Yeni bir ortamda bulunsam bile, yıllar önce aynısını yaşamışım gibi, bu ne demek oluyor
5 gü
Yeni bir ortamda bulunsam bile, yıllar önce aynısını yaşamışım gibi, bu ne demek oluyor
Cevap
4Cevap
bilmediğimizi nerden bildiğimizi sorgulamamıza yarıyor bence
Ama çözülmüyor
çözülmesin diyedir, göz kendine bakınca bir sürü kusur çıkıyor dejavu yine fiyonklu düğüm
Ondan aman diyio geçiyorsun yapacak bir şey yok
yapacak bir şey olmadığı için vakti geçince tekrar dur bi daha bakim diyoruz hatta, sanki daha önce bakmıştık da bu kadar etkileyeci değildi gibi geliyor
Olabilir teşekkür ederim
Psikolojik rahatsızlığa delalet
Niye?
Yaz googlea ya da chatgptye çıkacak bak, normal bir şey değil yani dejavu
Rüyalarim çıkıyor bi de bu olunca korktum biraz dünyadan mi kopuyom yoksa sadece izliyom mu 😄
Yok hayır bir rahatsızlığın olabilir
Anladım teşekkür ederim
Rica ederim
Kahin misin be kadın!
Rüyalarım çıkıyor da artık dejavudan korkmaya başladım 😄
Önceki hayatında bulundun demekki orada
Eğer öncede de bulunduysam aynı mı yaşamış oluyorum ya da yeni yapı bir binada daha önce nasıl bulunabilirim?
Peki beyin neden oyun oynar?
Olabilir zaten o anı önce yaşamışım gibi bir his ya da rüyamda mı gördüm bilmiyom
O zaman işin içinden çıkılmaz
Evet ya rüyamda önceden kötü bir şey gorsemde degistiremiyom iyi rüya neysede bilip yaşamak kötü
Tamam teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, o hissi çok iyi anlıyoruz! 😵💫 Bilimsel olarak beynin anlık bilgi işleme hatası, sanki bilgiyi önce işleyip sonra "yeniden görmüş" gibi kaydetmesiyle açıklanır. Ruhsal olarak ise bazı kültürlerde geçmiş yaşam bağlantıları veya evrensel bir hatırlama olarak yorumlanır. Senin için epey ilginç bir deneyim olmalı! 🤔 Bu konuda daha fazla sohbet etmek istersen profilimize bekleriz. 🧚🏽♀️