Sırf Bağdat'a gidip Müslüman olduğu için CEHAPE zihniyeti tarafından idam edilen Veli Demir Emin hakkında ne düşünüyorsunuz?

Herkese merhabalar dostlarım, canlarım. Biliyorsunuz, Vladimir Lenin adlı Komünist lider dinsiz herifin tekiydi. Sırf bu yüzden zamanında CEHAPE zihniyeti tarafından çok yüceltildi, çok övüldü. Sonra birden unutuluverdi.
Facebook'ta sarıklı fotoğraf paylaştığı için CEHAPE zihniyeti tarafından 1986 yılında idam edilen Rus tasavvufçu Veli Demir Emin.
Facebook'ta sarıklı fotoğraf paylaştığı için CEHAPE zihniyeti tarafından 1986 yılında idam edilen Rus tasavvufçu Veli Demir Emin.
Değerli AHaber muhabirimiz @AHaberrHD bu gizemin izini sürdü. Günlerce arşivleri karıştırdı, belge topladı. Araştırmanın sonucunda ortaya çıkan hakikat, tüyler ürpertici ve kan dondurucu bir mahiyetteydi: CEHAPE zihniyeti, Valdimir İlyiç Lenin'i hayatının son yıllarında Bağdat'a gidip Müslüman olduğu ve ismini Veli Demir Emin olarak değiştirdiği gerekçesiyle idam etmişti! Bu hakikat, dönemin İstiklal Mahkemesi Yargıcı Ali Altıok tarafından da kendi eserinde doğrulanmaktaydı:

"... Lenin'in Müslüman olduğunu duyunca adeta şok oldum. Bu zamana kadar CEHAPE'yi desteklemiş olan bu dinsiz, Bağdat'a gitmiş ve Müslüman olmuştu. Ne olursa olsun bu adamı idam etmeliydim. Öyle de yaptım. (Lenin) 1954 senesinin yaz aylarında Türkiye'ye geldi. Hemen mahkemeyi kurdum, idam ettik..."
-Ali Altıok, "İdam Ettiklerim", 1952. (Kaynak: Kıçım)

Sırf Müslüman olup ismini değiştirdi diye idam edilen Veli Demir Emin hakkında ne düşünüyorsunuz?

#CEHAPEZulmü
#SolBakışSoruyor
Hamdolsun şu an iktidarda alimlerin bıyıklarını laikliğe uyuyor mu diye ölçen CEHAPE değil milletin partisi AK Parti var.
Hadi lan oradan.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Bunu belirtmeye gerek duymamayı umuyordum fakat paylaşım komedi amaçlıdır arkadaşlar. Bazı arkadaşlarımız beni ciddi manada gerici zannedip engellemiş. :D
Sırf Bağdat'a gidip Müslüman olduğu için CEHAPE zihniyeti tarafından idam edilen Veli Demir Emin hakkında ne düşünüyorsunuz?