9 gü

Tanrı var mı yok mu bu gerçekten çok zor bir soru değil mi?

Aslında inananlar da inanmıyor gibi ama korkudan inanıyorlar veya kendilerini öyle bir kandırmışlar ki inandıklarını sanıyorlar ama dürüst olacağım ben de inanmak istiyorum, var veya yok her türlü çıkarlı bir durum. Başına kötü bir şey mi geldi, dua et rahatla. Öteki alemde yanma riskin de yol. Şimdi imansızlar olanlar çok büyük bir risk almıyorlar mı, bence alıyorlar. Ben de imansızım ve farkındayım. Eskiden çocuktuk, anne babadan öğrendik, Müslümandık. O zamanlar da sorunlarım vardı, çok dua ettim ama hiçbiri çözülmedi ama insan dua edince içten içe rahatlıyor, namaz kılınca da aynı. Mesela Kuran kursundaki abiler çok iyiydi, kokular falan verirlerdi, güzel günlerdi, hâlâ aklımda ve cuma namazına giderdik, abiler istediğimiz dondurmayı almamızı söylerdi sırf bile onun için cumaya giderdik, camide güreşirdik, valla güzel günlerdi. Bir daha dünyaya gelsem Allah'ın olmadığını bilsem bile ona rağmen yine aynı şeyleri yapardım çünkü güzel abi, bize iyiler denk geldi, kötüler denk gelmedi.

Tanrı var mı yok mu bu gerçekten çok zor bir soru değil mi?