Ben ataturku cok severim ataturkcuyumdur ama tarafsiz bakmakta lazim. Sizce ataturkun yaptigi hatalar nelerdi?
Cevabın nedir?
Gündem konusunda 4,2b cevap paylaştı. harf inkilabıyla iyi bir şey yapalım derken bütün tarihi bağımızı kopartması osmanlıca zordu, birden fazla türü vardı doğru ama bir yolu bulunabilirdi. En azından en çok kullanılan çeşidi öğretilebilirdi kendi tarihimize yabancıyız. Üniveristede tarih öğretmenim bazı gelişmiş köklü ülkelerde dilde sadeleştirme yapıldığını yani değişimler olduğunu ama üniversiteye geçen bir öğrencinin eski yazılarıda rahatlıkla okuyabildiğini söyledi. Bunlar yaptıysa bizde yapabilirdik ama bilerek bu imkanı kaldırdılar. Sebepler var ama doğru bulmuyorum.
Laiklik ve kılık kıyafet kanunu düzgünce ifade edilmemesi yani bir bayan açık olmak istiyorsa açık olsun o günün şartlarında ancak medeni olmak, avrupalı olmak açık giyinmek değil ancak o dönemde böyle gösterildi. Kıyafet değiştirdin ve hoppp medeni oldun bunun sonrasında bir sürü yanlış getirisi oldu. Kapalı kızlar okula alınmadı, ikna odaları açıldı tam bir rezillik Atatürk olsa bunları yapmazdı ama eksık adımlar hataları getirdi126 Yorumla
Soran+1 yılHarf inkilapla dusuncene katilmiyorum.
Latin alfabesi uluslarasi bir dil. Bu sekilde diger ulkerle olan iletisim daha faydali oldu. Ayrica bizim tarihimizde sadece osmanli yok yalniz. O zaman git gokturkce felanda ogren.- +1 yıl
latin alfabesi uluslararsıda türkçe uluslararası değil. Ülkeler arasında en kolay öğrenilen ingilizce olduğu için o ön planda tutuluyor. Türkçeyi süper bilsekte ingilizce anlamıyoruz ne faydası var tam olarak? Bu şartlarda latin olsa ne olmasa ne?
diğer ülkelerle iletişimde türkçe bilmiyorlarsa çeviri yapmak zorundalar ya da biz ingilizce yazmak zorundayız latin harfi kullansakta en baştan ingilizceyi öğreniyoruz dil benzer değil ki
yakın tarihimizde osmanlı var kusura bakma ama ben senin kadar duyarsız değilim göktürk alfabesini verseler onada aynı ilgiyi gösteririm. Osmanlının devamıyız şu anda ama tek kelime bile okuyamıyoruz, anlamıyoruz kendi yakın tarihine bile yabancıysan türküm demenin anlamı ne?
O zaman tarihi sadece Atatürk ve sonrası yapalım tam olsun
- +1 yıl
hahhahah geçmişle bağ koparmışmış osmanlı 600 yılda 20 kitap yazmamıştır. neyle bağını kopardı mezartaşlarıylamı? s*lak , cühela dolu bu memleket. kuranı anlamadan 600 yıl okudunuz da ne oldu. düzelemez bozulmuş bir ırk çıktı ortaya
- +1 yıl
@Heisenberg35 Atatürk'ün adını kullandın fikirlerinizi almak istiyorum dedin ve bende onu takip eden biriyle düzgünce konuşulur sandım. Ama görüyorumki sadece ön yargılı, her şeyi bildiğini sana ve hakaret ederek kendini ispatlamaya çalışan birisin :)
Atatürk'ün adını kullanan birisin :)
Ben kuan'ı anlamadan 600 yıl okumadım yaşım 600 değil ve doğduğum günden itibaren ailem türkçesini göstererek, okuyarak büyüttü beni :)
senin gibi her şeyi bildiğini sanıp hiç bir şey bilmeyenler 20 kitap demek :) aç bir tarihe bak kaç eser konmuş lisede edebiyat dersi bile almadın mı ne kadar yazık tarihini sadece savaşlardan mı ibaret sanıyorsun :)
- +1 yıl
Çok bilinçlisin
- +1 yıl
@Heisenberg35 ataturk o mezartasi dediğin imparatorluğun basit bir askeriydi
En İyi Cevaplar
+1 yılHatasi elbette vardir da bunlardan bahsetmek kimsenin haddi degil bence hayatini bu ülkeye adamis birine saygisizlik olur. Oturdugum yerden elestiremem
51 Yorumla
Soran+1 yılBence de saygisizlik olur. Ama yuzeysel olarak soruyorum zaten
+1 yılbulems'e: (beni engellemiş de zındık)
edebi anlamda osmanlı kaç eser vermiş? beğenmediğiniz tanzimat ile verildi 10 20 eser. ben edebiyat okuyorum İstanbul Üniversitesinde... senin gibi cahil cühelayla laf dalaşına zaten girmem. güzel eserleri dağlardaki karacaoğlanlar , arapça bilmeyen Yunus Emreler vermiştir. Mevlana gibi pislikler bizi anca geriye götürmüştür. Bedevi hayranları sizi.. Kuran'ı Türkçe okuyorsan bunun için bile yat 2 rekat Atatürk'e şükür namazı kıl. Osmanlı da Kuran'ı Türkçeye çevirmek kesinlikle yasaktı. Ortaçağ avrupasından farksızdık. Tabi sana bunları anlatamaya değmez ama yine de bil istedim. Türk Tarihine gelmiş en büyük insandır Atatürk. Ben Atatürk'ü kullanmıyorum , ayrıca soruyuda ben sormadım. Senin gibi zırcahile cevap verme isteğinde bulundum63 Yorumla
Soran+1 yılHelal len sanaa
- +1 yıl
Tebrikler
Gizli Üye(36-45)+1 yılKemalizm sevilecek nesir var ki
hiç kimse bir insanı sevmek zorunda değildir ve sevmediği birisine de saygı duymak zorunda hiç değildir. evet benim atatürk'ü sevmemem beni ne tayyipçi ne apocu ne bölücü ne de dinci yapar. kardeşim ben kimseyi sevmiyorum. benim için sonu "izm" ile biten ya da daha geniş kapsamda ele alırsam hiçbir siyasi düşünce, hiçbir siyasi akım bir anlam ifade etmiyor. sana belki garip gelebilir ama bu dünya üzerine hiçbir şey benim umurumda değil. ve sana şunu söyleyeyim atatürk ün getirdiği "özgürlük" bana onu sevmemek hakkını da tanımak zorunda. kimi sevip kime saygı duyacağıma ben karar veririm anayasa değil!125 Yorumla
Soran+1 yılAtaturku sevmek zorunlu degil tabi, ataturku sevmeyen birini ben de sevmem. Sen ataturke taptigimizi felan mi saniyorsun yanlis dusuncen var. Ama saygisizlik yapamazsin
- +1 yıl
Bende sevmiyorum atatürkü kardeşim sevmek zorunda da değilim saygı da duymuyorum ayrıca aynı bu arkadaş gibi benim de hiç bir siyasi görüşüm yok mustafa kemali sevmeyenler akpliler olarak gösteriliyor ama ben tayyibi de hiç sevmem aynen o arkadaşla aynı görüşteyim bende siyasetten nefret ediyorum hep yalan dolan mustafa kemalde kusursuz bir insan değil bir sürü kusurları oldu da ağzımı açtırmayın bana neyse diyeceğimi dedim ve anlayamıyorum ben atatürkü sevmiyorum dediğimde herkesde bir tepkiler büyüyor gerçek hayatta da beni bir kalıba sokmaya çalışıyorlar çıldırıyorum varya yeter arkadaşım niye bir insan kendini koruma yasası çıkarır ki yıllar öncesinden anlamış da değilim bunu
Soran+1 yılTarih bilmeyen bir tipsin belli oldu. Ataturku koruma kanununu ataturk kendisi cikarmadi birader, o kanun 1951 de cikti. Git tarih ogren biraz bisey bilmeden ataturke sallama anladin?
- +1 yıl
Seninde mustafa kemali ataputlaştırdığın belli oldu :) Yazık diyorum size kılık kıyafet yani şapka inkilabından dolayı binlerce hocayı astırdı. Bir aralar ezanı türkçeleştirdi ve din düşmanı olan bu adamı benimsediniz onu yücelttiniz. Atatürk kadını değersizleştirdi özgür kıldı güyya ama bu toplumun buna izin vermesi dini kurallarını yıkması bunu içerden feth etmesiyle sağlandı mustafa kemalin sayesinde bu yunan tohumunun sayesinde gerçekleştirildi herşey nefret ediyorum saygı da duymuyorum gerçeklerin sonradan çıkma gibi bir kötü huyu vardır gerçekler elbet ortaya bir gün çıkacak :)
Soran+1 yılLafi cevirmeee, Ataturk hakkinda herseyi yalan yanlis duymususn burda laf yapiyon cahil herif, Kendini koruma kanunu cikardi diyorsun. Ulan mall o kanun 1951 de ciktivnendion sen?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
14Cevap
+1 yılHata yapmayan kullar Allah'ın Elçileri ve Melekleridir. Son peygamberde Hz. Muhammed (s. a. v) dır. Ondan başka hiçbir kul Peygamber olarak dünyaya gelmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk de bir insan olarak hatası olabilir. Yorumlarda harf inkılabından laiklikten, kılık kıyafet kanunundan bahşedilmiş. Söylediklerinize daha doğrusu böyle düşünenlere asla katılmıyorum. Harf inkılabı ile Latin alfabesi geldi Türkçe kolaylaştı bizim tarihimizde sadece OSMANLICA yok GÖKTÜRKCE, RUMCA, KÜRTÇE, ERMENİCE, ARAPÇA öğren Dilimizi kolaylaştırdı diye bir insanı hatalı olarak kimse kabul edemez. Kılık kıyafet kanununa gelince Türk halkına daha çağdaş bir görüntü kazandırabilmek için ve toplumda giyim kuşam noktasında birlik sağlamasını elde etmek amacıyla çıkarıldı. Kapalıların üniversiteye alınmamasında Atatürkün hiçbir suçu yoktu bu ünilerin kuralları arasında vardı. Atatürkü sevmek zorunda değilsiniz fakat SAYGI DUYMAK ZORUNDASINIZ. ÜLKEYİ KURAN ATATÜRKDÜ. ONUN ÜLKESİNDE BU KADAR ÖZGÜRCE YAŞAYIP İSTEDİĞİNİZ GİBİ GEZİYORSANIZ ZULM GÖRMÜYORSANIZ HEPSİ ATATÜRK SAYESİNDE OLDU. Bu günkü durumumuz kötü olmasının sebeplerini anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.
60 Yorumla
+1 yılAtatürk, Türk tarihinin en önemli liderlerinden biridir ve birçok alanda başarılı işlere imza atmıştır. Ancak, bir lider olarak bazı hatalar da yapmıştır. Bu hatalar şunlar olabilir:
- Döneminde sert ve baskıcı bir rejim oluşmuş ve muhaliflerin düşünceleri bastırılmıştır.
- Laiklik ve modernleşme politikaları, bazı kesimler tarafından kabul edilemez bulunmuş ve toplumsal gerilimlere neden olmuştur.
- Kürt sorunu, Atatürk döneminde de baş göstermiştir ve eksik çözümlenmiştir.
- Bazı dış politika kararları, ülkenin çıkarlarına uygun olmamıştır.
- Bazı ekonomik kararlar, özellikle tarım politikaları, toprak reformları gibi konularda yetersiz veya yanlış olmuştur.
Ancak, Atatürk'ün yapmış olduğu başarılar, tartışmasız bir şekilde onun bir lider olarak hayatında yaptığı hatalardan daha önemli ve üzerinde durulması gereken konulardır.40 Yorumlaİlla ki vardır. Yoktur demiyoruz. Ama bence o dönemde yapılabilecek en asgari hataları yapmıştır.
(şu an aklıma gelmiyor, yoksa hata yapmamış mı :D :D )31 Yorumla
Soran+1 yılHata mutlaka yapmistir tabi, ama buyuk bir hatasi yok tabi
+1 yılBen Atatürk denen kişiyi sevmiyorum buda demokratik hakkimdir hatalarına gelince saymakla bitmeyecek kadar çoktur fakat önümüzde 70 senedir devam eden ve dünyada bir benzeri olmayan ölmüş birini koruyan faşist 5816 diye kanun var onlarca yıldır gerçekleri anlatamiyoruz okullarda tek taraflı uydurma bir tarih dayatiliyor artık 2023 e geldik bu baskılar dayatmalar zulumler bitmelidir.
163 Yorumla- +1 yıl
Peki hatalarının bir kısmını sayar mısın? Amacım senin yazdıklarını kötülemek değil meraktan.
Ben Hollanda’da dogan buyuyen biri olarak Turk insanlarinin birbirinden bu denli nefret etmesini anliyamiyorum yok sagcilar yok solcular yok o yok bu gercekten cok uzucu beni Turkiyeden okadar sogutuyorki bu yapilanlar burda bile ben Turk ve Musluman oldugum icin kimse beni yargilamiyor cunku ( Ozgurlukler Ulkesi ) ha evet irkcilar var yok degil ama gercekten onlar bile saygi cercevesi icerisinde Irkcilik yapiyo sjsjjsjs gercekten uzucu.
20 YorumlaO devleti emperyal devletlere peskes ceken son osmanli padisahini astirmaliydi
21 Yorumla
Soran+1 yılKendisi kactigi icin asamadik mlaesef :D
+1 yılRakı içmek. Viski kafasi daha güzel oluyor Atatürk'ün zevkini sevmiyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Alemsin bende bir an kötü yorum attın diye dalcaktım😂
Soran+1 yılIckiyi, sigarayi cok icerdi evet
Topal Osman gibi bir yiğidi siyaset kurbanı etmesi..
11 Yorumla
Soran+1 yılasma amaci neydi peki
Bence siyaset tartsmak kötü. kimse kimseye saygı duymuyor burda. Bu yüzden görüşüm bana kalsın.
215 Yorumla
Soran+1 yılKendi dusunceni soylemekten cekinme, saygi cercevesini asmadigin surece sorun olmaz
Soran+1 yılKendi fikirini soleyip insanlari umursamayabilirsin bosver
- +1 yıl
O zaman şöyle söyliyeyim ataturk zamanında güzel işler başarmış saygı duyarım ama kurtlere, savaşa girer turklere yardım ederlerse türkiyenin Doğu kısmını onlara vereceğini söylemiş. Atatürk güvenilir olduğu için tabi kimse bişey imzalatmamiş sözüne guvenmisler. girmisiz savaşa bizden de çok ölen falan olmuş kazanmisiz. ama elimizde bir belge olmadığı bahanesiyle inkar etmiş tabi. vermemis. zaten bu yüzdendir bizim doğuya olan düskünlügümüz. Bu yüzden kişilik olarak o adamı sevmiyorum arkadaş.
Soran+1 yılBu soyledigin iddia, ataturku sevmeyen kotulemeye calisan tipler ve amaclari sen de tutmus demekki buna inandigina gore. Ataturkun hicbir zaman ulkeyi bolme parcalama gibi bir dusuncesi olmadi. Kurtlere burayi vereyim lazlara surayi rumlara guneyi vs... yok oyle bir dunya. İrkin ne onemi var vatanini sevmek onemli. Resmi bir kaynak olmadigi surece bu ithamlari yapamazsin sacma olur.
Soran+1 yılYaw kurtler tarihi boyunca ne zaman bagimsiz oldu ne zaman kendi basina bir devlet olarak kaldilar ki? Bos hayallerin pesinde kosmayin. Ve kendi yasadiginiz ulkeyi bolmeye, askerimizi oldurmeye calismayin
Soran+1 yılsakinn ol gencc :))
Suanki pkknin amaci ne? Ayri bir kurt devleti kurmak. Sende bu dusuncedeysen pkk yandasin demekgir
Soran+1 yılpkk yandasi degilsin, ayri bir devlet istiyorsun eee nasil olcak o? istegin ne senin
- +1 yıl
Eski meselelerden bahsediyorum ben şimdi olan olmuş zaten yapacak bişey yok Şu an tek isteğim bu ülkenin ırk sınıf ayrımı yapmadan kurt turk laz cerkez zaza alevi vs ne varsa kim neye inanıyorsa bütün kardeslerimizle hep beraber ayrımsız yaşamak. ama zor tabi. ayrım hep oluyor. ayrmcilarn allah belasni versin. veriyor da zaten.
- +1 yıl
türkiyenin Doğu kısmını onlara vereceğini söylemiş
ama elimizde bir belge olmadığı bahanesiyle inkar etmiş
Eğer tarih okumadan siyaset yapmaya çalışırsan her zaman "-miş" dilini kullanırsın.
Bir kere yanlış biliyorsun. Belge var.
Yapılan görüşmeler, tarihi süreçler, protokoller, Nutuk'un sansursuz hali Vs. Bunların tamamı belgedir. Mesela yine senin de dediğin gibi savaşa girilmeden söylenen bu sözler vardır;
“Türk ve Kürtlerin oturduğu araziyi kapsadığı ve Kürtlerin Osmanlı toplumundan ayrılmasının imkânsızlığı izah edildikten sonra bu... Bununla birlikte Kürtlerin gelişme serbestliğini sağlayacak şekilde ırk hukuku ve sosyal haklar bakımından daha iyi duruma getirilmelerine izin verilmesine ve…”
Buyur lütfen kitap görüşmelerden birinin tutanakları;
www.kaynakyayinlari.com/...alari-1923-p362144.html
Konu hakkında kaynaklı makale;
odatv.com/mob_n2.php
Ve ikimizin görüşmelerinin tartışması;
https://youtu.be/qQjcM6ZQrhg
- +1 yıl
Tarih bilmez isen, fikir diye iftira atarsın. O iftiralara karşı gelinince de saygısız diye yaftalarsın.
asılması gereken bir sürü insan varken asmamasıdır düzgün temizleyememiş
40 Yorumla
+1 yılBu yobazların hepsini assaydı keşke
71 Yorumla
Soran+1 yılYobazlari bitiremezsin ki :D
+1 yılŞapka kanunu getirmesi, alfabeyi değiştirmesi vb.
30 YorumlaGündem konusunda 471 cevap paylaştı. Yobazlari yok etmemesi.
51 Yorumla
Soran+1 yılOnlar hic bitmez ki malesef
Ölmüş adam sen bu adamın neyini gordun de sevdin
45 Yorumla
Soran+1 yılsen hz muhammedi fatih sultan mehmedi de sevmiyorsun o zaman?
Soran+1 yılYaw ne kadar yobaz gerikafali cahil bir insnasin yaa
- +1 yıl
Bence dediğin şey çok saçma. Yukarıdaki kişinin söylediği gibi peygamberini de tanımadan, görmeden seviyorsun o zaman. Sonuçta Atatürk'ün kendini iyi anlattığı düşüncesini savunuyorsan -ki bizler sadece Nutuk'tan değil, o zamanlarda yaşamış insanlardan ve eserlerinden; tarihi kayıt ve belgelerden tanıyoruz.- Asırlar önce inmiş bir kitap ve peygamberin gerçeklik ve doğruluğunu da beynin de kurduğun o olasılıklar/ düşüncüler içinde değerlendirmen gerek. Bak ben demiyorum yanlış veya gerçek değil diye. Allah'ın ve Peygamberin varlığını ve birliğini kanıtlayan bir çok olgu var fakat aynı şeyler Atatürk gibi bir insanın varlığı ve faydaları için de geçerli.
+1 yılKendine iyi bakmayıp bizlere erken veda etmek :/
66 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun aradıgım görüş
- +1 yıl
@JudieWilma rica ederim :)
Soran+1 yılcok icki icerdi aynen
- +1 yıl
65 70 gibi vefat etse şu an neler neler olurdu say say bitmez :)
- +1 yıl
Çok içti içtiğini demiyo ince bir espri yapmış /sorana
Soran+1 yılEspiri babinda soyluyorsan hakaret etmis olursun yalniz
Yapacağı babalığı yapmış yanlış aramaya gerek yok
31 Yorumla
Soran+1 yılEn buyuk en iyi seyleri yapnistir tabi ki ama aklima takildi hatalari nedir diye
Politik bir hatası şapka inkılabıdır bana göre
23 Yorumla
Soran+1 yılDaha duzenli bir calisan grubu yapmak amacliydi
Soran+1 yılBence de pek faydali degildi
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamen temizlemekti hainleri dersimle kalmayıp
11 Yorumla
Soran+1 yıldersimm hmm
Hatasi yok
03 Yorumla- +1 yıl
yok artık bir Allah ilan etmediğiniz kaldı
her insanın hatası vardır muhakkak bu şirke girer
Soran+1 yılHatasi vardir tabi, yoktur demek yanlis olur
+1 yılBizi erken bırakmak.
11 Yorumla
Soran+1 yılmaleseff
+1 yılHata göremiyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılBen de goremiyorum ama vardir illaki
- +1 yıl
yaa Allah için hiç bir insanı putlaştırmayın tapmayın ne gerek var Atatürk vefat etmiş gitmiş adam, bu olanları görse Yeter artık beni konuşmayın der neden ileriye dönük değiliz ülke olarak ben bir Kürt olarak türkiyede kalmak istemiyorum çünkü bu kavgalar bana fazla geliyor türk, Kürt, Kemalizm, bunlardan hangisi tutsan ülkenin yarısı sana düşman oluyor gerçekten artık olmuyor bu ülke okadar seviyoruz ki bir muhabbet olsun ve tartışalımm ben bunu değil matematikte ilerlemek istiyorum edebiyatta gelişmek istiyorum uzayı konuşmak istiyorum bunuda bu ülke bana maalesef sağlamıyor nereden tutsan elinde kalıyor
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası