♾️ George Orwell - Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar öbürlerinden daha eşittir. Bu sözden yola çıkarsak adaletsizliği ya da eşitsizliği hayatınızın en çok neresinde hissediyorsunuz?

♾️ George Orwell - Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar öbürlerinden daha eşittir. Bu sözden yola çıkarsak adaletsizliği ya da eşitsizliği hayatınızın en çok neresinde hissediyorsunuz?

Bu konu kapsamlıca konuşulması gereken bir konu. Çünkü hangi konuda eşit diye sormak lazım. Hak ve hukuk bakımından bile eşit değiliz. Buna örnek olarak boşanma davalarında erkeklerden ve kadınlardan istenen sorumlulukları gösterebilirim. Hepimizin boyu kilosu da aynı değil. Düşünce yapımızdan zekamıza kadar hepimiz farklıyız.
Daha eşit sözüyle anlatılmak istenenin üst bir burjuva sınıfı olduğunu tahmin ediyorum. Bu sınıf parasal yönden ele alınmamalı. Fiziksel ve zihinsel bir üstünlük olabilir. Hatta belki de ruhen. Bu şekilde olursa bazıları daha eşit katılıyorum. Genetik olarak hiçbir hastalığı olmayan, tansiyon-şeker-kanser vb nice hastalık geni taşımayan insanların daha üstün (biyolojik olarak) olduğunu düşünüyorum.
Adalet olmak zorundadır ama eşitlik olmak zorunda değildir. Örneğin bir babanın iki çocuğu olduğunu farz edelim biri 3 yaşında diğeri 15 yaşında olsun. Baba bu çocuklara şeker verecek ve elinde 3 şeker var. E haliyle insan düşünür 3 yaşındaki çocuğa 2 şeker fazla hem dişlerine sağlığına vs.. zararlı diye düşünürsünüz. O yüzden büyüğe 2, küçüğe 1 şeker verildiğinde adalet sağlanmış olur. Bunun gibi hayat da bazılarına büyük görünümlü, bazılarına ise küçük görünümlü paylarla mutluluk verir. Çünkü herkes aynı şeylerden mutluluk duymaz, zevkleri farklı olur veya mutluluğa bakış açısı farklıdır
Teşekkür ederim ☺️
@Barış_LonelyForever Rica ederim Barışçım :)
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
@FikretinMücadelesi Fikocum noldu
Sende de ne bibot yorumlar varmış. Hiç beklemiyordum ya. Sen sosyo-ekonomik, sosyo-politik sorular/benceler hazırlayabilirsin. ÇSS/ÇSB bile seçilir yani. O ideolojik altyapıyı gördüm bu yorumunda.
@FikretinMücadelesi Teşekkür ederim kankacım. Yani şu an kafam biraz yoğun, belki yaparım onları da.. Sağol tekrardan
Rica ederim. Sen de sağol.
Eşitse ben niye göremiyorum ya🙄
Tenkyuu
Rica ederim ne demek <3 :)
Katılmıyorum bu söze 🙄
Neden ki abla 🙄
Herkesin eşit olması imkansız bir şey. Uzun uzun anlattırma bana kuzucuk şimdi djdj
Sen diyorsan zaten tabi ki de haklısın abla sdjsdj 🥳 ama dinlerim tabi her zaman :D
Biliyorum can, dinlersin ☺️
Teşekkür ederim cannn🌸
Rica ederim 🌸✨
Cevap
10Cevap
Hayır katılmıyorum her insan eşit değildir, madem her insan eşit o zaman biz engelliler neden sizin yapabildiklerinizi yapamıyoruz bize aşık olan birisi neden olmuyor neden birisi ile kolayca cinsellik yaşamak yerine sadece evliliği bekliyoruz, biz sadece para ile mi yapmak zorundayız bunu illa hayat kadınına gidip mi deneyimlememiz gerekiyor 🤷♂️
Beni meslek edindirmiyorlar sizleri ise hemen "işe alındın yarın başla" diyorlar bana hiç diyeni duymadım daha
Her şey gönlünce olsun kardeşim 🙏
Evet bazı insanlar günümüzde diğerlerinden "daha eşit" maalesef. Adaletsizlik ve eşitsizlik neredeyse hayatın her noktasında hissedilebilir. En çok da toplumda ve iş hayatında fark edilebilir.
"İnsanların eşit oldukları tek konu ölümdür.."
Herkesin eşit olması sistemi bozar
Birr üstünlük olmalı yöneten yönetilen müdür ve yardımcı işçi ve işveren baskan ve halk gibi
Yoksa denge sasar kimse kimsenin etkisinde kalmadan eşit olarak düzeni sağlayamaz bir yol gosteren bir planlayıcısı olmalı.
Ama en çok karşılan kavramlardan biri olan adalet ve insani haklar kesinlikle göz ardı edilmemelidir.
Düzenin mevcudiyetinin korurken insana da değer vermek gerekir.
Ahtapotun kolları bile eşit değildir. Ki, en kapsamlı ve dâhice olan eşit olmamasıdır. Herkes ve her şey eşit olsa asıl hayat çok adaletsiz olurdu.. İnsanlar bütünlüğü tamamlayan birer parçadır, bütünlüğe aittirler.
😍🤗Her insanın alnında ki yazılı kaderi sadece kişinin seçimleri belirler. Sonuçta herkes reşit, her insan bir beyne sahip olduğu gibi..🤭😅
Bence herkes eşit değil. Aynı maddi duruma sahip değil aynı şeylere hayatlara sahip degil. Bazıları diğerlerinden daha üstün. Para anlamında değil hayat anlamında da.
Eşitlik yok kadın erkek her anlamda eşit olamaz. Adalet. nerde ben göremiyorum artık maalesef
İnsanların kendilerine iyi davranan kimselere daha az önem vermesi ve ayrımcılık yapması gibi şeyler.
Eşitliğin bir ölçeği olmaz bence eşitlik eşitliktir ama bir konuda eşit olunup bir başka konuda eşit olunmayabilir mesela.
Ben eşitlik kisvesi altında hepimize dayatılan toksik bir adaletsizlik olduğu kanaatindeyim.
Hayvan Çiftliği kitabında ki söz. Günümüzü çok daha iyi yansıtıyor.
O eşitlik bu dünyada sağlanamayacak asla birileri hep öteleniyor maalesef..
Katılıyorum evet öyle
Bu kitap çok iyiydiii yaa pek sevmezler ama
Neyse ben katılmıyorum söze
Günümüz dünyasında kimse eşit değil
Dünya adaletsiz
Dis gorunusteki esitsizlik ve adaletsizlik
Evet zenginler için söylenmiş bir söz
Katılmıyorum.
Katılıyorum
katılmıyorum
Bunu daha detaylı özel konuşmak istiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?