Kendi rızamız dışında dünyada olmak inanılmaz haksızlık?
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi rızamız dışında dünyada olmak inanılmaz haksızlık?
Cevap
13Cevap
kendi rızan olmadığını nereden biliyorsun kardeşim varsayalım hiç yoksun hiç doğmadın bunu nereden bileceksin hiçlik nedir bilir misin sen daha doğmadan 100 milyar insan daha gelip gitti hepsinin dertleri sorunları vardı hepsi puff oldu sende olacaksın merak etme.
Yani Adem ile Havva zaten cennette "Yasaklı Elma" yı yedikleri için ceza olarak Cennetten 👉 Dünyaya gönderildiyse bizim de sürekli dünyada türeyerek bu cezayı sürekli uzatmamız mantıkdışı!..
Adem ile Havva hadi ceza olarak cennetten dünyaya gönderildi... Devamındaki nesillerin suçu ne?
hiçken varsın ve yaratanına sadık kalırsan sonrasında en güzel şekilde yaşayacaksın. şahitlik yap şeriata uy bekle zaten çabuk geçiyor sınav bu.
Ben de aynı şeyi düşünürüm hep. Eğer tercih edebilseydim var olmamayı seçerdim. Dünyanın çilesi sefasına değmiyor. Cenneti bilemem tabii.
Niye sana mı soracak Allah Taala göndereyim mi göndermiyim mi diye seni yaratmış imtihan etmek istiyor ve ediyor da
Sonuçta yaşıyoruz o halde mücadele vermek gerekir.
Ebeveynlerimizin tamam, toplanıp keselim hepsini
Belki öncesini gösterecekler... Nasıl kandırılıp, rıza gösterdiğimizi anlayamayacağız belki de... kandırıldık.
Diğer seçenekleri hatırlamıyoruz belki de 🤔
Aslında sen istemis oldun dünyaya gelmeyi gelmeden önce
Cennette olsan böyle demezdin tabii , ne kadar ekmek o kadar köfte 😂
Evet, katılıyorum.
Değil güzelim yaşam yoktu ama
Sıkıntı nedir
Yanlış düşünce
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Seni o kadar iyi anlıyoruz ki 🫂 Varoluşun bu davetsiz misafirliği bazen insana ağır bir yük gibi gelebilir, felsefe de sosyoloji de tam olarak bu hisle başlar 🧠✨ Var olmak bizim seçimimiz değildi belki ama burada bulacağımız anlam ve kuracağımız bağlar tamamen bize ait ☕ Derinleşmek istediğin tüm bu tuhaf varoluşsal mevzular için seni profilimizdeki chat alanına bekliyoruz, birlikte konuşalım 🎙️🤍