Allah bile kimi kuluna dert vermiyor, kimine ise bir sürü hastalık veriyor. Bu nasıl bir çelişki, kimse neden sorgulamıyor abi, bunlar tek bana mı yanlış geliyor
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Allah bile kimi kuluna dert vermiyor, kimine ise bir sürü hastalık veriyor. Bu nasıl bir çelişki, kimse neden sorgulamıyor abi, bunlar tek bana mı yanlış geliyor
Cevap
4Cevap
eşitlik yok hayır
Bu dünyaya eşit olmaya mi geldik
Madem imtihansa imtihan çekmeyenler peki onlar zaten bu dünyada rahat kendilerince takılsalar yine cennete gidicekler
Abicim bir insan kötülük yapsa bile müslüman ya azabını çekip cennete gidicek ki bu kötülük yaparsa geçerli ama zaten zengin bir adam kolay kolay kötülük yapmaz buna mecbur değil yaparsa da keyfidir anlatabildim mi bu dünyada. Rahat bir hayat yaşıycaklar bide öteki tarafta da bu sizin zorunuza gitmiyor mu bu nasıl bir adalet sistemi
Çok şükür hasta değilim
Hala tam cevap veremedim tanrı neden herkesi eşit imtihan etmiyor kimisi hiç imtihan edilmiyor neden onlar bu dünyada da acı çekmiyor öteki tarafta da
Hiç imtihan edilmeyenler ne olucak? Bunlar eğer günah işlemese dine göre cennete gidicek hem bu tarafta rahat hem öteki tarafta rahat şimdi bu eşitlik mi
Edilmiyor işte hocam edilmiyor 60 yaşında hastalanıp ölünce imtihan edilmiş olmuyor hepimiz hastalanıp ölücez illaki herkes aynısını diyor ama kesin bir cevap veren yok
Erkeğim hocam skskksk yaşımda 22 bende inanmak isterim ama ters
Eşitliğin olduğunu kim söyledi.
Müslüman mısın
Süslümanım.
Allah'ın kurduğu bu imtihan dünyası bşle baslı başına hatalı insanlar nasıl anlamıyor hadi Kur'an'a bakmadın ama bu düzeni de mi görmüyon değil mi?
İnanç mevzusu tamamen teslim olmakla alakalı, ne kadar eleştirirsen eleştir, insan inanmak istediğine inanıyor. Seninle uzun uzudıya Din Felsefesi de yaparım da bu mevzu beni sarmıyor. Ben dinlere mesafeli bir insanım zaten.
Haklısın kanka ama ben hala anlam veremiyorum
İnanmıyorum.
Yok tabii.
Müslüman mısın
Evet.
Allah zaten herkesin kaderi farklıdır diyor boşuna imanın şartlarında kadere iman yok.
Burası imtihan dünyası kimisi sağlıktan, kimisi parasızlıktan, kimisi ise yalnızlıktan sınanıyor.
Bu dünyadaki amacın iyi bir insan olmak.
Şeytan olanlar er ya da geç cezasını çekiyor.
Kaç kere şahit oldum hastaya zulüm eden kendisi daha beter hastalandı, yetimi hor gören parasız pulsuz kaldı.
Ölü doğum yapana neden ağlıyorsun cenaze gereksiz diyen koronada hastalık yüzünden yakınlarını kaybedip yasaklar yüzünden onlara cenaze yapamadı.
Bazıları çok zengin her şeyleri var diyebilirsin ama zengin olanların çocuklarının birçoğu fuhuş, ot kullanıp genç yaşta kendilerini heba ediyorlar.
Her şeyin kader olduğunu anlayıp ona göre hareket edersen ruhen huzura ulaşıyorsun.
Peki zengin olup dert sıkıntısı olmayan kişilerin. imtihanı ne mesela norveçte doğan bir gencin hayatı ile benim hayatım neden bir değil neden bana hep daha fazla çalışmak zorundayım
Çok şükür sağlığım yerinde hiç bir sorunum yok sadece maddiyat ama oda bir şekilde düzelir beni geç bu hasta Doğan kişiler acı çeken insanlar bunlar neden bu kadar acı çekiyor
Norveçte doğanın yakınlarından birisi hasta olabilir? Ruhi aydınlamaya ihtiyacı olabilir, insani ilişkilerinde sıkıntısı olabilir, yalnız olabilir?
Çevresinde bulunan ihtiyaç sahiplerini göz ardı ediyor olabilir.
Sen ise çok çalışıp seni seven anneye sahip olabilirsin, yoldan geçerken gördüğün kediye mama alıp ömrünü birkaç günlüğüne uzatmış olabilirsin?
Her şeyi maddiyat olarak görme.
Zaten Kur'an'da hepiniz 5 bin euro maaş alıp ab vatandaşı olacaksınız yazmıyor.
O Norveçli çocuk araba kazasında gencecik giderken sen 90 yaşına kadar yaşayıp hayatının aşkını bulup hayırlı evlatlar yetiştirmiş olabilirsin mesela?
O çocuk genç öldüğü için günahsız olup cennete gidebilecekken, sen hayırlı nesiller yetiştirdiğin için gitmiş olabilirsin?
Hala mantıklı bir cevap vermedin hala saçmalıyon
O zaman sktr git ve yakınmaya devam et.
Yakınmıyorum ben cevap arıyorum ama sen mantıklı cevap veremiyorsun diyorum ki sana Afrika'da aç doğan birisi ile norveçtekii doğan birisinin imtihanı neden bir değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Site kuralları gereği buna cevap veremem, Anlayışın için teşekkürler 🧚🏽♀️