Ya bırakın aşk meşk işlerini de gelin teoloji falan hakkında konuşalım, ateyizler, aczimendiler, reenkarnasyoncular neredesiniz, çıkın meydana hadi. Herkes kebap yapıyor, bir Allahın kulu da 'ulan havada duruyormuş gibi duran kayanın içinde yaşıyoruz, bu neyin nesi?' diye sorma cüretini göstermiyor yahu! Hadi ilk soru benden Tanrı var mı yok mu, varsa neden var yoksa neden yok?
Şimdi sen gitsen normal bir insana, bu soruyu sorsan sana ''bak şu dağları kim yarattı'' falan felan diyecek ve kendi Tanrısına verdiği isim söyleyecek sana, e kardeşim bizde biliyoruz yaratan birisi veya birileri var ama bu senin dediğin gibi yok şöyle Tanrı yok böyle ra falan felan gibi saçma salak isimler uydurmalara gerek yok, hatta ben kendim bile Tanrı demem kendisine, ben ona Yaratıcı derim Yaratıcı o evreni yaratan o bu dünyayı tüm o maddeleri güzellikleri yaratan kişidir, Tüm o doğanın tüm o dehanın insan bedeninin Mücidi odur, ama bu onun bize şöyle yapın böyle yapın veya saçma salak kurallar koyduğu anlamına gelmiyor, her şey olabilir kim bilir belki de uzaydaki gizli bir evinde sürekli dünyayı izliyor ara sıra bakıyor ne yapıyor bu insanlar diye, ya da o evrenin başka köşesinde başka güzellikler yaratıyor olabilir, veya farklı gerçekler onun hakkında, ama elbet biliyoruz ki bu evreni yaratan bir Yaratıcı veya Yaratıcılar (Kozmik Varlıklar gibi) var, bunu inkar edemeyiz yani evet bir Yaratıcı veya Yaratıcılar var. lütfen yanlış anlama ihtimallere dayanarak çoğul kullanıyorum ben asla kesin bir şey söylemiyorum. Tek yol Deizm :)
Yani Ceren ateist olmak akıl işi değil, deizm ona göre çok daha mantıklı. Ama deizm de bana mantıklı gelmiyor. Yani düşünüyorum da, madem ki keyif için bu kadar evreni yarattı, neden bize bilinç verdi? Hiç mantıklı gelmiyor ya, tutar dalı yok benim için :/
Big-Bang olayının öğrenilmesinden sonra ALLAH`I (C. C) inkar edenleri kafam almıyor. En değişik savunmaları bu insanların, başka bir evrenden çıkan bir alt evren olduğumuzu iddia etmesi. Öncelikle bunun gibi saçma ve %100 yanlış olan yalanlara inanıyorlar ama Zahir olan ALLAH'A (C. C) inanmıyorlar. Eskiden evren ezelidir diye ateist olanlar şimdi bu yalanı ortaya atıyor. Bu olayda saçma çünkü öyle bir durumun olması için o evrenin ezeli olması lazım. Eğer o evren ezeli ise buradan geçmişe kadar sonsuz bir zaman geçmesi lazım ve şuanda olamayız çünkü sonsuz bir zaman geçmiş olacak. Bu zaman diliminin başlangıcı olmadığı gibi Big-Bang olayının başlangıç olması saçma olurdu. Çünkü onun başlayabilmesi için sonsuz bir zaman geçecek ki o zaman dilimine ulaşabilelim. Bu saçma olurdu değil mi? Zaten bu kadar düzeli bir hayatın sürdürüle bilmesi için birinin düzen kurması lazım. Buda ALLAH`IN (C. C) ispatıdır. Deist kafalar gelmeden söylemekte fayda var. Siz hiç mükemmel bir şekilde tasarladığınız evi terk eder miydiniz? Bu akla ve mantığa ters düşüyorsa üstün sıfatlı yaratıcı neden bizi terk etsin ve insanlara neden bir düzen koymasın ki?
Tanrının varlığını ya da yokluğunu elbette ki kanıtlayamazsınız çünkü Allah her şeye karşı apaçık (ez-Zahir) olduğu gibi her şeyden gizli (el-Batın) dır bu da Onun yüce kudretini gösteriyor. Şu uçuz bucaksız evrende aslına bakarsak insanoğlunun çok özel bir yeri var; yani Mübdi sıfatıyla tecelli eden Allah her şeyi en baştan sorunsuz bir şekilde tüm mükemmeliyetiyle yarattı ve insana sıradışı özellikler verdi çevresindeki evreni de kendine uluhiyet hediyesi olarak bahşetti. Bu hususta evren ve mikroevren öyle birşey ki boyut olarak bu iki alemin tam ortasında yer alıyor yani başımızın üstündeki evren bizden ne kadar büyükse bizden küçük alem de bir o kadar küçüktür.. Bu bile Rabbimizin varlığını açıkça ortaya koymuyor mu?
Uzun zamandır evrenle ilgili videolar, makaleler vb şeyler okuyorum. Evrenin ne kadar karışık ve bir okadarda düzenli bir yapıda olduğunu anlayınca insan ister istemez içinden şunu geçiriyor; Gerçekten bunca düzeni kontrol eden bir yaratıcı olabilir.
İrem hanım, Tanrının varolduğunu somut olarak kanıtlayamazsınız, peki somut olmayan şeye inanmak mantıklı mıdır? bir diğer sorum da siz neden Tanrının varlığına inanıyorsunu, sizi inandıran şey ne? Teşekkürler.
Açıklayayım şimdi en basitinden dünyada ki tüm şeyler canlı yaşamı için oluşturulmuş evrim felan olsaydı her şey insanlar için olmazdı en basitinden bir "mandalina" nasıl da dilim dilim sanki birisi tarafından dilimlenmiş gibi bide hadi canlilar oluştu vs ya üreme? Üreme nasıl bu kadar her şeyiyle uyumlu evrim olsaydı üreme olur muydu? Hadi bunu geçtim ruhani varlıklar diyeceğim buna ateistler inanmıyor ama ruhani varlıklar var ruhani varlıklar da mı (cinler) evrim ile oluştu
Bilimin en önemli özelliği 'değişebilir, güncellenebilir' olmasıdır. Yani bir dine inanmakta aşırılık yapan insanlarla bilimde bir şeyleri dayatmaya çalışan insanların cahilliği birbiriyle yarışır. Ben araştırmalarıma ve fikirlerime dayanarak evrimin gerçekleştiğini düşünüyorum hem de hiç durmadan, sürekli. Mandalina dilimleri, muz kabukları, hindistan cevizinin delikleri ve pek çoğunun neden o özelliklere sahip olduğunu evrim tarihinde araştırarak bulabilirsin yani buradan hareketle insanı merkez alan bir sistemin varolduğunu gösteren herhangi bir delil yok. Su, hava, toprak, yiyecek bunların hepsi hayvanlar için de birer kaynaktır. Üreme gerçekten uyumlu mu? Sakat doğan bebekler, çocuğu olmayan insanlar, üreme sistemi hastalıkları... Eğer gerçekten insan 'özel' bir varlık olsaydı, yani yaratılışta merkeze alınan bir canlı olsaydı, bir memeli hayvanla aynı üreme sistemine sahip olmaması gerekmez miydi? Büyüye gelecek olursak büyüler laboratuvar ortamında kanıtı olmayan şeyler. Bilimde yeri yok. İşte ateyiz olsam tüm bunları söyleyerek çok güzel bir hamle yapardım bence 😄. Şimdi bunları doğruya çevirelim. İlk olarak dünyadaki şeyler canlı yaşamı için oluşturulmamıştır, dünyadaki şeyler canlı yaşamını meydana getirmiş, neden olmasın bir yaratıcı için ne farkeder? Evrim bana göre var ve var olması yaratıcıyı yok saymıyor aksine bunca karmaşık sistemin muhteşemliğine hayran bırakıyor. Ruhani varlıklar kısmına gelecek olursak da bir şeyin görünmüyor olması onun olmadığı anlamına gelmez şayet bir yaratıcı var isterse bizden başka alemler de yaratabilir diyebiliriz. Yani ana tema tanrının varlığına dayanıyor. Tanrı varsa olaylar açıklanabiliyor ancak onun olmadığına inanan birine bunları örnek vermek olmaz. Tanrıyı buldurmakla olur. Yine de güzeldi teşekkür ederim yanıtın için 😊
Kuranı Kerim okudum belli bir süre sonra dini kafamda komple sildim. Tanrı yok fikrim ise evrende hiçbişey mükemmel değil genetik hastalık evrim mutasyon vs vs..
Bence her şey mükemmel olsaydı zaten cennette olurduk. Sen aradasın üstad ama eğer bu sebeplerden ötürü inanmıyorsan kalp tarafın daha ağır basıyor gibi. Bence uzaya yönel, iyice araştır, madde nedir falan. En azından bu ikilemden kurtulursun.
şu an ölümsüz olduğu varsayılıyor. Ömrünün uzun olması onu ölümsüz yapmaz, kaldı ki ölmek için ecelin beklenmesi de mantıklı değil sonuçta başka bir hayvan tarafından öldürülebilir. Öyle olmasaydı evrim boyunca geçen milyonlarca yılda, o hayvandan çok çok fazla denizin içinde olması gerekirdi. Ancak öyle değil ve denizin bazı kısımlarında yaşayabiliyor. Bunların hepsini geçelim, 5 milyar yıl sonra güneş patladığında yine ölmüş olacak. Dolayısıyla ölümden kaçabilmesi imkansız çünkü her biyolojik canlının biyolojik nesneye ihtiyacı vardır. Bunun sağlanmaması bile onu öldürebilir. Bak hatta daha da sıkıntılı noktayı söyleyeyim, bu canlının varsayalım ki ölümsüz olması bile onun kendiliğinden oluşabilmesi için bir sebep olamaz. Zaten burada konu çok farklı yerlere ayrılıyor, bir şeyin kendiliğinden oluşabileceğine inanıyorsan bunun üzerine düşünmen lazım.