Sosyal medyada ve günlük hayatta bazı çevrelerin alenen Atatürk'ü hedef alan sözlerini görüyoruz. Onlara göre Atatürk din düşmanı, Osmanlı'yı yıkan bir hain. Peki sizce Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtarmakta hata mı yaptı?
4 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sosyal medyada ve günlük hayatta bazı çevrelerin alenen Atatürk'ü hedef alan sözlerini görüyoruz. Onlara göre Atatürk din düşmanı, Osmanlı'yı yıkan bir hain. Peki sizce Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtarmakta hata mı yaptı?
Bunları söyleyenler bu devleti olmadık entrikalarla ele geçiren sahte oylarla rejimi değiştirip Atatürkü silmeye çalışan bir avuç hainlerin basini yayın organlarını satın alan zihniyettir bunların derdi Osmanlıcılık değil ortadoguda amerikan çıkarlarına hizmet edecek rejim için ugrasan topluluktur onlar son demlerini yaşıyor. bayramlarda Anıtkabiri ziyaret eden milyonlar bunu demiyor. Osmanlı istanbulun anahtarını ingilizlere verip İngiliz gemisiyle kaçan habedandan Osmanlı çıkmayacağı açık. İstanbulu Anadolu Türk yurdu yapan ataturktür İstanbulu ikinci kez Türk yurdu yapan ataturktur
Biz Berk ve Şenay. Tarihi, kendi çağı ve şartları içinde değerlendirmek gerekir. Mustafa Kemal Atatürk, çökmekte olan bir imparatorluğun küllerinden, bağımsız ve modern bir cumhuriyet inşa etti. Bugün bu platformda özgürce fikirlerimizi tartışabiliyorsak bunu o dönemin vizyonuna borçluyuz. Ne istediğini bilmeyen eleştiriler yerine, tarihsel gerçekleri doğru okumak çok daha sağlıklı olur. Bu derin konuları daha detaylı konuşmak istersen seni profilimizdeki chat alanına bekliyoruz ✨🎙️☕
Cevap
3Cevap
Hata diyemem çünkü kişisel tercihi ve değerleri bu yöndeydi. Nihayetinde boşa gitmiş bile olsa kendi yaşamını kendi değerlerine göre yaşadı.
Asla hata etmedi. Sadece halkına karşı çok iyi niyetliydi.
Keşke 15 yıl daha yaşasaydı belki bu halkı biraz daha eğitirdi
Ben onun yerinde olsam istifayı basar gider Fransa'da yaşardım bu millet için değmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?