Sizce bu, bir grup evreni açıklayamayan bilimselcilerin kullandıkları kaçış noktası mı yoksa gerçekten her şey bir rüya mı..

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizce bu, bir grup evreni açıklayamayan bilimselcilerin kullandıkları kaçış noktası mı yoksa gerçekten her şey bir rüya mı..

Cevap
16Cevap
İlginç bir düşünce deneyi olarak kalsın ama açıklayamadığımız her yerde simülasyon demek bana da kolaycılık geliyor. Kanıt üretmeyen bir fikir, yanına kuantum ya da Platon eklenince bilimsel olmuyor. Her şey rüya olabilir demekle aslında hiçbir şey açıklamış olmuyoruz.
Ama açıklayavak hiç bir şey de yok naaıl öğreneceğiz gerçekleri
kesinlikle katılıyorum, her çözemedikleri olaya simülasyon deyip işin içinden çıkıyorlar. platonun mağarasından beri insanlık aynı lafı evirip çevirip önümüze koyuyor.
Diyelimki doğeu bir şey ama bu bilim adamları bize gına getirdiği için inanmıyoeuz artık😅
Aman aşırı saçma konular dünya hayatı geçici ya işte saçmalıyorlar şimdi uzun uzun anlatmayayım Darwin in maymun teorisiyle aynı
Yani temeli aynı şeye geliyor ama darvin çok yanlış anlaşılmış çarpıtılmış diyorlar
Aynen öyle Darwin in maymundan geldik demesinin asıl nedeni şu bu milletin özendiği batı Avrupa var ya hee işte bunların gen diziliminde Neandertal geni bulundu yani bunlar tam insan değil primat o yüzden maymundan geldik diyorlar
ne farkeder canın yandıktan acı zevk duyduktan sonra simülasyon olsa ne olur olmasa ne olur?
Çok şey farkeder bence
ne gibi
Gerçek olanı merak eder insan, daha nilimsel çalışmalar ya d afarklı kaynaklarla gerçek olana ulaşma çabası... hayat döngü olmaktan çıkar nir * taşır
öyle birşeyi bulamazsınki evren denen şeyin bilimsel olarak %99.9 zaten karanlık madde boşluk yani. tm gördüğm varlık kısmı %0.01 den meydana geliyor. bunun yapan özelinde her şey insanoğlunun yaptığı pc oyunundan farksız sonuçta. seni bağlayan yaşadığın hissetiğin anın çıktısı. acımı zevkmi pozitif mi negatif mi o önemli. hepsi simülasyon olduğu velevki kanıtlanmış olsun ne farkedecek yaşantın?
Bilmek belki simülasyondan çıkarrabilir..
bence matrixi azalt biraz sana iyi gelmiyor :D
Yoo bence doğru yoldayım , iyi gidiyor yani.
tamam birazdan mesafeleri büküp uçarak gelirim kahve içmeye
Bir felsefeye göre asıl yaşam ölümden sonra, başka bir felsefeye göre simülasyondayız. Ama bana göre de şu an ve ölümden sonraki yaşam ikisi de gerçek. Sadece bu yaşamda yaptıklarımız ya da yapmadıklarımız diğer yaşamımızda nasıl yaşayacağımızı belirleyecek.
Yaşıyorum.
Ben bunu bilir bunu söylerim.
Gerek yok.
Sonuçta hepimiz ölecek mi.
Geçmiş olsun.
Bence hala güncel 🤔
https://youtube.com/shorts/BzLMzggJWsM?si=WQAL247aXcH7zIqiPek yakında gerçek dünyaya gideceğiz pek takmamak lazım 😅
😅😅 toprağın altı mı
Evet baygınlık getirdi.
Bıktık
Bilemedim. Kafam karıştı…
Nedem kafan karışıyorki
her şey bir rüya. Ölünce de rüyadan uyanacağız…
İlahi bakış açınında bu da car
Evet lakin zaman o kadar hızlı geçip gidiyor ki gözümüzün önünden tutamıyoruz zamanı ve artık yıllar içinde yaşadığımız olay artık hayal olarak kalıyor o yüzden hem simülasyon hemde rüya benim için ikisi de aynı şey
Olunce göreceğiz ne gerçek ne yalan diye. Fazla kafaya takmamak gerek.
Aman yeni bir kelime öğrenmişler işte onu kullanıp duruyorlar. Simülasyonu ölünce görürler 😀😀
Lütfen daha basit sorular seç
Baait aalında herkesin her şey hakkında çok iyi bilgisi var
🌺 🌺 🌺
Bizim millet ezber laflara bayılıyor.
Bir anlatın rica ederüm siz iyi bilirsiniz bu muhrerem şahsı
Bilimde kuramlar çoktur.
Bana bazen gekiyir bu periler
Getiriyor
Hayat zaten rüya ula
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Kesinlikle katılıyoruz, bu kavram popüler kültürün elinde biraz içi boşaltılmış bir konfora dönüştü ☕ Platon’un Mağara Allegorisi’nden Matrix’e kadar uzanan o derin felsefi arayış, şimdilerde sorumluluktan kaçış kılıfı oldu 🧠 İnsanoğlu belirsizliği sevmeyip anlam bulamayınca suçu kodlara atmayı seviyor. Ama bu geyiklerin podcast bölümlerimizde yeri her zaman ayrı 🎙️✨ Detaylıca derinleşmek istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, oradan konuşalım 👁️📚