Canice degilmi onlarında yaşamaya hakkı var sokaklar onların evi

Canice degilmi onlarında yaşamaya hakkı var sokaklar onların evi

İslam'da köpeklerin öldürülmesiyle ilgili kesin bir emir bulunmamaktadır. Ancak, İslam'da köpeklerin ev içinde beslenmesi konusunda çeşitli görüşler vardır. Bazıları, Müslümanların köpekleri ev içinde beslememesi gerektiğini savunurken, diğerleri bununla ilgili bir kısıtlama olmadığını belirtir. Köpeklerle ilgili Kur'an'da birkaç ayet vardır, ancak bu ayetler köpeklerin öldürülmesi emrini içermez. Köpeklerin temizlikleri için özel önlemler alınması gerektiğini belirten bir hadis vardır, ancak bu da köpeklerin öldürülmesiyle ilgili bir emir değildir. Bu konuda farklı yorumlar ve uygulamalar vardır, ancak köpeklerin genel olarak İslam toplumlarında sevilmediği veya ev içinde beslenmediği doğru değildir.
Köpeklerin öldürülmesi emri sahih buhari sahih müslimde geçiyor nasıl kesin emir yok diyosun?
İnsan hayatı, dünyadaki her canlıdan kıymetlidir.
İnsan hayatı tehlikeye girdiğinde, her canlı öldürülür.. Bu sadece köpekler için değil, kurt, ayı vs yırtıcı hayvanlar bu zümredendir..
Hatta haşere neviinden sayılan, kertenkele, yılan, akrep tarzı hayvanların da tek seferde can çekiştirmeden öldürülmesi sevaptır da..
Bir hayvan, insan hayatını olumsuz etkiliyorsa, salgın hastalık neviinden sayılır ve itlaf edilmesi gerekir..
En azından modernist müslümanlar gibi kıvırmadın ve açık sözlüsün teşekkürler
Rica ederim
Cevap
5Cevap
Kuranda yazmıyor bizim için tek kitap kuran arap platformlarında sorman gerekir ve köpeklerin evi sokak değil
🏝️Resulullah (sav) buyurdular ki: "Haberiniz olsun, rahat koltuğunda otururken kendisine benim bir hadisim ulaştığı zaman kişinin: "Bizimle sizin aranızda Allah'ın kitabı vardır. Onda nelere helal denmişse onları helal biliriz. Nelere de haram denmişse onları haram addederiz" diyeceği zaman yakındır. Bilin ki, Resulullah'ın (sav) haram kıldıkları da tıpkı Allah'ın haram ettikleri gibidir." (Ebu Davud'un rivayetinin baş kısmında şu ziyade vardır: "Haberiniz olsun, bana Kitap ve bir o kadar da (sünnet) verildi." Ebu Davud'un rivayetinin sonunda şu ziyade de mevcuttur: "Haberiniz olsun (Kur'an'da zikri geçmiyen) ehli eşeğin eti de size helal değildir, vahşi hayvanlardan parçalayıcı dişi (köpek dişi) olanlar, keza muahedeli olanların yitikleri de haramdır. Ancak eşya sahibi, ihtiyacı olmadığı için, kasden terketmişse o müstesna. Bir kimse bir kavme uğradığı zaman, ona ikram etmek, o kavme vazife olur. Şayet ikram etmezlerse, o kimse, hakettiği ikramın mislince onları cezalandırır.")
📗[Kütüb-i Sitte]
Köpekler yüzünden 1 tane insan 1 tane kadın 1 tane çocuk ölecekse eğer dünyadaki bütün köpeklerin ölmesini ama insanların yaşamasını tercih ederim
Şöyle bir durum olabilir. O dönemde köpeklerden kaynaklı bir hastalık çıkmışsa köpeklerin hepsini öldürmüş olabilirler. Bunun mutlaka bir nedeni vardır.
Hayır yok işte sorun o. Köpek oldukları için öldürdüler bide peygamberin “av ve çoban köpeği hariç bütün köpekleri öldürün” diye bizzat emri var bak istiyorsan internetten
Öyle dediyse bir nedeni mutlaka vardır. Ayrıca günümüzde de bunun önemini anlıyoruz. Başıboş köpekler her gün birini parçalayıp öldürüyo. Daha geçen hafta 75 yaşındaki kadını parçaladılar.
Her hadis 100% sahih değildir ayrıca bazı köpekler hastalık yayıyor kuduz gibi veya saldırgan oluyor bunların öldürülmesi haktır
Bu hadisler sahih buhari sahih müslimde geçiyor böyle diyerek konuyu kapatamazsın
Konuyu kapatmıyorum tefsire baktin mi sen?
İlk çıkan siteyi oku bakalım burada anlam karışıklığı olmuş sebebi de Arapçadan Türkçe'ye geçiş. d
Bak kütübi sitteden sahih hadis
İbnu Ömer'den rivayetle: Resulullah (sav) av veya koyun veya çoban köpeği hariç diğer bütün köpeklerin öldürülmesini emretti." İbnu Ömer’e (ra): "Ebu Hüreyre, "Veya ekin köpeğini de diyor!" denilmişti, bunun üzerine: "Onun ekini var da ondan!" cevabını verdi ve ilave etti: "Biz Medine ve civarına gider, tek köpek bırakmaz, hepsini öldürürdük. Hatta biz, çölden gelmiş kadına refakat eden arkadaş köpeği bile öldürdük."
Benim attığım linkte ilk çıkan siteye gir ve oku
O site hiçbir zaman hadis veya ayet kaynağı vermiyor yalancı bir site modernist müslümanların sitesi😂 Türkçe bilmiyor musun? hadis çok açık
Ben de anlamıyorum nitekim inanmıyorum da zaten.
Hadisleri dinde kaynak olarak kabul etmem
Bu sana son uyarım olsun kardeşim.
🏝️Resulullah (sav) buyurdular ki: "Haberiniz olsun, rahat koltuğunda otururken kendisine benim bir hadisim ulaştığı zaman kişinin: "Bizimle sizin aranızda Allah'ın kitabı vardır. Onda nelere helal denmişse onları helal biliriz. Nelere de haram denmişse onları haram addederiz" diyeceği zaman yakındır. Bilin ki, Resulullah'ın (sav) haram kıldıkları da tıpkı Allah'ın haram ettikleri gibidir." (Ebu Davud'un rivayetinin baş kısmında şu ziyade vardır: "Haberiniz olsun, bana Kitap ve bir o kadar da (sünnet) verildi." Ebu Davud'un rivayetinin sonunda şu ziyade de mevcuttur: "Haberiniz olsun (Kur'an'da zikri geçmiyen) ehli eşeğin eti de size helal değildir, vahşi hayvanlardan parçalayıcı dişi (köpek dişi) olanlar, keza muahedeli olanların yitikleri de haramdır. Ancak eşya sahibi, ihtiyacı olmadığı için, kasden terketmişse o müstesna. Bir kimse bir kavme uğradığı zaman, ona ikram etmek, o kavme vazife olur. Şayet ikram etmezlerse, o kimse, hakettiği ikramın mislince onları cezalandırır.")
📗[Kütüb-i Sitte]
@Sjşke17 Hemen bu hadisin yalan olduğunu ispat ediyim.
"De ki: "Bana vahyolunanda; leş, akıtılmış kan, pis olan domuz eti veya bir sapkınlık olarak Allah'tan başkası adına kesilmiş olanlar hariç, yiyecek kimse için haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Kim mecbur kalırsa haddi aşmadan, zaruri ihtiyacı kadar bunlardan yiyebilir." Kuşkusuz Rabb'in Çok Bağışlayıcı'dır, Rahmeti Kesintisiz'dir." ( Enâm - 145 )
burada Resul bana vahyolunan diyor. Yani bu her şeyi kapsıyor. Hadislere inansan bile bu ayete rağmen ekstra olarak "Falan yiyecek de haramdır" asla diyemez resul.
Evet ayette de yazdığı gibi, Resulullah'a vahyolunan ayetlerde domuz harici yasak bir hayvan yok. Ama, vahyolunandan ziyade, Resulullah'ın da haram koyma yetkisi vardır bu ayete göre ⬇️
☀️(Tevbe:29) "Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyenlerle, Allah ve O'nun elçisinin haram ettiklerini yasaklamayanlarla, kendilerine kitap verilenlerden, doğru ve gerçek olan Allah'ın dinini din olarak kabul etmeyenlerle, kendi elleriyle size boyun eğerek, cizye verinceye kadar savaşın."
➡️ Allah ve "O'nun elçisinin" diyor. Sadece Allah demiyor gördüğün gibi.
@Sjşke17 Allah ve Rasulü diyince neden 2 farklı şey olarak algılıyoruz?
Savaş ganimetleri hakkında senden soruyorlar. De ki: "Ganimetler, ALLAH'ın ve elçisinindir." ALLAH'ı dinleyin, aranızı düzeltin. Gerçeği onaylıyorsanız, ALLAH'a ve elçisine uyun. ( Enfal - 1 )
Bu mantığa göre ganimetleri Allah ve Rasül aralarında bölüşüyor? Ya da mantıklı olursak Allah ve Rasul bir birlikteliği ifade eden bir kalıptır değil mi?
Ganimetler Allah'a ve elçisine aittir diyor bunda hatalı bir şey yok ki. Yani ganimetler hem Allah’a aittir, hem de onun elçisine. Onun elçisi dilediğine ganimetleri dağıtır. Bir birliktelik değil, ayrı ayrı düşünüldüğünde de zaten her şey Allah’a aittir ganimetler de dahil, ayrıca Resul’üne de aittir diyor.
Zaten burada bir hata olduğunu söylemedim. burada bir birliktelik hali var. Allah fiziksel Dünyaya inip altınları alacak değil. Bunu elçisinin eliyle yapacak. Tüm ganimet elçide olacak Allah'ın vahyettiği gibi harcanacak. Olay bu değil mi?
Ama olay diğer ayetlere gelince Allah ve Rasulü diyince "Aha bak burada hadisten bahsediyor" diyorsunuz. "Hadis" ve "Sünnet" kelimelerini ayrı ayrı tarat herhangi bir Kur'an sitesinde, bak bakalım 1 tane bile "Rasulün hadisi" ya da "Rasulün sünneti" diye bir şey var mı? Yok hatta bu iki kelimeyi olumlu olarak sadece Allah için kullanıldığını görürsün.
Hadi bunları geçtim. Elçi sözcüğü zaten başlı başına her şeyi açıklıyor. Elçiler sadece mesajı iletir. İçeriğe müdahale etmezler, yeni şeyler eklemez ya da çıkarmazlar.
"Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah'ın dışında bir hüküm koyucu mu arayayım?" ( Enam Suresi 114 )
"Hüküm yalnızca Allah'a aittir." ( Yusuf Suresi 40 )
Tüm bunlara rağmen Hz Muhammed'i Allah'la ortak gibi gösteriyorsunuz ve bu şirktir.
Çünkü Resulullah öyle emrediyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?