Arkadaşlar muhasebeciler tam olarak ne iş yaparlar ? Her bilgisayarı iyi kullanan ve güler yüzlü olup insanlarla iyi anlaşabilen yapabilir mi bu mesleği ? Nedir yani ?
Cevabın nedir?
+1 yılBende sifirdan muhasebe okuyacagim bu sene. 2 yillik universitesini kazandim okumayi dusunuyordum. Matematigim yok denecek kadar az. Daha cok sozelciyim yani.. Bilmiyorum yapabilir miyim. Derin bir arastirma halindeyim yorumlarin her biri beni farkli bir yere goturuyor. Yardim edin okumali miyim yoksa yol yakinken vaz mi gecmeliyim...
21 Yorumla
Muhasebeciyim ben.
Ne tür muhasebe düşünüyorsun ama, genel mi ön muhasebe mi?224 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir bilgim yok. Arasındaki fark nedir ? Ben hiç bunun eğitimini almadım. Sadece çok görüyorum acaba yapabilir miyim diye düşünüyorum. Bahseder misin biraz ?
Soran+1 yılHmm, iyi o zaman öyle iş ilanlarını görürsem değerlendireceğim bir dahakine. Sen muhasebe bölümü mezunu musun yoksa işin içindeyken mi öğrendin ?
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim bilgin için. Bana da en fazla en iyi cevap seçmek düşer...
Soran+1 yılHiç bilgim olmadığı için bir iş başvurusuna gitsem, adamlar benimle uğraşıp bana iş öğretme zahmetini gösterirler mi artık orasını bilemiyorum :)
Ya da direk sizin gibi tecrübeli kişileri aramak varken uğraşmazlar ama ben yine de bir deneyeyim bakalım belki alan olur. :]- +1 yıl
Öyle düşünme, dedim ya bize gelen kişilerinde genelde hiç bilgisi yok ve muhasebede çalışmamışlar. Smmm büroları, illa tecrübeli biri istemiyor ki, mesela dışarıya çıkarmak için de çalışan alırlar. Bizim büroda mesela var, ssk ya, ticaret odasına, vergi dairesi işlerine filan gidiyor, fatura da işliyor, zaten zamanla öğreniyorsun ister istemez, umudunu kaybetme yani.
Soran+1 yılNe kadar ücret veriyorlar öyle kişilere peki ?
Soran+1 yılFena değilmiş bir süre için. Ya gerçekten de çok teşekkür ederim. Bir kez daha en iyi cevap seçme hakkım olmadığı için kusura bakmayın. :)
Soran+1 yılPeki öyle düşünmem. :)
Soran+1 yılTamam sorarım da işin içine girersem senin telefon numaranı bile isteyecek yüzsüzlüğü yaparım yardım et Hayal derim. :)
Soran+1 yılHemen de yan çiziyorsun. :)
Tamam tamam istemem numaranı şaka dedim zaten. :/
Soran+1 yılYok kararlı değilim açıkçası. Sadece geçici bir süre için. çünkü asgari ücretle sürekli çalışamam herhalde bilemiyorum.
Soran+1 yılEvet. :)
Soran+1 yılMesleği seversem belki kariyeri düşünürüm ama şimdilik kendim için bir geçiş olarak bir yere başvurmayı düşünüyorum. kısmet artık gerisi...
+1 yılPratiği, teorisinden daha kolaydır. Kaparsın zamanla işi.
13 Yorumla
Soran+1 yılMuhasebecilikle ilgili hiçbir bilgim ve eğitimin yok. Yapabilir miyim diyorsun ?
- +1 yıl
ilk zamanlar zorlanabilirsin biraz ama zamanla kaparsın işi. Benim arkadaşım da sıfırdan bir muhasebecinin yanına girmişti, 2 yıl çalıştı.
Soran+1 yılHmm peki teşekkür ederim
giren hesap borçlu çıkan hesap alacaklı bu kadar basit
14 Yorumla
Soran+1 yılEee herkes yapar mı diyorsun yani ?
- +1 yıl
Merhabalar ben birşey sormak istiyorum ama sanırım bilginiz var muhasebe hakkında. Muhasebe stajeriyim. Ben bu tevkifat işini pek kavramış sayılamam. Alış faturasında olduğunda kdv2 ile bildiriyoruz fakat satış faturalarımızda olduğunda normalde 191>391 = 190 / 391>191=360 oluyor peki tevkifatlı olduğunda tevkifat kdvsi indirilecek kdv ye mi ekleniyor? Örneğin;
Önceki dönem devreden kdv 22.400
bu dönem kdvsi 71.444
indirim toplamı 93.844
hesaplanan kdv toplamı 78.143
tevkifat kdv si (3/10) 23.442
( NORMAL ŞARTLARDA 93.844 - 78.143 = 15.701 TL DEVREDEN KDV ÇIKIYOR ) tevkifat kdv si beyannamede nasıl işleniyor? Bilginiz var ise açıklayabilir misiniz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
2Cevap
Yarın bende başlaçayacam büyük bir ofis on iki kişi çalışıyorlar hepsi iç içe hemen hemen işi öğrenmek için gidiyorum fakat beni tam gün çalıştırmak için şartlar koştular ben ücret talep etmedim öğleden sonra falan giderim diye düşündüm ama tam gün olacak biraz kafam karıştı
10 Yorumla
1 yılMuhasebe zor değil, Eğer bilgisayar kullanmayı biliyorsan tam sana göre bir meslek. Matematik var diye bu meslekten çok kaçan var dert etmeye gerek yok zaten hesap makinesi veriyorlar.
Not: Muhasebeciyim soru sorabilirsiniz.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılborçlu olma olasılığın yüksek olabilir. tehlikeli :P
10 Yorumla
+1 yılgelir gider in orta yolunu buluyoruz işte..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence cok zevkli bir iş :))
44 Yorumla
Soran+1 yılO zaman kesin muhasebeci olurum :P
Cevap sahibi+1 yılanlaştık ozaman meslektaşım :))
Soran+1 yılNiye saklandın ? Mesleğinden utanıyor musun ? :O
Cevap sahibi+1 yılarada bir saklanmak da kacmakda iyiydir :))
+1 yılniye yapamasın yapabilir akıllı biriyse
00 Yorumla
+1 yılEvet ya
01 Yorumla
Soran+1 yılNe evet ? Zor mu diyorsunuz yani ?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne