Visual, C#, ajax, fortran gibi programları kullanıp yazılım geliştirme alanında çalışan varmı veya etrafında tanıdığı olan? Bilgisi olan? Nasıl bir iş? Çalışma ortamı, ortalama maaşı nasıl? Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılBen Web Tasarım okuyorum . Sana şöyle diyeyim C# bilmek sana büyük fayda sağlar çünkü c# ı bilen kimse C dillerini kolaylıkla çözer C++ gibi ve çoğu dili de anlar çünkü temelinde C vardır . JavaScript gibi . Ben amatör oyun geliştiriyorum. Bu arada Visual program yazabildiğin bir platform dur bir program dili değil. Sana getirisi çok büyük olur sadece site tasarlayarak bile( c# kullanarak css kodları yazabilirsin ) büyük getiriler sağlarsın . Türkiye de pek olmasada Amerika İngiltere Almanya gibi ülkelerde bu bilgilerini sana referans olacak bir proje ye çevirerek bir işe girebilir hatta belli bir süre sonra kendi işini kurabilirsin. Ama dediğim gibi ne yazıkki Türkiye de genelde şireketlere program yazarak ya da web sitesi tasarlayarak para kazanılır yurt dışında daha çok dallanmalar ve seçenekler mevcut.
13 Yorumla
Soran+1 yılyorumunuz icin teskkur ederim
- +1 yıl
Ve çok programlama dili değil bir programlama dilini eksiksiz bir şekilde öğrenmeni tavsiye ederim ben henüz c# ı tam olarak öğrenmedim ama orta derecede algoritmalar hazırlayabiliyorum . Zaten C dilini bilen birisinin önü herzaman açıktır ama biliyorum demek için %100 bilmen gerekir :)
- +1 yıl
Önemli değil :)
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 475 cevap paylaştı. Yazılım deyip bırakmamak gerekir. Masaüstü programlama yada web programlama olarak tek bir daldan ilerleme yapabilirsiniz. .NET kategorisinde hem web programlama hem görsel çalışabilir, C ve C++ gibi dillerde nesne tabanlı çalışabilirsiniz. Ancak benim kişisel düşüncem, web odaklı çalışmanız yönünde. PHP programlama dilini bilen ve veritabanı programcılığında başlangıc seviyesinde olan bir kişi güzel projeler çıkartabilir. Üzerine ajax, jquery ile desteklerse tadından yenmez olur. Programlama dillerinin her biri iyi kazanç getirir. Yeter ki çalışacağın şehri iyi seç.
11 Yorumla
Soran+1 yılevet php de arananlar arasında, oda gerekli tesekkurler yorumunuz icin
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Mini etek, parlak çorap, şuh bir ifade, tiki ağızı, argo ağız, tavla seviyesi, camdan denize bakarken çekilmiş bir fotoğraf ya da nargile dumanları arasında kaybolmuş bir kafa,saç , o yandan yandan bakan gözler, (gel beni gebert diyor), böyle yani saymakla bitmez. matematik mezunu, kursa gitmiş ve o kursta hoca olmuş var.
12 Yorumla
Soran+1 yılcalısanlar arasında mı?
Zevkli bir iş, emek vermen gereken bir iş..Ne mezunusun?
114 Yorumla
Soran+1 yılfen fakultesi fizik
Soran+1 yılvisual,C programlama dilleri, fortran,delphi
Soran+1 yılama is ilanlarında hem fizik-matematik veya elektrik muh. mezunlarını arıyorlar,
Soran+1 yılanladım, yorumunuz icin tesekkurler-birsey daha sorabilirmiyim?
Soran+1 yılevet, her firma yazılım gelistirmek icin farklı bir dil seciyor, siz hangi sektorde calısmayı dusunuyorsunuz? (finans mı, bilisim, ogretmenlik veya akademisyenlik vs..)
Soran+1 yıltesekkur ederim yorumunuz icin
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
19Cevap
+1 yılçalışacağın uygulama veya yazdığın programların hangi şirkete satacağın veya onların kullanacağı makine veya bilgisayarlaya yüklemesini çok iyi bilmen gerek.zira sanayi dalında yurt dışından gelen makinelere uygulama yazmak veya yüklemek bayağı bi kafa yoruyor.eğerki c++ biliyorsan bence mobil uygulama yazarak kendini ufaktan ufaktan geliştirebilir ve daha iyi paralar kazanabilirsin.hem bağımsız olursun hemde çalışma alanını kendin belirlemiş olursun.koşullar çalıştığın şirkete göre de değişir.fiyatlarda öyle.ortalama fiyat 1500-1800 arası.ancak bu fiyatlar çalışacağın şirkete göre değişir.koçsis te daha fazla alabilirsin.not:kendim yazılım geliştirmeci değilim.sadece geçen gün bir sistem kurulumu için bizim mekanımıza gelen birinden öğrendim.ama mobil uygulamalara merakım var..yazılım bilmiyorum..umarım yardımcı olabilmişimdir.
11 Yorumla
Soran+1 yılyorumunuz icin tesekkur ederim
+1 yılçalıştığın sektöre bağlı ben muhasebe uygulamaları geliştiriyorum genelde c# zaten piyasanın kalbi şuan masaüstü programcılığı yabana atılabilecek bi bölüm değil çalışma ortamları genelde ofistir çalışmak keyifli ve iş sektöründe gözde insanlar arasına girersin özellikle muhasebeciler çok iyi bakarlar :) telefonun hiç susmaz sigara ve nescafe bagımlısı ve uykusuz saatler filan maaş konusuna geldiğinde ise mühendiz olman çok önemli değildir genelde 1000 1500 den 4000 5000 tl ye kadar çıkar yada geliştirilebilir programlar yazarsın devamlı müşterilere satarsın geri dönüşümlü geliri olur ama yazılım en fes bi meslek
10 Yorumlavisual ne? fortran programlama dili sayılmaz cok. bayagı low level bı dil. java, c++, phyton ogren cok istiyosan. c# te ogrenebilirsin. maaslar 1500-2000 den baslıyo. kaliteli bi yerde daha yuksek alabilirsin. microsoft 5000 usd ile baslatıyor ise :) gircegin yere baglı yani. sabahtan aksama masa basında calısırsın. is yerine gore, isin bitmezse evde devam edersin calısmaya.
13 Yorumla
Soran+1 yılc programlama dillerini biliyorum, C#, c++, ama java bilmiyorum, java gorsel bir dilmi?
Soran+1 yılanladım , yorumunuz icin tesekkurler,
Gizli Üye(36-45)+1 yılObjevtive-C'de geliştir bence kendini çünkü iOS'a doğru bi' kayış var. Olmadı evde can sıkıntısından yazdığın bi' program sana milyon dolarlar kazandırabilir.
(bkz : WhatsApp)
(bkz : Shazam)
(bkz : Temple Run)
Ben C ile çalışırken ilk söylenilen şey "Tam sayfa siyah ekranın önünde sabahlamaya hazır mısın?" oldu. Neyseki saydığın diller daha görsel. Çalışma şartları böyle işte.
Ortalama maaşın için de sadece bu diller yeter mi bilmiyorum ama yenilikçi ve analitik düşünen birisiysen 1,5k 'dan başlayıp sonsuza kadar gidersin.
Sürekli geliştirmen gerek kendini ama biliyorsun.21 Yorumla
Soran+1 yıltesekkurler yorumunuz icin
c# değilde delphi, fortran ve php dilleri ile hastane otomasyonu adlitıp ve lab cihazlarının üzerinde çalışan programları geliştiriyorum işini iyi yaparsan benim gibi uçaktan inmezsin :)) dünyayı dolaşırsın özellikle çin japonya ve işviçre maaşı tatmin edicidir... tavsiye ederim
18 Yorumla
Soran+1 yılevet fortran cok iyi derecede biliyorum, ne mezunusunuz? yorumunuz icin tesekkurler
- +1 yıl
yazılımla alakasız bir bölümü 13 yıldır bitirmeye çalışıyorum :) bu işin temeli mezuniyet değil işini biliyorsan disiplinli ve sorunsuz program geliştiriyorsan her zaman kazanırsın yeterki kendini geliştir bu arada extralar hariç 4000-4500 arası kazanıyorum ayrıca bir arkadaşimla eticaret şirketimiz var yazılımı bana ait idaresi ona
Soran+1 yıltesekkuler yorumunuz icin benmkide yazılımla alakasız bi bolum fen fakultesi mezunuyum ama programlama gordum,
- +1 yıl
genelde zaten alakasız bölümlerden mezun olanlar başarılı oluyor kuzenim bilgisayar mühendisi pilot oldu ofisimizde sadece patronumuz programcılık mezunu diğer bütün yazılımcılarımız alakasız bölümlerden mezun lise mezunu olan bile var ama neredeyse dünya geneline yazılım yapıp sağlıyoruz yaptığın işi sev disiplinli ol zorluklardan kaçma başarı kendiliğinden geliyor izmir de isen iş konusunda yardımcı olmaya çalışırım
Soran+1 yılbence maası cok cok super, hem hava atmadı . mahalesef izmirde degilim ama 2 3 sene sonra olabilirim, oralarda bu is imkanı varmı? fen fak. fizik mezunu olarak bakacagım
Hocam ben SQL,C#,Delphi,Php,Asp,Visual Basic Dİllerinde Birçok Kurs Ve Egitim Aldım Bunlarıda Uzmanlık Diplomaları Ve Birçok Sertifika+Önlisans İle Destekledim Çalışma Ortamı Bilgisayar başı oldugu için biraz kafa agrıtıyo sabır+mantık istiyen bir iş
Maaş'ı :Kuruma göre degişiklik gösterir Yazılım Uzmanları 2.500/3,000 Tl İle başlar bu 7-9 bine kadar çıkar senin potansiyeline göre birde firmaya göre tabi12 Yorumla
Soran+1 yılseninki guzelmis, kendini iyi gelistirmissin maas 2.500den yukarda olursa benm icin iyi ,yorumunuz icin tesekkur ederim
7-8 yıldır bu işin içinde olan ve c# i yalayıp yutmuş, web tarafında da oldukça iyi olan biri olarak sana tavsiyem mobil (android, xcode) ve elektronik ile bağımlı yani gömülü uygulamalar üzerinde çalış ve o alanlara yönel. para orada.
11 Yorumla
Soran+1 yıltesekkur ederim
Merhaba,ben bilgisayar mühendisiyim.Belki sana yardımcı olabilirim.Yeni mi mezunsun?Ve nereden mezunsun?
16 Yorumla
Soran+1 yılfen fakultesi biyoloji mezunuyum ama fizik alanında cift anadalım var , yani fizik mezunuyum diyebilirim, evet yeni bu sene mezun oldum
Soran+1 yılevet bu alanda is buldum birkac tane calısmak istiyorum ama pek bilgim yok is ortamıyla ilgili
- +1 yıl
Firmaya göre değişir.Ben hem orta ölçekli hem de büyük bir firmada çalıştım.İlkinde çalışan sayısı az olduğu için daha huzurlu,daha sakin bir ortam var ama tabi ki olanaklar ve aldığın maaş daha az oluyor.Diğerinde belki maaşın daha iyi olur ama çok insan olacağı için etrafında haliyle daha stresli ve huzursuz olabiliyorsun.Ve büyük şirketlerde senden daha çok şey beklerler.
Soran+1 yılanladım, tesekkurler yorumunuz icin
sen yazılımcı olduğunu söyler gidersin onlar sana yazılım haricinde her işi dayatırlar. alacağın 1000 tl için değecek bir iş değil. freelance çalıştığında yaptığın tek bir işten 1000 tl kazanabilecekken orada hem işverenin hem müşterinin ağızının kokusunu çekeceksin. çoğu işletmede müşteri ile yazılımcı arasında iletişim koordinatörü (bunlar da aslında yazılımcıdır. yazılımcının ne yapacağını bilir. müşteriye onun anlayacağı dilden anlatır) bulunmadığı için sıkıntı yaşarsın.
10 Yorumla
+1 yılHayal gücü, disiplinli çalışma özelliklerin varsa, 2 yıllık bilgisayar programcılığı MYO ve Bilgisayar mühendisliğinden mezun olursan 5 yıllık çalışma sonunda ortalama beş bin TL alabilirsin.
13 Yorumla
Soran+1 yılhayır, fen fakultesi mezunuyum fizikci olarak bakacagım bu islere
- +1 yıl
Kendini geliştirirsen sorun olmaz ama yazdığım bölümlerden mezun değilsen kendini ıspat etmen daha zor olur.
Soran+1 yılanladım, tesekkurler
ben endüstri mühendisiyim.okulca c,c++,c# ve visual basic gördüm hepsini de iyi bilirim.ama bu alanda çalışmayı hiç düşünmedim.kolay işler değil.sürekli kendini yenilemen geliştirmen gerek yeni yazılım üretmen için.bukadar uğraşamam diyip uzak durdum
17 Yorumla- +1 yıl
Oysa uğraşsan altından değerli meslek :)
Soran+1 yılbende fen fakultesi mezunuyum aynı programları bende gördüm , sansımı bu alanda denemek istiyorum bununla ilgili bir kac is buldum ama hic deneyimim yok işler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum
Soran+1 yıluzun zaman alıcak derken yani? yükselmek için maas arttırmak için mi?
Soran+1 yıltesekkurler yorumunuz icin
- +1 yıl
Tavsiyem kendi kendini geliştir, videolar bu konuyla ilgili makaleler, yazılar, dergiler vs. bunlarla kendini daha kısa zamanda geliştirebilirsin.
- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılvestelde yazılımda çalışan akrabam var. istanbulda 5000 civarı maaş alıyor ama boğaziçi mezunu
peki sen?10 Yorumla Hindistan ekonomisi bu dediklerin ve farklı bir cok yazılım ile ayakta duruyor.Öğrenebilirsin ama bu işlerde doğuştan farklı mantık sahibi olmak gerektiğine inanıyorum.Becerebilirsen iyi iş...
10 YorumlaJava java java! Bir kez yaz her alanda çalışır. Para budur diyeceksin.
11 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Pascal biliyor musun?
14 Yorumla
Soran+1 yılhayır mahalesef bilmiyorum ama programa baktım fortrana benziyor komutların cogu ama bilmiyorum
Soran+1 yıltesekkur ederim yorumunuz icin
Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. Arkadaş kendimi afedersiniz gerizekalı hissettim.
111 Yorumla
Soran+1 yılneden?
Soran+1 yılanladım ya senin yaptıgın iste mesela bana karmasık gelebilir, mesela tercumanlıkla bankacılık bana cok karmasık gelir okadar dili ögrenmek , okadar zor para isleri repo-kredi kambiyo falan bunlarla ugrasmak , baskasının isi karısık tabiki
Soran+1 yılya ben fen fak, mezunuyum okulda ogrenmistim
Soran+1 yılaslında kursları var 6 ayda ogrenebiliyorsun bilge adam, microsoft sertifikalı
Soran+1 yıloyle de olabilir ama bu tur kurslarla kendini gelistiren cok, yorumlardada var , bununla alakasız yerleri okuyup bilisim sektorunde calısan
Soran+1 yılyok sorun degil, rica ederim
HomeOfis olabilirsin. Herşey sana kalmış. Yazılım mühendisiyim..
00 Yorumla
+1 yılAçılış olarak 1200 Lira :)
11 Yorumla
+1 yılŞimdi sen hangi üniversitedesin
10 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!