+1 yıladamın biri berbere gider.. konu konuyu açar,
berber: “ben allah’ın varlığına inanmıyorum” der.
adam: “peki neden böyle düşünüyorsun”?
berber: “bunu açıklamak çok kolay. lütfen söyler misin, eğer allah var olsaydı bu kadar çok hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? allah olsaydı kimse acı çekmezdi. allah olsaydı bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum”
adam bir an durur, gereksiz tartışmaya girmek istemediği için cevap vermez. berberde işi bitince dışarı çıkar… caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam görür.. adamın dağınık görüntüsünden, traş olmayalı uzun süre geçtiği bellidir.
adam berber dükkanına geri döner.
adam: “biliyor musun, bence berber diye bir şey yok.”
berber: “nasıl olur ki? ben buradayım ve bir berberim”
adam: “hayır yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen, bakımsızlıktan saçı sakalı birbirine karışmış adamlar olmazdı..
berber: “berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa ben ne yapabilirim ki?”
adam: “kesinlikle doğru! püf noktası bu işte! allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa o ne yapabilir ki? işte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!”
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet var. Dünyadaki düzene bakarsan ortaya bir varlık çıkıyor. Kötü şekilde ölmek derken sen o acıdan bakıyorsun. Insan arı degilki bal kovanında ölsün. Bu konu hakkında uzun uzun yazı yazarımda şimdi işlerimi halletmem lazım. Konseylere bu konu üzerine uzun münakaşaya girmek istemiyorum.
Acı içinde ölen insanların kaçı acaba Tanrının yapma dediği şeyi ısrarla yaptı bunuda sorgulamak lazım.02 Yorumla
Soran+1 yılHer şey oluyor, sebep yokken oluyor sakat doğan da günah mı işledi mesela onun öyle dogmasinin sebebi ne? O yüzden bu konu çok saçma, hak ettikleri için beter şekilde olmuyorlar, beter şekilde ölme ihtimalleri diğerlerine göre daha fazla olduğu için öyle oluyorlar.
- +1 yıl
Sakat kalmak olsun başka şey olsun tanrının yokluğuna delil değil. Allah hangi birine ben sizi mükemmel bir hayata yolluyorum dedi. Halbuki tam tersi ben sizi evlatlarla yoklukla imtihan edeceğim dedi. Allah 'ın vaadi bu. Sakat doğanda imtihan için doğuyor. Hem kendi imtihanı hem anne babasının imtihanı hemde sizin bizim gibilerin imtihanı için. her şey görüş farkı yeni yetme ergenler gibi tanrı varsa afrikadaki çocuklar neden ac. Avrupadakiler ac olsa busefer ablukadakiler neden ac derdiniz. Onu geçtik aids neden var derdiniz
Tanri hakkında konuşamayız inanç ayrı gerceği bilmek ayrı bir şey. Yanı tanrı vardır desem bunun hic bir anlamı olmaz çünkü yok olqn bir şey hakkında konuşamazsın, yani demek istediğim şu tanrı vardır derken aslında ben var vardır demiş oluyorum.
Çünkü varlık ve oluş arasındaki ilişki, gerçeğin inançla arasındaki ile aynıdır.
06 Yorumla
Soran+1 yılİnanç olamaya da bilir nereden biliyorsun?
- +1 yıl
İlahiyat anlamında Allah varsa yaratılmayı kendin istedin zaten bu anlamda onu suçlayamazsın.
Eğer bir tanrı yoksa bir sperm olarak zaten sen ilk kozaya girmek istedin, diger yandan tanri yoksa bunları düşünmeye gerek zaten yoktur ki.
Kant metafiziğin yolunu çoktan kapattı metafizikci müslümanlar zaten tanrının konusabilirliğini açıklamaya çalısıyorlar. Ama kant newton fiziğine bağlı bir felsefe yaptı, sonra ainstein geldi fizik tekrar değişti göreceliği ortaya atınca ve bu fiziğin felsefesini yapacak yeni bir kant bekleniyor.
Dinin var olup olmadığı çok önemli değil diyemem çünkü ahlakın tesis edilmesi gerekiyor, insanın çünkü en yetkin hali toplumla ortaya çıkar.
Asıl mesele teodise problemi, madem tanrı saf iyilik bu kötülük nerden çıktı?
Soran+1 yılDin falan demiyorum sadece tanrıdan bahsediyorum yani eğer varsa sadece bu evreni yaratan güçten.
Soran+1 yılSen nerenle yazıyorsun? Sürekli dindeki tanrıdan bahsetmissin
Canlılığın oluşması ve devam edebilmesi için kusursuz bir düzen var. Sadece insanı ele al, herşeyiyle muhteşem bir sistem. Denizlere, okyanuslara bakıyorsun öyle, karbon azot döngüsü öyle. Güneş sistemi öyle. Böyle kusursuz bir muhteşemliğin tesadüfi olarak var olduğuna inanmak bana saçma geliyor.
08 Yorumla
Soran+1 yılAma yaptıkları da saçma. Sanki öylece birakmi ve ne yaparsanız yapın demiş gibi. Kötüler kazanıyor, insanları inciterek laralarini kusursuz bir şekilde çalıp suçlu çıkmayı basaranlar kazanıyor. Bu kusursuz sistemde, bizim de kafamıza bir adalet sistemi yükleyip hiç adalet olmayan bir dünyada bizi terk etmiş gibi.
Soran+1 yılOlmayabilir
Soran+1 yılTanrı varsa neden evrim ile yaratmayı seçti? Evrimle beraber birsuru canlı acı bir şekilde elendi ve evlenmeye de devam ediyor, bu kadar acı ve eziyet dolu bir yolu neden seçti?
Soran+1 yılMadem sonsuz gücü var, bir anda yaratsa daha mantıklı olurdu, bir anda bu seviyeye gelseydi canlılık. Bu seviyeden kastım, biyolojik olarak çok daha az hata olduğu bu seviye işte.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılDua eden dediğinde aklıma örümceğin sineği yiyeceği anda tanrıya şükrettiği, sineğin de o anda tanrıya kurtar beni diye dua ettiği resim geldi. Yani kimin duası kabul olsun mesela? Ya diğer taraf da tanrıya dua ediyorsa? Soruna cevaba gelirsek, tanrı yok sebebi de uydurulmuş saçma bir kavram olması, bu kadar.
123 Yorumla
Soran+1 yılAma uydululmussa fizik kuralları nasıl olur da canlıligi ortaya çıkarabilecek keskin bir merkeze ayarlanmış gibi? Uydurmus olsak bile mantıklı tarafı var yani neden sence?
- +1 yıl
Kafa bu kadar basıyor işte sizde, fizik kuralları ile tanrı kavramının ne alakası var mk? Fizik kuralları olmasa tanrı da olmayacak mıydı? İşte kıt akılla düşününce etrafındaki her şeyi kendine benzetmeye çalışıyor insan. Kafaya bak bunları yaratan zeki bir varlık olmalıymış, zeki bir varlık ne demek bir kere? Ben sana diyim, insan görmediği bir şeyi aklında canlandıramaz, kapasitesi ancak görebildiği ve anlayabildiği kadardır, tanrı diye bir kavram uydurması da zamanında çevresini anlamlandıramamasından mütevellit. Hala daha insanlar mantığını çözemediği eşylere mistik anlamlar yüklerler, hala daha. Hani bilim çağı bilmem ne hala daha hurafe uydurup bunlara inanmayı tercih ediyor insanlar. Ki o zamanlar bunların oluşması gayet normal.
Soran+1 yılTanrı kavramını tartışıyoruz ben var falan demiyorum sen daha ne konustugumuz bile farkında değilsin. Aynı zamanda anlayamadığımız şeye tanrının yaptığını soyluyorsak bunu söylememek için bütün her şeyin neden sonuç ilişkisini bilmemiz gerekir ve senin de bunları bildiğini hiç sanmıyorum.
Soran+1 yılFizik kuralları neden yaşamın oluşmasını sağlayacak şekilde var olmuş diye basit bir soru sordum bu kadar
Soran+1 yılZeki olduğunu falan düşünüyorsun da cidden çalışmıyor kafan. Daha tartışmayı bile öğrenememişsin, varsayım ne demek bilmiyorsun, ezbere konuşuyorsun aynı ergen cahil ateistler gibi ve aynı dinciler gibi yobaz davranıyorsunuz, yobaz ne demek biliyorsundur.
- +1 yıl
Tanrı kavramını tartışıyoruz zaten ben başka bir şeyden bahsetmedim. Yoo hiç de her şeyi anlamamız gerekmiyor, o zaten mümkün değil. Ama biz bazı şeyleri anlayabiliyoruz, açıklayabiliyoruz ve bu kadarı yetiyor inan tanrı fikrinin saçma olduğunu anlamak için. Yani senin "tanrıya inanmaya gerek kalmaması için her şeyi bilmeliyiz" önermen doğru değil.
Yahu işte yaşam oluşsun diye var olmamış, kafanız basmıyor. Kendinizi merkezde gördüğünüzden öyle sanıyorsunuz. Hayvanlar insanlık için yaratılmış der Allah mesela, ben de soruyorum bal porsuğunun benim hayatıma ne gibi bir etkisi var? Hayvandan kastı inek, keçi, koyun vs olduğu için öyle diyor, gayet insan ağzıyla yazıldığı bariz. Kimse kimse için var olmadı, arılar sen bal yiyesin diye var olmadılar, nitekim bal arıları insanlar yokken de vardı. - +1 yıl
Yok yere kiza sert yorumlar yapiyorsun. Siz ateistlerin geneli boyle nedense. Full dayatma
- +1 yıl
Ben zeki olduğumu iddia etmiyorum ama sen g*rizekalısın. Varsayımını dayandırdığın şeyler şu şu sebepten saçma ne boştur diyorum sen ise "ama varsayım benimki" diyorsun. Varsayma o zaman mk madem mantıkla bağdaşmıyor. Tartışmayı bilmeyip sürekli alakasız şeyler söyleyen, "tartışma bilmiyorsun" bilmem ne deyip safsata yapan sensin bu arada.
Soran+1 yılSöylediğin tek şey insanların cevabını bulamadığı şeyleri anlamlandırmak için tanrıyı uydurduğu ve hakaretler. Her neyse, ben de diyorum ki her ne kadar insanların uydurmuş olduğu bir şey olsa da mantıklı olan tarafları var. Daha fizik kuralları ve tanrı arasindaki bağlantıyı kuramiyorsun ki. Fizik kuralları canlılığın oluşmasını sağlayacak bir şekilde var olduysa bu da tanrının bir sistem yaratmış olma ihtimalini arttırır, çünkü kendiliğinden var olma ihtimali düşüktür. Mesela marsta bir heykel görsek bunu birisinin yaptığını düşünürüz, bunun başka şekilde var olma ihtimali ve birisinin yapmış olma ihtimalini tartışıyoruz aslında. Zaten insanların bir şeylere anlam yüklemesi de onun zeki bir varlık olduğunu gösterir, gelmiş bana g*ri zekalı diyorsun, bunu bütün insanlar yapıyor o zaman sen dahi misin mk?
Soran+1 yılGelmiş bana bilimsel şeyleri anlatıyorsun sanki ben bilmiyorum mk. Bilimsel gerçekten var olan her şeyi inceler, Tanrı varsa neden kendi yarattigi yerde yaşasın ki? Eğer Tanrı kendi koyduğu kuralların içinde yaşayan bir varlık olsaydı bilim tanrıyı kanitlayabilirdi, aksi halde kanitlayamaz, yoksa kanitlayacagini mi düşünüyorsun? Bir kere tanrının kendi koyduğu kurallar içinde yaşaması saçma olurdu zaten. Bunu anlayamıyorum ya da şimdiye kadar dusunememissin, biz de biliyoruz senin anlattığım şeyleri gelip de burada senin anlattigin şeyler dışına çıkar her insan g*ri zekaliymis gibi davranma.
- +1 yıl
Mantıklı olan tarafları dediğin şeyler mantıksız gayet. Fizik kuralları ve tanrı ne alaka birisi bilimin konusuyken diğeri tamamen felsefik bir kavram, zerre kadar alakaları yok. Doğaya bakışın sığ ve yanlış. Sen etrafındaki şeylerin senin varolman için verimli olduğunu, bu sebeple oluştuğunu düşünüyorsun ama yanılıyorsun. O fikirden de mantıklı bir sonuca varman imkansız.
Hep çok fazla anlam yüklemekten bunlar. Yaşam herhangi bir olay, niye birinin kurduğu bir sistem gözüyle bakıyorsun? Sen hayata önem atfettiğin için bir şeylerin hayat mümkün olsun diye var olduğu kanısındasın bu da yanlış.
Heykel denen şeyin insan yapımı olduğunu biliyoruz o yüzden kim yaptı diye sormamız normal ama gidip de aynı mantığı başka şeye uygulayamazsın. Bir elmaya uygula o zaman aynı mantığı. De ki "yahu bu heykeli yapan biri var elmayı kim yaptı, kesin elmayı da biri yapmıştır çünkü heykeltıraşsız heykel olmaz". Bu mantıklı değil, hem o mantıkla tanrıyı kim yarattı derim ben de. Sen de "ama o yaratılmamıştır" deyip olayı kilitlemeye kalkarsın. O yüzden gerek yok.
İnsanlar kafalarının bastığı kadar anlamlandırabilir çevresini, ve evet insanoğlu g*rizekalıdır. O kendince anlamlandırdığı şeyleri de genel geçer kanun sanacak kadar beyinsizdir. - +1 yıl
Evet e ama sorduğun şeyleri bilimsel konulara dayandırınca mecburen bilime giriyorum yoksa tanrı konusu safi felsefi bir konu. Tanrı kanıtlanacak bir şey değil zaten, uyduruk bir kavram. Ben tanrının varlığına ilişkin vermiyorum o örnekleri, senin bakış açına ithafen onlar.
"Tanrı kendi kurduğu kurallar içinde yaşayayamaz" ama insanın zikinin derdiyle uğraşır ^^ çok mantıklı.
Soran+1 yılBen dindeki tanrıdan bahsetmiyorum diye kaç defa dedim hala dine bagliyorsun konuyu. Tarihi kim yarattı dersen onun da fiziksel bir şey olduğunu düşünürsün, yani yan yana gelip çalışacak bir şeyin var olması. Ne sayesinde var olmuş? Bagzi şeylerin var olup yan yana gelip bağlantılı şekilde çalışması sayesinde. Tanrı böyle bir varlık olsa onu da yaratan bir varlık gerekir, tanrı dediğimiz varlık fiziksel olmayan bir boyutta var olan bir şey zaten eğer varsa tabii. Zaten felsefi bir soru sordum ben farkındaysan, felsefeyi çöp olarak görüyorsan zaten hiç konuya girmemen gerekirdi.
- +1 yıl
Yok yau, tanrı her şeyden münezzeh deyip yırtacaksın yok öyle . Aynı mantığı doğaya da atfedebilirsin. Niye bir şey onu yaratmış olsun? Birbiriyle ilintili ve alakalı olması onu illa bir şeyin yarattığı anlamına nasıl gelebiliyor?
Alakasız şeyleri alakalıymış gibi göstermek safsata oluyor. Argüman değil bu. Sizin dediğiniz şey mükemmel bir şey kendiliğinden varolamaz o yüzden mutlaka yaratıcısı olmalı. Eğer mükemmelik (o da ne demekse) bir ölçüt ise o saydıklarının mantığı kalmıyor en mükemmel olan tanrı değil mi nasıl kendi kendine var oluyor?
Sıkışınca "tanrı kendi kurallarının içinde yaşamaz, tanrı yaratılmamıştır, şöyle bağımsızdır böyle kudretlidir" deyince argüman sunmuş olmuyorsunuz. Hadi sen de uzayda dönen bir çaydanlık olmadığını kanıtla madem. İşte o kadar saçma bu dediklerin.
Soran+1 yılBaşladın sacmalamaya. Tanrı evrenin içinde neden olsun? Mantıklı mı bu? Yok bu argüman olamaz, yok öyle yok böyle. Madem argüman değil neden tanrının neden evrenin içinde var olamayacağını aciklayamiyorsun? Ben tanrıya inanmıyorum zaten hala bunu anlamış değilsin mk. Eğer varsa bu şekilde olmalı diyorum bunu anlamak bu kadar zor mu? Ve mükemmel olan bir varlık da ne ele ne de kola hiçbir şeye ihtiyaç duymaz, neden duysun? Eğer bacakları koparsa yürüme yetisini kaybeder, neden böyle bir canlı mükemmel olsun?
- +1 yıl
Yav senin inancın ne onu de madem. Deist misin, agnostik mi panteist mi teist mi? Tanrı inancı tek değil, panteist inanç da var, teist inançlarda bile epey farklılık gösterebiliyor. İslamda bile tanrı her yerdedir, evrenin dışında diyemezsin mesela. Sen kendin kafana göre bir şeyler ortaya atıyorsun sonra da bana "hadi bunu çürüt" diyorsun.
Tanrı evrenin içinde niye olsun diyorsun tanrı evrenin dışında neden olsun? Tanrı neden bir yerde olsun tanrı nasıl bir şey ki bir yerde olacak?
Hepsi bir yana tanrının nerede olduğunun yaratılmış olup olmamasıyla ne alakası var, safsata yapıyorsun işte.
Mükemmelik de bu dindar kesimin öne sürdüğü bir diğer safsata. Neden yaratılışa inandığını sanıyorsun acaba? Bu yüzden. Sen de tipik bir teistsin, söylediklerin de vasat teist argümanları değil safsataları. Argüman değil sizin sunduklarını laf salatası sadece. Bunları deyince biz kabahatli olmuyoruz. Argüman değilse değildir.
Soran+1 yılTanrı neden yok? Eğer olmadığını savunuyorsan nedenleriyle beraber anlat dedim aynı şekilde varsa neden var? bunları anlat dedim soruda bu kadar. Benim argumanim bu, gel bunu çürüt demedim.
- +1 yıl
Tanrı neden yok diye bir şey olamaz. Neyse neyse, ben bu kadar cevabı ilk soruya vermedim be, iki saatir yazışıyoruz şurada.
Soran+1 yılTam bir normie örneğisin. Tanri zaten yok bunun nedeni olamaz dostum, tanrının olmadığını herkes kabul eder. Tanrının var olduğunu düşünenler g*ri zekalidir dostum, biz ateistler zekiyiz. Biz bilime inanıyoruz dostum, bilim dışında ne varsa yalandır. Tanrı argumanlari safsatadir dostum, çünkü bilim doğru, pardon sen de bir çünkü bile yok.
- +1 yıl
İyi bak sonunda anladın.
Soran+1 yılAma sen kafanın çalışma şeklini asla anlayamayıp diğerleri ne düşünüyorsa onun peşine takilacaksin. Eğer popüler olan şey din olsa su an ban kâfir diyecektin, sebep sonuç ilişkisi kurmayı bile başaramayan sürünün bir parcasisin.
- +1 yıl
@olmasın34 tamam.
+1 yılVar çünkü bunca mükemmel bie düzen ancak ve ancak zeki ve bilge bir varlık tarafından yapılır ve adil zira kendi mülkünde istediğimizi yapma fırsatı vermiş ve yine borcunu da gücümüzün üstünde bir şekilde istemiyor
08 Yorumla
Soran+1 yılBorç çok saçma neden borcuz var? Ben zaten hali hazırda gelmek istemezdim, o halde neden bir de üstüne borç vermek zorundayım? Tanrı bana bir beden verdi ve bu verdiği benden kimisine mutluluk verirken kimisine de mutsuzluk verdi. Diyelim ki bana hep mutsuzluk verdi, sonuç olara bu beden benim için bir işkence makinasına döndü. Tanrı bana duyular verdi ve bu duyularla benim istemediğim duyguları bana yaşattı, dolayısıyla bana onun borcu var çünkü eğer hiç doğmamış olsam daha karlı çıkardım.
- +1 yıl
Düşün işte bunca bahş ettiği nimete karşılık sadece onun hakkı olan kulluğu istiyor ve ona göre yaşamanı istiyor ve eğer bir konu hakkında seni eksik bahş vermiş ise bile başka bir konuda seni üstün kılyor ve ayrıca mutlak sevinç bu dünyada olsaydı cennetin bir anlamı olmazdı yani bu da beni ona borçlu kılıyor
Soran+1 yılMesela bir çocuk sakat doğdu ve durmadan acı çekiyor. İntihar etmek istese de onu bile yapamaz sakat çünkü. Ve Tanrı ona cennet veriyor, neden? çünkü Tanrı ona borçlandı, tabii ki verecek vermezse borcunu da ödememiş olurdu. Borcluluk falan diye bir şey yok yani, sadece mutlu ve mükemmel yaşayanlar borçlu olur.
- +1 yıl
O çocuk akli blüğa ermemiş ise ceza almaz ve istedediğin sonuca varmak adına örneği istediğin gibi şekillendirmek mantık dışı
Soran+1 yılVerdiğim örnek gerçekleşmemiş bir şey midir sence?
- +1 yıl
Intiharı bilecek ve onu uyugulamayı düşünecek derce büyümuş bir örnek versene bana
Soran+1 yılSakat kalmış bir çocuk var konuşamıyor bile ve hiç durmadan ağlıyor. Annesine bakarak ağlıyor 7 yıl boyunca öyle yaşamış. Sanki ağlarken beni öldür der gibi, eğer kendini onun yerine koyup düşünürsen anlarsın ölmek istediğini ki çocuk zaten oldu. Üzüntüden oldu gitti 7 yıl içerisinde öldüren bir üzüntü, bu üzüntüyu çeken birisi ölmek istemiştir %90 eminim. Mesela bu yani sen yok mu öyle şeyler diyorsun cidden?
- +1 yıl
Yav bacım ailesi derman armamaış mı dyelim ki bu olay gerçekleşti bu olay 10000%bir mi geri kalan bunca nimeti inkar etmek adeilane bir karar mı ahirette bu çocuğa cennet bekliyorsa ne olacak
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu hayatta hersey olabilir olur da. Herkes birgun ölecek, mutlu olacak veya aci cekecek. İncilde yazildigi gibi. Rabbe sukralarimi sunarim
114 Yorumla
Soran+1 yılBen sunmak istemem çok saçma kim istedi ki bu hayata gelmeyi şükranlarını sunsun? Mutlu olsa da mutsuz olmasa da şükran sunmak saçma, vermiş işte sen istememiştim ki
- +1 yıl
Vermese sen nasil isteyeceksin? Sen yokken varligi nasil isteyeceksin
Soran+1 yılTanrı bunu tahmin edebilir veya bilebilir zaten
- +1 yıl
Evet biliyor da. Ama soyle dusun. Herkes birgun ölecek ve acini mezara goturmuyorsun
Soran+1 yılTanrıya borcumuz olduğunu dusunuyor musun
Soran+1 yılBorç çok saçma neden borcuz var? Ben zaten hali hazırda gelmek istemezdim, o halde neden bir de üstüne borç vermek zorundayım? Tanrı bana bir beden verdi ve bu verdiği benden kimisine mutluluk verirken kimisine de mutsuzluk verdi. Diyelim ki bana hep mutsuzluk verdi, sonuç olara bu beden benim için bir işkence makinasına döndü. Tanrı bana duyular verdi ve bu duyularla benim istemediğim duyguları bana yaşattı, dolayısıyla bana onun borcu var çünkü eğer hiç doğmamış olsam daha karlı çıkardım.
- +1 yıl
Borçlu oldugunu kim soyledi. Incili hayatinda hic okudun mu?
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Okuyun o zaman
Soran+1 yılBirsuru İncil var hangisini okuyum
- +1 yıl
Hepsinin icerigi ayni. Bambaska seyler degil.
Soran+1 yılHerhangi birisini okuyabilirim o zaman
- +1 yıl
Elbette. Matta, yuhanna, markos, luka farketmez.
- +1 yıl
Istersen bu konuyu konusalim evrimi filan
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Elhamdülillah Müslümanım, yaradılışa inanıyorum tesadüf olamayız.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. Tezleri çürüten çok iyi videolar var buradan anlatmak çok daha zor
00 Yorumla
+1 yıltanrı olmasa ölüm de olmazdı herşeyin düzeni var. Allah bunları ceza dite başa veriyor. dünyade ateistlerde varken sürekli ödül olmaz
00 YorumlaTanrı deyə bir şey yoxdur Allah var
02 Yorumla
Soran+1 yılSebepleriyle diye bu yüzden yazdım neden var
- +1 yıl
allah da bir tanrıdir. allah arapçada direkt tanrı manasına gelen ilahtan türemiştir.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar