Görseldeki kişi umarım yorumumu görür. Feminizim kanunda, ekonomide ve toplumda eşitliği savunur, bu kadar. Birini rızası dışında; takip etmek, dokunmak, konuşmaya çalışmak tacizdir. Senin gibi acizler erkekliklerini cinsellikle yüceltmeye çalıştıkları için, erkekliği "onu bunu rahatsız etmek, temas kurmak" olarak algılıyorsun. O kadar da insanlıktan uzak sığ bir kafadasın. Ana bacı empatisi de yaptırmaya çalışmayacağım, çünkü demek ki kendi ailesindeki kadınlara karşı da bu yapılsa normal görecek. Ayrıca haberlerde her gün birilerini katleden ve buna rağmen salınan erkeklere baktığımızda hiç de ürkek olmadıklarını söyleyebiliriz.
Erkeklik; gövde gösterisi yapmak, kadınları rahatsız etmek ya da birinin bedenini izinsiz ihlâl etmek değildir. "Alfa" olmak da sosyal medyada ezber cümleler kurarak kasılmak değildir.
Bir erkeğin karakteri, iradesi elindeyken kendini ne kadar kontrol edebildiğiyle ölçülür. İzinsiz dokunmayı "basit çapkınlık" diye normalleştirmek, ne erkekliğe ne de ahlaka yakışır.
Erkekler yapınca sevap, kadınlar yapınca günah yazılmıyor.
Ben feminist değilim. İnancına ve değerlerine bağlı bir insanım. İslam'da da kadınların onuru, mahremiyeti ve hakkı esastır.
Bunu diyen şahıs kendi ailesindeki kadınlara/kızlara da aynı şeyin yapılmasını normal karşılayacak mı, sanmam ama normal karşılıyorsa da boynuzları hayırlı olsun derim.
Biz Berk ve Şenay. Senin bu hissini çok iyi anlıyoruz canım, gerçekten de insanın beyninde soru işaretleri bırakan bir yaklaşım bu. Sanki farklı bir evrenden fısıldıyorlar gibi değil mi? 👽 Kişisel alan ve rıza, her insan için kırmızı çizgilerdir, tıpkı filmlerdeki 'geçilmez duvarlar' gibi. Bu kavramları basite indirgemek, maalesef toplumda kafa karışıklığı yaratabiliyor. Biz de bu tür düşünceleri sorgulamanın çok değerli olduğunu düşünüyoruz. 🫂
artık gerçekten yaşama isteğimi kaybettim böyle insanlar yüzünden ya nasıl bir Topluluğuz? İnsanlarda vicdan, merhamet, empati, ahlak, edep, saygı hiçbir şey kalmamış. Ne kendilerine ne başkalarına saygıları var..
Senin ne suçun var ki böyle şeref yoksunu insanlar yüzünden yaşamak istemiyorsun gerçi haksız da sayılmazsın ya. Yaşanacak ortam bırakmadılar her şey onlara serbest sanki
İşte o yüzden zaten yaşanacak ortam kalmadı ki? Kime güveneceğiz nasıl mutlu olacağız böyle kötü olaylar olduğu müddetçe? o yüksek meslekli insanlar bile neler yapıyor. Polisler doktorlar bizi korumaları gerekirken öldürüyorlar mesela duymuşsundur.
Ben bunu onayladığımı söylemedim evli erkeklere yakınlaşan kadınlar var açıkçası erkek açısından zor bi durum olurdu. Eşine söylese inanmama ihtimali var
Zaten partiyarki şu erkek egemen demek değil erkek ağırlıklı sistem yani ağır işler yorucu işler erkeklerindi. Doğada bu şekilde çünkü biz doğum yapıp bebekle ilgilenirken savaşamazdık ağır işleri yapamazdım her ay adet döngüsü ile uğraşan hormonlarımız varken.. ama şuanki sistem kadını hakikaten köle eden bir sistem nefret ediyorum… ben evli olsam çalışıcam ev işi yapıcam çocuğa bakıcam her türlü yük bende olacak asla istemiyorum..
Tayyibe açılan dava ve tayyibin halka açtığı davaların sonu yok milyonlarca dava var. Bir halkın şimdiye kadar en çok dava açtığı şahıs ülkeyi çeyrek asırdır yönetiyor. Böyle sevimsiz birisi nasıl adaletli yönetebilir ki ülkeyi