son zamanlarda ateizm vakası yükselmiş neden ateist oldular ya da neden ateistsiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılTanri'nin varligina kanit olmadigi icin Ateist oldum.
Islamida yalan oldugu icin terk ettim. Bu islam palavra oldugu gibi biz Türklere hic bir sey kazandirmadi, sadece bizden caldi. Bu islam hele kadinlarin her seyini ellerinden aldi bir sey vermedi. Ne bu dünyada bir sey veriyor, nede öbür dünyada.
19 Yorumla
Soran1 yılçok doğru kendine saygısı olan bu dine sahip olmaz nisa süresi okuyunca çıktım zaten hiç bir kanıt yok belki de evrendir bana hiç bir şey kazandırmadı hem derin düşünmemi bile aldılar elimden neymiş günahmış sadece inanıcakmışız bence düşünmeyenler inanırlar hemde çok çaldı bizden türkler türklere benzemiyor araplara benziyor artık bu devirde
Soran1 yılama şunu unutma arap ülkelerde zina suçu cezası var ama cariyelerle olan nikahsız ilişki cezası yokmuş 😂😂😂😂
- 1 yıl
Cariyelere nikah gerek yok cünkü. Cariyelerin rizasinada gerek yok. Köle olduklari icin özgür iradeleri yok ve onlari tecavüz etmekte serbest.
Yani bir kadin neden Müslüman olur onu en basta anlamiyorum. Bu dünyada kadina zaten bir sey vermiyor, öbür dünyayi anlatan Ayetleri okuyuncada ordada sadece erkeklere veriyor kadinlara yine bir sey vermiyor.
Soran1 yılpeki kadınlara ne olacak hiç düşündün mi? yani fikrini merak ediyorum tabi bende müslğman değilim çünkü inandırıcı gelmiyor
Soran1 yılhâlâ merak ediyorum bu kadar yazan ayet var kadınlar bile bile okuyor ve hâlâ müslüman bu mantığı hiç çözemedim
- 1 yıl
Ateist oldugum icin ahirete inanmiyorum zaten. Hele islamin anlattigi ahirete zaten inanmam.
Kadinlar bu dünyada haklari icin mücadele ederlerse kazanirlar yoksa durum malum.
Soran1 yılbu dünya kazansa bile öbür dünyada bile kazanamayacaklar
Soran1 yılcidden müslüman kadınlara acıdım
Soran1 yılpeki diğer dinleri araştırdın mı?
Yapay Zeka Cevapladı
Her insanın inançları ve bunlarla ilgili kararları kendi iç dünyasında şekillenir. Bu süreçte çoğu zaman kişisel deneyimler, sorgulamalar veya toplumsal olaylar etkili olabilir. Kimisi bilimsel açıklamalarla tatmin olur; kimisi de hayatındaki olumsuzluklar ya da farklı bakış açıları yüzünden başka yollar arayabilir. Önemli olan herkesin inançlarına saygı göstermek ve empati yaparak birbirimizi anlamaya çalışmak 🌈. Herkesin kendi iç huzurunu bulması dileğiyle! 💫
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Müslüman "vakası" azalıyor işte ne güzel, gidişat gayet olumlu ama her dinsizi ateist zannetme yanılgınızdan vazgeçmenizi tavsiye ederim.
119 Yorumla
Soran1 yıltabi o da oluyor teistler var deistler agnostikler var farklı farklı ama son zamanlarda yükselmiş ben sadece neden öyle oldukları açıklama yapmalar merak ediyorum bu arada neden öyle oldunuz? açıklama yapar mısın?
- 1 yıl
Nasıl oldum? Ateist değilim, agnostiğim ve bunun 8-10 yıllık mazisi var. Türkiye'de doğan her 100 çocuğun 99u gibi ailem Müslüman olduğuma hükmetti, bende aklım erince ve zaman bulup merak edince bana koydukları dini araştırıp gerçek olmasının trilyonda 1 dahi ihtimali olmadığını görüp bu dine mensup olmamaya karar verdim. Hristiyanlık ve diğer yaygın olan 15-20 dini daha araştırıp gerçek olmadıklarını gördüm, ateizm kesin bir dille Tanrıyı reddediyordu ve deizm ise kesin bir dille Tanrı vardır diyordu, panteizm ise Tanrı evrenin kendisidir diyordu ve bunlar da bana göre değildi çünkü Tanrının varlığı veya yokluğu asla ispatlanamazdı, ispatlanabilse tüm dünya aynı dine mensup olurdu ve o zaman kimse imtihandan da bahsedememiş olurdu. Bilinemeyecek bir Tanrı özelinde kesin var veya kesin yok demeyi doğru bulmadığım için agnostik oldum. İslam ise dediğim gibi trilyon değil optilyonda bir bile gerçek değildir, araştıran hemen hemen herkes zaten bunun farkına varır o yüzden dinlerden bahsetmek yerine ateizm, deizm, panteizm ve agnostisizm arasındaki farklılıklardan konuşmayı daha doğru buluyorum ama bu 4ünün de ortak özelliği tamamının kesin bir dille dinlerin tamamen uydurma olduğu konusunda hemfikir olmalarıdır.
Soran1 yılbende onlardanım kanıt lazım arıyorum zaten evrende zaten araştırma sürecindeyim kanıtlar bulunursa ozaman ben panteizm ya da deizme geçerim şuanda ateistim ama EĞER KANIT OLURSA geçerim yani ama ispat olmadığı şeylere inanmam bana doğru gelmiyor zaten ama kuranda kadınlara ilgili resmen aklım almıyor oyüzden türklerde türklüğü kaybetti araplara benzetmeye başladı zaten islamiyet öncesi arap geleneklerde aynıydı sadece dinleri farklıydı zaten türkler de türklüğü kaybetti oysa asıl türkler mutlakla araştırır gerçeği bulur araştırmadan bir şeye inanmaz çünkü türkler olmayan kanıt olmayan ne yapsın yani
Soran1 yıleğer araştırarak yolunu buluyorsan saygı duyarım ama araştırmadan inanmalar beni cidden neyse zaten
Soran1 yılsoruyorum bu dünya ya imtihan değilse ve gerçekleri bulma kanıt bulmanın çabası olan dünyaysa? bunun cevabı nedir? demek oluyor ki imtihan değil de belkide bana göre bu dünya insanların yaşam dünyası ya her sorunlar insan aklıyla çözer değil mi çözünce imtihan kalmıyor değil mi belkide öldükten sonra ya toprak olursak? toprak olacaksak bu dünya niye imtihan olsun demek oluyor ki yaşam dünyası bu benim fikirlerim beğenmesen bile fikrilerimi saygıyla cevabını yazın
Soran1 yılçok sorguluyorum biri gelip islamcılar gelip bana günah diyor sorgulamak niye günah olsun sorgulamanın gerçeğine yol açan yolu değil mi bana göre belki ateist pansteist deist olabilir ama islam değil
- 1 yıl
Benzer fikirlere sahibiz fakat siz "mantık yürüterek" bu sonuca varırken ben Ayetleri, sahih hadisleri, icma, fıkıh, siyer, tefsir vs. okuyarak İslam'ın gerçek olmadığı sonucuna varıyorum yani delillendiriyorum, kadınlar mirastan yarım pay alıyor bu hiç adil değil o halde Müslüman değilim gibi bir çıkarımda bulunmuyorum mesela. Sizin sonuç doğru olabilir ama o sonuca varış şekliniz yanlış. Kadınları dövün diye Ayet var, o halde İslam adaletsiz bende bu adaletsiz inanca inanmam diye bir yol seçiyor olabilirsiniz mesela ama ben duruma şöyle bakıyorum. İki denizi salıverdik birbirine karışmazlar biri tatlı biri tuzlu, ikisinde de inci ve mercan yetiştirirsiniz diye Ayet var. Tek Ayette de 4 yalan var, birincisi tatlı suya sahip deniz yok, ikincisi tatlı ve tuzlu su karışır, üçüncüsü organik olarak inci tatlı sularda yetişmez, dördüncüsü mercan tatlı sularda ne organik ne suni olarak hiçbir şekilde yetişmez. Ben bu şekilde sonuca delillendirerek ulaşıyorum, siz biraz daha vicdani yönden bakıyorsunuz gibi geldi bana. Bir agnostik olarak tam olarak sizin dediğiniz sebeple ateist değilim çünkü bilmeden ispat edilmeden ateizm Tanrının olmadığı sonucuna varır, ben ispatlanmadan böyle bir sonuca varamam. Denebilir ki bir şeyin yokluğu ispatlanamaz, onu anlarım ama konu inanç olunca bu meselelerde kesin ispat mevzusu biraz karışık.
Soran1 yılbende araştırma sürecindeyim bu konu asla aileme açıklayamam çünkü hep azarlıyor bende soruyorum araştırıyor musun diyorum ailemde diyor ki tövbe öyle demek günah cehenneme gidersin diyorlar 😂 bir yol arıyorum çünkü ben bir şeyler farkediyorum farkettim ama sen benden daha çoook uzun zaman önce farketmişsin benden daha iyi bilirsin çünkü çok araştırmışsınız ve bende sizden de öğrenerek daha iyiye katmış olurum ama ne olursa olsun kadınları dövünmez adeletsiz mi sanki erkeklerde hiç adaletsizlik yapmıyor niye onlara da dövün yazmıyor niye biliyor musun kuranda en çok erkeklerden bahsediyor hem erkekler kadınlardan üstün olduğu belli zaten ama açıkça açıklamıyor çünkü biliyor ki kadınlar bunu duysa vazgeçir diye yani gerçek gelmiyor yani baya çelişkili var neyse bulduğum kanıt sadece evren olabilir tanrıyı bilmem ozaman ve mehzepleri ilgili inanmıyorum çok saçma geldi nerden çıktı bu mehzepleri kim kural koydu Allah mı insanlar mi insanlarsa niye insanlar koyduğu kuralı günah sevap olsun ona göre yaşayım işte tıpkı islam hristiyan yahudi de böyle gibi dinler ortaya çıkardıve bunlar yani anladığın kadar bende senin gibi bilmiyorum sadece tek bildiğim evren ama evren ne olduğuna bilmiyorum ama islam olamam ozaman bende agnostikliğe geçiyorum çünkü her şey çok karışık ve çok çelişkili
Soran1 yılbiliyor musun islam kadınlara çok değer verir diyorlar ama gerçekler cariyelerle ilişkisi zina sayılmazmış bir erkeğe 4 kadın eşi olması helalmış kadınlar erkeklere itaat edecek yazıyormuş kocasının yatağa gitmeyen kadınlar melekler sabaha kadar lanet edermiş 😂😂 kadınları hafifçe dövün yazıyormuş resmen bunlara inanan cidden kadınlar yarım akıllıdır ve anladığın kadar bir erkeğin nefsine göre yazılmış valla pes
- 1 yıl
Agnostisizm kesin olarak Tanrı vardır veya olmalıdır demediği gibi doğrudan olamaz olması da imkansız demez, olup olmadığını bilmediğimiz için ne kesin var ne kesin yok diyemeyiz zaten. Panteistlerin dediği gibi evrenin kendisi de Tanrı olabilir agnostisizm buna da açık çünkü bir taş bir kuş bir ruh vs. illa Tanrı bu şekildedir soyuttur somuttur gibi bir şart yok eğer Tanrı varsa da yani bir nevi panteizmi de içine alır. Deizm bir ara geçiş durağı gibi geliyor bana ilk dinden çıkınca din yok ama Tanrı kesin vardır yaa diye düşünüp tam anlamı ile dinden kurtulamayan veya Tanrı korkusunu aşamayanlar için var diye düşünüyorum. Ayrıca ateizm kesin olarak Tanrıyı reddeder, dur bakalım ispat ederseniz inanırım denmesi agnostisizm dir çünkü açık kapı bırakmıştır, ateizm de genelde o açık kapı kesin olarak kapatılmıştır. Ayrıca Kuran'da açık açık kadının yarım erkek şahitliğine, yarım erkek mirasına sahip olduğu söyleniyor zaten sadece dövün Ayeti de değil kısacası ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor yani açık açık yapılmıyor diye bir şey yok, hele hele sahih hadisler tam içler acısı durumda. Kadın güzel koku süremez, kadın yalnız dışarı çıkamaz, kadın ziynetini belli edemez, kadın örtünür, kadın bir şey isterse veya istenirse perde arkasında olması gerekir, kadın erkeklerin olduğu ortamda çalışamaz, kadın sesini erkeklere duyuramaz, kadına yöneticilik vermeyin hadisi, kadın erkeğini dinlemek zorundadır, peygamberin ağzından aktarılan hadise göre size kadından daha büyük bir fitne bırakmadım denir, namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır denerek hayvanlar ile denk bile tutulur vs.
- 1 yıl
Son yazdığını yeni gördüm, açık açık kadını dövün yazar, hafifçe diye bir kelime yok orada, onu dinlerini kurtarmak için mealciler ekliyorlar ki fazla yüklenen olmasın diye ama orijinal metinde öyle bir kelime yoktur. Zina eden kadın kesin öldürülürken erkeğin öldürülmediğini, çoğunlukla tazir yani azarlama ile kurtulduğunu biliyorsundur. Henüz adet görmemiş yani 7-8 yaşında kızlardan nasıl boşanılacağını bile düşünüp Ayet indirmiş İslam Tanrısı, erkek 4 kadın alır diye bir şey yok bu arada Ayetin orijinali ikişer üçer dörder alın der, beşer altışar diye de devam edebileceği gibi bir şeyi dörder diz dendiğinde kimse dört tane dizip bırakmaz, onun asıl anlamı dörder dörder yani kim 4 ile sınırlamış? Bizatihi İslam peygamberi öldüğünde 9 ile 11 arası eşi dul kalıyor, 10un üzerinde de cariyesi var onlar hariç. Cariye zaten ihtiyaç gidermelik kadın köledir, halife Ömer'in oğlu cariye tüccarı hatta uzmanı olmuş herkes ona sorarmış. Cariyelerinizi fuhuşa zorlamayın yoksa o cariyeleri affederim diye Ayet var yahu, zorlayanlara ceza vermiyor dikkatinizi çekiyorum zorlananı affederim diyor. O dönem cariye bol olunca sahabe diye saygı gösterilen kişiler cinsellik için cariye pazarlıyor hadislerde çok daha fena şekilde anlatımlar mevcut.
Soran1 yıldaha açıklayacağın varsa onu bile açıklayın
Soran1 yılbelki sorgularsın belki de bilirsin o bahsettiğin hadis kadınlarla ilgili kuran kerim mekkeye indirildiği sene eski türk kadınlar yönetiyordu devleti bu bile yönetiyorsa işte kadınları yönetemeyecek kadar ne engel var zaten erkekler daha güçlü olduğu gibi kadınlarda gücü var o da akıl yani kadınlar daha akıllı erkekler daha güçlü olduğu gibi ve eski türk kadınlar yani hatun denilir bu ülkenin de bu konular bilse cidden gülerler yani bil diye açıkladım sana fikirikeirmi ve gücüm olsaydı ilk ortadan sileceğim olursa bunları hadisleri silerdim 😂😂😂 ama açıklayacağın varsa açıklayabilirsin ve ben araştırmaya devam ediyorum
Soran1 yılve bu arada bende bilmiyorum bu din ilgili sadece tek bildiğim tek şey o da bilmemek ve açıkladığın için çok teşekkürler
- 1 yıl
Türklerden Tomris hatun gibi yöneticiler de çıkmış, erkek hükümdarların yanında eşleri at sürerlermiş ama Arapların inançları sonrası haklar bir bir kaybedilmiş. Çok fazla devrik cümle kurmuşsun yarısını anlamadım ama tarih de din gibi özel ilgi alanım yani eski Türklerin inanışından yaşayışına, kadına verdikleri değerden Amazon kadınlarına kadar araştırmıştım. Olay aslında Muhammed'in kıskançlığı, Ayet bile koymuş kitaba ben öldükten sonra karılarımla kimse evlenemez diye. Ölüsü bile kıskançlık yapıyor düşün daha 18inde dul kalan Ayşe ve çoğunluğu genç eşleri ömrü boyunca evlenemiyorlar, bu da bir şekilde ihtiyaç yani akıllarında kıskançlık ama o kadınlara yapılan organize bir kötülük var ortada. Çok din araştırdım ama İslam kadar kadını ötekileştiren başka bir din görmedim. Hristiyanlık da bir nebze kadına kötü bakar hatta cadı avları orta çağ Avrupa'sında meşhurdur ama İslam kadar asla olamaz. Kadın kendi çocuğunu emzirdiği için kocasından süt parası talep edebilir mesela biliyor muydun? Nasıl yani kendi çocuğu değil mi diyeceksin ama değil, bebek doğduğundan itibaren erkeğin malı kabul edildiği için kadın da kocasının çocuğunu emzirdiği için bu hakka sahip. Aşırı enteresan kuralları var, kısıtlayıcı ve baskıcı bir ceza anlayışı da var yani Afganistan diyoruz gerçek İslam bu değil diyorlar, gerçek İslam nedir kimsenin bildiği yok.
Soran1 yıldemek verdiğin kararlar ilgili en doğrusu vermişsin
Soran1 yılyusuf güney bahsettiği her konular ne düşünüyorsun ne fikirlerin var
Soran1 yılsenin fikirleri çok hayranım kafamı her türlü oturttamadığımı iki dakika da oturtturdun
- 1 yıl
Bir faydam olmuşsa ne mutlu bana. Yusuf Güney için bir şey düşünmüyorum, şarkılarıyla popüler olamıyor artık farklı konulara yöneliyor. İspalanamaz konularda ortaya teoriler atmak gündemde tutmasına ama ispat zorunluluğu olmamasına yol açıyor tam istediği gibi. Benim de oturtamadığım şeyler oluyor çünkü insanız, hani bazı Müslümanlar inanmıyorsan dünyayı kim yarattı gibi saçma sapan sorular sorar sanki inanmadığımız için kendimizi Tanrı zannediyormuşuz her şeyi açıklayabilirmişiz gibi, emin ol onların da açıklayamadığı şeyler var ama vardır bir hikmeti diyerek kendilerini uyutuyorlar, Tanrı bilir diyerek soruların birden bire yok olduğunu düşünüyorlar. Tarih boyunca bu böyle olmuş, insan antik çağlardan itibaren açıklayamadıkları her şey için bir Tanrı uydurmuşlar Bereket Tanrısı, Yeraltı Tanrısı, Rüzgar Tanrısı vs. ama olaylar açıklanınca hepsi birer birer kaybolmuş. Uyanık Müslümanlar da Tanrılarının bile açıklayamadıklarını bizden bekliyorlar. Misal benim bir teorim var, açıklanamayan şeyler örneğin hayalet, ruh, reenkarnasyon, cin vs. hepsinin aynı şey olduğunu yani bir ruhun olabileceğini düşünüyorum. Cin kavramı zaten İslam'dan önce bile var, kısacası sadece ruh ile tüm bilinmeyeni açıklayabiliyoruz diye düşünüyorum. İnsanız neticede fikir yürüteceğiz, deneye yanıla göre öğrene geliştireceğiz kendimizi.
Sonradan Hristiyan olmuş bir Türküm bende. Eskiden müslümandim bende araştırmam sonucunda Hristiyan oldum.
012 Yorumla
Soran1 yılAileniz nasıl karşıladı?
Soran1 yılmüslümanlıktan seni iten nedir?
Soran1 yılseninki değil benimde öyle oldu türkiyede yaşayan bizim gibi herkeste öyle
Soran1 yılben sadece anlatmalar neden öyle oldular zaten başlığında belli sen sadece hristiyan olduğunu söyledin ama neden olduğunu da da soruyorum fikirlere merak ettim benim fikirlerimi zaten açıkladım
Soran1 yılşimdi soruyorum onca insanlar içinde tanrı neden isa mesih oğul edinsin? ben müslüman da değilim hristiyanın da sadece araştırma sürecindeyim oyüzden sormak zorundayım
Soran1 yılhristiyanlığın ilgili anlat
Soran1 yılya da nasıl başladın?
Soran1 yılyahudi ateist deist olabilirdin?
Soran1 yılbana göre yinede çelişkili çünkü tanrı onca insan içinde isayı neden oğul edinsin ve gerçeklerin kanıtı var sadece evren
Soran1 yılbu konu hiç bir şey bilmediğim için oyüzden anlatmayı istedim senden
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılSaçma sapan nedenlerden oluyorlar yok tanrı kendi kaldiramayacağı bı taş yaratabilir mi gibi saçma cümleler yüzünden
020 Yorumla
Soran1 yılkuran da nisa süresi yüzünden islamı bırakıp ve başka dinlerde araştırdım bana gerçek gelmedi artık ateist olmaya karar vermiştim
Soran1 yılbenim gibi olanlar var mı diye bu soruyu paylaştım
- 1 yıl
Aferim sana kadın düşmanlığı var zannettiğin için inançtan çıktın. Böyle devam et
Soran1 yılsen devam et arapların kültürüne
- 1 yıl
Din ile kültür aynı şey değil. Ayrıca ölünce görürüz Arap kültürünü
Soran1 yılbence doğmadan önce nasıl yoksa ölünce de öyle olur hiç biri kanıt yok ortada
- 1 yıl
Doğmadan önce seni biri yarattı hani bunu anlatmaya çalışıyoruz. Atıyorum şu an üzgünsün bunu bana bilimsel olarak kanıtlayamazsın ama bu yanlış olduğu anlamına gelmez.
Soran1 yılkanıtlayamam zaten çünkü kanıt yok değil mi kanıt olmadığına göre yok olduğuna gösteriyor hem bu arapların çıktığı şeyi düşünceler yüzünden hayatım ziyan olmasın
Soran1 yılanlatmak istediğim şu nisa suresi bana saçma geldi bana saçma geldiği için çıktım ve geri dönmem ölsemde
- 1 yıl
SLK mısın ya okuma özrün falan mı var ne yazdım tekrar oku bı. Bu hayatın değil ama diğer hayatın net rezil olacak ona emin ol
- 1 yıl
Dönme kardeşim ölünce de Allah'a Allah'ım ben nisa süresini sevmedim dersin
Soran1 yılsöylerim merak etme söylerim senin inandığına göre ama öyle olmadığında asıl sen rezil olursun
- 1 yıl
Ben yanacaksın diyorum sen rezil olmak diyorsun ya Rabbim ya
Soran1 yılyanlış klayve yazdım şu ki asıl ya öyle olmasa ozaman sen rezil olursun...
- 1 yıl
Tamam rezil olayım o problem değil sen sonsuza kadar yanarsın sıkıntı orada
Soran1 yıldaha kanıt bile yok sen hâlâ ne dediğine bak 😂😂😂
- 1 yıl
Kanıtlayamadığın her şey yanlış değildir. Ayrıca 50 yıl sonra kanıtı görürsün
Soran1 yılbelki toprak olabiliriz ve artık hadi ordan olup gider misin sen din tartışma yapmıyorum burada sadece neden oldunuz diye anlatmalar istedim sen bu nisa süresi oku cariye ilgili midem bulandı belki ama yine kendine saygısı olan bu dinden vazgeçer ama sen inanırsın yarım olduğunu belli zaten çünkü o sürede öyle yazıyor zaten ama okumanı tavsiye ederim...
- 1 yıl
Kuranı baştan sona okudum merak etme hepsinin açıklaması var ama siz bı yerinizden anlarsaniz dinden çıkarsınız zaten. Belki toprak olabiliriz diyorsun ya olmazsak? Toprak olsak benim açımdan sıkıntı olmaz ama olmazsak sana ne olacağını gayet iyi biliyorsun
Soran1 yıltamam sen kurana okumaya devam et ben bilimsele kanıta tercih ederim sizin gibiler okur tabi artık yazma saygı duy bana sadece kuran değil incil de var zebur tevrat da var ben hepsini okudum nerden biliyorsun hepsini okumadığımı hepsini okudum bana sadece nisa süresi yzünden çıktım
Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı. Sen bunları düşünme kendi dinine bak ateistlerdende uzak dur herkesi dinden cikarirlar
02 Yorumla
Soran1 yılbende ateistlerdenim 😂😂😂😂
Cidden buyuk asiri artis var islamci olan pek kalmadi gbi ozellikler erkekler cogu ateist ya da deist agnostik su anda
06 Yorumla
Soran1 yılbende ateistlerdenim ;)
Soran1 yıldalga mı geçiyorsun bu soruyu niye sakasına paylaşıyım?
hiç biri kanıt yok kitaplar uyduruk araplardan çıkmış gelenekler emirleri farzlar bana çok saçma geliyor hem insanlar çok acı çekiyor hiç bir tanrı kurtarılmıyor
Soran1 yılben kanıt var diyor muyum kanıt var diyenler kendilerinden anlatsın zaten
1 yılMuslumaniz
02 Yorumla
Soran1 yılateistlere sordum size değil
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği