Arkadaşlarına artistlenmek için veya hava yapmak için ateistim diye dolaşanlara sormuyorum tabiki. gerçekten araştırıpta ateist olanlara soruyorum. araştırmalarınızda neyi farkettiniz, hangi konularda çelişkiye düştünüzde buna karar verdiniz ? Ailelerinizin bu inancınızdan haberi var mı? Sizi bir dinin gereklerini uygulamaya zorluyolarmı ?
Cevabın nedir?
Ben çok aşırı sinirleniyorum bu konulara onu baştan söyliyim !
Bakın sakince yazıyorum, kimse ALLAH'nın varlığını reddedemez. Er ya da geç bilicekler bunu kimseye kafalırını kırpta içine sokamazsınız bu bilgileri siz diyelim çok kilolu birisiniz ve nedense lezzetli ve güzel olan her şey herkesin hoşuna gider. Yasaklanan şeylerde insana cazip geliyor işte.. Diyet yapmak ve o güzel forma kavuşmak için en lezztsiz çok çok kötü tadı olan yemekleri, mevveleri ve sebsezeri yemeniz lazım. O kadar faydalıdır k onlar vucudunuza sizi çok dinç biri yapar kolay kılay hastalanmazsınız düzenli beslenirseniz.
Bakın herkese söylüyorum BU KISMI OKUYUN !
Sizlerin evinde çamaşırı, bılaşığı, alışverişi, yemeği, temizliği derken kısacası ev işleri ile birisi ilgileniyor öyle değil mi ? Peki ya bu evrenle kim ilgileniyor ? Bunun bir mimarı ve yaratıcısı olmalı. Siz bir bina inşa ediyorsunuz mimarsınız. Nereden gelir aklınıza o binanın kafanızdaki planı ? İyi bir hayal gücü ile değil mi ? İyi bir hayal gücü bilgiyi 1001 bilgiden daha iyi olabiliyor bazen. O hayal gücünü aklınıza getiren kim ? Bazı örümcek kafalılar sorar müslümanları küçük düşürmek için ama bununda cevabını çok çok rahat verebilirim... Derler ki ; ALLAH kendinden daha büyük bir taş kaldırabilir mi ? Böyle insanlar her zamn büyük bir boşluktadır arkadaşlar. Ben 2 kere intahardan döndüm 2 sindede sonumu düşünerek döndüm hamdolsun. Siz nasıl bedeninizi dok tutmak için yersiniz içersiniz bu ruhunda gıdaya ihtiyacı vardır nedir bu gıda ? Maneviyattır, İSLAMDIR...
Türkiyede kağıt üstünde müslüman çok var zinasını yapar içkisini içer kumarını oynar küfürünü eder. Her türlü pisliği ahlaksızlığı yapar sonrada müslümanız biz ya der... Ateist toplumlara işaret ediorum! Ayrıca size işaret ederken parmağımı kontrolde etmiyorum temizmi kirlimi diye..
Bakın keçenlerde bir ateist japonlayı bir yardım severin vandaki depremzedelere yardım için vana geldiği haberi vardır... Bunu siz çok iyi bilirsiniz, Kullanırsınız... Bu adam vandaki 2. depramde hayatını kaybediyor buda müslümanlara yardım ettiği için cezalandırıldığını söylüyorlar... Kim cezalandırıyor ne için ? ALLAH fakirin rızığını zenginin cebinde saklar. Siz ancak kendiniz gibi cahil insanları kandırırsınız sizin hepimizin en temiz olduğu süphesiz ki bu ilk doğuduğumuz andır.
Ben hep uzun yazarım yorulmam sıkılmam doğru ile gerçek arasında irice bir fark var.08 Yorumla
Soran+1 yılBizim papaza günah çıkarttığımız falan yok araştırda öyle konuş cahil insan. hristiyanlar papaza gider günahlarını itiraf eder ve papazlardan sadece allaha dua ederler günahların affolması için. ve herkes bilirki affetme gücü sadece tanrınındır.
Soran+1 yılayrıca incili okumak için kimsedende para almadım. hristiyanlığı araştırmamış olduğunuz,kulaktan kulağa yayılan iftiralarla bana cevap vermeye çalıştığınız o kadar belliki. lütfen önce araştırın sonra konuşun.
- +1 yıl
Size göre cihilimdir. Bizlerin falcılara gidip aa şu çocuğu bana ayarlasana demeye bakar, hatta bunu saç büyüsü ile yaparlar.Papazlar emekli olunca işlerini ona gidiyormusunuz ? :)) Bak Affetme gücü ALLAH'nın dedin ALLAH dan başka kimsede bağışlamaz. değil mi ? Fark yok.(bence)
- +1 yıl
İncili okumadım evet okumakta istemiyorum. Gerçek bir hikaye dir bu bizim ev kiliseye çok yakın ain saatlerini bilirim. Kardeşim önünden geçerken biri ona incil vermek istemiş oda yok abi ben müslüman demiş arasınada 5 tl sıkıştırmış görünür biçimde.. Anlatmak istedğim bu tabi bunu makalemde yazmadım.
Soran+1 yılcevaplayan kişi kafan almıyo galiba. papazlar bizim için allaha dua eder diyorum yobaz işte ya anlama sorunundan belli.papaz dua etti diye biz affedilmiş sayılmıyoruz bunu kafana bir sok.
Soran+1 yılbu ayakkabı meselesi kişisel tercihle alakalıdır bunu konu etmezseniz ve bazı şeyleri araştırarak yorum yaparsanız sevinirim.
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 416 cevap paylaştı. Ateist olmaya karar vermedim çünkü hep ateisttim, ailemin de dini bir inancı yok. Bunu da hava atacak birşey olarak görmüyorum. Hatta yakın bir geçmişe kadar ateist olduğumu söyleme ihtiyacı da duymuyordum.
Ancak özellikle son dönemlerde Türkiye'de ciddi bir ayrımcılık ve baskı var, internet'te ateizmle ilgili birşeyler yazdığı için mahkemelik olan tanıdıklarım da var.
Özetle, artık zaman sessiz olma zamanı değil. Ateistim ve benim için çok insan var, bunu herkes kabul etmeli.
Gerektiğinde dinlerin gerçek olmadığını da yüksek sesle söymenin zamanı da geldi.23 Yorumla
Soran+1 yılBu konuda doğru düşünüyosun. İnsanlar susmamalı. sustukca konuşanlar kendini haklı görmeye devam ediyo.
- +1 yıl
Ayrıca Türkiye'deki ateistlerin en büyük eksikliklerinin dini bilgilerinin zayıf olmasına bağlıyorum. Ne alaka demeyin, binlerce imam hatip okulu, cami, kuran kursu, ilahayat fakültesi, diyanet işleri, cemaat var bu memlekette. Dini bir konuda ateistler maalesef ki inananlar kadar bilgi sahibi değil.
Soran+1 yılAma bazı ateistlerde çoğu inanandan daha bilgili buna inanıyorum. Sadece şunu düşünüyorumki, islamı öğrenmenin doğru yeri cami,imam hatip,kuran kursu,cemaat,ilahiyat fakültesi falan değil. bunların çoğu öğrencileri yobazlığa iten kurumlar.
+1 yılhicbirsey arastirmadan da gayet ateist olunur. kaciniz baska dinleri arastirdi da kendi dininin en dogru dib olduguna karar verdi. birak baska dibleri kendi dininin kitabini okumadan "ayh hava atmak icin atayiz olmuslar" diyen kisiye sormak lazim, madem allah var cennbet ve cehennem hesap günü var, ateistler ebedi cehenneme gidecekse nesi havali geliyor size.
021 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı düşünülürse durum tabiki söylediğin gibidir. Ama bir takım gençlerimiz ve cahil insanlarımızın bunu kendilerince hava atma aracı gördüğü bir gerçek. Ben şahsen şuan inandığım dini araştırmalarım sonucunda seçtim, ama dediğin gibi dininden bir haber olupta tüm ateistleri karalamak amacıyla ayh hava atıyolar vb. gibi sözler söylenmesini bende hoş bulmuyorum. evet inandığım bir din var ama sorum ateistleri kötülemek onları yargılamak için sorulmuş bir soru değildir.
Soran+1 yılsadece onlarında bakış açısını öğrenmek için sorulmuş bir sorudur. insan insandır neye inanırsa inansın hepsine saygım vardır.
- +1 yıl
sen dunki hristiyan kiz misin.
Soran+1 yılderken ?
- +1 yıl
dün de bir kiz soru sormust hristiyanim diordu da (:
Soran+1 yılevet bahsettiğin kişiyim :)
- +1 yıl
hahaha (:
Soran+1 yılnasıl anladın :D
- +1 yıl
arastirip müslüman olan bir kisiye rastalamadim hepsi aileden geliyor. arastirdin suanki finimi dedigin icin tahmin ettim (:
- +1 yıl
imla hatalarimi es gec kfhzsifufif.
Soran+1 yılhıı anladıım :))
Soran+1 yılyok ben takılmam öyle şeylere :D
- +1 yıl
hristiyanligin neyi cekti seni.
Soran+1 yılMuslumanlarşu anislamin cok farkli bir boyutunu yasiyolar bunu bilirsin. Ben kucuklugumden beri aklimda islamla ilgili soru isaretleri vardi tam olarak inanamiyodum. Sonra hristiyanligi ogrendim kendi icimde bu zamana kadar getirdigim dusuncelerin hristiyanlikla cok benzestigini gordum. Muslumanlikladailgili cok ciddi iddalar ogrendim ama bunlar ne kadar dogru bilemeyiz
- +1 yıl
dua ederken basini kapatiomusun (:
Soran+1 yılKiliseye giderken basimi ortmeyi dusunuyorum ama evde dua ederken basimi kapatmiyorum. Suan cogu duayi yeni ogreniyorum ileride dua ederken kapatirmiyim bilmem :)
- +1 yıl
hristiyanlar kendi kitaplarını para ile okuturlar bunu duymuşmuydun o güzel dinini bırakıp niçin geçtin hristiyanlığa ? Cavap atana saygısızlık oluyor araya giriyorum kusura bakmayın. Biz dua ederiz siz papaza günah çıkartırsınız aşağılamak için söylemiyorum özeldende çok rahat konuşabiliriz bu konu hakkında Yukarıda yazdıklarımı iyice okuyun GERİ DÖN İSLAMA! Ördeğe uç demişler paletler var demiş e o zamn yüz demişler yüzemem demiş herkes işine geldiği gibi.. Durul islamı yaşayan çok az!
- +1 yıl
kliselerin ici cok serin oluyo zaten (: arada yazin cok sicakken jesusun evinde serinlioduk gkfiufkgfk.
- +1 yıl
hahaha dine davet (: kfdzdfijfkv yalniz günah cikarmanin asil amaci kendinle yüzlesip ayni hatayi tejrar yapmamak. gerci incili yarim yamalak okudum ama pekbisey de aklimda kalmadi.
Soran+1 yılBizim papaza günah çıkarttığımız falan yok araştırda öyle konuş cahil insan. hristiyanlar papaza gider günahlarını itiraf eder ve papazlardan sadece allaha dua ederler günahların affolması için. ve herkes bilirki affetme gücü sadece tanrınındır.
Soran+1 yılinsanları,özelliklede müslümanları gerçekten anlayamıyorum :O bu araştırmadan ortalıktan duydukları saçma şeylerle nasıl kendi dinlerini savunabiliyolar ?
bu kitaba değilde bu kitaptakine inanıyorum demek saçma değil mi. kaynak aynı seçim farklı bu da işine geldiği gibi davranmak oluyor.. ki bişeyleri araştırmak öğrenmek ömür ister kabullenmek sindirmekte sağlam kanıt ister.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
14Cevap
Açıkçası soruyu sorma nedenini pek anlamadım. Ateist olmayı istemekle gerçeği bulmak istemek birbirinden farklı şeyler. Gerçeği bulmak istiyorsan sana Allah' ın neden var olduğundan bahsedebilirim. Ama ateist olmak istiyorsan, benim gözümde ateistler sadece kibirli varlıklardır ve gerçeklere gözlerini kaparlar. Bir ateist sana "Allah nerede?" diyecektir.Gözle göremediğimiz şeyler gerçekte var olabilir. Sen şu an beni görebiliyor musun? Neredeyim ben?
Dinlersen sana bu konuda birşeyler anlatayım.
Aklına dünyadaki en küçük ve en büyük gözle görülebilen canlıyı getir. Bir karınca ve bir balina diyelim. İkisinde de görüntüde aynı olan şey nedir sence? Tabi ki bir simetri eksenidir.
Haydi şimdi bir hipopotam düşün, aslan düşün, orangutan, sinek, kelebek düşün... Hangisinde "yoktur" bu simetri ekseni?
Onlar boya ile çizilmemiş, bir DNA kodu ile onlara can verilmiştir. Nasıl bir koddur bu kod ki onların sindirim sistemlerini, dolaşım, boşaltım, üreme sistemlerini, yüzlerini ve görünümlerini kodlamıştır? Binlerce çeşit canlı... Böcek, sinek, karınca, yunus, kılıç balığı, gergedan ve adını bile bilmediğimiz canlılar... Bir çift zar atsak düşeş gelme ihtimali 1/36'dır. Binlerce çeşit kentilyonlarca canlının kodu "kendiliğinden" nasıl oluşabilir ki? Bizim DNA' mız da ilk yaratıcı tarafından kodlanmış, insanlar çoğaldıkça süregelmiştir.
Ateistler "Allah yoktur. Varsa nerede?" derler. Kur'an ise "Onlara gerçeği sunsan da sunmasan da birdir, anlamazlar" der.
İşte ben sana anlattım. Eğer gerçekleri arıyorsan bunu bir düşün. Ama ateistleri bu kadar çok merak ediyorsan ateist bir grubun rock sitesini ziyaret edebilirsin. Benim gözümde işleri güçleri heves, şehvet, boş saplantılardan ibarettir.
Feminizm kocayı buluncaya kadar...
Komunizm parayı buluncaya kadar...
Ateizm de uçak sallanıncaya kadaar...26 Yorumla
Soran+1 yılAçıkçası ben, ne gerçeği bulmak istiyorum nede ateist olmak istiyorum. insan düşünceleri üzerine araştırma yapmayı çok seven biriyim. ateistlerin bunu seçerken ne düşünerek neye dayanarak seçtiklerini merak ettim ve bu soruyu sordum.
- +1 yıl
Allah yoktur,varsa nerede göster derler,senin ruhun nerede göster dediğinde ,onu gösteremezler..Kuranda kalpleri mühürlüdür,gerçeği sunsanda sunmasanda anlamazlar der,peki Kuranın ne fenfaati olacak ki bunu söylüyor değil mi? ya da cennet cehenneme inanın derken ,ne menfaati var ya da kimin menfaati var,asırlar önce gönderilen bir kitabın..?
- +1 yıl
menfaat senın menfaatin Allah ın sana ihtiyacı yok senın ona ihtiyacın var
yeterince güçsüzsün
Soran+1 yılMenfaat ve cikar konularini es gecerek bilim ve akil onderliginde yorumlar yapmanizi oneririm. Not: boyle soylemem allaha inanmadigimi gostermez.
- +1 yıl
inançsız kişinin bu yorumu yapmıyacağı aşikar.menfaat çıkar konusu olarak ele almak değildir meseleyi,bilim ve akıl önderliğinde yapılan örneklerde yol gösterici olmaz.metafizik ve materyalist düşünceye bakarsak.materyalistler maddeci oldukları için ,hiçbir zaman ,bir metafizikçinin görüşlerini gale almaz..saçma gelir,ama ruh konusunu açıklayamazlar.kanıt ve deliller bilimsel dahi olsa ,kalp devreye girmedikten sonra eksik kalır,müslüman bilimadamıda çok fazla ama müslümanlara akılsız derler.
aslında ateist değilim ama dinede sıcak baktığım söylenemez, dini körü körüne savunanları gördükçe, din uğruna işlenen cinayetleri, yapılan uygulamaları, siyasete alet edilmesini, bir çok haksızlığa karşı bir örtü olarak kullanılmasını, ve yapılan onca olayın cezasız kaldığına şahit olunca sanırım tüm bunlara sebep olanlarla aynı tarafta olamayız diye düşünüyorum.
Allah tarafından verilen canın Allah tarafından alınabileceği vurgu gerektirmediği bu dünyada en büyük sayıdaki ölümler hep din yüzünden çıkan savaşlarda meydana gelmiş olduğu gerçeği insanın tekrar tekrar sorgulamasına yol açmıyor mu sence de.23 Yorumla
Soran+1 yılsana katılıyorum
- +1 yıl
İşte bu yüzden inancına dört elle sarılman doğruları yapman ve yaptırman gerek. Düşünsene herkes amerika ve israili gördüğü zaman kaçacak delik arıyor. Neden çünkü adamların sağı solu belli değil ama islam öyle değil madde açık ve ne bunu bunu yapma bunu yap der. Sen müslüman olsan devletin müslüman olsa atom bombaları veya bütün en güçlü silahlar sende olsa müslümansınya haksızlık yapmazsın nasıl olur kuş uçmaz. Gerçi sorsan amerikalılarda poliscilik yapıyor ama gel görki lafta. Alim olan yazdı
- +1 yıl
ben amerika israil ve onların yarattığı zulümden bahsetmedimki, onlar zaten farklı bir olay, yukarda yazdıklarma sebep zaten müslümanım ve bunu koyu derecede savunucusuyum diyenler tarafından yapılan olaylar, şunu dersen "onlar kötü olanı yapıyor diye sende yapmak zorunda değilsin doğru şekilde yaşa dinini" katılabilirim, ama insan psikolojisi bu kadar basit çalışmıyor malasef, sorgulama yetisi herkste var ama herkes bu yetiyi kullanmıyor malasef. bununda farklı sonuçları oluyor tabi.
+1 yılAteist değilim ama dinimi ve inancımı belirler iken her yönü ile bayağı araştırdım. Özetle sana sunu söyleyim. Bir ateist etkisiz tepki olmaz derken ilk etkinin de ilahi bilim dışı bir kaynaktan gelemeyeceğini savunur. Buna karsın teistler ise aristonun ilk hareket mantığının kaçınılmaz gercek olduğunu kabul etmekle beraber ilahi bir etken olmadan var oluş döngüsünün başlamasındaki imkansızlığa ve paradoksa dikkat çekerler.
18 Yorumla
Soran+1 yılhmm. peki inancını sorabilirimiyim merak ettim ?
- +1 yıl
Tabiki sorabilirsin. Esasen Müslümanım ve kuranın doğruluğuna tam olarak katılıyorum. Ancak kuranın dedelerimizden gördüğümüz şekilde yorumlanmaması gerektiğini de söylüyorum. İnancımda ve yaratıcı gücün varlığını kabulümde ilahi dinleri araştırdığım gibi analizimde eflatun epikuros aristo farabi ibni rüşd vb birçok düşünürü ve felsefeyi de kattığımı belirtmet isterim. Öz olarak bir vahdedi vucud olmamak ile birlikte yaradanın yaşanılan sürecin kendisi olduğunu da söyleyebilirim.
Soran+1 yılanladım. bu konularda bilgili birisin anlaşılan. Hristiyanlık hakkında ne düşündüğünü sorsam bide ?
- +1 yıl
Din olarak ilahi kaynaklı olduğu açık. Mensuplarına ise saygım var. Bizim toplumumuzda hristiyanlık pekde gercekte olduğu gibi algılanmıyor. çok sayıda tanıdığım hiristiyon dostlarımla yaptığım konuşma ve sohbetlerde bunu gördüm. Ama genel olarak müslümanlığa nazaran daha dayanaksız savları mevcut.
Soran+1 yılevet gerçekte olduğu gibi algılanmadığını biliyorum. çünkü o dini çok araştırdım. peki hristiyanlık varken neden müslümanlığı seçtin ? Sonuçta hristiyanlık islamdan önc gelen bir din. isa tanrının kendi düşüncelerini dünyaya insan olarak yollanmış şekli.
- +1 yıl
İlahi bir kaynağı kabul ediyorsak ve 4 kitabı yorumladığımızda kuranın doğruluğuna karar kılıyorsak kuranın hayatımızdan ayrı tutamayız. Zira Hiristiyanlığı orjinal hali ele kabue bile izin vermemekte müslümanlığın hıristiyanlığı kapsayan bir din olduğunu söylemektedir kuran. Kuran hiçte bize öğretildiği gibi bağnaz baskıcı veye bilim dışı değildir. Yorumlamayı ve okumayı bilmek gerekir.
Soran+1 yılKuranı 4 kitaptan kabul etme nedenimiz nedir ? Sonuçta hristiyanlık son peygamberi isa ve son dini hristiyanlık olarak görür. Müslümanlığı diğer ortaya çıkan sahte dinlerden ayıran nedir ?
- +1 yıl
Elbetteki bunda kitapların mucize vekeramet olarak nitelendirdiklerinin bir payı vardır. Ama hiristiyanlık var oluşu tamamen dogmatik bir fikre yaslamaktadır. Oysaki müslümanlıkta dogma bir yaklasım az evel bahsettiğim sürecin kendisi olma şeklindeki bir eylem ile eksikleri kapatmaktadır. Ayrıca kader vb kavramların da acıklamasına da bakıldığında doha pozitif bir felsefe vardır. Bu konuda vahdedi vücud ve vahdedi şuhud olaylarını bir incele istersen. Ayrıca Platonun idea sını da
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDin dogmatik. Tartışmak çok kolay değildir. Ama bana sorarsan sabi sübyanın günahsız, melek, Allah korumasında olduğunu düşünürsek ; zırt pırt ülkemizde meydana gelen 3-4 yaşında çocuklara tecavüz, cinayet gibi olayları gördükçe iyice ateist oluyorum...
10 Yorumla
+1 yıl13 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu kişinin ateistliğe yönelmesinin sebebi bu galiba.
- +1 yıl
en büyük nedenlerden biri bu olmalı ama daha ne nedenler var unutmaya çalıştığımız
- +1 yıl
bu suç insanlığın
+1 yılispatları olmadığı şeyde gazel okuyorlar.ateistlik ispat edilemez fakat iman başlı başına ispattır.iman ve islam konusunda cevapsız soru yoktur.sadece düşünemmek vardır sathi yüzeysel bakış vardır,kafa çalıştırmamak vardır.ibadetten kaçmak için yalanlar vardır.
10 Yorumla
+1 yıllink
Okursan biraz da olsa fikir sahibi olursun.10 YorumlaBen bir ara Ateistlik ve deistlik yaşadım sonra Hristiyan inancında doğrulugu buldum isa mesihi çok seviyorum
10 Yorumla
+1 yılAKlının gittiği yere gittiği için, mal gibi inanacağına araştırarak aklının seçtiği yola gitmek daha mantıklı geliyor bir inanan olarak düşüncem bu tabi.
10 Yorumlaben karar vermedim. bir kaza da beynimi kaybedince kendiliğinden oldu. :) şaka şaka. hepsine saygım var.
20 Yorumla
+1 yılçoook uzun bir süre araştırdım. bütüün dinlerin araştırdım.
10 Yorumla
+1 yılGerçekten araştırıpta ateist olanlara soruyorum..
Cevabı kendin vermişsin zaten.09 Yorumla
Soran+1 yılhayır cevabı kendim vermedim. araştırmalarında onları etkileyen neydi ? neyden yola çıkarak bu kararı verdiklerini soruyorum. Araştırdım oldu bitti ateist oldum demek çok kolay.
- +1 yıl
Saymakla bitmez..Çok sebep var.
Soran+1 yılbikaç örnek ?
- +1 yıl
Sen neden diğer binlerce olası dini reddettiğini açıkla önce..
Soran+1 yılBen diğer binlerce olası dini reddetmedim. inandığım bir din var,sadece ateistlerin bakış açıları hakkında bilgi sahibi olmak istedim.
- +1 yıl
Redetmediysen neden inanmıyorsun o dinlere?
Soran+1 yılinanmadığımı nerden çıkardın ?
- +1 yıl
İnanıyor musun?
Soran+1 yılSana söylediğim gibi. sadece ateistlerin bunu seçmedeki bakış açılarını öğrenmek istedim bu yani. burada kimsenin yorumuna kötü bişey yazıp onları aşağıladığımda yok yani kötü bir yorum yapılmamalı
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBakire Meryemin doğum yapması
219 Yorumla- +1 yıl
1000 ton geminin suyun üstünde durduğuna inanıyosun buna nasıl ınanmıyosun
Cevap sahibi+1 yılNe alaka? Orda suyun kaldırma kuvveti var, ahırda bakireyken sperm almamışken Meryemin doğurması, orda ne kaldırması var? Bilimsel açıklaması var mı?
- +1 yıl
suyun kaldırma kuvveti yüzme bilmeyen 50 kg insanı neden kaldıramıyor?
bilimin açıklayamadığı hiçbişeyi görmesden gelemeyız - +1 yıl
amacım tartışmak değil zaten
Cevap sahibi+1 yılBiz de onu diyoruz zaten. Bilimin açıklayamadığı şeyler, neden körü körüne inanılır?
- +1 yıl
din konusu bana çok stabil ve inanılır geliyor
ben bızzat şahidim ayrıca başıma nerler geldi Allah ı görmezden gelemem
herkesın ınancına saygım var tabi
Cevap sahibi+1 yılTartışmak iyi de, tartışılmaz. Anne baba neyse o oluyoruz. Var mı din değiştiren? Alt katta doğsam yahudi, üstte doğsam hristiyan olacaktım. Ee, demeki bizim seçimimiz bile değil. Dogmatik işte, nesini tartışalımki...
- +1 yıl
islama giren bi. kaç kişi tanıyorum bizzat
ayrıca michael jackson
Cat Stevens (Yusuf İslam)
David Chapelle
Nicolas Anelka
Eric Abidal futbolcu - +1 yıl
çıkanda var girende
sayı çok
Cevap sahibi+1 yılÇıkan da var giren de ama sayı çok az. Ben 40 yaşına kadar çevremde hiç görmedim. Hep diyoruz ya, takım tutmak gibi, babadan anadan geçiyor işte. Türk olup panathiankosu tutan var mı? O hesap
- +1 yıl
bu konuda tereddüte düştünmü hiç yanı ınancın konusunda?
Cevap sahibi+1 yılİnanç konusunda, araştırdıkça daha çok düşüyorum. O yüzden artık kurcalamıyorum. Bir Cumaya gidiyoruz, onu da sakata getirmeyelim. Ama inan kurcaladıkça kafa karıştıran, doğru gelmeyen bir sürü şey çıkıyor.
- +1 yıl
demekkı bilgili adamsın araştırıyomussun işte cumayada gidiyomussun
aklına takılan soruların cevapları bulunur
dine gir kabul edersen
- +1 yıl
benimkı sadece davet
sakın yanlıs anlama lütfen
Cevap sahibi+1 yılHangisine ?
Şimdi de dinden mi çıktık ? Yaşım 40, şurda 10-20 sene ömrüm var. Hep soruların cevabını aradım, doğruyu buldukça da dinden uzaklaştım. Böyle kalsın, iyice ateiste bağlayacağım yoksa...- +1 yıl
ben tamamen inancsızsın sandım
- +1 yıl
neyse tercih senın tabi
Cevap sahibi+1 yılYo yanlış anlamadım. Sen kendi bakış açınla iyi birisin. Sana göre yanlış olandan beni kurtarmaya çalışıyorsun. Ama anlattığım gibi, olan bu. O yüzden böyle kalsın.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerkes ateist doğar.
32 Yorumla
Soran+1 yıloda iyiymiş :)
- +1 yıl
Yalancıyı mikmiyorlarya
Gizli Üye(30-35)+1 yılkimse kızmadın da akıllı bir insan İslam dan uzak duramaz
din akıl işidir08 Yorumla
Soran+1 yılbirazda baskı ve cehennem korkusu olduğuna inanıyorum.
Cevap sahibi+1 yılsen tereddüttemısın
cennet cehennem olmasa Allah ibadet edilmeye layık değilmi
sana verdiği nimetleri görmezdenmı geliyosun
karnının tokluğu sağlığın yetmıyomu?
Soran+1 yılsana bişey söyliymmi. din konusunu araştıran insanla araştırmayan insan böyle bariz bir şekilde belli oluyo işte kurduğu cümlelerden ve düşünce tarzından.
Cevap sahibi+1 yılee ne demek istiyosun
ben araştırmamısmıyım ne?
Cevap sahibi+1 yılistiyosan +10 ver candemır
- +1 yıl
Din gönül işidir akıl işi olsa evreni çözersin Allah'ın nasıl olduğunu anlarsın.
Cevap sahibi+1 yılbilimin kökünde Ttanrı vardır
hücrelerın bölünmesi - anne karnında uzuvların oluşması - dünyaların güneşlerin etrafında dönmesi yaradılıiş harikaları
akıl içselleitirir gönül bağlanır
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüzel soru ama kaldırılabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah kaldırılmaz
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?