece bir kağıt parçasından ibaret. Seni işe alırken diploman var mı? Hangi okuldan mezunsun? diye sormuyor adamlar. Tanıdığın varsa o çağırıyor seni gittiği işlere. Öyle iş bulabiliyorsun. Yoksa istediğin yere başvur. İstersen Oxford mezunu ol hiç bir faydası olmaz. Tanıdık. Tanıdığın varsa girersin çalışırsın, kendini daha çok geliştirir ve daha çok çevre edinirsin ve böylelikle daaha çok işlerde görev alırsın. Televizyon kanallarında, radyolarda yada ajanslarda yada sinema sektöründe iş bulma imkanın var. Ama dediğim gibi "tanıdık" varsa. Yoksa zaten bu piyasada bir hiçsin. İyi düşün, hayallerine ve isteklerine göre karar ver. Sonra pişman olma. Başarılar...
1210 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim efendim...
- +1 yıl
sinema tv bölümünü bitirdiğinde ne işler yapabilirsin
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
ohoo baya baya bölümden ve hayallerimizden soğuttun bizi
- +1 yıl
hiç ataması olmayan tarihi okusam daha iyi olcak sanırım
- +1 yıl
Iyi de tanıdığımız yok diye biz bu bölüm de hiç bir başarı elde edemeyecekmiyiz? Ben çok saçma
Herkes zor, zor, zor diye diye bitirememiş. Yok tanıdığın olmazsa hiçbirşekilde iş bulamazsınlar bilmemneler. Eğer gerçekten bu sektörün içinde olmak için birşeyler feda etmeye hazırsan hertürlü iş bulursun. Bu zorcu olmazcı tayfa Üniversiteden mezun oldum diye direk atv'de işe başlıyacağım sanıyor heralde. Evet öyle bir kanalda kendine yer bulamazsın. Ama hergün zilyon tane uydu kanalı açılıyor. Sümsüğün teki değilsen mutlaka birinde iş bulursun. Ha ben öyle yerlerde çalışmam diyorsan ozaman "basıp" gideceksin...
İyi para kazanmanın, güzel bir mesleğe sahip olmanın 2 yolu vardır. Ya dahiyane bir fikir, proje üreteceksin zuckerberg gibi. Ya da en alt seviyeden başlayacaksın ve basamakları adım adım çıkacaksın. Dandik bir yerel kanalda başlarsın eğer hak ediyorsan yükselirsin, hak etmiyorsan orda kalırsın aldığın maaşla evini geçindirirsin. Bu kadar basit...101 Yorumla
Azcık aklın varsa yazma. Çünkü bölümün kontenjanı fazla ve bu yüzden mezun olunca çok fazla açık veriyor. Okurken de sandığın gibi kimse sana eline kamera verip hadi bakalım bir iki bir şey çek demiyor hele de devlet üniversitelerinde kamera diye bir şey zaten görmüyorsun her şey teoride kalıyor işin pratik kısmı tamamen sana kalmış bir şey. O yüzden eğer diyorsan ki ben yılmam tvlerde staj adı altında onun bunun getir götür işlerini yaparım fazla bir para da beklemiyorum diyorsan buyur yaz ama hiç de düşündüğün gibi laylaylom bir şeyle karşılaşmayacaksın onu bil.
12 Yorumla- +1 yıl
Sen de mi RTV mezunusun
Bende radyo televızyon ogrencısyım ve bu bolumden mezun oldugunda her turlu yerde ıs bulabılırsın. Parantez acarak acıklamalıyımkı. Kurgucu, sanat yonetmenı, dekorator, rejı, yonetmen, spıker, muhabır, sunucu bu sartlarda her turlu ısı bulabılırsın kamera arkasnda.
52 Yorumla- +1 yıl
Yaa acaba oyuncu olunuyormh bu bolumdn
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
23Cevap
+1 yılİş kolay rtv leri havada kapıyorlar bende iletişim lisesi rtv bölümü 3ncü sınıfım.Şu an günlüğü 30 tl den çalışıyorsun düğün falan filan.Kİ yanındaki elemanlar bir bok bilmiyor.Ben okulda aydınlatmadan tut mikrfonun en ince ayrıntısından dergi türleri ajanslar senaryo yazımı kamera çekim açıları bunları görüyorum.Eğer benimki alt yapın varsa üniversite bitirince önün açık .
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. torpil olmadan bi yere giremezsin medyada. ya da stajda birilerinin gözüne girceksin çalışkanlığınla. diğer yandan radyo-sinema-televizyon zor bölümdür.
20 Yorumla
+1 yılEğer bu işte tuttuğunu koparan bir yapın varsa gerek staj yaptığın yer de gerek ise başka yerlerde keşfedilebilirsin. Ama bunun için değişik bir proje hazırla derim
00 Yorumla
+1 yılRadyolara Kazandığın Taktirde Başvurularda Bulunup Stajer olarak Başlarsın .. Okulun Bitmeden Radyocu Olursun :) :) Spiker sunuculuk dersleri alarak kendini geliştirirsin :) Tvlerde Gazatelerde Radyolarda Yer Alırsın ..
00 Yorumla
+1 yıliyi bi radyo dinleyicisi olabilirsin bu bölümü bitirdikten sonra neden şimdidien iş kaygıların var ki .
10 Yorumlaradyo okursam ne olurum?
televizyon okursam ne olurum?
sinema okursam ne olurum?
bunlarında kendi içlerinde ayrıldığı bölümler var mı?00 Yorumlasinema sektöründe calısmıs biri olarak amelelikten baska birsey değil diyorum bence baska bişr meslek sec
10 Yorumla
+1 yılo bölüm önerilmiyor genelde çoğuu tanıdığım ve o bölümü okuyan kişiler bile istemiyor..
00 Yorumlasoru biraz tuhaf : ) staj yerin çok önemli oradan mutlaka referans olurlar sana tabi senin ne istediğin de önemli radyo televizyon sinema hangisi ?
00 YorumlaRadyo, sinema veya televizyonda iş bulma ihtimalin düşük mü diye mi soruyorsun?
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Soran+1 yıl:((
temizlik şirketlerinde anca :) şaka şaka eğer refaransın varsa çok iyi yerlere gele bilirsin bide güzelliğe bakıyolar hala kız ve güzelsen referansa bile gerek kalmaz alırlar
00 Yorumla
+1 yılBen radyo tv okuyorum yukarıda arkadaş çok doğru bahsetmiş benim de tanıdığım olmadığı için kendi imkanlarımla araştırıyorum arkadaşlarım şimdiden çok iyi yerler bulmuşlar o yönden bir tanıdık olması çok önemli
00 Yorumlaortalık artistten geçilmiyor zaten bir tane daha eklensin ne zararı var.
30 Yorumla
+1 yılBen neredeyse mezunum rts bölümünden. Sorunun cevabına gelince hangi alanlarda kendini yetkinleştirirsen o alanlarda iş bulabilirsin. Gerçekçi olalım iş bulma şansımız az ama denemeye değer.
00 Yorumla
+1 yılben gazeticik mezunuyum bir haber kanalında çalışıyorum önemli olan staj yapman bir şekilde staj yeri bul mutlaka mezun olmaddan önce sonra zaten tanıştıktan sonra biryerlerde başlarsın
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılYönetmen, yardımcı yönetmen v.b. Kendini geliştiremeden ve çevren olmadan zor.
00 Yorumla kendini geliştirirsen her meslekte iş bulursun bence
00 Yorumla
arka sokaklarda yada akşam kuşağındaki evlenme programlarında profösyenel seyirci olarak çalışabilirsin..21 Yorumla- +1 yıl
Kfkdjdjdjdjjdjdjdj gülsem mi ağlasam mı bilemedim
Radyo sinema televizyonda:) nerede bulacan allah allah:)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbi abimiz vardı oda bitirdi bu bölümü abi niye biyere girmedim.tanıdıgın yoksa olmuyo dedi kaç yıldır fotografçılık yapıyodu.
00 Yorumlaablam anadolu üni btirdi ay yapımda çalısıyor tanıdık gerekli değil kendini gelştir
11 Yorumlaben çok sekreter tanıyorum sizin bölümden mezun olan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTorpilin varsa butun kanallarda bulursun. Yoksa da 2 sene yurt disi master yap. Varsa yine yap.
00 Yorumlaflash tv de halay çek
70 Yorumla
+1 yılyönetmen manita yaparsan yıldız olursun :D
00 Yorumlaaskerde radyodan sorumlu olunur.
10 Yorumla
+1 yılBir tvye kapak atacaksın mecburen
00 YorumlaTrt haber
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. kasapta
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltvde
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Radyo sinema televizyon bölümünden mezun olduktan sonra nerede iş bulunur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat