Allah yok din yalan
Allah var din yalan değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Bende bunu anlamıyorum hea var mı yokmu kanitlanamaz eee ozaman mesul değiliz:))))
Yaratılan her guzelligi geçtik.
Sistemde sadece 1 döngü gerçekten çok ama çok ilginç degilmi.
Madem sistem sadece doğum ve ölüm üzerine bir döngü!!! Peki oğretilmedigi halde neden doğuştan gelen duygular var.
Mesela ufak çocuklar tuvaletlerini yaparken muhakkak saklanirlar. Çünkü utanırlar. Bu mahremiyeti saklama nerden geliyor. ya da vicdan , adalet özellikle kendini sorgulama!!! Ya vicdanında oturtamadigin veya hazmedemedigin seni sonsuz düşüncelere itiyor sonunda bir çok psikolojik sorun bile ortaya çıkıyor.
Madem sadece doğup büyüyüp olucez neden sistemde sürekli sinaniyoriz?
Bitkilerin, hayvanların neden böyle sorunları yok !!!
Her hayvanın ve canlının doğada bir görevi var iken insanoğlu nimetlerini yiyip tuketmekten başka ne yapıyor?
Korku !!! Vicdan !!! adalet !!! Sevgi !!!
Neden bunlar doğru şekilde verilmediği ya da alınmadığı zaman insanoğlu çıkmaza giriyor.
Ozaman oturup bir düşünmek lazım.
Haşa huzurdan Allah' mi yok yoksa kavrayacak yürek mi?
Allah'ı inkâr eden, kendini inkâr eder..
Neden mi?
Nasıl ki bir köy, muhtarsız olmaz, bir iğne, ustasız olmaz, sahipsiz olmaz. Bir san'at, San'atkârsız olmaz biliyoruz.
Aynen öyle de şu kure-i arz denilen dünya köyü, muhtarsız; kâinat memleketi, padişahsız olsun?
İnsan denilen sanatlar san'atı, Sanatkârını inkâr etsin?
San'at nedir? İlim, fizik, kimya, biyoloji, yetenek.. Yani irade.. İradesiz san'at mümkün değildir.. Hiç bir sanat, tesadüfi mümkün olmamıştır, olamaz..
Mikro âlemden, makro âleme kadar her bir zerresinde ince ince işlenmiş san'at olduğu en akılsız adam dahi inkar edemiyor..
San'atkâr'ı inkâr etmek, san'ati inkâr etmektir. Bunu inkâr ise ancak akılsız olmakla mümkündür.
Bu yüzden Allah'ı inkâr etmek, san'atkâr'ı inkâr etmektir. San'atkâr'ı inkâr etmek de sanatı inkarsa; insan da en büyük san'at ise; insan Allah'ı inkâr ederek, kendini de inkar eden akılsız bir mahluk olur..
Cevap
10Cevap
Allah’ın varlığını ya da yokluğunu kanıtlayamazsın. Bugün her birey sadece inanç doğrultusunda Allah’ı kabul eder veya yok diyebilir, fakat bu kanıtlamaya delil değildir. Evrenin mükemmelliğine, doğanın güzelliğine, kuşların muazzamlığına gibi nesnesel örneklerle Allah’ın varlığını kanıtlamak saçmadır. Kuşun uçuyor olması Allah’ı var etmez, rüzgarın sert esişi Allah’ı kanıtlamaz. Dünya yüzeyindeki her birey kendi inancına göre tanrı inancına sahiptir, binlerce çeşit din vardır. Konu çok uzun, yani hepsi sadece inançtır, Tanrının varlığı kanıtlansaydı bugün inanç olmazdı, tanrı vardır derdik ve bilirdik.
Allah var mı bilmiyorum ama geçmiş deki bütün büyük savaşlar din adı altında çıkmış gibi
Gibi değil öyle zaten
Allah var mı yokmu sorusuna cevap ariyorsan dön bir aynaya bak Allah'ın mucizesini goreceksin vücudun çalışma sistemine bir bak bu bir mucize değilde nedir. Rastgele hiçbirsey oluşmaz bizler yaratildik.
Tanrı var net ve kesin olarak var ama dinler yalan.
EL KUDS EL. CELIL diyorum? Sasirdim ve gurur duydum yuzde. Seksendort. Allah var. Din yalan. degil diyor. Ama bu testi Allah. Yapmaliydi ve. Inanmayanlar. sicak. bir yere giderlerdi
Allah, yoksa sen kendi kendine mi var oldun?
evet
Evet ne ya var mı yok mu düzgün cevap versene
evet
İnna ne alaka lan ,😂
İnna çünkü
Peygamber var mı
Bana göre yok.
Allah var, dinler hikaye
Varr
Allah var tabii
Varrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?