Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu ama öldükten sonra neden hâlâ kendi kendine yetebilen tüm dünyaya örnek olabilen bir ülke olamadık.. Neden hâlâ siyasal islam yönetiyor ülkeyi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHalkçılık ilkesi diyorum. Yönetime Türk olmayan kimse karışmamalı. Sonradan böyle Kürdistan kafası yaşayanlar oluyor.
Din ve devlet işleri laiklik ilkesiyle normalde ayrıldı ama dışarıda hâlâ "Biz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz." diyenler mevcut. Ülkenin dinî yoktur. Yani isteyen istediği inanca inanmakta özgürdür. Bunu iyi kavrayamıyor ama bizim ülke. Yöneticileri de iyi kullanıyor. Şimdi baş örtüsü konusu yapanlar olur. Ben de doğru bulmuyorum. Kendim dedim zaten isteyen istediği inanca inanmakta ve yaşamakta özgür diye.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Müslüman bir devlete dini açıdan baskı yapılarak yanlış politika seyir etti ister istemez.
Şapka kanunu bunun en açık örneği mesela.
Stratejik olarak deha ama duygusal olarak mümkün değil bunu başarmak.023 Yorumla
Soran+1 yılTabii yanlışları var ama herkes yönetimde hatalı bir tek Atatürk'ü suçlamak en büyük hainlik..
Soran+1 yılLozan bu ülkenin tapusu iptal etmeyi mi düşünüyor sunuz?
- +1 yıl
Bakın benim görüşüm atalarıma saygımın sonsuz oluşudur.
Nasıl şimdi bu soruyu sorduysan ben de hem Osmanlı döneminde hem de cumhuriyet döneminde olan hatalardan bahsederim size.
Sorunuz bizzat Atatürk e ait olduğu için direk yanlış yapılan politikalar gözümde canlandı.
Lozan adını İsviçre i nin lozan şehrinden almıştır. İmza atmaya ayaklarına kadar gittik. Onlar gelmedi biz gittik. Tapu falan değil yani 🤷♂️
Soran+1 yılLozanla ülke tüm dünya tarafından tanındı yalansa yalan deyin.
Soran+1 yılNasıl yani?
Soran+1 yılErmeniler yaptı osmanlı değil Ermeniler de türk düşmanlığı var içten içe bitirecekler ülkeyi
Soran+1 yılOnu bilmiyorum osmanlı soykırım yapmadı Ermeniler yaptı diye biliyorum
- +1 yıl
Bilmemenle bile bizden olduğun aşikar. Sen bizsin biz hepimiz.
Sömürgecilikle baskı altına alınan ülke halindeyiz şu an yıllardır. Tarih çok yüksek bir zaman ve kavram istiyor. O yüzden Atatürk te bizden Osmanlı da. Biz bize yeteriz. Olanlar oldu başardılar. Ama yine de tartışmayı bırakıp önümüze bakarsak en azından iyilik kazanır belki diyebiliriz
Soran+1 yılSorgulayacaksın sonuna kadar abi yok öyle hemen yılmak.. kim kime neyi niçin yaptı bileceksin oyuna gelmeyeceksin tarihini bilmeyen gelecekle ilgili yorum yapamaz
Soran+1 yılHayır ne kavgası
Soran+1 yılBöyle izlenim verdiysem özür dilerim. Yani konu hakkında konuşmak benimki ama rahatsız olduysanız gidebilrim.
Soran+1 yılBilmiyorum ki ya:)
Soran+1 yılAhahahha
- Gündem konusunda 574 cevap paylaştı.
+1 yılÖmrü yetmediği için bu siyonist tarikatçı hainlerin hepsini asamadı, bi 10 sene daha yaşayabilseydi çok farklı olurdu. Ruhu şad olsun , izi ve hatırası asla silinmez.
10 Yorumla
+1 yılÖrnek devlet olduk da yine de bazı hatalar vardı. Şapka kanunu çıkardı mesela, takmayan binlerce insan o yüzden öldürüldü.. Bunun gibi birçok detay var.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu Mustafa Kemal Atatürk kimdir? Kim getirdi bu topraklara onu amerikanın oyunu muydu acaba?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
+1 yılYa zaten şeriat isteyenler genel olarak iki Atatürkü şu iki sebepten sevmiyor, şapkayı giyimi kuşamı getirdi bir de halifelik kalktı imamları astı diye. Yoksa onlar da red etseler bile iliklerine kadar biliyolar, Atatürk Türk milletinin kurtuluşuydu. Ve dahi bir komutandı.
24 Yorumla
Soran+1 yılŞapka ve giyim kuşam kanununu neden getirdi ki insanlar istediğini giyseydi ya mağdem cumhuriyetçiydi
- +1 yıl
Muhtemelen inkilapçılık eğilimi yönünde bunu yapmak istedi çağdaş medeniyetlerin seviyesine getirmek için. Detayını bilemiyorum
- +1 yıl
Bunun sebebini açıklayayım tam olarak neresi olduğunu hatırlamıyorum Mustafa Kemal bir yerde görevdeyken başka ordunun askerleri osmanlı subayları atış yaparken fesi sürekli düşmesinden dolayı dalga geçiyorlardı o günden kaynaklı bir inkılap olduğunu düşünüyorum
Soran+1 yılAnladım ama bilmiyorum yani zorunluluk olmamalıydı bence
+1 yılJaponya batinin gerisinde kaldigini anladiginda Atatürkün yaptigi reformlarin benzerlerini yapti.
Japonya'da da biz bu reformlari istemeyiz deyip isyan edenler olmustu. Japonya bu problemi nasil cözdü? Biz bu reformlari istemeyiz diyen yobazlarin hepsini geberterek. Atatürk ama onlari öldürmek yerine siyasi parti kurma hakki verdi.
Bizim halk demokrasiye hazir degildi ve bugün hala hazir degil. Türkiye gibi halkin kafasi calismadigi ülkelerde Demokrasi olmaz. Siyasal Islam 1950'de iktidar olduktan sonrada bu halki böyle cahil birakmak icinde elinden geleni yapmistir.
18 Yorumla- +1 yıl
mükemmel bir cahil örneğisin. Japonya hala siyasal islama benzer şekilde işleyen sağçı politik sistem Konfüçyüscülük ile yönetiliyor. Çin Kore ve Japonya islama benzer sisteme sahip. valla yorum yapma sen. Senin savundugun Lgbt japonya da bu yüzden yasak. Japonya neden solcuları ve atatürkçü insanları sevmiyor? nedeni sağcı sisteme sahipler.
- +1 yıl
@WS101010
Escinsellik Japonya'da 10. Yüzyilda yasallasti. Japonyada hic bir sey Islama benzemiyor, bu ay duydugum en sacma iddia bu olabilir gercekten. - +1 yıl
Eşcinsellik japonya da yasak. Hala nefret ediliyor ve japonlar bu konuda korkuyor. Git araştır seni cahil *. Konfüçyüscülük sistemi ile yönetilen her ülke eşcinsellere karşıdır. Japomya da eşcinselleri seven kadınlara iğrenç kadın lakabı veriliyor.
Konfüçyüscülük de kadın evde oturmalı ve iç işleri halletmeli. Konfüçyüscülük eşcinselliğe karşı. Konfüçyüscülük kadının erkek gibi giyinmesini yasaklıyor. erkek gibi çalışmasını yasaklıyor. Git araştır kör cahil , benim uzmanlık alanım asya kültürüdür. https://plato. stanford. edu/entries/japanese-confucian/ - +1 yıl
@WS101010
Kafadan bir seyler sallarim, iddiali konusurum karsimdaki aptall ya bana inanir kafasindasin heralde.
Kardesim trollük yapayim diyorsan komik degilsin. - +1 yıl
Hahahahsa komiksin. sana link attım. Japonya dan arkadaşlarım olduğunu söylemiyorum bile. Daha attığım linki okumamışsın. Japonya da eşcinsel sevenlerin hepsine kötü davranılıyor. Eşcinselleri seven kadınlara tecavüz ediliyor. Twitter a git. Jappn birini bul söylesin gerçeği.
- +1 yıl
@WS101010 Verdigin Link okunmuyor, bende abonelik parasi istiyorlar.
- +1 yıl
Hadi ya. Ben upx de okudum , şimdi chrome dan açınca cidden okunmuyormuş. Upx deneyebilirsin. Attıgım link de insanlar otomatik olarak eşcinsellere karşı rahatsızlık duyduklarını söylüyorlar. Öyle nefret yok , destekleyebilirim falan diyorlar ama rahatsız hissediyorlar görünce ve duyunca.
+1 yılİngiliz kadınlar, "Neden Türk kadınları kadar hakkımız yok?" diye pankart asarken aslında dünyaya örnek olmuştuk Atatürk sayesinde.
Diğer soruna gelirsek; bizde cahil insan, alabildiğine çok olduğu için ve ilkel dürtülerimiz hakim olduğu için eskiye özlem duyuluyor. Tekrardan Osmanlı ruhunu bulabilirsek yedi cihana hükmedeceğimizi düşünüyoruz. Çok saçma, ama öyle.10 YorumlaOlay Atatürk değil aslında olay tam da bu
21 Yorumla
Soran+1 yılHe bu mallar zaten hep yönetmek istiyorlar herkesi kendileri çok iyiymiş gibi 🤬
bunun nedeni ilkesi ve yaptığı şeyler. mesela Asyadaki çogu ülke siyasi islama benzer bir sistem olan Konfüçyüscülük ile yönetilir. hepsi de kendi kendine yetebilen ülkeler.
Atatürk asla öyle bir ülke kuracak kadar zeki ve vizyoner değildi. Türklerde sadece islam sayesinde büyük bir ülke kurabildi. ondan önceki türk tarihi büyük değildi. Osmanlıdan nefret etsemde sistemleri vardı. islam sayesinde büyüdüler.
şu an orta doğu ve türkiye deki insanlarında iqsü düşük tabi.
00 Yorumla
+1 yılBu senin , babanın , benim kısaca bu halkın suçuyjen, Atatürk e bu saçma ithamda bulunman hayrete şayan
10 YorumlaHataları yok eksikleri ve yarım bıraktığı işler var
10 Yorumla
+1 yılSen o küçük beynini böyle şeylerle yorma emi evladım
01 Yorumla
Soran+1 yılAşağılık kompleksinizi bir kenara bırakın..
+1 yılCemaat ve tarikatlara çok yumuşak davrandı :))
35 Yorumla
Soran+1 yılYönetimi kendisinden sonra İsmet İnönü aldı. Vekaleti ona vermiş gibi.. ondan sonra da çok partili sistemi getirdi sizce bu hainlik miydi?
- +1 yıl
Çok partili sistemi Atatürk istiyordu zaten ama İsmet İnönü gelir gelmez Atatürk'le ilgili şeyleri kaldırdı hainlik yapmıştır benim gözümde
Soran+1 yılAtatürk mağdem çok iyi yönetiyordu devleti de neden çok partili sistemi istesin?
- +1 yıl
Çünkü cumhuriyet budur
Soran+1 yılCumhuriyet çok partili sistemi mi destekliyordu çok saçma değil mi tüm dünyaya devlet yönetiminde en iyisi olduğunu ispat ediyorsun ama çok partili sistem istiyorsun ne yaman çelişki?
Gizli Üye(18-24)+1 yılIsmet İnonü ve Adnan Menderes gibilerine güvenmesi.
01 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk İsmet İnönü ye güvenerek hata yaptı ama kendisinin de hataları var ki ülke bu hale geldi..
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu tarikatlar ve cemaatler yüzlerce yıldır zehir gibi bu topraklardalar zaten. Özellikle kanuni sonrası
10 Yorumla
+1 yılTürkiye için savaşmamalıydı, hak etmiyorlar.
20 Yorumla- Gündem konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılBunu yazabileceğimi düşünmüyorum :D
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir yorum atarsam Kemalistler basar şimdi... AMA HALİFELİK KALDIRILMAYACAKTI BAĞIRIYORUM HERKESİN İÇİNDE!
052 Yorumla- +1 yıl
Halifelik niye kalktı biliyor musun?
Soran+1 yılHalifelik neden kaldırılmayacaktı?
Cevap sahibi+1 yıl@FısFısOdaSpreyi Neden kalktı? Osmanlı Atalar İslam'ı ve İmparatorluğu 600 yıl boyunca Allah'a şükür iyice yönetti. Peki ya sence neden kaldırıldı senin fikrin ne?
Soran+1 yılHalifelik çok mu iyi bir şeydi? Babadan oğula yönetimi kim neden desteklesin ki? Bir zümreye insanlar niye hizmet etsin?
Cevap sahibi+1 yılMüslümanlar ayrıldı o zaman birdi Müslümanlar görmüyor musunuz? Müslümanlar birlik olsaydı şu an sizce Amerika vız gelir tırs giderdi Onların en büyük korkusu Müslümanların birleşimi...
Cevap sahibi+1 yılBen Sana halifelik diyorum sen bana veraset sistemi diyorsun ikimizin dediği çok farklı şeyler ben sana İslam'ın lideri diyorum sen bana ne diyorsun arkadaşım?
- +1 yıl
Benim fikrim değil sana olanı söyleyeyim. Cumhuriyet döneminde mecliste halife seçtiler. Daha sonra bu halife başka devletlerden elçi kabul edip tbmmden bağımsız davrandı. Bunu yapamaz tbmmnin üzerinde bir güç yoktur. Demokrasiye aykırı. Hatta kalkabileceğine dair bir gazeteye bilgi sızdı afganistan pakistan gibi devletler de seni tahdit ediyor kaldıramazsın diye mecbur kaldırdılar.
Cevap sahibi+1 yıl@FısFısOdaSpreyi Ama sence halifelik olsaydı Müslümanların lideri tek iyi bir insan olsaydı kötü mü olurdu şu an her Müslüman ayrı kafada...
Soran+1 yılYa burada atatürkün suçu yok bence arap dünyası bu ülkeyi de yönetseydi yine savaş çıkardı halifelik olsaydı.. Görmüyor musunuz bir avuç toprak için Filistin İsrail savaşıyor.. Arap topraklarında ezelden beri savaş var neden acaba düşünün?
- +1 yıl
Araplardan ne zaman bize fayda gelmiş ki. İnandıkları dini bile çoğu insan bilmiyor. Halifeliği ayrıca Osmanlıya Yavuz Sultan Selim getirdi kutsal emanetlerle birlikte. Sandığın kadar iyi bir şey değil yani 1. Dünya savaşında o müslümanlar bizi arkamızdan vurdu :)
Cevap sahibi+1 yılİşte maalesef ki böyle bir grup yüzünden genelleme yapıyorsunuz neden? Tamam hainler var ama olmayanların suçu ne acaba gerçek anlamda soruyorum Müslüman mısın? Eğer öyleyse kul hakkının asla ve kat'a yersen sonunun ne olacağını bilmiyor musun?
- +1 yıl
Filistin'in şu anki durumu geçmişte atalarının bize yaptığı ihanetin bedeli.
Cevap sahibi+1 yıl@FısFısOdaSpreyi Sende aynı şekilde İngiliz oyunlarının iftira attıkları kişilerden olmuşsun maalesef ki. Irkçılık ah be ah sen olmasaydın Müslümanlar böyle mi olurdu...
- +1 yıl
Tarihimi biliyorum cahil değilim :) Seni de cehaletinden arındırmaya çalışıyorum ama görüyorum ki bu çok zor :)
Soran+1 yılMüslümanlık Araplara hitaben geldi de biz niye Araplardan ayrıldık demek ki müslümanlıkta bir sıkıntı var ki böyle oldu?
Cevap sahibi+1 yıl@FısFısOdaSpreyi Cahil olmamak senin yaptığın ırkçılıksa kusura bakma cahil olacağım. Boşu boşuna kendimi ve Ahiretimi bitirmeyeceğim.
Cevap sahibi+1 yılMüslümanlıkta sorun yok onu kötü yaşayan da sorun vardır yani insanlar yüzünden.
- +1 yıl
Irkçılık yapmıyorum tarih sürekli tekrar ediyor ve yine olacak bunlar :)
Soran+1 yılAhiret inancı göktanrı ( göktengri) diye biliyorum. Buna inanan hangi dindi? Fısfısodaspreyi
- +1 yıl
İnsanlar niye namaz kılar oruç tutar hacca gider?
Cevap sahibi+1 yıl@FısFısOdaSpreyi Tabi ki hainler bitmeyecek bunu bende biliyorum ne zaman doğru şeyin karşısına engel çıkmadı ki?
Soran+1 yılAynen cevabı ver niye namaz kılarlar?
- +1 yıl
Monoteist dinlerin çoğunda var?
Soran+1 yılBakın aslında dinen yaptığımız davranışların çoğu şamanizmin davranışları farkında mısınız?
Cevap sahibi+1 yıl@FısFısOdaSpreyi Allah'ın Rızasını kazanmak için bunu Müslümanlar biliyor bu dünyada iyi yaşayınca çünkü öldükten sonra tek kurtuluşun Allah'a İnanmak gerektiğini bilirler. Başkaları gibi bu dünyada zevk ve nefisin isteklerini yapmazlar zaten iyi yaşarsak bu dünyada öteki dünyada daha iyi bir hayat olacağını biliyorlar.
- +1 yıl
Halifelik varken müslümanlar bir miydi hahahahaha komikmiş araplar bizden kaçmaya yer arıyordu
Soran+1 yılBu Arap dünyasını çözen varsa bana anlatsın özelden takip edin beni mesaj atın bana lütfen
- +1 yıl
Zamanında mısır ve birkaç arap devleti daha israille savaşmıştı 6 gün savaşları diye geçer yenildiler hemen :D Filistin'i kimse umursamıyor
- +1 yıl
Namazın meditasyondan bir farkı yok zaten odaklnırsan ruhsal bir boyuta giriyorsun :D
Cevap sahibi+1 yıl@ikizterazi O yüzden mi Ülkeler Osmanlıya bağlıydı? Halifenin istekleriniz yapıyorlardı son zamanlara kadar benim dediğim yıllar asla Osmanlı'nın son zamanları değil iyi olduğu yıllar devam etseydi şu an çok iyi olacaktı...
Cevap sahibi+1 yıl@FısFısOdaSpreyi Müslüman mısın değil misin anlamadım tek dileğim sizlerin Müslüman değilseniz Hidayet Müslüman olarak böyle konuşuyorsanız İmanınızın yükselmesi için dua edeceğim...
- +1 yıl
Tarihe göre belge belge konuşuyorum :D Boş ver benim neye inandığımı
Soran+1 yılBu osmanlıcılık sevdası neden nüksetti sana bu sevda uğruna birbirinize savaş açıyorsunuz ve bir yarış içerisindesiniz neden?
- +1 yıl
Peki osmanlının neden son zamanlarının kötü olduğunu ama fatih gibi dönemlerde altın cağda yaşadığını biliyor musun? Konuşuyorsun ama beyin, akıl, sorgulama, okuma...
Fatih zamanında bilim dinin önündeydi, alimler bilime destek verirdi hatta çoğu bilim adamı müslümandı alimdi. Akşemsettin zeki bir alimdi.
POZİTİF bilimler (Matematik fizik astronomi..) bunlar dinin önündeydi ve çocuklara bunlar öğretilirdi bilim adamları yetiştirilirdi.
Ne zaman ki osmanlı son dönemler arapların etkisine girdi, şeriat katılaştı, Din bilimin önüne geçti icat yapmak isteyenler münafık ilan edildi Kuran okuyun kitap değil denildi Pozitif bilimler yerine medreselerde kur-an eğitimi yaygınlaştı işte o zaman osmanlı adım adım çöktü... - +1 yıl
@ikizterazi Ağzına sağlık :) ben yazmaya üşendim
Cevap sahibi+1 yıl@ikizterazi Ne yapsalardı Maymundan geldiklerini mi kabul etselerdi Müslüman olmayan bilim adamlarından Bing banga mı inansalardı?
Soran+1 yılİkizterazi teşekkür ederiz efenim
- +1 yıl
He bu arada, bu dediklerimi de red ederse bu adamla daha tartışmaya girmeyin, çünkü beyin olmayan bir insanla tartışmak ıq seviyesini düşürür, kendinize yazık etmeyin, müslüman ama tutucu..
Soran+1 yılBu müslümanlık dogmatik olun hiçbir şey sorgulamayın ot gibi yaşayın birilerinin himayesi altında mı diyor siz niye düşünmüyorsunuz hiçbir şey ya
Cevap sahibi+1 yılEvet Osmanlıcıyım ve İslamcıyım çünkü hem Halk hem de padişahlar dinlerini biliyorlardı ve ne iyi şekilde yaşıyorlardı Hem Müslüman hemde çok iyi bir liderlik yapan padişahların yönettiği imparatorluk tabi ki de beni kendine bağlayacak.
- +1 yıl
Onlar sorgulayamazlar, Allah cehenneme atar filan..
Soran+1 yılİkizterazi sabah sabah güldürdün yazık bu kafayla cennete gideceğini zannediyor:)
Cevap sahibi+1 yıl@ikizterazi Reddetmiyorum söyledim senin dediklerini gavurlardan öğrenmek yerine evet o bilim adamlarına itimat etmediler iyi ki de etmediler hamdolsun. Yoksa sonumuz dinsizler gibi olurdu.
- +1 yıl
Müslümanlığı asıl sizin gibi bağnazlar bitiriyor... Sorgulayan bir müslümanım. Sizin gibi tutucular yüzünden soğuyorum. Ama yine de islami sizin gibilerden öğrenmeyeceğim.
- +1 yıl
Çok cahilsin senden olacak çocuk bu ülkeye zarar çocuk falan yapma sen
Cevap sahibi+1 yıl@ikizterazi Eğer seni gram olsa bile İslamdan soğuttuysam hakkını helal et kusura bakma. Ama emin ol benim dediklerim soğuman için değil...
Soran+1 yılHz muhammed yaşasaydı kesin size allah belanızı versin derdi bir şeye tapmak gibi bir şey sizin ki Kuran'ın ilk ayeti oku dur oku öğren araştır
Cevap sahibi+1 yıl@FısFısOdaSpreyi Dünya ne zaman bu kadar sizin gözünüzü kör etti ya? Gerçekten anlamıyorum İnşaAllah senin torunların sana benzemez ya da sen hiç yapma.
Soran+1 yılDünya tamahı Araplarda biz de değil sözde müslüman geçinenler de yani ne yapsaydı bir şeye tapar gibi mi davransaydı benim iradem aklım yok mu?
Cevap sahibi+1 yılVar senin dediğin gibi hainler olmasaydı akıllarını kullansalardı hâlâ Osmanlıda olacaktı o bahsettiğin dünya tamahı.
Soran+1 yılBoş yapmayın isterseniz böyle ot gibi yaşamaya devam edin bu bağnazlıkla kendimi yormayacağım daha fazla sizin için.
Cevap sahibi+1 yılTamam hayırlı günler hepinize öyle olsun.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbla o kadar cahil olduğun çok belli ki anlatmaya kalsam sana harcadığım nefese yazık
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmemek değil öğrenmemek ayıp yine de nefesini harcama boş ver.
Cevap sahibi+1 yılÇok basit bir örnek Rusya ukryan tarım ekile bilir alana bak turkiyenin kaç katı büyüklüğünde en basit örnek bir de turkiyenin tarım ekile bilen alanını bak
+1 yıldoğrusunu saysak daha az yoruluruz
00 Yorumla
+1 yılCahillikten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok var
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi