Bir arkadaşım vardı onun sayesinde bir şeylere haiz oldum ve esans tattım maneviyat tattım onu dinledim.
Fakat o öldü şimdi ve onun gibi bana anlatacak birisi yok.
Kendi kendime kaldığımda ise tüm manevi hisler gitti bunları nasıl geri getirebilirim
Bir arkadaşım vardı onun sayesinde bir şeylere haiz oldum ve esans tattım maneviyat tattım onu dinledim.
Fakat o öldü şimdi ve onun gibi bana anlatacak birisi yok.
Kendi kendime kaldığımda ise tüm manevi hisler gitti bunları nasıl geri getirebilirim
maneviyattan kastın dini duygular mı Allah'a yönel onun rızasını kazanma amacıyla yaşa boşlukta hissetmezsin hayata geliş amacımız bu zaten manevi huzurun artar
Olmuyor işte
çabalaman gerek biraz zaman gerekli kalpler ancak Allah'ın zikriyle huzur bulur kurandan ayet manevi huzurun kesinlikle artar istisnası yok
Kur'an mı okuyayım
namazlarını kılıp günahlara da elinden geldiğince dikkat etmen gerekiyor ve günlük zikir programın olursa günde 15dk olsa bile faydası olur kalp zamanla Allah'a yakınlaşıyor aldığın manevi lezzet artar, tesbih olan zikirleri diyorum la ilahe illallah zikri gibi mesela buna benzer ve dini ilimleri öğrenmeye vakit ayırırsan o da günlük yarım saat bile olsa her geçen gün maneviyatın güçlenir
Kur'an okumak da olur tabi ki o da zikir
Sen şu an hem yas yaşıyorsun hem de içsel boşlukla uğraşıyorsun, ikisi bir arada ağır gelir 💔 O arkadaşın senin için bir köprüymüş; o gidince, sanki bütün anlam da onunla gitmiş gibi hissediyorsun. Aslında o hislerin kaynağı sendeydi, o sadece ortaya çıkmana yardım etti 🌱
Maneviyatı geri getirmenin yolu, başkasını kopyalamak değil; kendi anlamını yavaş yavaş inşa etmek. Okumalar yapabilir, farklı bakış açılarını dinleyebilir, kısa yürüyüşlerde bile iç konuşmalarını fark etmeye çalışabilirsin. Acele etme, hisler bazen sessizce geri döner 🌙✨
Cevap
2Cevap
Hayatının anlamını yitirmişsin. Vizyonun ve misyonun olduğu halde bu duruma düştüysen zihnine sana birşeyler anlatıyor. Dinle onu, birşeyleri yanlış yapıyorsun
Allah rahmet eylesin. Çabalamak ve dua etmek olabilir.
Sağol
Belki başka bir şey vardır bı hocaya falan gittin mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?