Balık yedikten en az kaç saat sonra süt ürünleri tüketilmeli ki sıkıntı olmasın...? Balık yedikten kaç saat sonra süt içilir? Balık yedikten kaç saat sonra yoğurt yenir? Balık yoğurt
Balık yedikten kaç sonra süt, ayran içilir? Yoğurt yenir?
Gıda zehirlenmesi çok tehlikeli bir durum. Özellikle deniz mahsullerini tüketirken çok çok dikkatli olmakta fayda var. Alınan deniz mahsullerinin taze olmasına dikkat etmek gerekir. Balık zehirlenmesinin belirtileri, klasik zehirlenme belirtileri ile aynıdır. Kusma, ishal, halsizlik, karın ve baş ağrısı, baş dönmesi, titreme ve üşüme zehirlenmenin belirtileri arasındadır. Bu kötü durumları yaşamamak için balık yedikten kaç saat sonra süt içilir bakalım.
Balık Yedikten Kaç Sonra Süt veya Ayran İçilebilir?
süt ürünleri balık
Balık zehirlenmelerinde önemli nokta balığın tazeliği konusudur. Balık tutulduktan, yani öldükten sonraki süreçte bakteri üretmeye başlar. Bu bakterilerle, süt veya ayran birleşince zehirleme yapar. Balığın tazeliğinden eminseniz herhangi bir zehirleme olmaz. Peki balık yedikten kaç saat sonra ayran içilir? Balık taze ise hemen içseniz bile sorun olmaz. Balık yedikten 4 saat sonra süt içilir mi? Balığın tazeliğinden şüpheniz yoksa balıkla beraber içseniz bile olur. Ancak tazeliğinden emin değilseniz en az 8 saat sonra süt veya ayran tüketebilirsiniz.
Balık Yedikten Kaç Sonra Yoğurt Yenebilir?
balık yoğurt
Yoğurt da süt ürünü olduğu için balıkla beraber veya sonrasında tüketilecekse dikkat etmekte fayda var. Balık yedikten kaç saat sonra yoğurt yenir veya yoğurt yedikten kaç saat sonra balık yenir sorunun cevabı yukarıdaki ile aynı. Balığın tazeliğinden eminsen yani sen tutup hemen yiyorsan yanında bile tüketebilirsin. Ancak şehirde yaşıyorsan ve bir balıkçıdan alıyorsan her türlü dikkat etmende fayda var. Bu yüzden balık yedikten ya da yemeden önce en az 8 saat geçmesini bekle.
Balık Yedikten Sonra Neden Süt ve Süt Ürünleri Tüketilmez?
balık ve süt ürünleri
Balık taze iken asla zehirleme yapmaz. Ancak balık öldükten sonra zararlı bakteriler üretir. Süt ürünlerinin içerisinde kapsülsüz bakteriler vardır ve bakteri üretmeye başlamış olan balık yendikten sonra yenen yoğurtta olan bu kapsülsüz bakteriler ile zararlı bakteriler yer değiştirir. Yani yediğin balıkta etkisini vücutta gösteremeyecek kadar az olan bakteriler birden çoğaldığı için balık zehirlenmesine neden olur.
- Balıkla yoğurdu birlikte tüketirken balığın taze olduğundan emin olun. - Dondurulmuş balıkları seçerken ve tüketirken özenli olun. Özellikle son kullanma tarihlerinin yeni olmasına özen gösterin. - Yoğurtları dolabınızda saklarken kapaklarının açık olmamasına dikkat edin. Bu şekilde bozulmaları daha hızlı olur. Tazeliklerini korumaları yönünde özenli davranın. - Bozulduğundan şüphelendiğiniz süt ve süt ürünlerini, balıkları tüketmemeye dikkat edin. - Balıkların solungaçlarının ve gözlerinin parlak olmasına özellikle dikkat edin. Onların taze olduklarını gösterir.
Ben bir fast food dükkanı açtım ve balık ekmek te yaptırıyorum balığın yanında ayran isteyen bile oluyor uyarmama rağmen içen oluyor... bide pis pi s guluyorlar :) ketçap balık isteyen var yav bugün bri istedi
Annanem pazardan almis ve ben gelene kadar dolapta bekletmis. İç anadoluda yasiyorum ve baligin gelmesi en az 3 gün buraya sen hesapla. taze baligin yanına süzme yoğurt koyariz zaten biz onda sıkıntı yok
Yani öyle zaten denizden çekmiştik balığı üretim yapan tanıdıklarımız vardı onlarla yemiştim. Şaşırmıştım da bilinç altımda zehirlenme olacağı için ama yedik yani onlarla.
balığın tazeliğiinden çıkarman gereken sonuç ya hemen tuttuğun gibi kımıl kımılken evde pişiiceksin. ya da balık daha can vermemiş olacaktır. türkiyede bu şartlar zor olduğu için yediğimiz balıklar taze değil. bu yüzden en az 4.5 saat sonra süt ürünü tüketebilirsin. çünkü dışkıya dönüşmesi vb oolaylar 4 saat sürer ve bol bol su içmen bu zamanı hızlandırır. eig seçermisin :)
Hmmm bu hem bünye il alakali bir durum hemde balığın tazeli ile çünkü çok lüks restauranlarda balığın yanında yoğurtta getirilir ve güzel bir tat oluşur ama balik bayat ise 30dakika 1 saat sonra tuketilmelidir süt ve süt ürünleri
Saygi ile ne alakasi var şimdi? Tuhaf konuşuyorsun abazalar yuzunden mesajlarima bakmiyorum bakmakta istemiyorum bunun saygi ile alakasi nedir? Rahatsizlik duyuyorum artik mesajlardan
Bana ne laan abazalarindan? Ben adam gibi yazdım mi yazdım. Ben bunu bilirim. Bana ne sana yazan abazalardan? Onlara yaz ya da yazma bana ne. Ben, adam gibi yazdığıma cevap verip vermemene bakarım. Saygılı olsan, edeplice artık yazmak istemediğini brlirtirdin. Duvara mi konusuyorum insana mi konuşuyorum? Saygısız... Neyse. Iyi geceler...
Balığın ne kadar taze olduğuna bağlı olarak değişir bu sorunun cevabı. Balık taze ise litrelerce süt de tüketsen zehirlenmezsin balık bayatsa...
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Taze olduğunuzu düşünüyorum. Ama o kadar fazla hassasiyetim yok. Seçemem yani. Vitrinde duranlar canlı. Gözleri de... Ama sonuçta sana vitrindeki servis edilmiyor... Tedbirli olmak adina sordum yani.
gelmis gecmis en saglam palavralardan biridir. eger gercekten balikla sut urunleri zehir etkisi yapsaydi balik lokantalarinda raki-balik hadisesine giren nice insan zehirlenirdi, cunku bilenler bilirler buralardaki mezelerin cogunlugu yogurtla yapilir. yiyiniz, iciniz merak etmeyiniz. ha bir zehirlenme olmussa bunun sebebi yogurtta degil yenen baligin bayat olmasindadir.😅😂
Birşey olmaz. Yoğurtla balık zehirler diye yanlış bir bilgi yayılmış tüm ülkede... Balık yerken yanında yoğurt bile yiyebilirsin. Önemli olan balığın taze olmasıdır. Bayat balık yersen yoğurt zehirler. Taze balıkla birlikte istiyosan bir kova yoğurt ye birşey olmaz.
çok yanlış bir düşünce bir kişi ortaya bir laf atıyor ardını önünü düşünmeden araştırmadan herkes inanıyor balık şayet taze değilse dediğin geçerlidir tazeyse süt ürünleriyle tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur
taze balık yanına yıoğurt yiyebilirsin lokantalarda veriyorlar balık taze olunca ama bayatsa hiç tavsiye etmem uzak dur bayat balık yediysen yaklasık bir 10 saat yoğurt yeme kardesm yinede sen bilirsin..
0
1 Yorumla
Gizli Soran
Balık yogurt yedikden kaç saat sonra yenebilir arkadaşlar? acil BALIK uzmanı aranıyor :D? Balık yogurt yedikden kaç saat sonra yenebilir arkadaşlar? acil BALIK uzmanı aranıyor :D? soru acık net hero soru 10 puan başarılar kib by
Bugün balık yedim yarım saat sonra yoğurt yedim sonra süt içtim birşey olmadı :D aynı anda yersen sıkıntı oluyor sanırım :D Deminde balık yedim şimdi ılık süt içiyorum :D
Yok ben kendim görünce düzeltme gereği duydum ::) Maşallah bayat balık yersen zehirler demiş Hepsi. Bayat balık zaten zehirler süte ayrana gerekmi kalır?
Denizden tutulmuş taze balık zehirler, quecksilber türkçesini bilemedim şimdi , haah buldum cıva oranı fazla yüksek diye sütle alınırsa zehirleme yapabilir.
Balkk taze ise etkisi yoktur, kendi tuttugum baligi yerim balikcidan alinan baligi sevmem canli ve taze olmadi tercihimdir ve 1 gun icinde tuketecegim kadar tutarim.
Of. Balık bayatsa her türlü zehirlenirsin yoğurt yiyip yememen etkilemez. O yüzden önemi yok, ama normalde 1 saatte besinler mideden bağırsağa geçer, yani 1 saat