Farkı ne? Daha mı zor daha mı kolay yoksa aynı mı? Ustalık acemilik farklı yerde mi olur? Kafamda deli sorular.. Askerliği jandarma olarak yapmak zor mu?

Farkı ne? Daha mı zor daha mı kolay yoksa aynı mı? Ustalık acemilik farklı yerde mi olur? Kafamda deli sorular.. Askerliği jandarma olarak yapmak zor mu?

Asker adayları ve askerlik heyecanı yaşayanlara selamlar diyeyim öncelikle.. Tabii asker yolu bekleyecek olanlara da.. :)
Bugün sizlere Türkiye'de Jandarma olarak askerlik yapmanın nasıl bir deneyim olduğunu anlatacağım.

Ülkemizin güvenliği için önemli bir rol oynayan kahraman askerlerimizden oluşan bir birlik diyebiliriz. Eğer askerlik göreviniz Jandarma olarak çıktıysa, genellikle şehir hayatından uzaklaşıp kırsalda görev yapma şansı yakalarsınız. Doğayla iç içe olmak ve halka doğrudan hizmet vermek, Jandarma'da askerlik yapmanın keyifli yanlarından biridir.
Jandarma olarak görev yapıldığı zaman genellikle, asayişi sağlamak, suçla mücadele etmek ve vatandaşlarımızın güvenliğini korumak gibi önemli sorumluluklarınız olacaktır. Askeri birliğinize göre de görevleriniz tabii ki değişecek. Bunu yaparken askerde ekip ruhuna sahip olmalı ve disiplinli bir şekilde çalışmalısınız. Elbette, askerlik zaman zaman zorlu olabilir, ancak güzel ülkemizin huzuru ve güvenliği için verdiğiniz emek, her zorluğa değer olur.
Jandarma olarak acemi birliğinde devam edenler, genellikle usta birliği için cezaevlerinde görev alır. %90 cezaevine gidersiniz. Şehirlerin Jandarma İl Komutanlığı merkezinde kalmanız çok düşük oranla oluyor. Geneli cezaevinde usta birliğini tamamlıyor. Ayrıca askerliği jandarma olarak yapmanın faydaları derseniz de, askerlikte jandarma benim gözümde diğer birliklerden daha rahat. Genellikle işiniz nöbetle olur. Komutanlarla iyi geçinin, emirlerini sorgulamayın ve işinizi düzgün yapın.

Avantajları şöyle;
Jandarma dezavantajları şöyle;
Cezaevinde usta birliği tamamlanırsa, cezaevinde nöbet saatleri uzundur. Ayrıca çok ekstra dikkat gerektirir. En ufak hataya yer yoktur. Sorumluluk büyüktür.
Sevgiler. :)
Acemi birliğinde Yeni Foca İzmir'de, komando olarak yetiştirildim. Tam bir kabustu. Resmen devlete düşman olmuştuk, usta birliğinde ise Şanlıurfa'ya atandık. J. a. k. albay tanıdığımız çıktı. Atatürk barajındaki karakolda anormal durumların olduğunu söylediler, beni o karakola evrak kuryesi olarak yerleştirdiler. Sivildim kısacası.
Gittiğim karakolda daha önce bir askerin elektrik direğine çıkması sonucu öldüğünü ve ölümün olduğu o gece karakolda elektriklerin kesildiğini, maç izlemek nedeniyle elektrik çekmek istediği rapor edilmiş. Albayın karakol personeline güveni kalmamıştı, karakolla ilgili değerlendirmeleri bizzat ben kendisine iletiyordum. Barajın karşı tarafında komando birliği vardı, ağa gibi yatıyorlardı. Arada operasyona çıkıyorlar da, bende komandoydum. Sadece görev için jandarmaya geçirildim, komando olmak ayrıcalıktır.
Uy cok karıştı ya :/
:)))
askerliğimden bahssetmekten zevk alıyorum :))
Farkettim :D
:D,
vayy :)) e. i. g için teşekkür
Ricallarr:)
ricamı ediyon, seni göremiyomki :D
Evet :D ahahaa
RİCA EDERİM BEYFENDI
bir gün görünürsen iade ederim :D, hanfendi
Ben Şırnak sınır karakolunda jandarmaydım, kısa dönem olarak yaptım. Doğu'da çekilecek dert değil ama batıda iyidir kanımca.
Çanakkale desem
:D iyi herhalde
karakol mu
Komutanlık
o zaman sıkıntılı biraz, yani çok rütbeli olur başında ama batıda ona şükret :)
Ustalik degisir baska yerde yapar dimi
tabiki karakola verebilirler, benim öyle olmuştu
He ayni yer ama karakol.. .
ok
çok teşekkür
Abim cezaevinde jandarmaydı. Her gün polis gibi devriye atıyorlardı. Jandarma bence iyi, ben piyadeydim.
Sincandamıydı bana buranin adresi lazım posta gonderecem nasil bulacagimi bilmiyorum yardimci olur musunuz
Cevap
6Cevap
Eskiden iyiydi. Karakol komutanları çavuştu. Şimdilerde eski tadı kalmadı.
:D :D ben jandarma olarak yaptım bu kadar dert etmedim :D :D
Bana jandarma olarak yaptiginiz yerin tam adresi lazim kargo gondermem lazim yardimci olur musunuz
Yemekler on numara olur =)
Kısa dönem mi olacak?
Uzun
Acemi birliği önemli burada. Yani şöyle ki eğer Manisa'da acemi Birliği'ne gider komando timinde kalırsa (büyük ihtimal) doğuya gider karakola yerleşir dağlarda intikale çıkar ya da karakolda görev alıp nöbet eri olur. Şayet batı dediğimiz kısımlara düşerse yine aynı şekilde olur arada da devriyeye çıkarlar. (Polis gibi)
İçini ferah tut jandarma olmak gerçekten güzel, rahat bitirir. Allah tez zamanda kavuştursun.
Daha kolay gibi duruyor bakınca
harikadir
Jandarma harika