20-21. (Ama) aralarında bir engel vardır; birbirine tecavüz etmezler (karışmazlar)! Şimdi Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlarsınız?
(Rahman, 55/20)
Ayetin ifadesi akıllara durgunluk verecek bir tarzdadır. Zira ayet-i kerime onca fırtına ve dev dalgalara rağmen denizlerin birbirine karışmamasından haber vermektedir
Evet bilim Kur'an-ı Kerim'in ayetlerini her zaman olduğu gibi tasdik etmekte ve onun Allahu Teala'nın kitabı olduğunu ispat etmektedir
Şöyle ki denizaltı araştırmaları ile ünlü Fransız deniz bilimci Kaptan Cousteau denizlerdeki su ve engelleriyle ilgili yaptığı araştırmaların sonucunu şöyle anlatmaktadır.
Bazı araştırmacıların farklı deniz kütlelerini birbirinden ayıran engellerin bulunduğuna dair ileri sürdükleri görüşleri inceliyordu
Çalışmalar sonucunda gördü ki Akdeniz'in kendine has tuzluluğu ve yoğunluğu var aynı zamanda kendine has canlıları barındırıyor.
Sonra Atlas Okyanusu'ndaki su kütlesini inceledik ve Akdeniz'den tamamen farklı olduğunu gördük halbuki Cebelitarık Boğazı'nda birleşen bu iki denizin tuzluluk, yoğunluk ve sahip olduğu hayatiyet açısından eşit veya eşite yakın olması gerekiyordu. Oysaki bu iki deniz birbirine yakın kısımlarda bile ayrı yapılara sahiptirler
Bunun üzerine yaptığımız araştırmalarda bizi şaşkına çeviren bir durumla karşılaştık çünkü bu iki denizin karışmasına birleşme noktasında bulunan harika bir su perdesi engel oluyordu
Aynı türden bir su engeli 1962 yılında Alman bilim adamları tarafından Aden Körfezi'yle, Kızıldeniz'in birleştiği Mendes Boğazı'nda da bulunmuştur daha sonraki incelemelerimizde farklı yapıdaki bütün denizlerin birleşme noktalarında aynı engelin bulunduğuna tanıklık ettik.
Kaptan Cousteau'yu şaşırtan bu durum denizlerin birleşmesine rağmen suların karışmaması Kur'an-ı Kerim'de 14 asır önce şu ayet-i kerimeyle beyan buyrulmuştur.
Kurani kerimin bilimsel mucizeleri Denizlerin birbirine karışmaması mucizesi biliyor muydunuz?
Evet biliyorum, Biri tatlı ve susuzluğu giderici, diğeri tuzlu ve acı olan iki denizi karışacak şekilde salıveren ve ikisi arasına bir engel, aşılmaz bir perde koyan O’dur. 53. ayet Furkan suresi
0
7 Yorumla
Soran
6 gü
Aslinda burdaki olumsuz yorumlari silmek isterdim sadece müslümanların imani artıyor diğerleri bilimsel aciklamayada inanmıyor fransiz custoua adam bulmus git yapay zekaya sor diyor bana hayret ediyorum ya
Yapay zeka ne önce bi araştırsınlar insan tarafından kurgulanmış bir şey verdiği bilgiler yine insanlar tarafından kaydedilmiş bilgiler, bütün araştırmaların sonucunda zaten sonunda Allah’ın dediğine varıyor tabi inanmak istemeyen inanmasın kendi bilir..
Ne kadar güzel dedin ya ben arastiriyorum ve gercektende Bilim yeni yeni Allahin kitabinin seviyesine geliyor ve doğrudur diyo buraya atiyorum sade buda değil cok mucizeler var ki yapay zekada evet mucize demek zorunda kaliyor Biz müslümanlar olarak Allaha mi yapay zekaya mi inanacaz ne slk insanlar var ya gelmis bana dedigine bak bu olacak bir şey mi keşke bunlar yorum yazamasa paylasimlarim müslümanlara
19. İki denizi birbirine kavuşmak üzere salıvermiştir.
(Rahmân, 55/19)
بَيْنَهُمَا بَرْزَخٌ لَا يَبْغِيَانِۚ ﴿20﴾
20. Aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmazlar.
(Rahmân, 55/20)
Yeryüzünde bir başka su engeli türüde tatlı su nehirlerinin denize döküldükleri haliç ve deltalarda görülür hem üst hem dip akıntılarıyla birbirlerine kavuşması son derece mümkün olan bu nehirler denizlere döküldükleri noktalardan asla tuzlu suyla karışmazlar eğer Allah bu 2 su arasına karışmama kanunu koymasaydı yeryüzündeki tatli su nehirleri tuzlu deniz suyuyla karışır içlerinde ki ve çevrelerindeki canlilarla birlikte hepsi ölürdü
Kur'an-ı kerim bu tatlı ve tuzlu suların birbirine karışmaması mucizesini baska âyetinde şöyle bahseder
53. İki denizi (büyük su kütlelerini birbirine) salıveren de O’dur. Bu (nehir ve göller) tatlı, susuzluğu giderici; bu (deniz) ise tuzlu, acıdır. Bununla berâber aralarına bir engel ve aşılmaz bir sınır koymuştur.
(Furkân, 25/53)
Evet hem denizlerin birbirine karışmaması hemde tatlı su nehirlerinin , tuzlu deniz suyuyla karışmaması Allahu Tealanın kudretinin sonsuzluğunu gösterdiği gibi bu hadisenin 1400 sene önce Kur'an-ı Kerimde ifade edilmeside Kur'an-ı kerimin Allâh'ın kelamı olduğuna isaret ve ispat etmektedir