Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla
hamd o alemlerin rabbinedir. Biz insanlar yalnızca ona secde eder yalnızca ona kulluk ederiz. Bu dünya imtihan dünyası. Kimisi zenginken kimisi fakir olabiliyor. Kimisi açkende kimisi tok olabiliyor. Eğer bu dünya herkezin rahat edebileceği bir yer olsaydı hayat olurmuydu. İman varsa açkende mutlusun paran varsada mutlusun. İman yoksada açkende mutsuzsun paran varkende mutsuzsun.
Vel hasıl kelam madem sen doğru yol üzeresin madem müslümanlar yanlış yol üzerinde bugüne kadar bu cocuklar için ne yaptın bana anlatırmısın? hangi ağlayan gözün yaşını dindirdin hangi yanan yüreğe su serptin kimin yardımına koşabildin. Sana GÜYA senin affetmen için sana yalvarması gereken Allah dininde ''Hem namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.'' diye buyuruyor.
ZEKAT nedir araştırmanı kimlerin kimlere zekat vermek zorunda oldugunu bir araştırmanı tavsiye ederim. Eğer gerçekten o iskeleti çıkmış çocuklar için üzülüyosan onlar için birşey yapmak istiyosan gene en etkili yöntem/metod olarak islamı bulucaksın tabi önyargısız ve hakkıyla araştırma yapabilirsen.11 Yorumla
Soran+1 yılTavsiyen için teşekkür ederim
Hepsini okudum
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yıl33 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun Sinirli
- +1 yıl
Teşekkürler.
Soran+1 yılRica ederim
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes zengin olsaydı ne olurdu hiç düşündün mü kimse haline şükretmez varlığı , yokluğu bilmezdi.
Herkes tok olsaydı açlığı , açların halinden anlamazdı.
Ben fakirsem bunu Allah'ıma yormam benim yiyecek bir dilim ekmeğim var ise oturur ellerimi açar ve bana bu nimeti verdiğin için şükürler olsun Rabbim derdim.
Zenginlerin imtihanı da budur , Allah onları zengin yapmış ki bu imtihandır.
Allah istese hepimizi zengin edebilirdi.
Kimseye ne yapması gerektiğini söylemek benim haddime değil.
Bu senin , bu da benim inancım.
Allah "Yinede" öbür dünyada yardımcın olsun çünkü seni ondan başka kımse kurtaramayacak..50 Yorumla
İyide afrikadaki çocukların böyle olmasının sebebi allah değil ki. insanlar. bugün dünyanın en zengin 6 kişinin serveti afrikayı bol bol geçindirecek durumda. ve biliyosunuz sömürgeydi oralar bağımsız olmasına rağmen hala sömürülüyorlar halbuki bizim dinimizde allah katında kimse birbirinden üstün değildir takvalı olanlar haricinde
39 Yorumla
Soran+1 yılBen de varsa onlara yardım etsin diyorum. Çok mu şey istiyorum?
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Soran+1 yıl@çağdaşyılmaz Buradan devam edin arkadaşlar ben sizin yazdıklarınızı okuyorum ama belki 4. kişi bunu istemeyebilir. Devam ederseniz sevinirim.
- +1 yıl
Doğru SöylüyosunKardeş Hiç Düşünemedim Pardon :D Son bir yorum daha atacam Onu düŞünsün Arkadaş :D@paks124 Buraya Yaz :D
- +1 yıl
ya da Ben Söyleyim O Okusun. .
Tanrı İslamnda Derki İman Şartı Olarak Kitaplara Peygamberlere ( Buhari Kitaplar Değil İncil Zabur tevrat ) Ve sonra Derki ayatin Birinde ona ( Kuran Hiç Bir Yönden Zarar Ve Değiştirme Olamaz Çünkü O Yaratıcı Tarafından Korunuyor İslamcılarda bunu Bilir)
İsaİncilde Diyorki Peygamber ve Kutsal yasayı Değiştirmeye Gelmedim tamamlamaya Geldim Doğrusunu Söyleyimki Yer Gök Ortadan Kalkmadan Kutsal Yasa Tek Bir Harf ve Nokta Yok Olamaz Buda Tanrı Kelamı İnanmak ZorundasınÇünkü İman Şartı Onlarıda allah Yolladı Diyosunuz İman etmek zorundasınız Demiyosanız Kuranı İnkar Ediyosunuz )
Şimdi Soruyorum İncil Değiştirildi Diyenlere Tanrının Kutsalı Koruyamadığınımı Söylüyosunuz Yoksa Yoksa İncilin Tanrı tarafından Gönderilmediğinimi Söylüyosunuz buna Cevap İstiyorum @pask124 :D Yukarıyı Oku Aşşayı Cevapla Müslüman Kardeşim - +1 yıl
@Pireneler Bitti Kardeş :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
+1 yılDüşünme tarzin ilginç ben Allahı sever ve inanırım sen ateistsn diye yancksn falan demicm cnku sna göre yok olcksn yanmak yok bu mantkla yaklscm. Smdi arkdsm biz aciz insanlarz hepmzn skntisi var bu afrikadaki insanlar neden aç hiç düşündünz mü oysaki afrikanin zengin olmasi gerek elmaslari var ama bu elmasi fransa kullaniyor en buyuk elmas borsasina sahip smdi dusuneblrsn ki madem gerck din muslumanlk neden allh hristiyana yardm eder? Bu insan nefsiyle alakali kardesm eger allh muslumanin her istdgni yapsa ztn herkz kendni tanri sanardi ha diyeblrsn ki neden eziyete goz yumuyor? Bu sefer sana dicm ki iste bu yuzdn muslumanz karsilgnda sonsuz bir cenneti hakeden bir insan dunyada neyi goze almaz sana soruyorum. Kuran ve peygambermzn hadislerine gelck olrsk cennette cogunlugn fakirler oldugunu ifade eder iste bu adalettir kardesm zengin bencil davranyr ve tum para benim yardm etmem ölen olsa bile diyebiliyorsa bunun hesabni allh sorcktr ve aclktn ölen ama sen yarattn allahm istdni yaparsn diyen insanlar buyuk bir odul hakedecektr. Eger desen ki yokluktn ölenler helak olp ölduguyle kalcak iste ozmn ateist dusunceye gecer ben inanyrm ki adalet gramna kdr islck bir sistem vardr ve bunu yonetende kusursuz olmaldr iste buna Allah diyorm herseyn otesinde sonsuz birsey kafam hersyi alsa benm tanri olmam gerkrdi eger dunyadaki bircok seyi anlayamyrsm nedenlerni ve sonuclarni burada benm gucmn otesnde bir Allahn oldgna kanit getiririm ins sna yardmci olmsmdr insan dusunmeli ve dogruyu bulmaldr nedenini sen dusuneblrsn belki :)
20 YorumlaDiğer konusunda 6b cevap paylaştı. yorumsaltv.com/.../afrika1.jpg
bu afrikanın yer altı zenginliği
Şüphesiz ki Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez, fakat insanlar kendilerine zulmederler. (Yunus 44)
İnsanlar birbirlerine zulm edebilir, ama Allah onlara direkt olarak para yemek veremez, dünyanın bir kuralı var, insanların dünyada çekeceği acılar çok ufak şeylerdir, ölünce hiçbir manası kalmayacak, önemli olan çektikleri acının karşılığını alacaklar mı? Afrika ülkelerinde Mandela gibi adamlar göz boyayıp elmasları ingiltereye verirken insanlar da enayi gibi onu iyi biri sanarken çok güzel, ama bu durumda Allah onlara daha fazla rızık verse de o rızıktan yine İngiltere, Fransa gibi hırsızlar faydalanacak,
O başka bir yanda dursun, insan hiç sıkıntı çekmese, ot gibi gelse bir eli yağda bir eli balda olsa dünyaya gelmesinin manası ne? Allah insanlara sıkıntı veriyor ki karşılığında daha fazla sevap kazanabilsin, varlık içinde yaşayanların ahireti çok mu iyi olacak sanıyorsun? Şuanda afrikadaki çocukları göstererek seni tanrı inancından soğutmaya çalışanların bile bir amacı bir hizmeti var.
Acaba ahirete gittiğinde Allah'a "Senin benden özür dilemen gerekiyordu ama..." dediğinde düşeceğin saçma durumu aklına getirebiliyor musun? Sınırsız bilgi ve zeka sahibi birinin katında onun yaptıklarını sorgulayıp eleştiren son kişi Lucifer'dı haberin olsun.10 Yorumlahala bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu anlayamadınız ya bu dünya fani dünyadır yalan dünyadır gözlerdeki perde kalkana kadar ve ölüm gelene kadar yaşadıklarınız ya da yaşanılanlar... bu dünyada yaptıklarınızla öbür tarafta hesaba çekileceksiniz isyan edenler, asi olanlar, zulmedenler, kul hakkı yiyenler, ibadet etmeyenler, adam öldürenler bunların hesabı çok çetin olacaktır...
Allah'ın hikmetinden ve takdirini asla sual etmeyiniz rızkı veren odur almasınıda bilir parası olmayanın neden huzuru olmuyor çünkü parayı herşeyden daha değerli görüyor kalbinde insan sevgisinden çok para sevgisi var. Afrikadaki o insanların bu durumda olması Allah'ın takdiri ilahisi belki ama biz insanlarında suçu var o insanların bu hale gelmesinde herşeyi Allah'a yüklemeyiniz...23 Yorumla
Soran+1 yıl''Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan gibidir.''
- +1 yıl
ben susmuyorum ki ama benim imkanımlarım belli ben burada çevremde en azından elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyorum tabiki ama herkese yardımcı olma durumum olmuyor maddi imkanlardan dolayı ama görünce insanları üzülüyorum vicdanım sızlıyor gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlar için bu sözüm duygu sömürüsü yapanlarda var onları zaten Allah'a havale ediyorum onlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerini göremiyoruz bazen...
Soran+1 yılEğer böyleyse çok güzel. Tebrik ederim
Ateist olmak için en saçma sebep bu bence. Sizin kafanızdaki tanrı modeli spiderman gibi adaletin savunucusu veya sağlayıcısı oluyor. Hayır, tanrının böyle bir görevi olmak zorunda değil. Kutsal kitaplara girmeyeceğim ama onlarda dünyanın, öldükten sonraki hayatın aynası olacağı yazar yani burada yaptıklarının, yaşadıklarının tek nedeni öldükten sonra süreceğin hayatı şekillendirecek olması. O yüzden bu dünyada ne kadar fakir olduğunun, ne kadar zengin olduğunun bir önemi yok. Bunlara inanmıyorsan, kozmosa geçelim. Güneş sistemi ve gezegenlerin ahenk içindeki hareketleri, gecenin gündüzü takip etmesi, mevsimler ve sürekli genişleyen bir uzay, evren... Bu koskoca yaradılışta yok denecek kadar küçük bir güneş sisteminin yine yok denebilecek kadar küçük bir gezegeninde, küçücük canlıların adaleti, düzeninin ne gibi büyük bir görevi olabilir? Bunlara takılmak yerine çok daha derin konular üzerinde düşünmek gerekir.
30 YorumlaÇirkinler güzeller daha mutlu olsun diye mi yaratılmış?
O açlıktan ölen çocuklar biz şükredelim diye mi?
Ben çok istediğim halde evlenemedim, diğer insanlara örnek olayım diye mi yaratıldım. Bak Ceyhun hergün zina yapıyor...
Cinsellik günah olacaksa verdiği haz neden bu kadar fazla?
Bunlarda benim aklımı kurcalıyor..12 Yorumla- +1 yıl
Zaten günah olduğu için fazla. Amaçta bu. O hazza karşı iradeni kontrol altına tutabiliyor musun? Bunun sorusu bu. Bu yaşıma kadar evlenemedim o halde Allah yoktur demek çok saçma olurdu. ya da bu insanları görüp o halde Allah yoktur demekte aynı şekilde. Belki de Ceyhun her gün zina yaptığı için evlenemiyor. Kim bilir..
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılDünyada insanoğlu yaşamaya başladığından beri bu dengesizlik kuruludur bu allahtan değil insanoğlunun güç kavgasından doğan sebeblerdir bunları kendimiz yaptık hep her dönem bazıları güçlü bazılar açlık çekmiştir tarihte bunlar hep görülmüştür. yani tamamen insanoğlunda arıycaksın bu olanları onları sömürge altına almış madenlerini tüketmiş gelişiimlerine engel olmuş ülkere bakıcaksın doğru düşünce tarzı ile.
11 Yorumla
Soran+1 yılTavsiyen için teşekkür ederim
bu Allah'ın adaleti değil Dostum onun adaleti mahmei kübrada tecelli edeçek...
"Görüyoruz ki dünyada mazlum zilletinde zalim izzetinde bu dünyadan göçüp gidiyorlar demekki bir mahkemei kübra var oraya bırakılıyor hesaplar"
Sonra o açlıktan kıvranan dediğin insanları Allah değil onları sömüren zalimler yüzünden kıvranıyorlar o zali, mlerden istifade edelerde paramız var ama mutlu değiliz diyor...
Eğer Allah Hepsinin cezasını burada verse herkes iman etmek zorunda kalır Hz. Ebubekir gib Alayı illiyindeki insalarla Ebu lehep gibi esfeli safilindeki insalar aynı sevyede olur teklif bozulurdu...10 YorumlaBence sen kafayi yemissin bir ann once dogru yolu bul ve allah hakkinda boyle seyler dusunme allah hic bir kulunun kotu olmasini istemezz bu dunya gecici. burada fakir olan ama onurlu olan obur tarafta cennetlik burada parasina guvenen istedigi pisligi yaoan o bur tarafta acliga zulume yer alir dostum
12 Yorumla
Soran+1 yılE diyelim ki iki kişi de cennete gitti peki o zaman benim burada çektiğim acılar ne olacak? Sonuçta ikimiz de cennete gittik değil mi? Ama ben burada fazladan acı çektim
İslamda zekat neden var bilirmisin , Durumu olmayanlar da rızıklansın diye , Her zengin zekatını verseydi böyle olmazdı Dunya. Hristiyanlıkta zaten zekat olmadığı için , Somürdükleri Afrika Ülkelerine Dinlerini yerlestirmis ce onları kaderleriyle mahkum bıraktılar zaten yardım etmicekler.
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah varsa uygulatsın dinini uygulatmıyorsa kötüdür.
Diğer konusunda 836 cevap paylaştı. Senin elin kolun sağlam, düşünen bir beynin var. Ama milyonlarca sakat insan var. Onlardamı ateist olsun? Bu dünyaya aldanma sen. Bence seni ateizme iten sebep bu olmamalı? Başka nedenlerde vardır bunun altında yatan
14 Yorumla
Soran+1 yılVar var olmasına da bırak beni ilgilendiren sebepleri kendimi düşünecek kadar bencil değilim. Sen şu aç çocukların haline bak hele
- +1 yıl
Bu aç çocukların hali yaradan tarafından değil kendini üstün gören haçlı zihniyeti sayesinde. Belki çok uçuk teorem diyeceksin ama afrika kıtasındaki topraklarda asırlardır papaların kiliselerin yaptıklarını araştır. Bu çocuklar bencil ve aç gözlü dedelerinin yaptığı hataların bedelini ödüyorlar...
Soran+1 yılEvet bunu biliyorum ve varsa Allah çocuklarına yardım etsin diyorum. Tek dileğim budur
+1 yılDinlerin temel sıkıntısı dünyada var olan eşitsizliği açıklamaması veya açıklayamaması al abi kalemi eline şöyle bir kitap yazalım ki bin asır sonra bile bizim kurallarımızı uygulasın kerizler diyen uyanıkların uydurması da olabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılGelecek Cevaplar!!!
Hayat bir Sınav Tanrı Bunu İstedi
İslam Huzur Dinidir Ve allah İnsanları Dünyada Sınıyor Esas Ceza O Tarafta
Genelde Bu Cevapları aldım Şimdiye Kadar15 Yorumla
Soran+1 yılFarkındayım benim aldıklarımla aynı cevaplar
- +1 yıl
İmtahan derler Hangi Kitaptan Dediğinde Her din Benden Der :D
Soran+1 yılYazık onlara. Bir de öbür dünya varsa? Bunu da düşün derler ama ya yoksa? O zaman ne olacak 1 hayatın var o da boşa gitmiş olacak
- +1 yıl
Ben Ateist Değilim. Ömrü Boyu Tek Bir Din Doğrusunda İlerleyip Yanlış Olduğunu Öğrenenler Olacakmış. Ben Kötülük Yapmıyorum Küfür Etmiyorum HakYemiyorum İçki İçmiyorum AklımaGeldikçe Yaratıcıya Şükürde Ediyorum Hırsızlıkta yok Öldürmüyorumda. . . Eğer Varsa Öbür Dünya Verecek Cevaplarım Var. Savunmada Var. Yoksada Boşuna bir Ömür Geçirmiş Olmicam
Soran+1 yılBenim için sıkıntı değildi :) teşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsanlara dayamışlar bir sınav diye zavallılar tüm hayatını şükür ederek yapılan hatalara kayıtsız kalıyor
inandıkları Allah bunlara sorsa onlar açlıktan insanlar ölürken sen ne yaptın diye
Allahım onlar gibi olmadığıma şükür ettim sonra bekle cenneti gelir11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun
Teşekkür ederim
+1 yılhttps://youtu.be/vtT38sy_kl8
Bunu izle..25 Yorumla
Soran+1 yılBakacağım
- +1 yıl
Umarım düşüncelerinin değişmesine yardımcı olur, kafandaki soru işaretlerinin hepsinin cvbı o sitede.
Soran+1 yılİzledim teşekkür ederim siteye de girerim her şeye baştan hayır diyen tiplerden değilim.
- +1 yıl
Önemsemene sevindim
https://mobil.cinaralti.org/
Bu siteyi de tavsiye ediyorum sana. hoşçakal
Soran+1 yılTeşekkür ederim hoşçakal
İyi de bu bir imtihan sırrı.. O aç olan insanlar sadece 60 yıl belki buraya olacaklar.. Sonrasında sonsuz bir refah var onlar için. Ahirete inanmadığın için her şeyi maddesel olarak bu dünya üzerinde yorumluyorsun. Hem eğer adaleti savunuyorsan ilahi adalete inanman gerek. Ne olacak yani zulmeden zulüm edecek, zayıf ise güçsüz kalıp ölecek mi? Ateistlerin ahlak ve adalet gibi kurallarını kim belirliyor?
10 YorumlaAllahın sana ihtiyacı yok sen ona ihtiyacın var paran varsa yardım et cok konuşma yoksa da kafayı kullan oku çalış mevla gökten yağdırmıyo para...
11 Yorumla
Soran+1 yılBunu o çucuklar da yapsın o zaman ama fırsat verilmiş mi onlara?
Gizli Üye(30-35)+1 yıltm da bu dunya acinin kotulugun cilenin dünyası zaten. o gosterdigin cocuklar ebedi cennete gidecekler belki. ve dicekler dunyada cektigimiz o aciya degdi. ve cehenneme bakacaklar. bizim scimiz cehennemde yananlarin acisinin yaninda ne ki?
onlari bu hale getirem bati zaten yanacak mrk etme inş10 Yorumla
+1 yılsen affetmesi için yalvarıcaksın asıl ama ozamn geç olucak ateşlerde yanıcan haberin yok
25 Yorumla
Soran+1 yılAbla ben anladım, artık ateist falan değilim. Bunda senin de etkin var, teşekkür ederim. Mesaj atmaya çalıştım ama mesajın kapalıydı. Şimdi gizleniyorum eğer kim olduğumu sorarsan söylerim ama daha fazla insan beni ateist olarak bilmesin ben gizleniyorum 😆ateist olurken önce deist sonra ateist olmuştum şimdi de geriye doğru oldu, zor oldu ama oldu, teşekkür ederim.
- +1 yıl
biliyorum ben seni pireneler inan bir katkım olduysa çok mutlu olurum :) sen doğru yoldan şaşma Allah en büyük sığınağımız dertlerimizin tek dermanı yoksa boşlukta oluruz sığınıcak kimsemiz olmaz inşallah hakkında haıyırlısı olur hep :)
Soran+1 yılKatkın oldu, teşekkür ederim :)
Böyle daha mutluyum, öbür tür hep bir huzursuzluk vardı içimde. İnşallah senin de hakkında her zaman hayırlısı olur :)- +1 yıl
saol ablacım çok sevindim inan :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yıldünyayı kirleten insanlar ama boku attıkları tanrı...
21 Yorumla
Soran+1 yılDünyayı ben kirletmedim bu yüzden gonül rahatlığıyla o dediğini yapabiliyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAslında ateist değilsin sadece çoğu ateiste olduğu gibi Allah'ı adaletsiz bulup Allah'a inat olsun diye inanmak istemiyorsun. Fakat bu dünyaya gelme sebebimizi hiç öğrenmemişsin sanırım.
18 Yorumla
Soran+1 yılBelki de öyledir varsa da sevmiyorum kendisini
Cevap sahibi+1 yılİnsanoğlu işte böyle nankördür. bugün çok zengin olmayı istersin yarın çok güzel olmayı. Ertesi gün boyum şöyle olsun saçım şöyle olsun. İstedikçe istersin. Ama zenginin zengine fakirin de fakire göre imtihanı vardır. Ve o gün geldiğinde siz inançsız ve zengin olup bunlara zekat vermeyenler ''Keşke fakirlikle imtihan edilseydik'' diyeceksiniz.
Soran+1 yılZenginim veya fakirim bunu bilemezsin
Cevap sahibi+1 yılO sadece bir örnekti üzerine alınma.
Soran+1 yılSağ ol
Cevap sahibi+1 yılSende sağ ol.
O değil de allah müslümanları bu kadar severken neden onların parası daha değerli neden onların dişileri daha güzel :(
11 Yorumla
Soran+1 yılAnlam veremiyorum ben de
Allahın senin sevgine ihtiyacı yok. Ama en sonunda senin onun affına çok ihtiyacın olacak.
Bu umrunda değil çünkü inanmıyorsun. Keyfin bilir:)20 Yorumla
+1 yılBen ateistim ve bunu kimseye kanıtlamama gerek yok. Allah bilişyor ya o bana yeter :D ads ds:D
22 Yorumla
Soran+1 yılİyi madem :)
- +1 yıl
tamam :D
Allah var ama. Herkes allahin dinini doğru yaşasaydı bu dengesizlik olmazdı.
17 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılHiç sanmıyorum. Zaten bir sürü din var neden birini seçeyim?
- +1 yıl
Aslında En Çok Değiştirilmiş İslamı yaşayan Bir Milletiz Muhammetin Dinini Yaşamıyorki İnsanlar Muhammetten Sonra Üretilmiş Hadisleri Ve Sünniliği Yaşıyor
- +1 yıl
Belki Peygamberler Doğru İnsanlardı Ama Yaşanan Dinleri amacını aştı O Yüzden Hiç birinin Yolundan Gitmiyorum Ortak Etik Kurallara Önem Gösteriyorum Yeter
+1 yılBende Ateistim bro, doğru yoldasın. Bu çok basit bir neden tabi ateist olmak için ama sonuçta bu da bir neden.
12 Yorumla
Soran+1 yılZaten anlasınlar diye en basite indirgedim
Teşekkür ederim
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. ateistlerin hepsinin düşünce yapısı aynı hep aynı şeylerden dem vuruyorlar.
13 Yorumla
Soran+1 yılFarklı değiliz aslında. Sadece hepimiz insanız ve bu yüzden birbirimizi sevmeliyiz diye düşünüyorum. Her ne kadar bazen tam tersi düşüncelere düşsek de
Soran+1 yılGüzel böyle düşünmene sevindim :) Ben sorumdaki herkese + verdim bana kızanlara bile. Ha biri engelledi ona veremiyorum +sını o başka :)
'' Var'' altında yokluk, yokun altında varlık;
Başını kaldır da bak, boşluk bile mezarlık...20 YorumlaOnun da cevabı hazır: İmtihan.
514 Yorumla
Soran+1 yılPeki buna inanıyor musun?
- +1 yıl
Hangi Kitaptan Sorumluyuz Peki.
- +1 yıl
Ben yok demedim Kuranda Okudum İncilde Zeburda. Vicdan Muhabesini Yaptım Ve Hiç Birisine İnanmamayı Seçtim Sende Tarafsız Oku Hepsini Fikrin değişir At Gözlüğünü Çıkarman Gerek Neyse :D
- +1 yıl
Soran+1 yılAt gözlüğü denilmesi yanlış kişi müslümansa münlümandır. Eğer gerçekten Kur-an'da yazanları (katıldığım kısımlar) uyguluyorsa o insan iyi insandır. Müslümanlara kötü demiyorum
- +1 yıl
Yaşanılan dinlere bir Bakarmısın Kendi arasında Birlik Olamıyorken tüm İnsanlığı bir Araya Toplamaya Çalışıyorlar Alevi Sünni Hanifi Şafi. Katolik Ortodoks. Sonrada Diyosunuzki Muhammet İsa Yolu Yapanın yolundan Değilde Tarif Verenin Yolundan Gidiyorsunuz Ama biz Deistler Ortak bir Paydada İlerliyoruz. Tanrımız Var Bizden Dünyaya İyilik Getirmemizi İstedi Huzur Dolu bir Yaşam Yaşamamızı ( dindar Geçinenler Gibi Savaşlar Çıkartıp Katliamlar Yapmadık Sizin Tanrınız Savaşmı İstedi SizDinlereDüşman Olup İnsan Katlediniz ) Diye Sorarlar İnsana Din Kavgasının Olmadığı Ülkelere bir Bak Japonya En Gelişmiş Ülke Çünkü bizim İnsanımız O Ateist O Müslüman Kavgasından Başka ŞeyeKafa Yormuyor At Gözlüğü Bu @paks124
- +1 yıl
- +1 yıl
Soran+1 yılO değil de ben rubatum'a üzüldüm bak şimdi ama senin için bir şey yapacağım bir dakika :)
Diğer konusunda 517 cevap paylaştı. Çalış, senin de olur.
41 Yorumla
Soran+1 yılBen ne fakirim dedim ne de zengin. Hayattan örnek verdim bu örneğe beni veya sizi karıştırmayın.
Diğer konusunda 765 cevap paylaştı. Allah yoktur varsa da kötüdür
36 Yorumla
Soran+1 yılBence de
- +1 yıl
Peki karanlık varmıdır? Diye bir soru soraym
- +1 yıl
Ee o zaman dünyada iyilik varsa bu iyiliği kötü bir varlık yaratıyorsa neden iyilik var bunu düşün biraz ;)
- +1 yıl
Yeryüzünde cehennemi yaşayıp sabrederlerse zaten öldüklerinde odullendirilecekler neyse sarjm bitiyor eve gideyin ayrintili bir şekilde konusuruz ateist arkadaşlara karşı her zaman anlayışla yaklasirim tartisiriz her türlü :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaklı olduğuna emin olduğum için okumadım. Benim sebeplerim farklı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu soruları sadece cocuklar sorar zannediyodum :D
31 Yorumla
Soran+1 yılBen de sordum gitti çocuk değilim
+1 yılAşağıdakı foto telefonumun duvar kağıdı :Dd
11 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel
Peki ya düşüncen nedir?
Merhameti yok tanrının
20 YorumlaHaklısın
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim