İslamda sünnet olmak zorunlu mudur?
Sünnetle ilgili Kuran'da herhangi bir ayet yoktur kadin sunneti de erkek sunneti de uydurma hadislerde gecer. Toplumda yaygin olma nedeni kultureldir. Kurana göre Allah insani en guzel bir bicimde yaratmıştır (Tin 4) ve Allah'in yaratilisini bozmayı seytan isi olarak görmüştür (Nisa 119) estetik ameliyati yaratilisi bozmak olarak gorenler ( haklıdırlar da ) yahudi adeti sunneti bir dini vecibe olarak gorurler. Hakki Yilmaz ve Edip Yuksel adli iki İlahiyatcinin bu konudaki görüşlerini atıyorum https://istekuran.net/hitan.html
https://youtu.be/FKie-K_K7CUsaglik boyutu açısından doktorların bakışları sunnetinzararlari.wordpress.com/.../ ayrica Nil Gün adli yazarın Sünnetle İlgili Yalanlar ve Gerçekler kitabınızi okumanizi oneririm sunnetin nasil kapitalist bir boyutu oldugu Amerikada neden yaygin oldugu 've bir cok konuya kadar detaylı açıklamalara yer veriyor
*Ilahiyatci Hakki Yilmaz'in makalesi https://istekuran.net/hitan.html
*İlahiyatçı Ihsan Eliacik'in yorumu https://youtu.be/pTBT_rYxtVw
Dinimizde iki önemli unsur var:
1. Farz
2. Sünnet
Sünnet, Hz. Peygamber'in devamlı olarak yaptığı ve bir mazeret olmaksızın terketmediği şeydir.
Hz. Peygamber'in farz ve vacip olmayarak yaptığı ve bize emrettiği ibadetlerdir.
Birisini bir şey yaparken görüp de bir şey demezse veya onu yapın derse, o da sünnet olur. Burada yapılan işi beğenmesi, o işe razı olması ve bundan sonra bu işin yapılmasını emretmesi, o işin sünnet olduğunu gösteriyor.
zorunlu değildir. sünnet olmak faydalıdır bircok hastalıktan korumasından ziyade temizliktir. şimdi bikaç akıllı çıkıp fazlalık olsa neden öyle yaratılalım diye onuda söyleyeyim sen hayvan veya yamyam değilsin bitarafın açıkta değil deri ile korunmasına gerek yok organın.
Sünnet ne demek onu bilmek gerekir önce. Peygamber Efendimizin farz var vacip dışında yaptıklarıne ve yapılmasını tavsiye ettiklerine denir. İslam dininde yasaklanan hic birsey sebebsiz degildir. sanirm saglik yonunden de artisi olan bir durum sunnet olmak. .
Cevap
39Cevap
Asla! Sünnetin amacı cinsel zevki yok etmekdir, mantıklı hiçbir yanı yok, ayrıca sünnet olmak Allah'a şirk koşmak demekdir. Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka? Koskoca tanrı bu deri parçasını yaparken çıkarmayı mı unutmuş? Dönüp meleklerine "hassiktir erkeği yaratırken şu deriyi sökecektim ya unuttum sünneti farz kılın" mı demiş? Ayrıca TİN SURESİ 4. AYET (Lekad ḣalaknâ-l-insâne fî ahseni takvîm (in) -Gerçekten de biz, insanı, en güzel bir surete sahip olarak yarattık.) Abicim tanrı demiş ki en güzel biçimde yarattık. Eğer bir deri parçası varsa demek ki tanrının yarattığı en güzel biçime o deri parçası da dahil. Sen tutup da bunu kaldıralım bunu beğenmedim, bu güzel değil diyemezsin. Sünnet İslam ile terstir.
Biz insani en guzel bicimde yarattik. Madem yaratilisimiz kusursuz ohalde neden parcamiz kesiliyor.
bir toplum düşünün bir bebek doğunca tek gözü kör ediliyor.
herkes tek göz.. ve bunu tanrı istiyor diyorlar!
tanrı çükteki eti sonradan kesilsin diyemi yapmış? hadi ordan..
tümü insan uydurması
tanrı masallar diyarıdır..
aile baskısı
çevre baskısı
din baskısı
kimse bizi dinlemiyor. kimse bizim düşüncelerimize önem vermiyor. avrupa kadar ileri gidemedik işte bu yüzden.
Sünnet islamın kesin şartı değildir. İmanın şartları içinde de. Adı üstünde sünnet
İslamiyette farz değildir. Yahudiler ise kendilerini seçkin bir toplum olarak gördükleri için farklılık amacıyla yapıyorlar. Benim görüşüm;yaratılış bütünlüğüne zarar veriliyor ve bu insan hakları ihlalidir. Sünnet derisinin 3 görevi vardır.1-Koruyucu,2-Cinsel,3-Bağışıklık. Sünnet işlemi bu görevleri yapamamamıza sebep oluyor. Zaten sünnet, hadım edilmenin yumuşatılmış hâlidir. Erkeklerin nefislerini kontrol etmekte zorluk çektikleri düşünülerek yapılan cehaletcil bir ameliyat.
İslam'da sünnet zorunlu değil. Ancak sünnet gelenek olarak yapıldığı için Türkiye'deki insanların büyük bölümü bunu çocuklarına yaptırıyor.
Sacmalamayin Yahudilikte bile zorunlu, kabuklu cuku kim ne yapsin hastalik be
Hayır aslında adındanda anlaşılacağı gibi farz değil sünnettir..
Sunnet demek yapilmasi faydali olan ama zorunluluk olmayan şeylerdi sanirim
Hangi sunnette kasdediyon? Peygamberimiz sav yaptigi isler olan sunnet mi yoksa erkekler kestigi yer olan sunnet mi?
O zaman soyle deyim. Sadece kuranlar yetmiyor peygamberimiz sav sunnetide yasamak gerekir. Sunnetler hicbirini yapmayipda sadece kurana uymak olur mu hic? Allah bizi namazi emrediyor? Peki nasil kilacagim? Onuda peygamberimiz sav gorduk. Ayni sekilde abdestte. Herseyi peygamberimiz sav sayesinde kurtuluyoruz.
Siz tüüürkleeerrr kesiyorsunuz ya ucundan azıcık!!!
Evetttt tabikide sunnetsiz erkeğe kız bile verilmez okey anladin mi?
Helal olsun yorum yapanların hepsine... Birtek bile senin kafadan biri çıkmamış... :D :D
Gelmiş Geçmiş Kitap Sahibi Tüm Dinler Sünneti Emreder. Hırisyan Din Adamları Sünneti Yasaklamıştır.
Bugün Yahudiler Sünnet Olmaktadırlar.
Ben sünnetsizim sağlık açısından bir problem yaşamadım.
onu bilmemde yok mok dedim yinede pederi ikna edemedim. gitti benim pipide...
Sünnetli penis hijyenik tir :)
Kafa kısmında deri olmadığı için daha kolay temizlenir bakteri barındırmaz
Toplumda zorunludur algısı var
lakin zorunlu değildir
Lakin ben çoçuğumada torunumada bu geleneği aşılarım çünkü sağlık açısından çok gerekli birşeydir
Sağlık açısından da iyi bir şey. Kuran da da böyle geçiyor diye biliyorum
Ya aşırı sacmaladınız siz he biri daha sordu böyle kardeşim bacım bu böyle gelmiş giden bişey yapmayn diğer soranda kesitrmickms
İlk önce sünnetin anlamını bilmek gerekli
Adı üstünde sünnet, zorunlu olsa farz olurdu
Zorunlu degil
Adi ustunde sunnet
sünnet olmak sünnet galiba
Zorunlu olmasa niye herkes sünnet olsun 😄
Zorunlu olmasa millet salak degildir herhal
Napcan mk sanki kendi oluyor
Sağlık. Açısından tüm. Dinler sünneti emreder
Sen ve kavminden erkek olanlar, sünnet olsun” buyurur. Bu emir üzerine İbrahim Peygamber 80 yaşında Allah’ın emrini yerine getirmekte acele etmiş, kendi kendini sünnet etmiştir. Acı çekince, Rabbına niyazda bulunmuş. Bunun üzerine “Ne ile sünnet olacağını biz sana bildirmeden neden acele ettin?” diye vahyedilince Hz. İbrahim (AS) :
“Ey Rabbim! Senin emrini geciktirmek istemedim” demiştir. (Tıbb-ı Nebevi Ans:615) + (Kütüb-i Sitte : 7/41) + (Büyük Hadis Külliyetı : 3/152).
Evet zorunlu. Sağlık içinde olunması gerekir.
valla bizi o vaatle kandırdılar ama bilmiyorum
Sen bu aralar taktın sünnete :D
Sağlık açısından da gerekli
Kuzum sen sünnet ne demek biliyor musun ki?
Evet peygamberin yaptığı. yapılması farz değil ama makbul olan şey.. yapılmadığında hükümlülük olmaz
Önce bir tersledin ama aynı şeylerden bahsediyoruz o aldı sunnetten çok kültür olarak oluştuğu için bence
Evli ve asker yolumu gozluosun
Tabiki zorunlu kestircen. s. s
Her ikisinden de uzağım
Evet zorunlu
Kesinlikle
değil
Sanmıyorum
Evet
Zorunlu
zorunludur
Erkeklere zorunlu
Evet
zorunlu
adı üstünde sünnet
zorunlu
Evet zorunlu
4 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar