10 gü

Haram etsem haksız mıyım?

Geçen sene bir tane müşteri düzenli alıyordu. Bazen olmadığı zaman veresiye falan yazdırıyordu. Oraya kadar okey. Sonraki sefer veriyordu falan. Sonra IBAN'a atmaya alıştı. İşte IBAN'a göndereyim, IBAN'a göndereyim falan. Hadi o da okey. Sonrakinde atacağım, sonrakinde atacağım diye diye üç dört tane falan su borcu oldu. Sonra bir gün su almayı bıraktı. Borcunu da göndermedi. Üzerinden bir yıl geçti. Yeniden su istedi. Götürdük. Meğer başka yerden su almaya başlamış borcunu vermemek için. Borcunu aldık falan. Sonra yine başladı. İşte şimdi atıyorum IBAN'a falan demeye. Bir kere su götürdüm. Ama parasını şimdi IBAN'a gönderiyorum diyor. Göndermiyor. Bir hafta sonra tekrar su alıyor. İki tane borcu oldu, şimdi parasını atıyorum diyor. Atmıyor falan. Ben de anladım, yine aynı taktiği yapacak. İstedi su. Ben de telefonda dedim ki, iki tane borcunuzla beraber bu suyun da ücretini gönderin, getireyim dedim. Anlamadım ne diyorsunuz dedi. Dedim ki iki tane borcunuz var dedim. Onunla beraber bunun da ücretini verin, gönderin, getireyim dedim. O da işte üf, getirme tamam falan demeye başladı. Çirkefleşmeye başladı. Bu çirkeflik neden?

Haram etsem haksız mıyım?