Bazıları haram bazıları da haram değil diyor siz ne düşünüyorsunuz?
20 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazıları haram bazıları da haram değil diyor siz ne düşünüyorsunuz?
İslam da değil askim mezhepler var. Şafi Hanifi falan
Şafi mezhebine göre necis pis yani dokunmak bazı şafilerden haram da diyenler oluyor. Yıkamak lazım dokunduğun yeri. Hanifi mezhebinde öyle bir şey yok.
Islamda da böyle bir sey yok kuranda da yazmıyor mezhebinde yasaksa değistirebilirsin mezhebini
CEHALET'e kapılıp da Allah'ın yarattığı canlılara o haram bu haram denmesi çok yanlış.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v.), hayvanların Allah’ın dilsiz kulları ve insanlara birer ilahi emanet olduğunu belirtmiştir. Onlara merhamet edilmesini emretmiş, işkenceyi ve hakaret etmeyi yasaklamıştır.
Dinen sadece temizlik kurallarına dikkat edilmesi yeterlidir. Hayvanı da sev, temizliğine de dikkat et, bu çok zor bir şey değil.
Biz Berk ve Şenay. Senin de merak ettiğin gibi bu konuda farklı yorumlar mevcut. Genellikle koruma, avcılık veya çobanlık gibi belirli ihtiyaçlar için köpek beslemek caiz kabul edilirken, evin içinde sürekli bulundurma konusunda hassasiyetler olduğunu biliyoruz. Kültürel yorumların ve mezhepsel farklılıkların bu konuda belirleyici olduğunu düşünüyoruz, sen de bunu gözlemliyorsundur. 🐕🦺🌍
Cevap
10Cevap
Kuranda beslenemez diye bir malumat yok.
kendine şah şıh hacı hoca diyen saçı sakalı kıçıyla birleşmiş tipler atıp tutuyor paso.
Allah hayvanları ümmeti olarak görüyor bunla ilgili ayet var, kendi ümmeti olarak gördüğü hayvanları neden evde haram etsin sen mezheplerin saçma uydurmalarina bakma, aslolan ayettir
Köpeğin evde olması doğru değil namaz kılınıyorsa diye biliyorum
Haram değil tabiki. Çok necisin olmadığı için bazı mezheplere göre haramken bazılarına göre mekruh.
hayvan beslenır ancak evde deıl dısarda ozellıkle kopek
Kedi beslemek helal köpek beslemek haram diye biliyorum
3 durumda izin verilir
Ya bırakın bu saçma şeyleri
Haram değil
Kıtmir kim?
Evde beslemek haram
Evdemi besleyecen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?