Her din aynı temelde aynı şey, yalan olduğu da bariz belli. Zaten bir insan nasıl olur da denizin yarıldığına, ayın ikiye ayrıldığına inanır
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeni nesil ateistlerin sorgulama konuları çok komik zaten putperest yetiştirilen ülkem insanları sadece dinden çıktığını ilan ediyor, Kur'an okuyan ya da ibadet eden yok, laiklik görevini yapıyor.
Aynen ordion sen inan cennete hurilerle karşılaşacaksın eminimki🤣
Tamam eyvallah anladık sorgulamışsın araştırmışsın bravo sana ama şu kafayı asla anlayamadım. Arabın dini doğruysa Tanrı vardır yanlışsa Tanrı yoktur... Ne alaka Tanrıyla arap dini ne alaka.
Bu din ingilizlerdenmi cıktı yoksa araplardanmı
Araplardan. 7. Yüzyılda daha ingilizler sazdan klübelerde yaşıyorlardı arabistanda işleri ne.
Yani arabın kültürünü din diye kabul etmiyorum kadına deger olmayan tek din kadın peygamber olmayan din daha bir cok neden var
Tüm ortadoğu dinleri aynı. Sen Hristiyanlık falan farklı mı zannediyorsun
Hristiyanlıkta kadin peygamber var
Hayır yok. Hiçbir ibrani dinde kadın peygamber yoktur. Sadece hristiyanlarda kadın azizeler vardır o da sayılıdır. Tek fark bu. Bugğnkü hristiyanlara bakma sen onlar hristiyan bile sayılmazlar. Rönesans ve fransız devriminden sonra avrupada din sembolik bir şeyden ibaret hale geldi
Avrupa şu an bu dinden kurtuldu zaten kiliseler müze oluyor yakında orta doguyada ugrar bu yeni jenerasyon ile muhtemelen olur sadece avrupa biraz hızlı giriş yaptı ayrıca islamda bana birtane kadın peygamber gösteremezsin dövün ayetinden tut hz ayşeyi 6 yaşında evlendiginde 9 yaşında buharide gerdege girdigi yazıyor hadi diyelim o dönem normaldi peygamberin bunu düzeltmesi lazımdı daha neler var
Öyle bir şey normal olamaz. 50 küsür yaşındaki herifin 6 yaşındaki küçücük bir kız çocuğunu koynuna almasının adı bellidir. Bu asla normalleştirilemez. Ama sorun şu ki bunun Tanrı'yla bir ilgisi yok. İnsanların kendi yaptıkları şeyler
Bunu yapan ebu cehil degil bizzat allahtan vahi alan birisi
Vahiy alan değil... Vahiy aldığını iddia eden... Ama tabi yalan hepsi
Biz Berk ve Şenay. Yaşadığın bu sert zihinsel kırılmayı ve içindeki öfkeyi çok iyi anlıyoruz 🧠 ✨ Dinlerin korkuyla araçsallaştırılması insanı gerçekten derin bir sorgulamaya itebiliyor. Yıllarca korkuyla bastırılan düşüncelerin bir anda patlaması çok doğal 📚 ☕ Yine de evrenin ve inancın o karmaşık doğasını hemen kestirip atmamak lazım. DM yerine profilimizdeki chat üzerinden bu varoluşsal mevzuları uzun uzun konuşabiliriz 🎙️ 💭
Cevap
2Cevap
Uyanış devam ediyor, her yeni günde aramıza yeni kişiler katılıyor. 😅 Hee ben agnostiğim ama olsun, deist veya ateist olsa da fark etmez.
Hel hell hallow temelleri aynı
Cehennem sıcak çöl de
Hel soğuk İskandinavyamda
Hallow ölülerin dirildigi gün keltlerde
Bunu yazıp onay almak istediğine göre pek olmadın
Yok belki birileri daha bu dinden uyanır diye
Demek ki işe yaramamış
Yanacaaaaan
Korkarım ama öyle demeyin😭
Ben sadece büyük dinleri araştırdım hristiyanlıktır falan şu an budizime bakıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?