Şu yorumlarda onlar akıl hastasıdır, ateist yoktur onlar Türklüğe düşmandır vs. diye zırvalayan aşağıIık ucubelerden sıtkım sıyrıldı artık, ne çeşit yaratık bunlar anlamadım gitti. Ben leş Müslümanlara, terörist Müslümanlara laf etsem, cihatçı katillere sövsem yemediğim laf kalmaz ama empati yoksunu embesil dolu ortalık. Ateist değil agnostiğim, bu yüzden verecek cevabım yok bu arada, umarım her inançsızın "ateist" üst kimliği zannedilip her inançsızı aynı kefeye koyulmadığı sorularla da muhatap olup görünür olabiliriz günün birinde. Gerçi bir zamanlar sadece kafir derlerdi, sonra gavur popüler oldu, son zamanlarda gayrimüslim yaygındı yani ateiste gelmek de bir şey aslında, eskiden ya Müslümandın ya kafir, başka kelime bilmezlerdi. Bu arada hiçbir dine laf atılmadan inançsızlık anlatılmaz, ateist, deist, agnostik ve panteistlerin tamamı tüm dinlere "yalan" dediği için teistlere küfür gibi gelir bu, haliyle herhangi bir dine değil, tüm dinlere laf atılmış olacağı için dediğiniz mümkün değil.
020 Yorumla
Soran1 yılPeki, o halde "teistler" diye bahsetmen yeterli olurdu. İlla "katil Müslümanlar" demene gerek var mı? Tek katil bu dine mensup kişiler mi? Yahudi, Hristiyan, Budist, politeistlerinde de var. Ayrıca, kinaye yapıyorsun, hakaret ediyorsun bir nebze "leş" diyerek. Ben özel isim belirtilsin istememiştim, sadece İslam, Yahudilik veya diğer herhangi bir din ismi olmadan açıklama yapmanı istemiştim. Ayrıca, sen ateist bile değilsin, agnostiksin. Eğer neden agnostik olduğunu merak etseydim, bunu sorardım. Benim merak ettiğim, ateistlerin Tanrı’nın varlığını neden kabul etmediği ve bunu hangi gerekçelere dayandırdıkları. Agnostikler bunu kendileri de bilmediği için onlara çok sormak istemiyorum. Zaten onlar, Tanrı’nın varlığını bilmek ya da bilmemek arasında kalan kimseler.
Soran1 yılAnlıyorum, aslında benim merak ettiğim şey spesifik olarak bir dine ya da dine inanan insanlara yönelik bir eleştiri değil. Daha çok, Tanrı’nın varlığını neden kabul edilmediği , bunu hangi gerekçelere dayandırdığınızı öğrenmek istemiştim. Ateistlerin genellikle hangi düşünce yapısıyla bu sonuca vardığını anlamaya çalışıyorum. Eğer açıklamak isterseniz ki sizde kendiniz itiraf ediyorsunuz bilemem diye. Tanrı’nın var olmama ihtimalinin neden ateistler için daha makul olduğunu anlatabilmeleriydi?
Soran1 yılAma bir kez daha anlıyorum ki iki tarafta insan olmayı beceremiyor, medeni şekilde tartışamıyor. Peki senin "leş" Müslümanlar kinayesi yapıp saygı beklemen ne kadar doğru, ne kadar etik? Aşağıdaki yazılanı haklı çıkarmaktan başka bir şey yapmıyorsun böyle yaparak, gerçekten derdiniz İslamla gibi görünüyor.
- 1 yıl
Sondan başlayayım, ortada iki taraf yok, saymayı bilmiyorsunuz muhtemelen. İnsanları "benim gibi düşünen" ile "benim gibi düşünmeyen" şeklinde ikiye ayıramazsınız, daha 18 yaşlarında çocuksunuz bunu zamanla anlayacaksınız. Ben 35 yıllık ömrümün son 12 yılını istisnasız her gün din üzerine yeni şeyler öğrenmeye adamışım, yeri gelmiş günde 7-8 saat yayın izlemişim, bugün hiçbir şey araştırmadım dediğim gün bile minimum 1 saat hadis okumuşum, dinlemişim veya tefsir göz gezdirmişim, o yüzden benimle sidik yarışı yaparken daha dikkatli olun. Ben "leş" derken tamamı diye bir ifade kullanmadım, o yüzden zıplamaya gerek yok, ama çok sevindim bakın empati yapabildiniz ve kızdınız değil mi? Demek ki neymiş? Aşağıda yorumlarda inançsızlara ağzına geleni söyleyenleri şakşaklarken inançsızlarda sizin gibi düşünüyormuş, anlamış oldunuz en azından. Agnostisizmi arada kalmışlık olarak tanımladığınızı anlıyorum, bu cahilliği çoğu kişi yapıyor zaten. Bakın, siz anneniz babanız Müslüman diye şu an Müslümansınız, araştırıp gördüğünüz için değil. Hele hele "bildiğiniz" için asla değil, aklınızca siz Tanrıyı biliyorsunuz, anlıyorsunuz öyle değil mi? Hayır, sadece akıl yürütüyorsunuz, varsayımda bulunuyorsunuz, sadece basit bir tahmin ki zaten bu tahmini siz yapmadınız, bu inancı ortaya atanlar yaptı ve sizde onların aklına uydunuz, kendi aklınızı bile kullanmadınız. Tanrıyı görmediniz, duymadınız, emin olamazsınız, kesinlik belirtemezsiniz. Bir şeyin yokluğu ispatlanamaz ama ateistlerle de burada ayrışıyoruz, onlarda olmadığını kesin olarak iddia edemezler çünkü tüm Tanrıları tüm dinleri araştıramazlar buna ömür yetmez, her taşın altına da bakamazlar atıyorum Andromeda galaksisi içerisinde h12b yıldızının yörüngesindeki 3. gezegen olan t567u15 gezegeninin kuzey enleminde yer alan dağlık bölgedeki mağara içerisinde Tanrının tahtı var, orada ikamet ediyor belki nereden biliyorlar olmadığını? Siz nereden biliyorsunuz olduğunu?
- 1 yıl
Zaten sen bilmiyorsun, ayrıca bir Tanrının varlığını ispatlasan dahi bu deizm dir, sen İslam adlı dinin hususi Tanrısını ispat etmiş olmuyorsun, 100,000+ Tanrı ismi geçiyor inanırı var, bir Tanrının varlığı senin inandığın Tanrı olduğu ispatladığını zannetmek ne büyük megalomanlık böyle? Çiçeklere bak, hayvanlara bak, bulutlara bak Tanrı var demek, benim dinimin benim Tanrısı var demek arasında bir fark var farkında mısın? Ayrıca katil derken çok ciddiydim, sizin dininizde müşrikleri nerede bulursanız öldürün diye Ayet var, son din İslam oluncaya kadar savaşın diye Ayet var, cihad hoşunuza gitmese de size farz kılındı diye Ayet var, insan öldürmek cinayettir ve cihad insan öldürmektir, doğru orantıyı anlayabildin mi? Yahudilerde en azından 10 emir öldürmeyeceksin diyor, Hristiyanlıkta sana tokat atana diğer yanağını uzat diyor, her ne kadar Yahudiler epeyce insan öldürmüş olsa da, Hristiyanlar haçlı seferleri yapmış olsa da Müslümanların bizim gibi inanmayan herkesi öldürün farzının yanına dahi yaklaşamazlar. 1 tane Müslüman olmayan terör örgütü söyleyebilir misin ezberinden? Işid, el kaide, boko haram, htş, taliban, hamas, hizbullah vs. keyiflerinden mi terörist oluyorlar? Dinleri öyle emrettiği için, cihad farz kılındığı için dinlerinin emirlerini yerine getiriyorlar. Anadolu Müslümanı olmuşsunuz, süslüman takılıyorsunuz elbette cihad nedir bilmezsiniz, bilmemek mutluluktur. Dininin cinayeti farz kıldığı emrini yok sayamazsın insan öldürmüyorsun diye, Tanrın öldürmeni istiyor. Benim insanları öldürmek gibi bir mecburiyetim yok.
- 1 yıl
Arada kalmışlık diyorduk, agnostisizm tüm dinlerin gerçek olmadığını, bir Tanrının ise var olabilme ihtimalinden bahseder ama kısacık insan ömründe Tanrı ile tanışamayacağımızı, varlığı veya yokluğuna emin olup delil bulamayacağımızı savunur. Zar atma değil bu, arada kalma değil, nereye çekersen oraya değil, ateistler yokluğunu, teistler varlığını ispatlayamayacağına göre siz mi haklısınız ben mi? "Agnostikler kendileri de bilmedikleri için sormak istemiyorum" demişsin, sen biliyor musun? BİLMEK ile İNANMAK arasındaki farkı kavraman lazım önce. Hadi çıkın ispatlayın da görelim, yoook yemiyorsa laf atmayacaksınız. Ben saygı beklemiyorum ama saygı göstermeyenin dininin içinden geçerim, saygısızlığa saygısızlık, hayvanlığa hayvanlık. Hee, insan gibi konuşursun oturur bir bir anlatırım, her soruyu cevaplar yardımcı olmaya gayret ederim, aşağılanmaya gelemem. 4 bin din var, ben hiçbirini kabul etmiyorum, spesifik olarak senin inancına bir düşmanlığım yok, her inanca var. Azıcık kafayı çalıştırsan düşünürsün, bu kişi Müslüman doğmuş ve şu an hayatının 25 yılını kandırılarak geçirdiğini düşünüyor, iyice araştırıp en "kötü" yanlarını okumuş, kandırılmışlık hissi ile midesi kalkmış, elbette sevmeyecek. Beni Hristiyanlık kandırmadı, Budizm kandırmadı çünkü onlara zaten inanmadım, ben beni kandıranı eleştiririm bu benim en doğal hakkım. Seninle din eleştirisi konuşacaksam Şintoizmi mi eleştireyim? Azıcık mantıklı düşünüp doğru sorular sormalısın, doğru soruyu "insan gibi" soracaksan buradayım, yoook ben hayvanlaşıp hakaretler yağdıracağım derken yorumlardaki gibi hiç zahmet etme, sizin gibi düşünmediğim için yeterince hakaret işitiyorum zaten bu sadece Müslümanlara ve bu inanca nefreti arttırır, empati yapabildin mi? Esenlikler.
Soran1 yılTamamı demedim demişsin lakin çoğul bir ek (MüslümanLAR) kullanmışsın. yukarıda uyarmama rağmen leş tarzı aşağılayıcı kelimelerle harmanlayarak hemde. Evet iki taraf var inanan ve inanmayanlar sizlerde felsefe dersinde bile arada gösteriliyorsunuz. Sen hiç 18 yaşında olmadan 35e mi transfer ettin? Alttaki adamda "Bir kişinin ateist olması için 40 yaşına kadar felsefe okuyup, içselleştirşip, ontolojik bir idrak geliştirmesi lazım. Öyle bir ateist var mı? Yok." demiş. Yani senin daha 5 yıl daha hadis okuyup (?) hala neden hadis okuyorsun anlamış değilim, bayağı bayağı nefret ediyorsun fakat hala 4 bin din varken İslamla uğraşıyorsun. Ağzına geleni şakşaklarken demişsin kimi şakşaklamışım? Ağzına geleni sayan derken adamlar Allah korusun, değilim falan yazmış sadece biri bir tık sert olmuş Türklüğe düşman onlar, Allah iman nasip etmiyor (buna kırılmaz sevinir muhtemelen ateist ve agnostikler), kafaları az çalışıyor (herkesin çok mu çalışıyor kiminin kafası az çalışırken eli iş yapar, kimi atomu parçalar.
Soran1 yılBen Tevratın bir kısmını okudum, Kuran-ı Kerimi hala okuyorum, İncilede başlamak istiyorum 18 yaşındayım ama İslam bana gerçekten uygun geliyor. Tanrının benim için en büyük kanıtıda ilahi adalet muhtemelen ben kendi yaptığım hatayı 10 yıl sonra çekiyorum veya bana yanlış yapan biri aynı yanlışa uğrayıp benden helallik almak istemeye geliyor demekki buna müdahale eden bir güç var diyorum, keza bilim insanlarının açıklayamadığı evrenin genişleten o karanlık enerji evren hatta belki evrenleri yöneten bir güç var bununla birlikte tüm canlılardan sorumlu olan, kalbimizi, düşüncelerimizi hisseden buna cevap veren bir yaratıcı var. Terör diyorsun adı üstünde peki bunları fonlayanlar kim? Hz Muhammed mi fonluyor niye o halde bunlar Avrupada, Amerikada diğer dinden insanları öldürmek varken gelip eli kınalı, adbestli çocukları öldürüyor düşündün mü?
Soran1 yılTevbe 5 suresinde öldürün diyor çünkü o dönem bir savaş var haram aylar çıktıktan sonra sana savaş açan, seni tehdit edenin kellesini uçur diyor sen karşına bir leopar, seri katil, yamyam geldiği zaman ya da düşman askerleri aman dur öldürmeyeyim, gel sen beni öldür der misin? Bilmek ve inanmak kelimelerinin anlamına takılmışsın ve şöyle bir cümle kurmuşsun "Arada kalmışlık diyorduk, agnostisizm tüm dinlerin gerçek olmadığını, bir Tanrının ise var olabilme ihtimalinden bahseder ama kısacık insan ömründe Tanrı ile tanışamayacağımızı, varlığı veya yokluğuna emin olup delil bulamayacağımızı savunur." sen arada kalmışsın yani bilmiyorsun özetle ateist yok diyor kendince biliyor, teist var diyor kendince biliyor ama sen bilmiyorsun.
Soran1 yıl" Ben saygı beklemiyorum ama saygı göstermeyenin dininin içinden geçerim " demişsin.
Ben sana saygısızlık mı yaptım? Empati kuruyorum, anlıyorum, leş demen hata dışında bir şey yapmadım tek bir kişi mi temsil ediyor dinleri her kötü Müslüman görünce diğerlerinide çöpe at o halde veya her kötü Hristiyan görünce, ateistlerdede var, agnostiklerdede var ayrıca kötüler. Ayrıca ben neden hakaret edeyim sana ya? Tanımıyorum bile. Her inanışa, görüşede saygısı olan bir insanım sendende saygılı olman konusunda bir yazı yazdım hayvanlaşmadım baştan aşağı oku hatta git yapay zekaya özet geçtir sana karşı tek bir kaba saba sözüm olmamıştır ama sen leş, hayvanlaşmak, bana saygısız olanın dininin içinden geçerim gibi cümleler kuruyorsun. Peki niye dininin içinden geçiyorsun? şahsiyetine laf at, dininin yanlışlarını say ha zaten anlayışsız saçma sapan tipse konuşmaya bile değmez.
Soran1 yıl25 yıl kandırıldım demişsin 13 yılı çocukluk zaten ne yaptılar islam adı altında kırbaçladılar mı? Secdeye mi bağladılar? Camiye mi kilitlediler? Geri kalan yıllarda da araştırmaya vakit bulabilmişsin gayette demekki çokta bağlamamışlar secdeye veya camiye kilitlememişler haa senin ailen tarikatçıdır, sen onların yurdunda veya saçma sapan yerlerde bulunmuşsundur onu bilemem çünkü onlara ben de çok karşıyım cami var, kitap var, kalp var, akıl var bunlar neyine yetmiyorda sakallı, kelli felli adamların ritüellerine alet oluyor bu millet anlamıyorum, böyle bir cahillik olamaz ki bunlar Hristiyanlıkta falanda var dini kullanarak örgütleşiyorlar resmen her sakallıyada baba diyor bizim millet yüzyıllardır önüne geçilemiyor.
Soran1 yılAy yoksa sana zorla tuzlu aşure mi yedirdilerrrr bu çok mühim bir şey bir ara komşu getirdi aşure diye resmen etli çorba jcldkgldlf
- 1 yıl
O kadar uzun yazıp dişe dokunur tek cümle kuramamayı nasıl başardın? Çoğu aklımda kalmadı bu ne bomboş yazıdır gerçekten. 1 Müslümandan bahsederken Müslüman, 2 Müslümandan bahsederken MüslümanLAR denir, dünya üzerinde 1,5 milyar Müslümanın tamamı denmez, 18 yaşındaki genç beyninin filtresinden geçebildi mi? Büyüyünce geçecekse söyle büyüyünce yazalım yoksa anlamıyorsun. Müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayeti manifestodur, Ayetin başında bu bir fesih bildirisidir der ve Tevbe iniş sırasına göre sonlardaki hatta belki son suredir ve Medine'de anlaşma yapılan gayrimüslimlerin tamamının eğer Müslüman olmazlarsa öldürüleceğini söyler. İnancının cahili seni, daha sureyi okumamış, tefsirine bakmamış bana savaşanla savaşmayı söylüyor diye martaval okuyor. Senin gittiğin yollardan ben çoktan döndüm ufaklık, herkes haddini bilecek. Haram aylarda müşrik dedikleriniz babasının katilini bile öldürmezken senin peygamberin silahsızlara karşı haram aylarda 10 kere hatta bilmediklerimiz varsa daha fazla saldırı düzenleyip silahsızları bile katletmiş. Bedir savaşı dediğin şey kervan soygunu, Müslümanların Mekkelilerin malına çökmek için kervanını kaçırma girişimi, garibanın yiyeceğine malına göz dikmek yani, anlaşılıyor mu tekrar anlatayım mı? Dünya üzerinde herkes agnostiktir, sadece ben değilim. Ben Tanrının olduğunu veya olmadığını ispatlayamam, sen ispatlayamazsın, ateist ispatlayamaz, Hristiyan ispatlayamaz, gerçek olduğuna emin olmadığınız saçma sapan inanışlarınız var, ben kendime dürüstüm. Ateist veya Müslümanlar için " kendince biliyor " ifadesini kullanmışsın, çocuk musun evladım sen? Kendince bilmek ne demek? Tahminde bulunmak demek seni zırcahil, bilmediğin konularda ahkam kesmeye utanmıyor musun?
- 1 yıl
Sert çıkınca sert yazdı oluyor sonra, "kendince" yazıp eminmiş mutlak doğruymuş gibi yapıyor utanmadan. Kimse hiçbir şeyden emin olamaz, emin olamayacağımızı söyleyen ben gibi kişilere de dil uzatamazsın anlaşıldı mı ufaklık? Sen Müslümansın diye cinsel organımı kestiler mesela, sünnet olmadığın için ne kadar rahatsın. Tek din buymuş gibi, gerçek olan bu, diğerleri sahteymiş gibi anlattılar, baskıcı aile vs. olsun olmasın sorun bu değil. Utanmasan iyi olmuş yazacaksın, böyle terbiyesizini görmedim. Kandırılana ee zorla mı kandırdılar ne demek? Neyse, büyüyeceksin zamanla öğreneceksin. Tuzlu aşure bilmem, bir esprisi varsa onu da bilmem, komik de gelmedi. Bir hıyar 40 yıl felsefe yapman lazım demiş tanımadığın etmediğin kişiye inanmış gerçek gibi satıyorsun burada, senin Tanrın o, bir sözüyle kulu köpeği olmuşsun başka Tanrı aramana gerek yok. Ben o kadar delilli ispatlı Ayetli hadisli olay yazdım gerçek olmalarına rağmen inanmadın, bana niye kul köpek olmuyorsun? Yaaa, çünkü o kanka seni destekleyen, senin nabzına göre şerbet veren bir yorum yazdı, senin karşıt görüşünü eleştirdi hatta aşağılayıp inanç meselesine ırk katıp utanmasa vatan hainleri diyecekti sende onun gibilere aferin diye şakşaklayıp doğru kabul edip satmaya çalışıyorsun. Daha net olabiliyor muyum? Yuvarlak konuşunca anlamıyorsun çünkü onu fark ettim. İlahi adalet diye bir şey yoktur, üfürmedir. Milyonlarca insanı öldürenler bile rahatça uzun yaşayabilmişlerdir kendinizi kandırmayın fakir avuntusu bunlar.
- 1 yıl
Senin zırvaladığın ne biliyor musun? 100,000 kişinin katıldığı bir konser var ve sende sahnedesin. Kalabalığın içinden birisi taş atıyor ve sende kimin attığını görmediğin halde 7. sıranın 38. koltuğunda oturan Murtaza yaptı diyorsun ve şikayetçi oluyorsun, yediğin halt bu işte senin. 100,000 Tanrı var bilinen belki antik çağda veya bilmediğimiz sürüyle var, belki de gerçekten var ve kimsenin bahsetmediği bir Tanrı da olabilir mümkündür ben ihtimal veriyorum ama senin gibi 100,000 de bir ihtimale balıklama sazan gibi dalmıyorum. Yahu tamam hadi kabul ettim bir Tanrı yarattı iyi hadi, o Tanrının senin tapındığın olduğunu nasıl anladın soru bu ya zırcahil ufaklık, mesele bu işte "deizm" argümanları ile "teizm" ispatlanamaz daha bunu bilemiyorsun. Bir Tanrıyı ispatlaman kendi dininin kendi Tanrısını ispatladığın anlamına gelmiyor bunu idrak etmen gerek. Kuran'da "İsa'ya İncil'i indirdik" diyor mu? Yani İsa adlı birine İncil diye bir kitap indirilmiş hee? Peki ya İsa İncil diye bir kitabı hiç görmedi bilmiyordu, o öldükten sonra havarileri yazdı desem ne diyeceksin? Kuran saçmalamış, yalan söylemiş diyebiliyorum ben, sen diyecek misin? İnmemiş kitaba indi diyen kitabı kusursuz bir yaratıcının yazdığını iddia etmeye utanır insan, 300ün üzerinde çocukça hata yapılan kitabı Tanrıya mal etmek o hataları koca kainatı yaratan yaratıcı yaptı demektir, onca hatayı benim olmasına ihtimal verdiğim Tanrıya yükleyemezsin. Evet bir Tanrı olabilir ama tek kitapta bile yüzlerce bu komik hataları yapan benim ihtimalini verdiğim Tanrı olamaz, nonilyon da bir ihtimal dahi olamaz, anlıyor musun?
Soran1 yıl
İşte, olayın içinde bir Müslüman vardı. Bir kişi hariç diğerleri sert konuşmamış bile. Sakın "Yok, iki kişi." veya "Yok, bir kişi." diye çevirmeye kalkma; aptal değilim. Her ne kadar sabahtan beri tanımadığın genç bir insana cahil damgası yapıştırmaktan çekinmeyip egonu tatmin etmeye çalışsan da... Kendince "bilmek" kelimesinin manasını bile çıkaramıyorsun.
(Ateist "Tanrı yoktur." diyor, yani NET. Teist "Tanrı vardır." diyor, yani NET. Ama siz arada kalmışsınız işte. Felsefe derslerinde bile tablo yapılıyor ve sizi ortaya koyuyorlar.)
"Zırcahil" diyorsun, 40 yaşına gelmişsin, hiç mi hayatın yok da KS’de takılıyorsun, yoksa boş zamanlarında atomu mu parçalıyorsun? Benim yaptıklarımı ve yapacaklarımı nereden biliyorsun? Belki sen hâlâ İslam'la ilgili açık ararken, ben Cosmos izleyip onun gücüne hayret ediyorum.
Soran1 yılUzun yazıp boş olması cevap bulamaman olabilir mi? Keza terör örgütleri neden Abd ya da Avrupa kıtasında diğer dinden insanları öldürmeyip eli kınalı, abdestli çocukları öldürüyor? Demiştim. 25 yıl kandırılmanın sebebini açıklayamaman olabilir mi? Ben arayı yumuşatıp esprili bir dil kullanıp sana tek bir hakaret vb cümle kurmama rağmen hala kaç yaşına gelmişsin 18 yaşında bir kızla böyle zırcahil, hayvanlaşmak, dinlerine saplarım, Leş gibi kelimeler kullanıyorsun.
Soran1 yılİnanışınızda net olmadığınız gibi, yazdıklarında da NET değilsiniz. Anladığım kadarıyla, aşağıda bir Müslüman sert bir yorum yazmış olabilir ama sen başlamışsın "Müslümanlar" demeye. Madem tek kişi, neden "barbarlar, öldürmeyi emrediyorlar" diyorsun? Bayağı bayağı bir şahsiyete değil, koskoca bir dine ve milyarlarca insana laf ediyorsunuz. Tevbe 5 sonlara doğru inmiş ama Peygamberimiz öldükten sonra hiç mi savaş olmamış? (bkz. Ridde) Kuran indikten sonra savaşlar mı bitmiş ne olmuş? Hayır tıpkı kuran indikten sonra katilin, sapığın, kötü insanların bitmediği gibi savaşlarda bitmemiş, kılavuzumuz bu gibi durumlarda ne yapmamız gerektiğini açıkça belirtmiş.
Soran1 yılO Tanrının benim tapındığım tanrı olmasını iyiliğimi istemesinden anlıyorum, Kuranda da zararlı şeylerden uzak durun diyor açıkca. Sen hiç ilahi adalet/karma yaşamadın mı? Bu aslında en büyük delil geçen birisi benden helallik aldı ve bana yaşattığı tramvaya benzer bir durum yaşadığını söyledi ben tesadüf diyip kestirip atmıyorum Allahım çok büyüksün diyorum genelde. Uçan sineğin bile bir amacı olduğunu, bir yere geç kalınca bunda da bir hayır olduğunu kalbimi temiz tuttuğum sürece onun hep benimle olduğunu en minik hücreme hatta bu hücre içindeki mitekondrinin matriks sıvısına kadar hissediyorum.
- 1 yıl
Uçan sineğe amacını Hindu Tanrısı verdi, hadi bakalım aksini ispatlayabilir misin? Gerçekten bak sert çıkmayayım diyorum zorla kaşınıyorsun, ilk yorumda yazdığımı aklınca sürekli bağlamından koparıp sürekli yazdıkça haklı çıkacağını mı zannediyorsun? Cümleleri birbirine karıştırıp genelledin vs. vs. yemezler bunu aslan parçası, açık açık Bedir savaşında Müslümanlar kervan soymuş, bunlar soyguncu gaspçı demişim zaten alttaki bilmem kim için söylediğimi kıvırtıp o cümleye sokma yemezler, karşında senin gibi çocuk yok diyorum çocukça şeylere devam. Ateistler veya teistler NET olabilirler, hala idrak edemiyorsun NET olmaları iddialarını ispatladıkları anlamına gelmiyor. Kainattta her taşın altına bakıp aa bak Tanrı burada yok, burada da yok, aaa şurada da yok diye gezmediler, sizde Tanrınızla selaaaam naber diye görüşmediniz bakışmadınız duymadınız dokunmadınız neden kıtsın anlamıyorsun laf yiyince çıldırıyorsun? Demin 40 yaşında filozof olunuyormuş senin daha 5 senen var diyordun şimdi 40 yaşındasın diyorsun utanmaz arlanmaz, benim sinir katsayımla oynayıp minnacık aklınca manipüle mi ettiğini sanıyorsun? Çocuk mu eyleyeceğiz burada. 40 yaşından ölen onlarca isimli filozof var, al sana ek bilgi olsun yorumda yazan Tanrına tek cümleyle inanma. Kaç yaşımda nerede takılacağım seni ilgilendirmiyor, sana hesabını verecek değilim, berbat inancını savunamayıp yaştan boydan kilodan yürüyeceksin utanmadan, nereye girip nereden çıktığıma kadar uydurup süsle, kendi inancını savunama, çok yazık gerçekten bu zavallılığa acımayıp ne yapayım. Daha yazma yeter, bacaksız pışpışlayacak değilim, inancını savunabileceğin daha düşük zekalı birileriyle uğraş, boyundan büyük işlere kalkışma hadi.
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 557 cevap paylaştı. Bazı şeyler mantığıma yatmıyordu, hoş hala yatmıyor ama yaratıcının varlığını tüm benliğimle hissediyorum. Ettiğim dualar hep kabul oluyor. Kötü niyetli insanlara karşı hep korunuyorum. Bu beni Deizm'e sürükledi ama yaratıcı açıkça Müslüman olmam gerektiğini belli etti. Hatta yaşadığım bir anımı anlatayım. 18 yaşında iken 5 vakit namaza başlamıştım. O zamanlar sabah namazına kalkamıyordum. Rahmetli anneannem dua edersen melekler seni kaldırır demişti. Pek inanmamıştım ama dua etmiştim. Tam sabah ezanı okunurken bir el koluma 3 kez dokundu. Birden uyandım, baktım kimse yok etrafta. Ay ben bi şoka girdim, birazda korktum. Sonra kalkıp namazımı kılmıştım...
23 Yorumla
Soran1 yılBu arada sabah namazına kaldırma olayı gerçekten var yaa müthiş bir duygu islamda müthiş bir din senin adına çok sevindim ✨ Allah bizede nasip etsin namazımızı eksiksiz kılmayı
u 1 yıl6 ay ateist olarak yaşadım. Ondan cevaplayayım dedim kdjdj
Şu an 5 vakit kılamıyorum maalesef. İnşallah tekrar başlarım bir gün...
Soran1 yılBen de kılamıyorum maalesef umarım ben de başarım, umarım başlarız...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Türkiye’de ateist yoktur. Kendisini ateist zanneden islam ve Türklük düşmanları vardır. Bir kişinin ateist olması için 40 yaşına kadar felsefe okuyup, içselleştirşip, ontolojik bir idrak geliştirmesi lazım. Öyle bir ateist var mı? Yok. Bizde, kendisini ateist zanneden cahillerin esas derdi müslüman Türklere olan kinleridir. Çoğunun kafası çalışmaz. Onların islam düşnanlığından dolayı Allah onlara iman nasip etmez.
13 Yorumla
Soran1 yılLise çağındaki çocuklarda çok var birçoğu hava için oluyor ama cidden okuyarak olan var mıdır vardır mutlaka. Agnostik oluyorlar aslında olanların çoğu kafası çalışmaz gibi kelimeler kullanma bence hem zaten oruçta sadece su kullanma, yemek kullanma demiyor ki yaradan küfür ya da hakarette kullanma diyor.
- 4 ay
Bana da öyle geliyor açıkçası ,, sanki etrafındaki birileri inançtan soğutmuş ya da sorumluluktan kaçmak istiyorlarmış gibime geliyor.
1 yılergenkene ne kadar da böbürlene böbürlene mantıklı ve tamamen rasyonel sebeplerden ötürü diyordum meğersem o kadar pisikolojikmiş ki çok şükür iman ettim
37 Yorumla
Soran1 yılLiselerde çok var din hocalarıyla tartıştıktan sonra omuzlarını gerip dünyayı kurtarmış havasına giren hfldkgld ama o psikoloji cidden farklı oluyor.
- 1 yıl
bazı insanlar dalgalı deniz sever yaşasın ve öğrensinler
Soran1 yılHaklısın saygım var ayrıca herkes düşünmekte özgür, fikir belirtmektede.
Soran1 yılAma lisede bu tipler çok toksik oluyordu gkdlgkrl ve komik geliyordu o dönemler sınıf bok kokuyor herif din hocasıyla kavga ettiği için dünyayı kurtardım, aşırı zekiyim havalarına giriyor çoğununda notları sınırda oluyor.
Soran1 yılAfedersin o yaşta kıçın bk kokuyor, sınıf bk kokuyor, küçük veletsin 9a,10a gidiyorsun ama din hocası veya felsefe hocasıyla tartışıp kavga edince zuhahaha nasılda gömdüm muhabbeti yapıyorsun absürt nflfkgödö
- 1 yıl
yani şimdi saman adam safsatası yapıp tek tip atezim varmış gibi konuşmayalım. ergenlik çağı kendini ve dünyayı anlama süreci aile içi sorunlar toplum tam anlaymamak o yüzden toplumun sunduğu doğrulara karşı gelmeye çalışmak artı birde şehir hayatı her şey o kadar insan yapımı ki
allahın görmezmisiniz akıl etmez misiniz dediği ayetleri göremiyor
Soran1 yılHaklısın kimsenin ayakkabısını giymeden, aynı yolda yürümeden onun acısını bilemeyiz.
1 yılSence Tanrı olsaydı dünya böyle mi olurdu sadece bunu sorgula ve cevaba ulaş
19 Yorumla- 1 yıl
İstersen İslam dinini çürütebilirim ama onu burdan yapmam istersen dm den yaz
- 1 yıl
Yoksa hesabım dondurulur
Soran1 yılTanrı olsaydı dünya nasıl olurdu peki?
Soran1 yılHesabın dondurulacak ne yazabilirsin ki mesela 🤣
- 1 yıl
Tanrı olsaydı Ateistler olmazdı herkes net ve kesin inanırdı Tanrı olsaydı adalet olurdu mutluluk olurdu
- 1 yıl
İlla raporlanmamı istiyorsan yazim
- 1 yıl
Hani ortaokulda falan şey diye öğretiyorlar ya Hz Muhammed okuma yazma bilmiyordu dağ'a falan çıktı sonra Allah ona okuma yazma mucisezi verdi o da öğrendi bu bir yalan bunu ortaokulda söyleyen din hocam başka bir derste böyle demişti Muhammed peygamber olmadan önce ticaret'le uğraşıyordu demişti şimdi geçmişe gidelim şu an da bir an adını unuttum ama sanırım adı hititler'di hani yazıyı bulan ülke hititler'di ya hititler yazıyı ticarette kullanmak için icad etmiş'ti yani not falan almak için yani bir ticaretcinin okuma yazma bilmemesi imkansız Hz Muhammed okuma yazma biliyordu dağ'a çıktı o kitabı kendisi yazdı
- 1 yıl
Yarım saat'e yobazlar beni raporlar ve hesabım dondurulur
- 4 ay
😁😁😁😁
1 yılSorumluluktan kaçmak için oluyorlar ya. Vicdan rahatlaması içinde canları sıkıldıkça dine laf ediyorlar.
20 YorumlaAteist mi olmuşuz kimliksiz üye
13 Yorumla
Soran1 yılYa siz değil olanlar abi neredesiniz bir gelin yaaa adamlar üzerlerine alıyorlar
Soran1 yılOff haykırdım yaa herkes olmadım yazmış bir tane ateist yazmamış röportaj yapacaktım.
1 yılAteist değilim şükürler olsun
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl7 yıl ateisttim sor
16 Yorumla
Soran1 yılSoru başlıkta dilediğini güzel bir dille, spesifik bir dine, inanışa laf etmeden. ✨
Cevap sahibi1 yılAilem dindardı ve çocuk yaştan beri dini baskı içerisindeydim. Hem isteğim yoktu hem de merakım vardı kutsal kitabın mealini okudum ve birkaç araştırma yaparak bu kanıya varmıştım.
Soran1 yılAnladım banada baskıcı dindarlar hep çok korkutucu gelmiştir. Hakkında iyisi olsun
Cevap sahibi1 yılSenin görüşün ne? Kaç yaşındasın peki
Soran1 yıl18 islama daha yakın hissediyorum.
Cevap sahibi1 yılBen de senin yaşlarındayken karar vermiştim
Gizli Üye(25-29)1 yılAteist değilim dinsizim. Zamanla araştırarak.
17 Yorumla
Soran1 yılKaç yaşında başladı peki? Neler etkili oldu?
Cevap sahibi1 yıl20 yaşında , kutsal kitapları okuyarak
Soran1 yılAaa çok güzel ben de okuyorum şu dönem bırakmak durumunda kaldım ama umarım ben de bitiririm
Cevap sahibi1 yılBunu konuşabiliriz
Soran1 yılTevrat okudum biraz, kuran zaten okuyorum ve kuran gerçekten farklı bir havaya sahip aydınlatır tevafuk deniliyor galiba o beni çok etkilemişti günah mı değil mi bilmiyorum ama o olay etkilemişti okurken şu an islama daha yakınım
Cevap sahibi1 yılÖzele gelir misin
Soran1 yılÖzele gelmiyorum, gerçekten üzgünüm.
Allah ateist cukuruna düşmekten beni korusun
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 655 cevap paylaştı. Olmadım
23 Yorumla
Soran1 yılFjldkgldldg sorguya çekmişim tüm siteye ateist damgası basmışım gibi hissettirdiler ya
- 4 ay
Neden herkes bu sitedekileri kötülüyor anlamadım 😜😜😜😜 ben şimdi üye oldum diye kötü mü oldum 🥲
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı. Mantıklı olduğu için
13 Yorumla
Soran1 yılAçıklar mısınız?
Soran1 yılTamamdır
1 yılOlmadım ki 😅
10 YorumlaOlmadım
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği