13 sa
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Komünist Çin'in yapay zekası deepseek bile şöyle diyor:
Hz. Muhammed'in (sav) Ka'b bin Eşref'i infaz ettirmesi, Medine'deki ilk İslam devletinin bir yöneticisi olarak, devletin güvenliğine ve toplum düzenine yönelik açık bir tehdidi ve ihaneti bertaraf etme kararı olarak değerlendirilir. Bu olay, sadece kişisel hakaretlerle sınırlı kalmayıp, dönemin siyasi ve askeri koşulları içinde bir "vatana ihanet" ve "savaş propagandası" vakası olarak görülmüştür.
Olayın arka planında şu gerekçeler yer alır:
· Anlaşmayı Bozma ve İhanet: Ka'b bin Eşref, Medine'deki Yahudi kabilelerle yapılan ve karşılıklı güvenlik ile barışı öngören anlaşmayı ihlal etmiştir.
· Düşmanla İşbirliği ve Savaş Kışkırtıcılığı: Bedir Savaşı'ndan sonra Mekke'ye giderek Kureyş'i Müslümanlara karşı savaşa teşvik etmiş, onlara destek sözü vermiş ve intikam yemini ettirmiştir.
· Kamu Düzenini Bozma: Medine'ye döndüğünde Müslüman kadınlara yönelik hakaret içeren şiirler söyleyerek toplumsal huzuru bozmuş ve fitne çıkarmıştır.
· Suikast Planı: Hz. Muhammed'e (sav) yönelik bir suikast planı hazırladığına dair istihbarat alınmıştır.
Tüm bu eylemler, Ka'b bin Eşref'i, devletin bekası için etkisiz hale getirilmesi gereken bir "bozguncu" ve "hain" konumuna getirmiştir. Yöntem olarak aleni bir yargılama yerine gizli bir operasyonun tercih edilmesi ise, o dönemde Medine'de yaşanabilecek olası bir iç savaş ve büyük bir kan dökülmesini önleme stratejisine bağlanmıştır. Bu perspektiften bakıldığında karar, dönemin şartlarında devlet başkanının aldığı sert ama gerekli görülen bir güvenlik önlemi olarak yorumlanır.
Maide33. ayet (Allah'a ve Resulüne muhalefet edenlerle yeryüzünde bozgunculuk etmeye koşanların cezaları, ancak öldürülmektir, yahut asılmaktır, çapraz olarak elleriyle ayaklarının kesilmesidir, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu, onların dünyada uğradıkları horluktur, ahiretteyse pek büyük bir azap vardır onlara.) terör dini işte ne bekliyorsun
Yeminle öyle haklısın. Yorumlara baksana daha o ne diyenler var.
Onlar bilseler m*slüman olmazlar ki hee bilip iman eden zaten ışıd deaş filan olur
Bu ayetin anlamı bu değil
@Sulfuric_Acid neymiş doğru tercümesi 😂 mecaz mi orada
@Sulfuric_Acid ya hiç demiyor ki aga bu el ve ayakların çarprazlama kesilmesi asılması kafasının uçurulması (Muhammed4. ayette ki gibi) bunun hoşgörü dininde ne işi var demiyorda gelmiş o kadar araştırmış beni kureyza katliamından tut hayber ve ridde gibi savaşlarda bizzat uygulanmış bu ayetlerin anlamı bu değil diyor
Aslında bu tatlı su müslümanları bizi ikna edeceğine Arap din kardeşlerine anlatsa bunları daha iyi olmaz mı bakın siz arapça okuyorsunuz ama yanlış yorumluyorsunuz doğrusu bizim
@Saldaing yorum olarak ayrıca yazdım bro
@Sulfuric_Acid gördüm 😂 işte sahtekâr yalancı acizin teki Muhammedin. Kendisini reddeden karşı çıkanı suikast edecek kadar korkak.
Yılanın başını küçükken ezeceksin demişler ya o da öyle yapmış
Korkaklık değil erken önlem
@Sulfuric_Acid evet ya ne demeSin. Madem getirdiği din gerçek ilimle akıllıca mücadele eder. Korkaklarin yalancıların işidir ayağına dolanan kişileri ortadan kaldırmak.
Zaten islam denen b. K çukurunun varlık sebebi budur
Bak şimdi Kur'an ayetleri uygulanması için olan kurallardır. Din kurallarının kitabıdır. İslamiyete karşı savaşan olursa onu cezalandırın denmiş. Bu kadar basit
Biri hristiyanlık hakkında ileri geri konuşsa hakaret etse sen ne yaparsın?
@Sulfuric_Acid Biri hristiyanlık hakkında ileri geri konuşsa hakaret etse sen ne yaparsın?
Sizin seviyenize düşmek yok bizde.
Havariler can almadi
İsa can almadi.
Ama sahtekarlar yalancılar dinlerini korumak için yapar.
@Saldaing İşıd'e gidip bak onun anlamı böyle değil dese gösterirler ona anlamı neymiş 😂😂 ışıd edip yüksel'in peşine takıldı dinimizi değiştiriyor mürdet diye kaçtı adam sonra onun gibi bunların bizden farkı yok ki aga bizde kabul etmiyoruz bunlarda işte tek farkı bunlar kabul etmeyip değiştiriyor akıllarınca hangi tefsirde ponçik anlamlandırılmışsa onu seçiyorlar
Beni o Halil Konakçı, Cüppeli Ahmet gibi boş ver hurafecilerden sanma
@Sulfuric_Acid adam “rahmet peygamberi” falan değil, 7. yüzyıl Arabistan’ında kılıç, yalan, suikast ve korkuyla iktidar kuran bir savaş ağasıydı. Eleştiriye “öldür” emri veriyorsa, “en mükemmel din” diye yutturulan şeyin temeli şiddet ve sahtekarlıktır. İsa Mesih ise tam tersini öğretti: Düşmanlarını sev, zulmedenler için dua et, kılıca sarılma. Çarmıhta bile affetti.
O dönemde İslamiyeti anlattı güzelce ama İslamiyet öncesindeki putlara tapanlsr savaş açınca ne yapacaktı? Sen sana ve inancına savaş açana çiçek mi verirsin? Ya bi sg
@Sulfuric_Acid Bir “peygamber” eleştiriye tahammül edemiyor, muhalifini kiralık katillerle öldürtüyorsa o dinin “en mükemmel” olması mümkün değil. Bu düpedüz 7. yüzyıl çölünde kurulmuş bir şiddet ve korku imparatorluğudur.
Ayrıca savaş açanlar sizdiniZ.
Noldu müslüman köşeye sikisinca sg mi oldu.
Yoksa sende mi bizleri öldürürsün hadi gelsene
Ben hadis ve fıkıh kitaplarından örnek vermem onları da reddediyorum ben müslüman biri olarak
@Sulfuric_Acid O yanada bu yanada salla
Evir çevir gıvır çevir salla
Salla salla salla ditret 😂
@Sulfuric_Acid O yanada bu yanada salla
Evir çevir gıvır çevir salla
Salla salla salla ditret 😂.
Eleştiri yapana dokunmamış ki öz amcası Ebu Leheb de islamiyete karşıymış ama öldürmemiş. Adam eceliyle ölmüş yaşlılıktan falan. Ama savaş açmak başka bir durum. Sen bana elinde kılıçla tüfekle gelirsen ben de öyle karşılık veririm. Hz Muhammed'in de yaptığı bu
Kab bin Eşref dediğin kişi de Kureyşlileri ordu olarak toplayıp savaş başlatınca öldürmüş. hoş geldiniz başımın üstünde yeriniz var mı diyecekti
@Sulfuric_Acid adam zaten kendi akrabalarına hiç dokundurmamış ki onları kötüde olsa koruyup kollamış gerisini koyvermiş
@Sulfuric_Acid Bu savunma tamamen yalan ve çarpıtma. “Sadece eleştirene dokunmadı, Ebu Leheb eceliyle öldü, savaş açana karşılık verdi” iddiası, İslam’ın kendi kaynaklarını okumayanların sığ bir bahanesi.
Ebu leheb öz amcasıydı ve Mekke’de en büyük düşmanlardan biriydi. Kur’an’da bile (Tebbet Suresi) lanetlendi. Neden öldürülmedi? Çünkü Mekke döneminde Müslümanlar zayıftı, güçleri yoktu. Peygamber Mekke’deyken kendini ve müritlerini zor koruyordu. Medine’ye hicret ettikten sonra güçlenince politika değişti: Eleştirenleri, hicvedenleri sistematik olarak öldürtmeye başladı.
Hayır amcasına bile lanet etti, beddua etti. İki gözümün çiçeği Maho 😂
@Sulfuric_Acid beni kureyza size kılıç dahî çekmeden niye doğradınız adamları hatta adamlar ridde savaşında kendi aranızdakiler bile dinden çıkmışlar muhammed ölünce ebubekir kılıçla kesip biçmiş zorla dine geri getirmiş size savaş açmak kılıçla saldırmak değil ki fitne diyor ayetinizde adam öldürmekten daha kötüdür savaşın diyor fitne kalmayacak diyor ehli sünnet dahil bu dine ya inanacaklar ya cizye haraç verecekler ya da diyor öldürülecekler tevbe29'da bu mitolojinin daha neyine inanırsınız lan
Nisa89. ayet (Onlar, sizin de kendileri gibi kafir olmanızı ve böylece de hepinizin bir olmanızı isterler, onun için Allah yolunda yurtlarından göçmedikçe onların hiçbirini dost edinmeyin. Bunu kabul etmez de yüz çevirirlerse tutun onları ve öldürün onları bulduğunuz yerde ve onlardan ne dost edinin, ne yardımcı.)
Tevbe29(Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayanlarla, Allah'la Peygamberinin haram ettiğini haram saymayanlarla ve hak dinini kabul etmeyenlerle savaşın cizye vermeye razı olup bizzat kendi elleriyle ve alçalarak gelip verinceye dek onlar.)
Şu ayetler varken savunma dini diyemezsiniz buna baya baya eleştirenleri İslam'a geçmeyenleri katledin diyor işıd deaş boko haram el kaide taliban bu ayetleri beyhude tatbik edip terör saçmıyor
Bak şimdi @Saldring brocum amcasına tabi ki lanet etmiştir bela okumuştur ama amcası ona saldırmadığı için Hz Muhammed de ona bişey yapmamış. Sen şimdi Atatürk'ü de sevmezsin İngilizleri, Yunanları öldürdüğü için o zaman?
Savaş ortamında savaşılır Kab bin Eşref denilen Yahudi şair de savaş başlatınca ölmüş ben napayım iyi savaşamamış demek ki
Savaş böyledir ölmek de var öldürmek de var
Kab bin Eşref savaş başlatmak yerine eleştiri yapsa uzaktan sadece kötülese kimse dokunmazdı buna emin ol. Hz. Muhammed buna izin vermezdi
@Sulfuric_Acid Atatürk'ü çok severim bir Türk hristiyan olarak. Sözde Allah'tan gelen dininizin en üstün kurumunun üstüne büyük tuvaletini yapıp üstüne sifon çekti. Halifelkgin anasını öptü.
Ayrıca Yunanlılar öldüğü için üzülen oevladi sizin tayfadan fesli deli 😂
Noldu sizin halifelik ilahi bir kurumdu sözde. Ama sözde ilahi kurumunuz yok nerde halifelik gösterene
Çünkü bu da ayetle sabit herkesi müslüman yapamayacal Hz Muhammed bu da yazıyor Kur'an içinde. Aç oku Kasas suresi 56. ayet
Ne halifeliği? İslamiyette halifelik diye bişey yok mezhepler de yok. Bana bu hurafe saçmalıklarla gelme
@Sulfuric_Acid tamam sen kendi hayalinde İslam'a inan
Kendi hayalimdeki islam değil bu Kur'an islamı Allah'ın vahiy ettiği islam budur. Halifelik demek yönetimdir. Ama İslamiyeti yayma görevi hz. Muhammed'e geldiği için odur yönetici. Ömer, Ebubekir falan onun yanında yer almıştır. Onlar da uzak alanlarda general gibi düşünebilirsin ordu yönetmiştir
Bak ben onlara hz. bile demem. Ömer sadece veya Ebubekir veya sadece eşi Ayşe. Hz. Ayşe diye bişey yok
Dediğim gibi Halil Konakçı ve Cüppeli Ahmet gibi, fesli patlamış mısır Kadir gibilerden sanma beni
Benim eski kayınvalidem Ortodoks hacıydı ve İslamiyeti Halil Konakçı'dan daha iyi biliyordu hristiyan olduğu halde ama sen maalesef bilmiyorsun. Nitekim aynı tanrıya inanıyoruz bro. Tek temennim İslamiyeti doğru öğrenmen. Hristiyan olman musevi olman önemli değil. Ateist olabilirsin deist olabilirsin farketmez benim için istersen yangın tüpüne tapınırsın ama İslam'ı doğru öğrenmeye bak
@Kont_ bro o olay da şöyle yani savaş çıktığı anda her şey serbest kafa kes kolunu bacağını çağraz kes düz kes farketmez diyor. Yani bunun açılımı bu. Kur'an'ın ilk emri Oku. Alak suresinin ilk ayetidir. Allah ben sana akıl verdim okuyup anlayacaksın diyor. Avam olan zaten günahtan sevaptan muaf tutulacak. Ama sende akıl var okudun ve abladın savaş anında her türlü kendini aileni korumak için her şey serbest diyor
@Kont_ Kur'an yenilecek hayvanları tek tek saymamış ama inek koyun keçi yiyoruz balık yiyoruz tavuk yiyoruz. Neden domuz ayrıca yazılmış yemeyin diye? Onu belirtmiş özel olarak. Belirtmediklerini de sen düşüneceksin diyor kafayı çalıştıracaksın diyor.
Kur'an'da basit yazılmıştır kolay anlaşılır ama bazı kısımlarını da sen düşünüp tamamlayacaksın diyor. Ben sana o aklı boşuna vermedim diyor
@Sulfuric_Acid sen ne anlatıyorsun hacı beni kureyzadan size kim saldırmış ridde'de size kim saldırmış mk yetmedi Aişe ile Ali bile birbiriyle savaştı sizin dininizde savaş sebebi fitnedir size kılıç çekmekten bile beterdir senin kuranın fitne adam öldürmekten kötüdür demiyor mu o kuranda geçmeyen beyinle bir düşün bakalım şu az öncede ayetleride attım sana burada hangisinde size savaş açarsa diyor size saldırırsa diyor bak bakalım bi
Kur'an'da geçemeyen bişeyi gerçek kabul etmem. Fitne elbette savaşa sebebiyet verebilir. Ama dediğim gibi Kasas suresi 56. ayette bile Hz. Muhammed'in herkesi müslüman yapamayacağı yazıyor. E o zaman durduk yere o musevi, bu butperest diye boşa öldürmenin anlamı yok. Kab bin Eşref de Kureyşlileri fitne ile doldurup savaşı başlatmış sonra da savaşta kaybetmiş ve ölmüş. Ben napayım. İslam önce güzelce davet eder. Olmazsa olmaz önemli değil. Ama kalkıp da savaş başlatan olursa savaşır
Bu böyledir. Ukrayna durduk yere Rusya'ya bomba attı mı? Hayır. Rusya Ukrayna'ya bomba attığı için karşılık verdi. Savaş budur.
Rusya önce uyardı ama Ukrayna'yı. ABD ile iş yapma dedi.
Ukrayna durup Rusya'nın bomba atmasını izleyecek miydi? S*alak derler adama. Hz Muhammed de öyle işte Kab bin Eşref savaş açınca savaşmış
Kab bin Eşref iyi savaşsaymış ölmeseymiş bana ne mk. Çok da tın. Kim iyi savaşırsa o kazanır bu kadar basit bu soykırım değildir çünkü savaşmaya geleni öldürmektir. Ben Şırnak'ta komando olarak askerlik yaptım 15 ay gençler. Terörist bana ateş ederse napıcam al Türkiye senin olsun mu dicem? Yok daha neler. Ben de onun kafasına sıktım. Bu kadar basit savaş budur. Ama şehit olan askerlerimiz de var.
@Sulfuric_Acid ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun yazdığımı okuyor musun sen Hristiyan arkadaşla karıştırdın herhalde benim yazdıklarımı oku sen beni kureuze katliamı diyor ridde savaşı diyorum rusya diyon mk 😂😂
@Sulfuric_Acid tamam işte tevbe29. ayette ve nisa89. ayette müslüman yapamadıklarına yapacaklarınıda söylüyor bak ayetleri yazdım oraya bir daha yazayım iyi oku Nisa89. ayet (Onlar, sizin de kendileri gibi kafir olmanızı ve böylece de hepinizin bir olmanızı isterler, onun için Allah yolunda yurtlarından göçmedikçe onların hiçbirini dost edinmeyin. Bunu kabul etmez de yüz çevirirlerse tutun onları ve öldürün onları bulduğunuz yerde ve onlardan ne dost edinin, ne yardımcı.)
Tevbe29(Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayanlarla, Allah'la Peygamberinin haram ettiğini haram saymayanlarla ve hak dinini kabul etmeyenlerle savaşın cizye vermeye razı olup bizzat kendi elleriyle ve alçalarak gelip verinceye dek onlar.)
@Kont_ yok bro örnek veriyorum savaş böyledir biri başlatınca diğeri de karşılık verir. Hz. Muhammed o şair Kab bin Eşrefi boşuna öldürmemiştir yani. Kureuze katliamı da yine bir ihanetin bedelidir. Bunun da karşılığı Kur'an'da mevcut. Ridde savaşı da devlete başkaldırının neticesidir. Hz Muhammed öldükten sonra olmuştur. Sen vergini vermeyip düzene uymayıp devlete başkaldırırsan günümüzde hapise atıyorlar ama o zaman 1-2 kişiyse sürgün ederler ama ordu halinde ise o zaman savaşarak öldürülür. Çünkü öylelerinin arasından fitneciler türemeye devam eder. Daha dün Kocaeli'de 10 tane eğitim kurumunda 15 fetöcü yakalandı. Bak türemeye devam ediyorlar yani. O yüzden öldğr gitsin işte
O yüzden hem ridde savaşı hem de kureyz kabilesinin erkeklerini katletmiş olmak bence doğru bir hareket
@Sulfuric_Acid şimdi ben ateist devleti kursam sende müslümanlığa devam etsen senin soyunu sopunu öldürsem hakkım var mı?
Gayrimüslim olmaları sorun değil yani konu. Devlete başkaldırı var bunda
@Sulfuric_Acid devlet ne olm devlet ne skmişim bana zorla bir şey dayatan devleti adam dinden çıkıyor devlet düşmanı ilan ediyorsunuz sığır mısın lan sen
İslamiyette durduk yere insan öldürmek diye bişey yok. Müslüman veya gayrimüslim olmak da önemli değil. Ama bi ihanet bi başkaldırı varsa herkes savaşır. Ben de Şırnak'ta gördüğüm herkesi öldürmedim. Saldıran teröristi öldürdüm. Teslim olana zaten mermi neden harcayayım ki? Başka terörist saldırırsa kullanırım. Anladın mı durduk yere kimse kimseyi öldürmez İslamiyet'in de kuralı bu
@Sulfuric_Acid durduk yere insan öldürüyorsunuz işte arkadaşım denyo musun sen anlamıyon mu senin saçma mitolojine inanmıyor diye insan mı katledilir la ayrıca teslim olana aman veriyorsunuz madem beni kureyza katliamında niye teslim olanları katlettiniz?
@Sulfuric_Acid Benî Kurayza, Hendek Savaşı sırasındaki ihanet iddiaları sebebiyle Müslümanlar tarafından kuşatılmış ve yaklaşık 25 gün süren kuşatmanın ardından şartsız teslim olmuş bir Yahudi kabilesidir. Teslim olanların akıbeti, eski müttefikleri olan Evs kabilesi lideri Sa'd bin Muaz'ın Ve İslam peygamberi Hz. muhammed'in verdiği hükme göre şekillenmiştir: öldürülenler: müşriklerle ticarete devam ettikleri hasebiyle yetişkin erkeklerin (sayıları kaynaklara göre 400 ile 900 arasında değişir) kelleleri alınmak suretiyle idam edilmiştir Kadınlar ve Çocuklar: Savaşçı olmadıkları için öldürülmemişler; İslam devletinde esir (cariye ve köle) statüsüne alınarak dağıtılmışlardır. Müslüman Olanlar: Kuşatma sırasında veya sonrasında İslam'ı kabul edenlerin canları ve malları bağışlanmıştır.
@Sulfuric_Acid hayır bide enteresan olan medineye göç edip beni kureyza kabilesine zorla korkutarak müşriklerle ticareti kestiriyorsunuz adamların başka geçim kaynağı yok ki çoluğu çocuğu var milletin onlarda korkudan tamam diyor ama artık dayanamayıp ticarete devam ediyorlar tevbe5 suresinde bile sözde allah bunlarla anlaşıp sonra onların sözüne zaten itibar edilmezdi diyor ulan komedi dini ya
@Kont_ bro ihanet edilmiş diyorum bu durduk yere mi sence? Diğerinde de devlete başkaldırı olmuş isyan başlatmışlar. Bu durduk yere mi sence? Mal mısın sen? Günümüzde dinden ayrı yargı sistemi olduğu için yargılanıp hapse atılıyor ama bence bugün de idam gibi cezalar olmalı.
Zorla ticareti kestirmek diye bişey yok. Ticarete karşılık devlete vergi ödememişler başkaldırı olmuş. O zaman öldğrmüşler. Yoksa ticaretini yapana kimse karışmamış vergisini de vermişse. Yani olayı biliyorsun ama eksik biliyorsun. Öyle keyfe keder öldürmek yok. Hepsinin sebebi var. İhanet söylentisi neticesinde bunlar dedikodu ile yayılır ve ihanet gerçek olmamışsa bile gerçeğe dönüşür. O yüzden kuşatıp teslim almışlar teslim olmayanı öldürmüşler. İslamiyetin hiç bir yerinde keyfe keder öldürmek yok böceğe bile dokunamazsın.
@Sulfuric_Acid bak kendini bilmez. islamdan çıktım Kur'an'a Muhammed'e inanmıyorum. Senin dinine göre İslam'ı Kur'an'ı reddetmek çıkmak bir suç. Tövbe 29. Oku ondan sonra gel. Hadi bakalım çok dinine bu kadar aşıksan gel bana hesap sor bu ayeti seni uygulamaya davet ediyorum bıdı bıdı yapma ötede oyna artık.
Eli kanlı bir haydut pisliği bize şeker Gibi gösterme
@Sulfuric_Acid tamam senin dinine inanmadığı için başkaldırı kabul edelim ben ateist devleti kursam eğer hâlâ müslümansan soyunu sopunu keserim kabul mü seve seve edeceksin o zaman ihanet dediğinde sen çoluğuna çocuğuna bakmak zorundasın diyorum ki müslümanlarla ticaret yapmayacaksın ama başka geçim kaynağın yok diyelim tek müşterilerin müslümanlar sen korkudan ve ailene zarar gelmesinden imtinâ ediyor ve o an tamam diyorsun sonra bakıyorsun artık perişan oldunuz gizli gizli ticaret yapıyorsun müslümanlarla seni doğruyorum al sana hoşgörü mk teröristi bi empati kursana koyduğumun deaşı seni küfür ettirtcen cinayeti güzelleştiriyor mitoloji için ya lan inandığın mitoloji mitoloji için insan mı öldürülür krem peynire tapmıyorsun diye insan öldürmek onu hain ilan etmek gibi bir şey bu mk
Alayınız soyu sopu belirsiz oevlatlarisiniz ya. Utanmaz arsislar
@Kont_ dostum anlamamışsın senin dininle zoru yok İslamın. İstersen yangın tüpüne tapınırsın ama devlet kurmak istiyorsan toprak sahibi olman lazım. Bunu da ben vermiyorum sana o zaman savaşırız işte. Çünkü sen vereceksin diyeceksin ben de vermiyorum dicem savaş çıkacak bi süre sonra. Ama devlet kurmadan vergini öde devlete başkaldırı yapma yine yangın tüpüne tapınırsın bu kimsenin umrunda olmaz ki. Kasas suresi 56. ayet işte. Bana ne neye tapınırsan tapın. Ama devletin kurallarına uyacaksın. Uymazsan isyan edersen savaş olur.
@Sulfuric_Acid tamam ateist bir devlet kurarsam bana uyacaksın m*slümanlığa devam edersen alırım kelleni bunu kabul etmiş olursun seve seve edeceksin o zaman senin dediğin buna geliyor ayetlerde ortada orada savaş açtınız diye bir ayet yok allahın haram saydığını haram saymayanlarla savaşın diyor Allah kim arapların tanrısı sen bugün Hindistan'a yolun düşer Brahma'ya tapmazsan onun haram dediğini haram saymazsan seni öldürsünler o zaman ya ne saçma boş adamlarsınız ya öyle b%ktan din ki cinayeti güzelleştiriyorlar ulan bi yüzüme deseniz şunları var ya
Kureyşlileri kışkırtıp islamiyete karşı savaş açtığı için olabilir mi? Çünkü Ka'b bin Eşref dediğin kişi yahudi bi şair. Dolayısıyla islamiyeti istemez ve buna karşı savaş çıkarması da normal. Ama buna karşılık da Hz. Muhammed onu öldürür veya öldürtür gayet normal. Ne olacaktı "gel kardeşim İslamiyeti bıraktık yahudi olucaz" mı diyecekti
Bu işler böyledir. Muhalefet edeni ortadan kaldırırsan geriye sadece yalakalat ve övücüler kalır.
orada degildim
bir şey düşünmüyorum
ordamıydın
Olay ne
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!